• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
Yalancı kasılma denen şey karnın sertleşip sonra yumuşaması şeklind eoluyor.Ama bu esnada ağrı hissetmiyorsunuz ve bu kasılmalar düzenli değil.Arada sırada oluyor zamanını bilemiyorsunuz.Son aylarda rahim,doğum için egzersiz yapıyormuş ama bunun bazen doğum zannedilip beyin tarafından o şekilde algılanması açılmaya neden oluyormuş o yüzden magnezyum kullanmayı ihmal etmeyin.

sezeryan tarihini bazı doktorlar 39.çhafta bazıları 38.olarak belirliyor.Benim doktorum 39.haftayı 13 ocak olarak belirledi ama 7si de 38.hafta olmuş oluyor istersem bu tarihte de alabileceğini söyledi.Ve ben aslen Kırşehirde oturuyorum ve ANkara'da doğum yapacağım kısmet olursa.O yüzden suyum filan gelir aksilik olmasın diye 38.haftada alınsın istiyorum.AMa bakalım hoca ne zman müsait?Çok yoğun oluyor çünkü.

Aşı olacaklar var mı diye sormuştum?Doktorlarınız öneriyor mu?

eda8 cnm
58 kıloydum onceden
64 le hamıle kaldım
ıstah yok dıye vıtamın vermıstı doktor
64 le hamıle kadıl
80 81arasıyım
bırhaftada 2 kg aldım
36 haftam bıtcek 2 gun sonra
kısmetse 37 ye gırcem
beklenen dogum tarıhım 5 ocak
senın ne zaman

kocem meyve dayandıramıyo bana...

ben hamilelikte yiyorum yoksa aram yok meyveyle.

gönül normalmış gebelikte son ayda..
ben korktum ama dr. içimi rahatlattı..

benim tansiyonumda düşük...tuzluda yiyemem şiş oluyo. bacaklrda ve ellerde..

hepmavi bak doğum anında anestezi uzamnı senin durumunu kontrol altında tutuyor....ben bir ara heyecanlandım hatta kalp atışlarımı duydum hızlandı...o ara göz kapaklarım kapandı yavaş yavaş ama bilincim yine açık hatta ama benim gözlerim kapnıyor tatlı bir uyku modu var ama uyuyamıyorum doktora diyorum ama gözlerim kapanıyor ben bebeği göremicekmiyim kafamı okşadı bir kaç kez anestezi uzamanı merak etme birazdan açılıcak gözlerin aralık duruyor yani sadece heyecan olayı bitiyor ne veriyorsa artık orası onların uzamanlığı=)doktorum hadi ablası çıkaralım zeynoyu diyince saniyede pörtlettim gözlerini açamayan ben gözlerimi .....birde unutma her bünye farklı algılar ve herkesin doğum anı macerası erkeklerin askerlik maceraları gibi farklılık gösterir...umarım bünyelerimiz kaldırır sağlıcakla güzel maceralarımızı anlatırız sonra yine birbirimize...bir arkadaşımız yazmış epiduralmiş sonra uyutucam demiş doktor ona istinaden yazdım ben onu yani doğumun gidişine bağlı olarak anestezi uzamanı takipte kararını değiştirebilir heralde...

eda8
Ben normal dogum yapmistim oglumda 4 kilo dogmustu ama dogum sirasinda tam bebek geliyor derken doktor oglum dönüs yapmisti suni sanci vermislerdi bana.Bende okuyunca herhalde suni sancidan serumdan dedim.

eda8 cnm
58 kıloydum onceden
64 le hamıle kaldım
ıstah yok dıye vıtamın vermıstı doktor
64 le hamıle kadıl
80 81arasıyım
bırhaftada 2 kg aldım
36 haftam bıtcek 2 gun sonra
kısmetse 37 ye gırcem
beklenen dogum tarıhım 5 ocak
senın ne zaman

hımmm artık dur demen lazım..daha son ayda 2.3 kilo alırsın sen..
ama bende 37 haftalıgım..
26 sında dedi dogum..
.
Yalancı kasılma denen şey karnın sertleşip sonra yumuşaması şeklind eoluyor.Ama bu esnada ağrı hissetmiyorsunuz ve bu kasılmalar düzenli değil.Arada sırada oluyor zamanını bilemiyorsunuz.Son aylarda rahim,doğum için egzersiz yapıyormuş ama bunun bazen doğum zannedilip beyin tarafından o şekilde algılanması açılmaya neden oluyormuş o yüzden magnezyum kullanmayı ihmal etmeyin.

sezeryan tarihini bazı doktorlar 39.çhafta bazıları 38.olarak belirliyor.Benim doktorum 39.haftayı 13 ocak olarak belirledi ama 7si de 38.hafta olmuş oluyor istersem bu tarihte de alabileceğini söyledi.Ve ben aslen Kırşehirde oturuyorum ve ANkara'da doğum yapacağım kısmet olursa.O yüzden suyum filan gelir aksilik olmasın diye 38.haftada alınsın istiyorum.AMa bakalım hoca ne zman müsait?Çok yoğun oluyor çünkü.

