• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
Kizlar
Biseyi merak ettim simdi kasilmalar sancilar diyorsunuz ama sonra sezeryan olarak alinacak bebek.Rahim dogal olani yasamaya calisiyor ama sanki yapmak istedigi yarim kaliyor.Hadi cok ekstra durumlarda tamam ama kendi secimiyle sezeryan olana doktor demiyormu birsey.

Meltem abla bana doktor normal yap diye ısrar etmedi, sezeryan istiyorum deyince kabul etti
Zaten adam normal doğum diye ısrar edemez, çünkü benim yapamıycağımı biliyo kaydirigubbakcemile3

hepmavi
Sanki banada annenin yaptigi dogru gibi geldi.Sekerli suyu azicik vermistir annen biberonla vermemistir herhalde.Sekerde bi an doyurur ama sonra hizla aciktirir daha iyi emer diye düsünüyorum bende. Ben normal dogumu yaptim oglumu koynuma verdiler emzirdim sonrada 2 sene emdi. Burda pek emzirme aliskanlig yok .Doktora hastaneye gittiginde verilen formlarda soruyorlar emzirdinmi ne kadar süre diye 2 seneyi duyunca hayret ediyorlar. Bakalim her cocuk ayni olacak mi? Ya bunda sorun cikarda emmezse diye cok kafama takiliyor.

kızlar sarılıkla ilgilide şunu söyliyim bildiğim kadarıyla bir kere annelerin çoğunda oyyy kıyamam çok güzel uyuyor uyusun deyip bebekleri uzun saat uyutma eğilimi var ilk 1 hafta içinde çocuk anne karnındaki dünyayala dış dünya arasındaki dengeyi uyumakla sağlıyor ama bazı bebeklerde bu uyma sarılığın artmasına sebep oluyor...merak etmeyin uyansada çok rahatsız etmiş olmassınız bu onun sağlığı için iyi...yeni doğanda sık sık emzirin bebeği ilk zaman çenesi zayıf memede bile uyuyor emerken yorulupta burnunu hafiffçe sıkın kulağını ve ayak altını gıdıklayın o sırada rahatsız etmiyor uyandırıyorsunuz...sağlığı için yemek şart.. uyku sarılığı arttırıyormuş...emzirmek ise önlüyor...sonra ben epiduralliyim zeynom hiç sarılık olmadı ama arkadaşımda epidural 3 gün ışında yattı bebeği hep uyutuyordu aman uyusun ellemeyin bende rahat ediyim diyipte ama bir yükseldi sarılığı hastanelik oldu çocuk...her bebek farklı ....her bünyenin farklı olmasından kaynaklanıyor..ilk hafta görülen bişey zaten...birde size bir tüyo...2. haftada bebeğinizi gece son emzirmeniz 12 mi mesela 2 saat değil 3 saatte kaldırın yani sabah akşam gündüz sık saat aralığında emzirin gece 12 den sonra aralığı uykuya meyili olan bebeği bırakın uzasın o aralık siz dinlenin gece birde gündüz mutlaka odası aydınlık olsun lamba değil yani gün ışığı ama gece mümkün olduğunca odasını loş tutun bebekler ilk haftalardan sonra uykusunu bu dengeye göre ayarlıcak ve bebeğinizin gece uyma problemi yavaş yavaş düzene girecektir...keşke bulsam kağıdıda size yazabilsem detaylı bir program bu aslında netten alıntı.....uyguladım 20 günlüğünden beri kzım dokuzda yatar akşamları gece uykusuzluğumuzda hiç olmadı emzirme sattelerinin dışında gece huzursuzluğu diyim..uzatıyorum kusura bakmayın kaçıyorum hemen çünkü fazla duramıyorum nette=) ....

ayy hemen bul okağıdı bizide bilgilendir canım benim oğlumda çok uyku problemi yaşadık
hiç uyku düzenimiz yoktu gerçi kaynanamda kalıyordum hiç kendi düzenimi oluşturamadım,ama bu sefer kendi evimdeyim kaynanamda fazla gelip karışamıyacak biraz daha farklı olur umarım
oğlum doğduğunda 11 -12 gün adam gibi uyumadığım hatta hiç uyumadan okula gitmek zorunda olduğum günler oldu inşallah bu sefer kızım beni fazla yormaz.

