• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ben daha başlamadım ama 1-2 kaşık elma suyu falan veriyorum tatlarına baktırıyorum yemeklerin o kadar

kerem oldu olalı hem emiyor hemde mama yiyor son 10 gündür sütüm kesildi artık hep mama yiyor ben 1 aylıkken bütün yiyeceklerin tadına baktırdım sonra zorluk yaşamayayım diye şimdide portakla suyu elma muz veriyorum bebe bisküvisi verdim hazır şeftali elma püresi veriyorum maşallah hepsinide yiyor ne versem yiyor hiç hayır demiyor

kerem oldu olalı hem emiyor hemde mama yiyor son 10 gündür sütüm kesildi artık hep mama yiyor ben 1 aylıkken bütün yiyeceklerin tadına baktırdım sonra zorluk yaşamayayım diye şimdide portakla suyu elma muz veriyorum bebe bisküvisi verdim hazır şeftali elma püresi veriyorum maşallah hepsinide yiyor ne versem yiyor hiç hayır demiyor

maşallah :nazar: benimkide ne versem yicek gibi ama ben emzirdigim için çok gerek kalmıyo başka şeylere işallah iştahlı bebişler olurlar:56:

Canım bizde bol salyalı günler geçiriyoruz bizde,herkes dişi çıkacak diyor.
Halam havuç ver dedi, havuç veriyorum ağzına. Birde yeşil soğanın beyaz kısmı ağrısını alır dedi ama hiç denemedim.

Canım bizdede kabızlık yaptı bizde bıraktık doktor 15 gün ara verelim sonra başka bi damla deneyelim dedi. Halamda hergün bi çay bardağı pekmez iç senden ona geçer dedi. Pekmez içinde biraz ateş basıyo ama o iğrenç damlayı içmekten kurtuluruz :)
Hoşgeldin canım,özlemişiz paylaşımlarını. Sözünüz hayırlı olsun. Levent de dişini çok kaşıyor. Silikon uçlu kaşığımız var onu verdim eline bugün başladıo onu çiğnemeye, galiba diş kaşıyıcısı almanın vakti geldi. Yoksa herşeyi ağzına götürüyor. Damla bizde kabızlık yapmadı. En azından henüz. ama tadını hiç sevmiyor. Damlatana kadar canım çıkıyor. 9 damla demişlerdi ben 7 damla damlatıyorum.:26:

Kızlar bu arada memlekete gelince öğrendim. Bi arkadaşımın oğlu olmuştu bizimkinden 1 ay küçük.
Bebek yarık dudak doğmuş buna üzülürlerken bebeğin kulaklarınında duymadığını öğrenmişler :(((

Bebeğe bi aparat takıyolar emebilmesi için ama hiç takmak istemiyor. Sürekli ağlıyor 6 ay dolduktan sonra 3 ameliyat olacakmış ama dudağından çok kulağına üzülüyolar. Gerçi 1 yaşından sonra cihazla duyabilecekmiş geçte olsa konuşabilecekmiş :((((

Çok ama çok ama çok şükretmeliyiz böyle sağlıklı bebeklerimiz olduğu için. İnanın ne kabızı ne uykusuzluğunu falan gözüm hiç görmüyo sağlıklı olması herşeye değer hamdolsun Allah bizi evlat sağlığıyla ve ahlakıyla imtihan etmesin.
Her kucağıma aldığımda sükrediyorum, sağlıklı bir bebeğim olduğı için. :nazar:
Allah sabır versin. Gerçekten çok zor. Çok üzüldüm. Gözlerim doldu az önce.:5:

Ek gıda olarak ne veriyorsunuz kızlar bebeklerinize
Gündüzleri sütüm yetmiyor artık :5: Artık hergün birşeyler yedirmeye başladım. sebze çorbası , muhallebi, haşlanmış elma yediriyorum. Bugün azıcık muz verdim. Sebzeyi seviyordu bugün yemedi nedense :50: Yoğurt da yedirmeye başlayacağım artık. Çok zor ek besin olayları. Azıcık birşey hazırlıyorum ortalık batıyor. Yerken de çok yaramazlık yapıyor benimkisi. Önlüğünü çıkaracak...önlüğü yüzüne kapatıp alnına kadar mama olacak... elini ağzına sokmaya çalışacak eller de batacak... sonra o eller başka yerlere sürülecek. Ellerini pantolonunu içine soktum mani olmasın diye. 2 saniye durdu.:emir_bebek:
Hareketli olup minik yaramazlıklar yapmasını seviyorum bir yandan bir yandan da çok zor oluyor.

damak kaşıntısı için krem var demişleridi ama bilmiyorum alsam mı
Krem yerine kaşıyıcı al bence. Kaşımak çıkışını kolaylaştırıyor gibime geliyor.
Emzirmeyi dene canım ya, gelir belki sütün. İki damla bile olsa gitsin ağzına.

