Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim kızım doğduğundan beri yüzüstü yatıyor,gaz çıkarmak için harika bir pozisyon.Ama benimki de alıştı,sırtüstü anında uyanıyor,alıştırmam lazım ama ona da,yoksa zor olur. Bebeğini kucağa almaya korkma,onun en çok senin tenine ihtiyacı var ve inan bana koliğin en iyi ilacı da anne kucağı. Benim kızım çoğu zaman kucakta,onu çok rahatlatıyor ki onun olması gereken yer annesinin kucağı tabii ki,daha çoook küçükler.Hatta ortamın müsaitse,odayı iyice ısıt,soyun,bebeğini de soy ve göğsüne bastır sıkıca,bu arada saç kurutma makinasını da aç sonuna kadar ,belki iyi gelir ağlamasına. Bende bir kitap var "Dokunmanın Mucizesi",orada anlatılıyor.Güney Amerika yerlilerinin bebekleri çok huzurlu oluyor,çocukluğa geldiklerinde de huysuzluk nedir bilmiyorlarmış.Çünkü emekleme çağına kadar hep kucaktalar,anne bebeğini bezle asıyor kucağına,o nereye giderse ne yaparsa bebek de onunla.Ben de sling aldım ,asıyorum kızımı ağladığında biraz geziniyorum sakinleşiyor.Bak kolikte bezle taşıma da işe yarayabilir. Bir de agladığında sıcak suya sokabilirsin ama file falan olmayacak,direkt suyun içinde yüzdüreceksin,bir elinle tutarak. Eminim çoğunu denemişsindir,inşallah yardım edebilmişimdir.
Anne sütü emen çocuklarda obez olmaz diye biliyodum ben. bu doktorlarında bi dediği bi dediğini tutmuyo anne sütü obezite yapması çok saçma bence. Sen emzir bence. Anne sütü kadar değerli bşeyden niye mahrum edilsinki çocuk. Benim karşı komşumun bir torunu var inan 5 aylık ama sanki smo güreşcisi :))) Ve sadece anne sütü emiyo. Sanırım 10 kilo falan. Komşum diyo ki anneside böyleydi. Yürüyünce atar diyolar. Seninkide Ne güzel kilo almış işte...
mehaba cici anneler
benim bebişim bir haftadan beri kucağımda boynuma kafasını katarak uyuyor ben eeeee eeee eehh diyorum baktım kendiside benzer sesler çıkarıyor çok şaşırdım ama kendisise eee diyor sonrada uyuyor çok hoşuma gitti konuşsa aklımızı oynatırız herhalde meğer biz nekadar bebeği özlemişiz evimize neşe getirdi kuzum :124:
mehaba cici anneler
benim bebişim bir haftadan beri kucağımda boynuma kafasını katarak uyuyor ben eeeee eeee eehh diyorum baktım kendiside benzer sesler çıkarıyor çok şaşırdım ama kendisise eee diyor sonrada uyuyor çok hoşuma gitti konuşsa aklımızı oynatırız herhalde meğer biz nekadar bebeği özlemişiz evimize neşe getirdi kuzum :124:
sağol canım size de geçmiş olsun sizin pipi de mi sorunluydu?
ya çocuk doktorumuzun oldugu hastane genel anestezi ile yapıyormuş. zor oldu mu canım sen de varmıydın sünnet anında? anlatsana biraz
Katılıyorum yazdıklarına.Ben kızımla uyuyorum doğduğundan beri.merhaba arkadaşlar.. bugün mother & baby dergisinin yeni sayısı geldi elime.. çocuk psikolojisi rehberiyle birlikte....bebeğim tv izlemeyi seviyor.bende arada izletiyordum..ama beyin gelişiminde etkisi iyi diilmiş.. içe kapanıklık zihin ve lisan gelişiminde gerileme vs gibi zararları varmış..'araştırmalar 0-3 yaşta beyin saniyede 30 milyon kayıt yapabilme yeteneğinde olağaüstü canlı bir kamera sistemi olduğunu doğrular.'
ayrıca bebek anneyle uyumalıymış..hatta mumkünse kollar açık halde olacak bebek kokumu alıcakmış.. ayrıca parfüm ve deodorant kullanımınııda önermiyorlar...
çocuk bakmak sadece alt deiştirmek karnını doyurmaktan geçmiyor.. zor bu işler.. okudukça telaşlanıyorum...
kızlar slmm ben ekim annesiyim ama size bir sorum olacak şu ishal aşısını yaptıran var mı?? birde yarın karma aşımız var ve ishal aşısınına da karar verirsek yaptıracağız peki bu karma aşı çok ateş falan yapıyo mu??