inşallah semişim...sırt ağrım benim de fena, uyku denen şeyle vedalaştık iyice, sabaha kadar dolan dur yapıyorum...he bir de akıntım enfeksiyonmuş kızlar, iki adet vajinal fitil verdi, eğer akıntınız sarıysa dktorunuza sorun benimki sarıydı çünkü...geçer bununla, olabilir normaldir, işe gidip geliyorsun genel tuvaletler kullanılıyor, ne kadar dikkat etsen de kapılabilir dedi...bugün alacam ilaçları işte...
canım sende kaşıntı varmıydı
ve çokmuydu akıntı
bende bi haftayı geçti bi kaşıntı var tamam akıntı çoğaldı ama öyle foşur foşur değil
peki nasıl anlaşıldı idrar tahlilimi yaptırdın

ya kızlar ben evde oturmaya hiç alışkın değilim
sanki hep bişe yapmam gerekiyoda onutmuşum gibi geliyor
ay nasıl geçer zaman böyle
bugün benim ilk izin günüm
içimde hep bi boşluk var
sanki boş oturmaktan suçluluk duyuyorum
aslında 1 hafta daha vardı iznimin başlamasına
ama eşim artık okula gitmeme izin vermiyor
okulum uzak ve köy arabaları çok eski
sarsıla sarsıla gidiyoruz
üstelik svett e olanlardan sonra okulu ben mi kurtaracam dedim
birazdan doktora gidip iznimi başlatacam
ay hatırlamışken doktoru arayıp randevu alayım randevu almayı unutmuşum yahu.
canım en iyisini yapmışssın
geçer geçer zaman :))

günaydın kızlar bebegin kafası kaçıncı haftada yerleşiyo rahme bugün aile hekimize gittik saglık ocagına.

dünden beri basım dönüyo.ve şişlik oluştu bacaklarım hiç iş yapmasamda şişti.

neyseki ebe çok moral verdi bana..

buda şişmi ne var bunda dedi. sen ödem görmemişsin dedi..

kafası yerleşmemiş..daha...dönermi bilmiyoruz..
hafta içi dr. gidcem kontrolümüz var..
kasıklarım agrıyodu bobol su içççekmişim..
benim midem çok yanıyo.
yemememe ragmen 20 kilo almışım yesem ne olurdu acaba..kaydirigubbakcemile3
tansiyonum 8.5 çoook düşükmüş şiştigim için tuzluda yemicem. dinlenerek geçircekmişim bu 3 haftayı
canım sağlık ocağındamı anladılar kafasının yerleşip yerleşmediğini
herkese günaydın kızlar.....bu sabah 7 de ayaktaydım hoş artık yatıyomuyum orasıda meçhul....bızdığımla tombuluma yaptırdım kahvaltı ben yapamadım sabah hallerim malum=( yeni yeni atmaya başladım ağzıma bişeyler...birde bu sabah kasıklarıma sancı geliyo birden buz gibi ter boşalıyo yüzüme boynuma sırtıma eşim diyor rengin sarardı..düzeliyorum bu sefer ateş basıyo tekrar soğuk ter boşalıyorum.....eşim dedi bana bak sakın erken doğurıyım deme evdede kimse yok hahahahha oldu dedim seni bekleriz.....şimdi biraz daha iyiyim...size bir bakıyım dedim evi toparladım hiiiiçç bir iş yapmayı düşünmüyorum bir tek yemek yaparım kız okuldan gelene kadar yeter...bızdırık kızım tekmeleyip duruyor şu an maşallah..sabah semsertti karnımda az daha çıkıcak gibi geliyordu.....herkese çok selam....sezeryan olucaklara tekrar söyliyim....epidural bence en iyiyisi

