2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba Kızlar,

Bu saate kadar ancak alıntılara cevap yazabildim.Kaplumbağa misali :))

Haftasonu Yağız'ı doktor muayenesine götürdük eşimle.Anacım hastane acayip olmuş.Bir kalabalık insan seli resmen.Birkaç seferdir böyle oluyor.Bu yüzden değiştirmeye karar verdim.Halbuki doktorundan çok memnunum.Neyse güzel geçti muayene.Birkaç öğütte bulundu.Birinci muhakkak biberon kullanımını sonlandırıp bardağa geçiş diğeride televizyon seyretmesine yönelik.Televizyonun evde 20 dk fazla açık kalması konuşmasını çok geç sürelerde olmasına neden oluyor.Gelişimi gayet iyi çok şükür 2 tane aşısını oldu.Göz muayenesine girdik.Bir damla damlatıp bekledip daha sonrasında muayene 1 derece astigmat çıktı.Ama çok önemli birşey olmadığını ilkokul döneminde tekrar kontrol etmemiz gerektiğini söyledi.
Biraz uzun sürdü tabi bekleme süresi falan Yağızda çok huysuzlandı.Zar zor eve attık kendimizi.Uğurda kursa gitmekten vazgeçti.Dinlendik bizde.Pazar günüde terzime gittim.6 sında çok samimi arkadaşlarımızın düğünü var.Almak yerine kafama göre diktireyim dedim.Elbisem baya şekillenmiş.Ordanda biraz alışveriş yapıp eve döndük.Pek bişey anlamadım haftasonundan anlıycanız.

Benden böyleeee

Canım araban hayırlı olsun sen deneyimlisin dediğin gibi bak sorunda olmamış.Bende araba alma sürecimizde tutturdum otomatik diye gerçi öle aldım ama sana bir değişiklik olmuştur.Benim gibi acemi değilsin neticede bakalım ben napıcam bilmiyorumkismile Şu kitapla ilgili geribildirimlerinide mutlaka paylaş çok işimize yarayacaktır.

Sibel cim saol canım.sen her zamanki gibi yoğunsun y,ine ya(((

Sormaaaaaaaaaaa mafoldumben

rüyaların hayıra çıksın süper bir h.sonu geçirmişsin cnm benim
mucuksss

canım tekrardan geçmiş olsun seninle alakalı değil bak bende iki çocuk var ve şuan yaşadğım ev hiçdde hijjenik değil ve herşeyi ağızlarına atıyolar ....

hıhhh bi selam vermemişsinn nalçakk
defdefe sevindim cnm ...bol bol eylen düğündeee

selam cnm

slm cnm okul işine üzüldüm ve endişelerim arttı çünki...bende hep bu hijjen durumunu düşünüyorum sonunda ben evde açacam oyun okulu haha
araban hayırlı olsun sen herşeyi başarırsın cnmmmmmmmmm

ülen neden kapışıyorsun adamla
yağızıma sevindim..bende göz muaynesi istiyorum normal bir göz doktoru yapıyormu cnm?

Canım 15 aydaki aşımızı 12 de yapmıştı.Salgın döneminde sürekli hastane ortamına maruz kalmasın diye.Şİmdide 18 ay. karma yaptı birde bir aşı daha ismini hatırlayamadım.24 aydada hepatit a yapılacak canım.Çok şükür ateş falan yapmadı.Doktor aşı ateş ve döküntü yapabilir dedi.Huysuzluk Yağızın normal huysuz hali valla pek farkedemedim. Elbisede bi bitsin bende pek meraktayım.:) düğün yemeğinde resimleri çeker koyarım.Buluşma olayınıda bir konuşalım bakalım kimseden ses yok

selam kızlar ben geldim sabahtan beri yazamadım....bu sabah kocam malesef yola çıktı hemde patronu ile..onla olunca ne arayabiliyor nede konuşabiliyoruz...bide c.tesi gelebilir çok sıkıcı
bende adet olacağım geceden beridir baş ağrısı çekiyorum....iki kere ağrı kesici içtim...

c.tesi annemden eve geçtik...yerleş yat yuvarlan c.tesini bitirdik...
pazar sabah kahvaltı yaparken hava çok güzel hadi bizi floryaya götür dedim eşime
hemen kaynanam atladı benide götürürmüsünüz dedi...eşimde tabi dedi..
neyse bulaşğı kaynanam halletti bende çocukları uyuttum çamaşır attım makinaya ütü yaptım..çocuklar kalkmadan duşumu aldım..çocuklar kalktı onlara muhallebi yedirdik....saçmı başmı halllettim
çıktık...çok güzel geçti...kkdan ikiz annelerinden bir arkadaşımıda çağrdım...onlarda geldiler..tam otoparkta arabalarını park ederken yine kk dan ikiz annelerinden arkadaşlara rastlamışlar 3 ikiz ailesi toplaştık..tek benim caanavarlar büyüktü.....güzel geçti eve geldik çamaşır vs.astım kocam hazırlandı kuzular uyudu bende yattım

sabah hemenn kalktık ...9.30 kadar uyumuşuz oynaştık.....altlarını aldım.....hemen yatakları topadım...
çay suyunu kaoydum sütü koydum ocağa ..o arada tepsiye kahvaltı sofrasının malzemesini koydum..

