2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

bayram da bizde ankara ya gittik 5 saatlik yol giderken uyudu hiç uyanmadı hafif kıpırdadığında emzirdim...gelirken de biraz mırıldandı ama rahattı huysuzluk yapmadı...bileti uyku saatlerine göre alırsan rahat gidersin...zaten bebekler arabada uyur sallıyor...hasta olur mu bilmem biz gittiğimiz de ankara da hava güzeldi ama illaki hava değişimi oluyor...kızımında burnu tıkanmıştı...

Kızlar ya lütfen bana yardım edin bebeğim sürekli ıkınıyor ama abartısız uyurken uyanıkken emerken her zaman. Kakasını yapıyor yine ıkınıyor. Bacaklarını hareket ettiriyorum masaj yapıyorum denemediğim gaz ilacı kalmadı metsil zinco sab simplex rezene kimyon hala ıkınıyor. Çok içim acıyor onu öyle görünce akşama kadar uğrasıyorum oturuç ağlıyorum çaresizlikten. Ama öyle aman aman bi gaz çıkaramıyor. Doktora götürdüm gazdandır dedi. Ne yapabilirim başka? Neden ıkınıyor olabilir bileniniz var mı gazdan mı yoksa başka bi sorunu mu var acaba?

ayy yazik cok gecmis olsn cnm biz gaz icin infacol diye bir ilac kullandik cok iyi geldi hemen etkisini gsterdi bitkisel bir ilac ama turkiyede gitti gidiyordan bulabilirsen alabilirsin yoksa yok diye biliyorm..
cok gecmis olsun..

benım kızımda oyleydı canım sonra doktor kulak pamugunu sıvıyaga batırıp popusunun etrafında gezdırmemı eger yıne rahatlayamamıssa bırazcık ucunu sokmamı ıstedı.denedım kızımın yüzündekı o rahatlamıs ıfadeyı görmen lazımdı bu işlemi 3-4 kez her rahatsız oldugunda tekrarladım artık hıc gerek kalmadı cok sukur kurtulduk o dertten.Bu arada kızımdakı kırmızılıklar gıttı Allahıma bın sukur ıns tekrarlamaz.

biraz geç oldu ama kendi aracınzla gideceksen git bence senin içinde değişiklik olur ben olsam giderdim hamilelikti doğumdu bizde bunaldık sevdiğimiz insanlrı göemek bizede iyi gelir çocuğuda iyi korursan hiç birşey olmaz allahın izniyle hep insanlar aynı ilk çocuklarını üzerine fazla titriyorlar bence nekadar sakındıkça o kadar hasta olur hiç sakınmayacaksın demiyorumda çokta pimpirikli olmamak alğzım bu çocuk eninde sonunda hastalık geçirecek hiç hastalanmadan büyüyen çocuk yoktur herhalde etrafımızda mutlaka görmüşüzdür kenar mahallelerde çocuklar ayağında çorabı bile yok yağmurun bile altında sokakta oyun oynuyor ama çocuk çakı gibi bizde pamuklara sarıyoruz çifter çifter çoraplar azıcık yel görse hastalanıyor çocuklarımız ne yapcağımızı şaşırdık benimde eşim çok pipirikli kızım azıcık ateşlensin dr götürdüğümüzde çok panikler sanki o bayan ben erkeğim

benim kızımda da vardı kaka problemi zinko felan hiç bir işe yaramadı el yapımı zeytin yağı ile çözdük problemi birde bebeğini ters çevirerek ellrinle karnına hafif bastırarak tutsan yada ters yatırsan biraz kendi çabalasa
bu sabah benimkide çok erken kalktı baktım karnından sesler geliyor nasıl kendini sıkıyor ıkınıyor yatağından alırken ters çevirerek karnına baskı yapıp kaldırdım hemen hemen arka arkaya bombaları patlattı rahatladı kuzucuk hemen uykuya daldı

canim biz de de son 1 haftadir ayni sorun vardi.ama benim oglan sadece bezini degistirdigim sirada ikiniyordu.onemsemedim.ama dun gece son raddeye geldi sanirim ki hic olmadigi kadar huysuzdu.ben de pamuklu cubugu bebe yagina batirma suteriyle mudahale etmek zorunda kaldim ve kuzum cok rahatladi.ben temizledikce o bosaltti..arka arkaya.ve sabaha kadar deliksiz uydu ki gecede 2-3 kez kalkardi.yalniz kafama takilan sey cok koyu kivamliydi.neden acaba...

kızlar cevaplarınız için teşekkürler yanımda da kimse yok bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum sağolun konuşamasak da mesajlar bile yetti. Hepinize ayrı ayrı mesaj atmak isterdim ama su anda bile ıkınıp ağlıyor. Pamuklu cubugu hep yapıyorum zeytinyagı ile yağlıyorum ama yine yapmıyor. Valla halimi anlatamam size sabahtan beri kahvaltı bile yapamadım sütüm azalıyor aç kalınca emmiyor da zaten yavrucuğum çok acı çekiyor. İnhacol muydu o ilacı hiç duymadım ama deneyecegim size doktor mu önermişti canım?

sekerim benim kızım da çok ıkınıyor. gazını çok çok çıkarıyor nehirim ciddi sorunumuz yok şükür doktorumuz gazdan değil dedi çok emen bebeklerde olur dedi. sık sık emzirme 2,5 saati bulsun dedi emerken de doyduktan sonra çok tutma dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…