*genel anestezide bebek etkilenirken daha az maruz kalması açısından doktor hızlı müdahale ediyor kanama daha fazla oluyor...
*önünüzde yeşil bir örtü mevcut merak etmeyin hiçbir şey görmüyorsunuz.
*hatta millet sohbet ediyor arada sizede takılıp espri yapıp konuşuyorsunuz...o arada kesilmişsizniz olay bitmiş ruhunuz duymuyor siz hala dezenfekten sürüyorlar gibi bir soğukluk hissediyorsunuz...sadece hafif bir sallantı oluyor karnınızın altında çocuğu çıkarırken zaten çıktığıu an yattığınız yerden kafanızı nereye uzatacağınızı şaşırıyorsunuz..veee ilk muayenesini ediyor çocuk doktoru sizin hizzanızda yan masada o arada siz zaten malum kopuyorsunuz tabi işleminiz bitmiş dikişler filan atılıyor siz ameliyathenede olduğunuz fikriniz filan hepsi uçmuş gitmiş....bebişi getiriyorlar ilk temas koklamalar.ağlaşmalar....hep derdim ki ayy ya çocuğum karışırsa ben bebekleri hep birbirine benzetirdim nasıl anlıcam benim bebeğim olup olmadığını diye doğum anındaki ağlamasını hiçö kulağımdan gitmez...odaya getirirlerken koridordan duydum sesini dedim zeyno bakın görün sesini bile tanıdım kızımın...ayhhhh..
*sonra odaya vardığınızda herkes yanıbaşınızda siz gayet net bilinçle heyecanınızı anlatabiliyor...sıkıntı vs..dile getirebiliyorsunuz...alttaki uyuşukluk gidene kadar 5-6 saat geçiyor emin olun ameliyat sonrası için bu kadar zaman ağrı hissetmemek çok karlı.....zaten ektra ağrı kesicilerde veriliyor.
*ameliyat esnasında unutmayın epidural iğnesi yapıldıktan hemen sonra uyuşuyorsunuz ve anestezi uzmanı başınızda sizin kalp atışlarınız ve tüm değerler onun önünde sizin heyecanınızı anladığı vakit sakinleştirici bir şey veriyor siz farkında olmadan hop sizin gözler kayıyor ama herşeye hakimsiziniz uyutmuyor yani....duyuyor ama göz kapaklarınızı açıpta etrafa bakamıyorsunuz.....heyecan sıfıra iniyor...çoooook ciddi birşey olması lazım ki başka uygulamalar yapılsın....

***************************ama lütfen ve kesinlikle hatta tek kelimeyle normal doğum yapın ************

mümkünseeee....tabii..benim mecburen oldu ve oturup 3-4 gün ağladım deli gibi ben normal istiyodumm gece sancım tutucaktı eşimi sersem edip uykudan kaldırıcaktım panik filan....hayale bakkk...ama olmadı...bebeği sakatlama riski yada benim sakatlanma riskim vardı çatı darlığı değil kemeik yapı bozukluğumdan=(kısacası..siz tercih etmeyin......bırakın şartlar neyi gerektiriyorsa öyle olsun=)sevgiler...
aktif kadın seni
yorma kendini artık
verdiğin bilgiler için sağol
ben sezeryan olursam hep epidural istiyorum derdim
dedilerki çok baş ağrısı oluyo ve heyecanlanıyosun
bide delimiyim neyim
epidural daha pahalı diye genel düşünüyorum :)

gunaydın kızlar...

ben cok şiştim yaa..ellerımı bıle zor kapatıyorum o derece yanı.sırt agrısı bende de var.
benımde oglusum olcak ama bende de popo buyudu..11 kılo aldım suana kadar.bıraz catladımda :((((((((((
canım muhakkak tansiyonunu kontrol et emi
doktora dedim ki kaç haftadan itibaren kızım doğsa da sorun olmaz...iki hafta daha beklesin dedi...35im ben, 37den itibaren bişey olmaz, ama Gözde biraz kilolu olduğu için şimdi de doğsa küvöze ihtiyacı olmaz büyük ihtimalle dedi...2,5 kilonun üstü bebekleri pek küvöz ihtiyacı duymuyor dedi...sadece akciğerlerde ıslaklık olabiliyor o zaman küvöze koyuyoruz dedi...bunu da çok merak ediyordum, çünkü benim de hafiften kasılmalarım var...
betiş
öğretmenim doğum yaptı 35+5 te bebeği 2900 doğdu solunum ve sindirim problemi yüzünden küvözdeymiş
ama şekerimiz var bizim ondan olabilirmi bu akciğer problemi
aman zamanında sağlıcakla gelsinler
sen dur hele bi

oferta canım rabbım yardımcın olsun.karnındakı melegın ıcın ınanıyorum kı ışe kabul edecekler eşını.dualarımız senınle

meltem burda ebeler nasıl sıkı sıkı tembih ediyo mutlaka emzir bebegı die..

bu gün kesinlikle mama verme dedi ebe..

sarılıgı çabuk atlatır dedi..
casminin dedigi gibi.

kızlar herkese merhaba bugün bizim için önemli bir gün biliyorsunuz eşimi işten çıkarmışlardı anlatmıştım facebook ta.bugün bir görüşmesi var çokta iyi ir iş yeri ne olur bize dua edin hamilelerin duaları kabul olur der annem hep.çok duaya ihtiyacımız var.ben işsiz kocam işsiz.şimdi ben çıkıyorum sonra gelişmeleri yazarım akşama size.