Emzirmeyi dene canım ya, gelir belki sütün. İki damla bile olsa gitsin ağzına.[/QUOTE]

BİBERONA ALIŞTIĞI İÇİN EMMEK İSTEMİYOR ARTIK CANIM BİDE AZ GELİNCE ÇOK SİNİRLENİYOR DOĞDU DOĞALI BÖYLE HEP AĞZI DOLSUN İSTİYOR:nazar: AMA ODA BENDE YOK NE YAPTIYSAM GELMEDİ SÜTÜM HEP AZDI DOYURMADI AKŞAM VEREYİM DEDİM 2 ÇEKTİ BAKTI GELMİYO BAĞIRMAYA BAŞLADI

benim oğluşum da 14 eylül doğumlu teyzesi :emir_bebek:

bnck canım sen urfadaydın değil mi? belki hatırlarsın ben de urfadaydım osm ye gidiyordum muhittin bey e. zor geçmişti hamileliğim. daha sonra memlekete tayinimiz çıktı doğuma kadar hiç uğrayamadım buraya zaten iki de bir hastaneye yatırıyorlardı. aynı gün doğmuş bebeklerimiz. nerde yaptın doğumu*

Ek gıda olarak ne veriyorsunuz kızlar bebeklerinize

Sabah yoğurt (ama iki üç gündür çıkarıyor ara verdik biraz) öğlen çorba. akşam muhallebi. aralarda da sütüm oldugu kadar beni emiyor. meyve gibi şekerli şeyleri en son vereceğim araştırdıgıma göre genellikle en son meyve suları verilmeliymiş

Canım,hangi pompayı kullandığını bilmiyorum ama elektrikli olduğunu tahmin ediyorum.Benim de çift göğüs sağan elektrikli ameda pompam vardı ve sağım yaparken hem göğsüm acıyordu ,hem de çok az süt çıkıyordu ki bebeğim hala sadece anne sütü alıyor.Ben internette araştırıp,avent isis manuel pompa aldım.Söylendiğine göre hastane pompalarından bile iyi sağıyor ve süt verimini arttırıyormuş. Gerçekten de hiç acıtmıyor çünkü göğüs halkasına masaj yaparak sağıyor,hem de diğer pompanın 2-3 katı süt çıkardı.Ben çok nadiren sağıyorum ama sana yazayım dedim. İstersen bir dene,belki verimi çok artar sütünün.Elle sağım biraz zahmetli ama sanıldığı kadar değil .

bu konuda kafam biraz karışık. çünkü okuduğum kadarıyla genelde annelerin sütleri azalmaya başlamış, doyurmamaya başlamış. eğer diğer annelerin sütü azalmaya başladıysa benimkinin kesilmesi normaldir. dün akşamda denedim negatif. yeni bir pompa almadım. medelanın elektriklisini kullanıyorum ama başka pompanın fayda sağlayıp sağlamayacağını bilemiyorum. duruma bir bakarım. bilgi için çok teşekkür ederim.

Canım,hangi pompayı kullandığını bilmiyorum ama elektrikli olduğunu tahmin ediyorum.Benim de çift göğüs sağan elektrikli ameda pompam vardı ve sağım yaparken hem göğsüm acıyordu ,hem de çok az süt çıkıyordu ki bebeğim hala sadece anne sütü alıyor.Ben internette araştırıp,avent isis manuel pompa aldım.Söylendiğine göre hastane pompalarından bile iyi sağıyor ve süt verimini arttırıyormuş. Gerçekten de hiç acıtmıyor çünkü göğüs halkasına masaj yaparak sağıyor,hem de diğer pompanın 2-3 katı süt çıkardı.Ben çok nadiren sağıyorum ama sana yazayım dedim. İstersen bir dene,belki verimi çok artar sütünün.Elle sağım biraz zahmetli ama sanıldığı kadar değil .

bu konuda kafam biraz karışık. çünkü okuduğum kadarıyla genelde annelerin sütleri azalmaya başlamış, doyurmamaya başlamış. eğer diğer annelerin sütü azalmaya başladıysa benimkinin kesilmesi normaldir. dün akşamda denedim negatif. yeni bir pompa almadım. medelanın elektriklisini kullanıyorum ama başka pompanın fayda sağlayıp sağlamayacağını bilemiyorum. duruma bir bakarım. bilgi için çok teşekkür ederim.

selamlar kızlar

kendi kendine uyuyan bebeğiniz var mı :D varsa nasıl :D bir de kendi odasında uyuyan bebek var mı. benimki hala benim odada beşiğinde yatıyor. ne zaman odasına alsak ve kendi kendine uyuma çalışmalarına başlasak?

kendi kendine uyumuyor, önce kucağımda uyutuyordum, ama kilosu artınca kollarım ağrımaya başladı :) artık ayakta hafif hafif sallıyorum, sarsmadan. eğer çok uykusu gelmişse, iki sallayınca uyuyor, değilse saç kurutma makinesini açıyorum, onun sesini duyunca daha rahat dalıyor uykuya.
saç kurutma makinesi olmasa napardık bilmiyorum :)

selamlar kızlar

kendi kendine uyuyan bebeğiniz var mı :D varsa nasıl :D bir de kendi odasında uyuyan bebek var mı. benimki hala benim odada beşiğinde yatıyor. ne zaman odasına alsak ve kendi kendine uyuma çalışmalarına başlasak?

bizimkide bizim odamızda kendi yatağında uyuyor. havalar soğuk olduğu için kendi odasına almaya henüz cesaret edemedim. sanırım mart gibi, havalar ısınmaya başlayınca kendi odasına alırım. en sıcak oda onun odası oluyor aslında, en çabuk ısınan odayı seçtim oğluma fakat gece üstünü açıyor ve havalar soğukken üşür diye şu anda bizimle kalması daha uygun geldi bana.

selamlar kızlar

Eşim iki tane kitap aldı bebek bakımıyla ilgili, orada 9 aydan önce kendi kendine uyutmaya çalışmayın ağlatmayın bebeklerinizi yazıyordu. Ayrı oda için çok erken bence canım.

Back