kızlar sarılıkla ilgilide şunu söyliyim bildiğim kadarıyla bir kere annelerin çoğunda oyyy kıyamam çok güzel uyuyor uyusun deyip bebekleri uzun saat uyutma eğilimi var ilk 1 hafta içinde çocuk anne karnındaki dünyayala dış dünya arasındaki dengeyi uyumakla sağlıyor ama bazı bebeklerde bu uyma sarılığın artmasına sebep oluyor...merak etmeyin uyansada çok rahatsız etmiş olmassınız bu onun sağlığı için iyi...yeni doğanda sık sık emzirin bebeği ilk zaman çenesi zayıf memede bile uyuyor emerken yorulupta burnunu hafiffçe sıkın kulağını ve ayak altını gıdıklayın o sırada rahatsız etmiyor uyandırıyorsunuz...sağlığı için yemek şart.. uyku sarılığı arttırıyormuş...emzirmek ise önlüyor...sonra ben epiduralliyim zeynom hiç sarılık olmadı ama arkadaşımda epidural 3 gün ışında yattı bebeği hep uyutuyordu aman uyusun ellemeyin bende rahat ediyim diyipte ama bir yükseldi sarılığı hastanelik oldu çocuk...her bebek farklı ....her bünyenin farklı olmasından kaynaklanıyor..ilk hafta görülen bişey zaten...birde size bir tüyo...2. haftada bebeğinizi gece son emzirmeniz 12 mi mesela 2 saat değil 3 saatte kaldırın yani sabah akşam gündüz sık saat aralığında emzirin gece 12 den sonra aralığı uykuya meyili olan bebeği bırakın uzasın o aralık siz dinlenin gece birde gündüz mutlaka odası aydınlık olsun lamba değil yani gün ışığı ama gece mümkün olduğunca odasını loş tutun bebekler ilk haftalardan sonra uykusunu bu dengeye göre ayarlıcak ve bebeğinizin gece uyma problemi yavaş yavaş düzene girecektir...keşke bulsam kağıdıda size yazabilsem detaylı bir program bu aslında netten alıntı.....uyguladım 20 günlüğünden beri kzım dokuzda yatar akşamları gece uykusuzluğumuzda hiç olmadı emzirme sattelerinin dışında gece huzursuzluğu diyim..uzatıyorum kusura bakmayın kaçıyorum hemen çünkü fazla duramıyorum nette=) ....
Ay ne kusura bakıcaz, uzat anam uzat
Valla sizin tecrübelerinizden çok yararlanıcaz
Ben yazdıklarını tekrar tekrar okuyorum
Başka tüyolar varsa hepsini yaz