Hadi bakalım inşallah kocan bu işi kapar
Allahım yüzünüze gülücek
İyi haberlerle gelsin kocan

kızlar herkese merhaba bugün bizim için önemli bir gün biliyorsunuz eşimi işten çıkarmışlardı anlatmıştım facebook ta.bugün bir görüşmesi var çokta iyi ir iş yeri ne olur bize dua edin hamilelerin duaları kabul olur der annem hep.çok duaya ihtiyacımız var.ben işsiz kocam işsiz.şimdi ben çıkıyorum sonra gelişmeleri yazarım akşama size.

canım inş görüşmesi çok iyi geçer. bebişin şansına iyi olacak emin ol. haber ver mutlaka

FEYZAE
Hadi artik senden iyi haberler beklicez.Isi birakinca evden bize haber ver kendini yormadan ama yaninda kalacak birini bul derim 2 hafta uzan yat hic bir sey yapma biri gelip yardim etsin.

meltemcim annem çok yakın o gelir gider hergün evde bir temzlk bir telaş kıyafetler yıkandı beşik hazır valiz hazır beklycez ama dikkat ediyorum desemde dolanıyorrum çok pis huyum var illa şu şöyle bu böyle diycem duramıyorum

dünde kayınvalide hanım gelcekti gelmedi dün aradı eşim dalga geçer gb feyza izne ayrılsın öyle geliym 4 duvar arsında kalamam dedi tek sıkılıyomuş ben çalışınca sinrlerim bozuldu çok ağladım ben sadece sürekli biri olsun eşim işe gidnce diye çağırdım 10 gün önce çağırdım hala gelcek haftaya cumartesi gelcekmiş bi önemi kalmadı artık

yarında işe geliym yatıp dinlencem 37.haftayı doldurursam iyi olcak

kızlar ıstanbulda ve tekırdag yada turkıyede yasayanlar
dogum fıyatlarını yazarmısınız
yanı sızın yapacagınız hastanede dogum seklıyle beraber

semiha evt ebeler bakıyo karından..

rahmin üstünden bende farkettim o bölge çok yumuşak kafası yerleşmemiş. bizim oglanın.

hafta içi dr. gidcez kontrolümüz var.. bakalım dr. nedicek sezeryan günüde belirlicez artık..

bizim dr. genel önerdi..
genel anestezi düşünüyorum..

Poseidon83
Burdakiler Evangel.Adetleri cok farkli cok fazla inanislarida yok acikcasi Isa ya . Bu ayin 24 ü dogumgünü diye 3-4 gün tatil olur birde Nisanda carmiha gerildigi gün icin yumurta bayrami yapilir o kadar.Arada baska bayram tatil yok Isa yla ilgili. Sali günü tatil degil canim burda.Ayin 18 inde 2 hafta tatile giriyor herkes o zamani bekliyorum yatmak icin.

ohh biz sansliyiz o zaman burda her bahaneye tatil yapiyorlar :)

feyza cnm gecmış olsun
bosver takma kafana
kaynana degılmı
benımde kımsem yok ama bırkez cagırdım kendılerını
gelmedı
dahada cagırmam

eda8
Facebookta kaydin varsa 2010 ocak anneleri yaz ordan istek yap bana geliyor seni eklerim simdi netteyim hazir.

oferta canım
hadi Allah yardımcısı olsun eşinin Allah büyük bence kabul edilecek
Allah yavrunun rızkını verecek

FEYZAE Allah yardımcın olsun
Keşke 37.haftaya kadar uzatmasaydın, hadi 2 gün daha çalış bırak işi mişi

sevcan canım yarın son iş günüm allah izn verirse 3 günlük rapor alcam daha sonra da 14nde pazartesi doğum öncesi iznimi başlatıyorum kısmet artık kızım yoruldu demkki yarında geçerse yatarım artık 10-15 ileri atsam çok iyi olcak

FEYZACIM
Annen geliyormus nasil olsa üzme kendini.Olmadi bosver evin temizligini bebegin daha önemli.Yemek dersende esin kahvalti hazirlasin bi kac gün yumurta yapsin cok faydali olmadi disardan bisi alsin idare etsin.Kayinvaldende gelip bide senden hizmet beklemesin olacagina bak.Dogumdan sonra gel de bari.Ben son hafta dondurucuya yemek hazirlayip koyacagim kimseden yemek bekliyemem emzirecegim yemem gerek. Moralini bozma keyfini cikart bol bol dinlen .Bebisinlede konus uzandigin zaman ;)

Back