Aşı olacaklar var mı diye sormuştum?Doktorlarınız öneriyor mu?

bende 39 hftada düşünyüyorum sezeryanı..

bebek beklerse.
1 hafta daha cigeri gelişsin istiyorum ama bakalım dr. nedicek.
hangi hastaneye gidiyosu mavi.

hepmavi
Ben burda 4 doktora gidiyorum hepsine sordum izin vermiyorlar yapmiyorlar domuz gribi asisini. Normal mevsimlik grip asisi yaptilar bana cok rahat ettim.Normal griptede daha cok tehlike var hamileler icin dedi doktor.

CASMİN ne güzel anlatmışsın
Resmen yaşadım o anı
Bende epidural sezeryan istiyorum, bebeğimi çıkardıktan sonra yanağıma versinler

meltem kan gruplarıylada alakalıymış sarılık olması..

normal dogumdada oluyomuymuş.sarılık ilkkez duydum.
mikroplu doguyolar nasıl oluyo anlamdım.

Kizlar
Sizin biseyiniz kalmamis ya günler iyice yaklasmis..Benim günüm 19 ocak normal o gün dogrursun dedi doktor.Oglumda verdigi günü gecmisti buda gecerse ocak sonunu görürüm.En son benle kapanacak gibi geliyo ocak anneleri hepinizin dogurdugunu göreyimde dogrurum ben :))

eda8 mısafır gelcek dıye hamur ısı yaptım
hayatımın hatasını yaptım
ondan 2 kılo aldım
yoksa sımdıye kadar 14 15 almıstım
cok ta memnındum halımden
kızkardesım doktor cıkacak
abla 1 2 kg fazlan var demıstı
artık hamur ısı yok
kendım ettım kendım buldum
o yuzden 2 kılo falan daha alırım

eda8
Ben nette okuduklarimdan mikropla degilde bebegin cektigi stresle ilgisi var diye anladim ama doktor bana normal dedi gecti aciklamalik bisi olsa aciklardi mutlaka.

kızlar sarılıkla ilgilide şunu söyliyim bildiğim kadarıyla bir kere annelerin çoğunda oyyy kıyamam çok güzel uyuyor uyusun deyip bebekleri uzun saat uyutma eğilimi var ilk 1 hafta içinde çocuk anne karnındaki dünyayala dış dünya arasındaki dengeyi uyumakla sağlıyor ama bazı bebeklerde bu uyma sarılığın artmasına sebep oluyor...merak etmeyin uyansada çok rahatsız etmiş olmassınız bu onun sağlığı için iyi...yeni doğanda sık sık emzirin bebeği ilk zaman çenesi zayıf memede bile uyuyor emerken yorulupta burnunu hafiffçe sıkın kulağını ve ayak altını gıdıklayın o sırada rahatsız etmiyor uyandırıyorsunuz...sağlığı için yemek şart.. uyku sarılığı arttırıyormuş...emzirmek ise önlüyor...sonra ben epiduralliyim zeynom hiç sarılık olmadı ama arkadaşımda epidural 3 gün ışında yattı bebeği hep uyutuyordu aman uyusun ellemeyin bende rahat ediyim diyipte ama bir yükseldi sarılığı hastanelik oldu çocuk...her bebek farklı ....her bünyenin farklı olmasından kaynaklanıyor..ilk hafta görülen bişey zaten...birde size bir tüyo...2. haftada bebeğinizi gece son emzirmeniz 12 mi mesela 2 saat değil 3 saatte kaldırın yani sabah akşam gündüz sık saat aralığında emzirin gece 12 den sonra aralığı uykuya meyili olan bebeği bırakın uzasın o aralık siz dinlenin gece birde gündüz mutlaka odası aydınlık olsun lamba değil yani gün ışığı ama gece mümkün olduğunca odasını loş tutun bebekler ilk haftalardan sonra uykusunu bu dengeye göre ayarlıcak ve bebeğinizin gece uyma problemi yavaş yavaş düzene girecektir...keşke bulsam kağıdıda size yazabilsem detaylı bir program bu aslında netten alıntı.....uyguladım 20 günlüğünden beri kzım dokuzda yatar akşamları gece uykusuzluğumuzda hiç olmadı emzirme sattelerinin dışında gece huzursuzluğu diyim..uzatıyorum kusura bakmayın kaçıyorum hemen çünkü fazla duramıyorum nette=) ....