Benimki de aynı,arabada anakucağında hep ağlıyor .Aslında 2.aya kadar oturuyordu ama bir gün doktora gittik,aşıya.Bir daha da hep ağladı,gene canı yanacak sanıyor galiba. Daha çok küçükler,sabredeceğiz.Benimilk kızım da baştan hep ağlardı ,sonra alıştı ve hep oto koltuğu kullandık.Bebek arabasını ise hiç bir zaman çok sevmedi,o kucaktaydı,poşetler arabada.malesef benim ki hic sevemedi bir turlu.ne bebek arabasini nede otomobilde oto koltugu.cok korkuyorum disari cikmaya.olurda disari cikmak zorunda kalirsak bi sure sonra ben kucagima aliyorum arabamiz bos dolasiyo..alisveris torbalarini dolduruyoruz bizde.kanguru desen onu hiiic sevmiyo.sadece kucak istiyor.
sling nereden aldın bende istiyorum
Evet ya,çoook özlemişim ben de bebeği.Doya doya kokluyorum şimdi.Benimkinin uyku parolası eee eeee.Başlıyor söylemeye uykusu gelince çünkü ben onu doğduğundan beri ee ee diye uyutuyorum kucaımda.Bizimki de başladı daha 2 aylık olmadan ee ee lemeye,ne de olsa günde 10 kere duyuyordu(uyuyup 10 dkda uyandığı için anası günde 10 kere uyutuyor tabii sıpayı).Şimdi 3 ay 1 haftalık hala ee ee liyoruz her uyku öncesi.mehaba cici anneler
Ben internetten aldım. Türkiye'de joker mağazalarında babasling diye bir marka var.İnternette aratırsan Türkiye'de birkaç marka daha var diye biliyorum.Ben hamileyken çok araştırdım,yurtdışı internet yorumlarını okudum annelerin.En sonunda "baby khatan" diye bir markada karar kıldım ama bu marka burada yoktu.Gerçekten de çok rahat,sırtı ve beli hiç ağrıtmıyor.Googleda aratırsan bu markanın internet sitesini bulursun,galiba babykhatan.com. Orada fiyatları 60$ civarı ama pembe renklisi indirimde hala,ben de indirimli aldım 30$'a.Gönderi ücretiyle bana sanırım 60$ 'a geldi ki Türkiye'deki slingler daha pahalı. Tavsiye ederim,tek problem bedenini iyi belirlemen. İngilizce biliyorsan sorun değil,zaten sitenin beden belirleme için ayrı bir bölümü de var.Bana gelmesi 15 gün sürmüştü,bunu da dikkate al.
Evet ya,çoook özlemişim ben de bebeği.Doya doya kokluyorum şimdi.Benimkinin uyku parolası eee eeee.Başlıyor söylemeye uykusu gelince çünkü ben onu doğduğundan beri ee ee diye uyutuyorum kucaımda.Bizimki de başladı daha 2 aylık olmadan ee ee lemeye,ne de olsa günde 10 kere duyuyordu(uyuyup 10 dkda uyandığı için anası günde 10 kere uyutuyor tabii sıpayı).Şimdi 3 ay 1 haftalık hala ee ee liyoruz her uyku öncesi.
Bu slinglerde 6-7 değişik pozisyonda koyabiliyorsun bebeği ama bizimkiler küçük olduğu için sadece beşik pozisyonu dedikleri anne karnındaki gibi sıkışık yattıkları bir pozisyonda kullanabiliyorsun.Baş kontrolü tam olunca ki sanırım 4.aydan itibaren farklı bir pozisyon daha var. Benim kızım beşik pozisyonunu genelde seviyor.Birkaç kere ağladığı da oldu slingde ama genelde ben biraz yürüyüp sallanınca uyudu içinde .Bazen oturunca uyanıyor ama. Bu sling çok kullanışlı,yükü hiç hissetmiyorsun.Bende chicco kanguru var mesela,onunla sırtım mahvoluyor kısa sürede.Bu sling, yükü dediğin gibi ayaklara bindiriyor ama uzun süre yormuyor seni.Ben 2,5 saat taşıdım mesela,biraz yorgunluk hissettim ki ben 39 yaşındayım(gencim daha di mi???).Bende almayı düşünüyorum. Sen memnum musun? Kangurulardan farkı yükü ayakların taşımasıymış. Gerçekten öyle mi? Senin ki içinde sıkılmadan duruyor mu? Birde markasında bir hata var sanırım. Arama yaptım ama bulamadım. Harflerin yerlerinde bir hata mı var?
ben de 2.bebeği böylr düşünüyorum
bebek sevmeyi özleyince :)))
O kafalarındaki,enselerindeki koku var ya,gömüyorum burnumu,bayıltıcı bir koku,cennet kokusu....