kızlar sarılıkla ilgilide şunu söyliyim bildiğim kadarıyla bir kere annelerin çoğunda oyyy kıyamam çok güzel uyuyor uyusun deyip bebekleri uzun saat uyutma eğilimi var ilk 1 hafta içinde çocuk anne karnındaki dünyayala dış dünya arasındaki dengeyi uyumakla sağlıyor ama bazı bebeklerde bu uyma sarılığın artmasına sebep oluyor...merak etmeyin uyansada çok rahatsız etmiş olmassınız bu onun sağlığı için iyi...yeni doğanda sık sık emzirin bebeği ilk zaman çenesi zayıf memede bile uyuyor emerken yorulupta burnunu hafiffçe sıkın kulağını ve ayak altını gıdıklayın o sırada rahatsız etmiyor uyandırıyorsunuz...sağlığı için yemek şart.. uyku sarılığı arttırıyormuş...emzirmek ise önlüyor...sonra ben epiduralliyim zeynom hiç sarılık olmadı ama arkadaşımda epidural 3 gün ışında yattı bebeği hep uyutuyordu aman uyusun ellemeyin bende rahat ediyim diyipte ama bir yükseldi sarılığı hastanelik oldu çocuk...her bebek farklı ....her bünyenin farklı olmasından kaynaklanıyor..ilk hafta görülen bişey zaten...birde size bir tüyo...2. haftada bebeğinizi gece son emzirmeniz 12 mi mesela 2 saat değil 3 saatte kaldırın yani sabah akşam gündüz sık saat aralığında emzirin gece 12 den sonra aralığı uykuya meyili olan bebeği bırakın uzasın o aralık siz dinlenin gece birde gündüz mutlaka odası aydınlık olsun lamba değil yani gün ışığı ama gece mümkün olduğunca odasını loş tutun bebekler ilk haftalardan sonra uykusunu bu dengeye göre ayarlıcak ve bebeğinizin gece uyma problemi yavaş yavaş düzene girecektir...keşke bulsam kağıdıda size yazabilsem detaylı bir program bu aslında netten alıntı.....uyguladım 20 günlüğünden beri kzım dokuzda yatar akşamları gece uykusuzluğumuzda hiç olmadı emzirme sattelerinin dışında gece huzursuzluğu diyim..uzatıyorum kusura bakmayın kaçıyorum hemen çünkü fazla duramıyorum nette=) ....
casmin benim kızım çok cadıydı hiç uyumadı hep emdi ondan sarılık olmdı ozman..
benle sezeryan olanlarda hep oldu.
inş bundada olmz..
kafanızı şişirip yanlışta bir yorum yapıp sizi şaşırtmamışımdır inş..bunlar benim deneyimlerim ...umursamak sizlere kalmış tabiki keşke hamileliğimde bilgisayarım olsaydıda herkseten tüyolar alıp rahatlasaydım.....sizler daha şanslısınız şimdi=)sadece tavsiyemmm çok bilgi aslında gereksiz bilgi dediğimiz şeyler insanların kafasını karıştırıp yanlış şeyler yapmaya yada gereksiz evhamlara sebep olaabiliyor....hep iyi taraflarını düşünün herşeyin..tıp harika durumda .....:lepi:senin sezeryanmı ki belli mi yani?ben bu çarşamba gidicem doktoruma bakalım?belliki yine sezeryan bebekte ters zaten hiç dönücek gibide durmuyo=emir_bebek:
doktora dedim ki kaç haftadan itibaren kızım doğsa da sorun olmaz...iki hafta daha beklesin dedi...35im ben, 37den itibaren bişey olmaz, ama Gözde biraz kilolu olduğu için şimdi de doğsa küvöze ihtiyacı olmaz büyük ihtimalle dedi...2,5 kilonun üstü bebekleri pek küvöz ihtiyacı duymuyor dedi...sadece akciğerlerde ıslaklık olabiliyor o zaman küvöze koyuyoruz dedi...bunu da çok merak ediyordum, çünkü benim de hafiften kasılmalarım var...
betty git bi doktora ben gittim 3 gündür sancı çıkıyor aynı aralıkla ilaç verdi 37 haftayı doldurmayı beklyoruz .bayağı kasılmalarım sancım oluyor ama ilaçla dengeliyoruz .ihmal etme hatta bugün git nst bağlasınlar
aynen ne yesem die düşünüyorum meltem..Casmin
Niye basimizi sisiricen burda konusup stres atiyoruz yaz canim sen.
eda8
Gece ben acikiyorum sabrediyorum ama esimde acikiyor ya.Adam ilk hamileligimde yanimda yoktu bu sefer ikiz hamileymis kendisi gibi gecirdi görsen.Yataga giriyoruz ne yesek diyor sanki sofraya oturuyor ya.Ben aklimi dagitmaya calisiyorum bu bana bakiyor bisiler getir yiyelim diye.Ona uysam varya bilmiyorum kac kilo olurum.Uyuyo gibi yapiyorum bakiyorum kalkip bisiler yiyor.
Ankara'da Gazi Üniversitesi Hastahanesi'ne gidiyorum.Doktorum Doç Dr Aydan Asyalı Biri.
Casmin açıklamaların için çok sağol canım.
kızlar gevezelik yaptım kaçıyorum arada bir girerim yine inş...kayıvalidem sen yıka kızım bekleme 1 hafta daha hazırla kıyafetlerini dedi büyük sözü dinleyip atıyım makineye kıyafetleri yavaş yavaş 2-3 günde güneş olucak kuruturum inş...=)ayhhhhhhhhh zeynomda 2,5 ay önce herşeyi hazırdı...odasından kıyafetlere kadar.....bu kuzumda ağırdan alıyom nedense=)hadiyin ben kaçtım böyyyyy...
meltem abla
eda8
sımdı baktım tartıldım
elektronık tartıda
15,5 16 kılo almısım
ama yınede dıkkta edıcem
ama kendıme bır moral geldı sormayın
dun 81 gosterıyodu
bugun 79,5
meltem abla bende hayatımda ılk kez bukadar kılo aldım
58 59 dum dusun
drum boyle gıderse normal dogum yaparsın dedı ama bakalım hayırlısı
meltem abla normal dedıgıne gore bebek ters degıldır demı
Kizlar
Biseyi merak ettim simdi kasilmalar sancilar diyorsunuz ama sonra sezeryan olarak alinacak bebek.Rahim dogal olani yasamaya calisiyor ama sanki yapmak istedigi yarim kaliyor.Hadi cok ekstra durumlarda tamam ama kendi secimiyle sezeryan olana doktor demiyormu birsey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?