Askitom
Canim neler istiyor ama yemiyorum yapmiyorumda ama nasil suböregi istiyor bu ara bi yapan olsa yicem valla kiloyu falan takmadan :))

ya meltem abla
kızlar
su domuz grıbı hamıleler ıcın bugun baslıomus
dun aksam gordum haberlerde
bız yaptırmayacaz
ama cok korkuyorum ben
allaha emanet
surda azcık kaldı zaten
meltem abla
kılon ne kadar ıyı 10kg hıcbısey
bebeklerımız saglıklı olsunda gerısı bos valla

Kizlar
Sizin biseyiniz kalmamis ya günler iyice yaklasmis..Benim günüm 19 ocak normal o gün dogrursun dedi doktor.Oglumda verdigi günü gecmisti buda gecerse ocak sonunu görürüm.En son benle kapanacak gibi geliyo ocak anneleri hepinizin dogurdugunu göreyimde dogrurum ben :))

meltem 2.çocuklar daha erken gelirmiş..

oglanlar daha aceleci oluyomuş..
kafası yerleştmi senin bende tık yok.. kafa bölgesinde. önemi yok aslında...
eda8 mısafır gelcek dıye hamur ısı yaptım
hayatımın hatasını yaptım
ondan 2 kılo aldım
yoksa sımdıye kadar 14 15 almıstım
cok ta memnındum halımden
kızkardesım doktor cıkacak
abla 1 2 kg fazlan var demıstı
artık hamur ısı yok
kendım ettım kendım buldum
o yuzden 2 kılo falan daha alırım

yeme canım son dönemde şiş oluşursa..
iş yapamıyosun çok rahatsız ediyo..
dikkat et hafif şeyler.

söyleyede bak ben hiç dikkat etmedim beslenmeme tatlı tuzlu daldım..
eşim diyo çikolata alıyımmı ben atlıyorum al al.. birine yok demiyorum...
20 kilo nedek ya...
offffff........:gitme:

yapmasını bılsem yapar kargoyla yollardım.vallabn canımın ıstedıgı herseyı yapıp yedım bugune kadar
dedıgım gıbı 14 kılo 15 normaldı,
su son hamur ısı benı mahvetti

Casmin
Dogru diyorsun ben bi ara yazmistim forumun baslarinda. Oglum dogdu yanima getirdiler saba biraz sariligi var gecer dedi hemsire .Emzirdim uyudu yatagina koydum.Doktor sabah kontrolüne geldi kac saattir uyuyor diye sordu yeni uyudu dedim 3 saati gecmesin uyandir emzir mutlaka sarilik emerek gecer dedi. Ama hemsirede geldi gece gündüz saat kurup tam 3 saatte bir gelip emzirmemi söylediler gece uyanmiyordu alt pijamasini cikar altini ac hemen uyanir dediler.Bende eve döndükten sonra gece gündüz önce altini actim sonra emzirdim.Sarilikta hemen gecti uyku düzenimizde cok iyiydi.

CASMİN ne güzel anlatmışsın
Resmen yaşadım o anı
Bende epidural sezeryan istiyorum, bebeğimi çıkardıktan sonra yanağıma versinler

kafanızı şişirip yanlışta bir yorum yapıp sizi şaşırtmamışımdır inş..bunlar benim deneyimlerim ...umursamak sizlere kalmış tabiki keşke hamileliğimde bilgisayarım olsaydıda herkseten tüyolar alıp rahatlasaydım.....sizler daha şanslısınız şimdi=)sadece tavsiyemmm çok bilgi aslında gereksiz bilgi dediğimiz şeyler insanların kafasını karıştırıp yanlış şeyler yapmaya yada gereksiz evhamlara sebep olaabiliyor....hep iyi taraflarını düşünün herşeyin..tıp harika durumda .....:lepi:senin sezeryanmı ki belli mi yani?ben bu çarşamba gidicem doktoruma bakalım?belliki yine sezeryan bebekte ters zaten hiç dönücek gibide durmuyo=(:emir_bebek:

casmin benim kızım çok cadıydı hiç uyumadı hep emdi ondan sarılık olmdı ozman..

benle sezeryan olanlarda hep oldu.

inş bundada olmz..

Back