• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Herkese merhaba arkadaşlar bende 13 eylül 2010 annesiyim oğluşumun adı da kerem çok uslu bir bebek maşallah umarım bu sitede sizinle iyi vakit geçiririm birbirimize sorup paylaştığımız konular faydalı olması dileğiyle

hoşgeldin tatlım biz de kerem koyacaktık oğlumun adını son anda değişti benim oğlum çok hareketli biraz da yaramazlık sinyalleri veriyor bana kerem adını çok severim sağlıkla büyüt bebeğini

Kızlar bu arada memlekete gelince öğrendim. Bi arkadaşımın oğlu olmuştu bizimkinden 1 ay küçük.
Bebek yarık dudak doğmuş buna üzülürlerken bebeğin kulaklarınında duymadığını öğrenmişler :(((

Bebeğe bi aparat takıyolar emebilmesi için ama hiç takmak istemiyor. Sürekli ağlıyor 6 ay dolduktan sonra 3 ameliyat olacakmış ama dudağından çok kulağına üzülüyolar. Gerçi 1 yaşından sonra cihazla duyabilecekmiş geçte olsa konuşabilecekmiş :((((

Çok ama çok ama çok şükretmeliyiz böyle sağlıklı bebeklerimiz olduğu için. İnanın ne kabızı ne uykusuzluğunu falan gözüm hiç görmüyo sağlıklı olması herşeye değer hamdolsun Allah bizi evlat sağlığıyla ve ahlakıyla imtihan etmesin.

Rabbim arkadasına sabır versin anne baba için de bebek için de zor ne kadar şükretsek az. Oğlumu her gördüğümde bana her gülüşünde Rabbime sonsuz şükrediyorum ama yetmiyor Allah o kadar sağlıklı tatlı evlatlar vermiş ki ne kadar şükretsek az. Rabbim herkesin bebeğini korusun

selamlar,

öncelikle süt konusunda durumun hala negatif. haftasonu pompa ile 2-3 kez denedim ama süt yok.
2 saatte bir yapamadım tabi. zira ev işi, çamaşır, alışveriş yapmak zorunda olan çalışan biri olarak ancak 2-3 kez pompanın başına oturabildim. zaten gene göğsümün kenarı açıldı ve kanadı. ilaç sürdüm ama aynı yer her pompa yağışımda kanıyor. neyse akşamları deneyeceğim. birkaç gün deneyip sonuca bakacağım.

benim bebeğim sebze çorbası içerken kakasının rengi daha koyu ve katı oluyor. ama haftasonu ishal gibi oldu. nedeni de ilk dişimizin patlamış olması. henüz dişi çıkmadı ama uç verdi dişi. herkesin elini ağzına götürmeye çalışıyor :) feci kaşınıyor, benim çenemi bile ağzına almaya çalıştı yavrum :) zaten bu durum bebeklerde ishale neden olurmuş. belki sizinki de bu nedenle olmuştur. dişlerini bir kontrol etseniz diye düşündüm.

Canım,hangi pompayı kullandığını bilmiyorum ama elektrikli olduğunu tahmin ediyorum.Benim de çift göğüs sağan elektrikli ameda pompam vardı ve sağım yaparken hem göğsüm acıyordu ,hem de çok az süt çıkıyordu ki bebeğim hala sadece anne sütü alıyor.Ben internette araştırıp,avent isis manuel pompa aldım.Söylendiğine göre hastane pompalarından bile iyi sağıyor ve süt verimini arttırıyormuş. Gerçekten de hiç acıtmıyor çünkü göğüs halkasına masaj yaparak sağıyor,hem de diğer pompanın 2-3 katı süt çıkardı.Ben çok nadiren sağıyorum ama sana yazayım dedim. İstersen bir dene,belki verimi çok artar sütünün.Elle sağım biraz zahmetli ama sanıldığı kadar değil .

arkadaşlar size bişey sorcam kızımın cildinde döküntüler oluyo sizdede varmı krem sürüyordum şimdi dalin bebe yagı kulanmaya başladım bide verem aşıları yara yaptımı sizinkilerede

Hoşgeldin canım aramıza. Benim bebeğimin yüzünde döküntüler oluyor arasıra,benim yediklerimle ilgili. Ben kızıma bebe yağı yerine doğal yağlar sürüyorum,tavsiye ederim.Piyasada bebek ürünü adı altında satılan ürünlerin çoğu kimyasallar içeriyor ve doğal falan değil.Mesela çörekotu yağı kullanıyorum ben ama sadecekarnına masaj yapıyorum genelde,gazı için. Vücudu için euphia marka yağ kullanıyorum ama arasıra,ayak altlarına sürüyorum,rahatlatıyormuş:8:
. Verem aşısı bizde yara yapmadı ama kıpkırmızı izi var ki aşı yerinin kabuk bağlaması da normal diye biliyorum.Önemli olan orayı kurcalamamak,üzerine birşey sürmemek.

Kızlar bu arada memlekete gelince öğrendim. Bi arkadaşımın oğlu olmuştu bizimkinden 1 ay küçük.
Bebek yarık dudak doğmuş buna üzülürlerken bebeğin kulaklarınında duymadığını öğrenmişler :(((

Bebeğe bi aparat takıyolar emebilmesi için ama hiç takmak istemiyor. Sürekli ağlıyor 6 ay dolduktan sonra 3 ameliyat olacakmış ama dudağından çok kulağına üzülüyolar. Gerçi 1 yaşından sonra cihazla duyabilecekmiş geçte olsa konuşabilecekmiş :((((

Çok ama çok ama çok şükretmeliyiz böyle sağlıklı bebeklerimiz olduğu için. İnanın ne kabızı ne uykusuzluğunu falan gözüm hiç görmüyo sağlıklı olması herşeye değer hamdolsun Allah bizi evlat sağlığıyla ve ahlakıyla imtihan etmesin.

Ah o anne babanın nasıl acıyordur yürekleri,kıyamam minicik bebeğe .Allah şifasını versin inşallah.

hoşgeldin tatlım biz de kerem koyacaktık oğlumun adını son anda değişti benim oğlum çok hareketli biraz da yaramazlık sinyalleri veriyor bana kerem adını çok severim sağlıkla büyüt bebeğini

keremde çok hareketli maşallah teyzesi yaramazmı yaramaz inşallah canım hapimiz sağlıkla büyütelim

sultan1984 ve ma_ci_de hoşgeldiniz. Diğer müdavim arkadaşlarım nerdesiniz :d
benim kızım damak kaşıntısından canıma okudu. çok ağlıyor. 1 aya kadar patlar gibi geliyor bana. Siz ne durumdasınız.

hoşbulduk canım benim oğlanında damağı kaşınıyor ve durmuyor çıldıracak gibi sanırım dişlerimiz gelecek

Back