çocukları besledim..çok şükür alişle yine kavgalı yemek yedik ama çok zorlamadı

yedi sonra ömüşüm yedi....sofrayı kurduk..yemek yedik..hiç hzımı kesmeden sofrayı kaldırdım...ev için kuru fasulye attım ocağa haşlanmış vardı buzlukta....sonra çocuklara patates ,havuç,soğan pirinç,sarımsak.etten oluşan bi çorba yaptm az yağa ve tuz attım...

bulaşıkları yıkadlım hemen çocukları aldım aliişimi uyuttum kaynanayada ömeri uyut dedim
açmış tv. sesini ömere bağrıo şarkı söyleme uyu diye...
aldım hemen çocuğu uyuttum...jet hızı ile hazırllandım...spora başladım bugün..hava güzelken gittiğim parkn hemen yanında spor salonu var küçük..eşimle h.sonu gittik...başladım bugün
hoca bana bölgeselmi zayıflamak istiorsu n dedi evet dedim...üst bölgem kilolu dedim ona göre çalıştırdı......1 saat haftada 4 gün gideceğim....fiyatda çok uygun 60tl...

oradan markete gittim...eve geldim kuzular uyanıyoları yeni ..hemen meyve yedirdim kendim yedim ancak oturdum size baktım.....
benden böle şimdi markete gideceğimm

kızlar bu buluşma pazar öğlen olursa bende karşıya geçerim heee çocukları eşime bırakıppp

gülşahcığım alişe klasik diş jelleri fayda etmedi cnm kople ağrı var 4 azı 4 köpek dişi aynı anda çıkıyor ondan ağız ateşi çok yükesk yaralar olmuş ağzı hiç yemiyor hem damaklar ağrıyo hem yara var yani
ama birpomat verdi iyi geldi sanırm azda olsa yiyor..

kıyamam yaa en çokta alişi salladı bu dişlerr bıanonce cıksında rahatlasa kuzumopuyorumnanaktan

salon işide cok ıyı olmus hem sen kafanı dagıtırsın spor yaparken hem gitsin kılolarrrr ohh super vallaa

ana markete gittim geldim kimseler bişey yazmamışşşşş

yoruldum beeeeee

sağol gülşahcığımm

Canım benim ya hayırlı olsun tekrar araban. Ama Allah'tan kullanmayı biliyorsun bacım. Otomatik olmasa da farketmez senin için yerimseniben

Okul fos çıkmış he üzüldüm bak. Biz evde neşer yapıyoruz toz kapmasınlar odur budur diye onlar tozlu tutsunlar her yeri yuh yani klava:

Vayyy Bora yemek için bile kitap okutuyor sana he. Aslanım benim kaydirigubbakcemile3

Hadi hayırlısı olsun canım. Güzel bi yer diye duymuştum a.s.

Evet canım başladım bende eylül başında. Şimdilik iyi gidiyo bakalım. Defnoş'um da alıştı. Babanesinde keyfi yerinde opuyorumnanaktan

Çalışmak alışkın olan insana gerçekten iyi geliyor tavsiye ederim valla. Ben sigortacıyım canım a.s.

Sağolasın bacım haftasonu durmak yok yola devam kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Valla ne bileyim canım ya ödüm koptu bütün gece Halbuki yatarken duamı da ederim mutlaka. Nasıl da gerçekçi bi rüyaydı. Kaç kere çığlık çığlığa uyanmışım düşün kafamçokkarıştı

Afiyet şeker olsun kuzularıma yarasın a.s.

Maşallah kuzuma yolundaymış herşey. Gözünde de geçici bişeydir eminim a.s.

Ooo elbiseye başladın he hangisi ne karar verdin bana gönderdiğin siyah olanamı diğer renkliye mi :uhm:

rüyaların hayıra çıksın süper bir h.sonu geçirmişsin cnm benim
mucuksss

Sağolasın canım a.s.

Yoğunsun bacım yine a.s. Hafta sonu güzel geçmiş face'de gördüm resimleri yerimseniben

Bende yoğunum bugün beynim döndü valla

Bir iki işim kaldı onları halledip toparlanayım. Kızımın künyesini vermiştim kuyumcuya onu alacağım. Ordan da kızımın kollarına a.s.

ülen neden kapışıyorsun adamla
yağızıma sevindim..bende göz muaynesi istiyorum normal bir göz doktoru yapıyormu cnm?

kızlar bu buluşma pazar öğlen olursa bende karşıya geçerim heee çocukları eşime bırakıppp

Sorma bi coştum işte sinir ediyor arada insanı alsanaalsanasmile.Göz muayenesinide göz doktoru yapıyor canım.Ben medipolde Doç.Dr Mehmet bey var ona yaptırdım.Hastaneler bu aydaki kontrollerde genelde daha deneyimli doktorlara yönlendiriyorlar.Başka göz doktorlarıda vardı ama illa buna yönlendirdiler.Muayenesi biraz daha farklı farklı aletler kullandı.
Haftasonu seninde güzel geçmiş ohh sefan olsun.Sporda iyi olmuş bizim zaten bölgesel zayıflamaya ihtiyacımız var.Bende üyeliğimi dondurdum gidemiyorum diye Aralıkta başlıyor yine.Buluşmada pazar olmaz sanırım kuzummm yaa gerçi konuşamadık daha kimseden ses yok

Bende yoğunum bugün beynim döndü valla

Bir iki işim kaldı onları halledip toparlanayım. Kızımın künyesini vermiştim kuyumcuya onu alacağım. Ordan da kızımın kollarına a.s.

Umarım geçicidir şuan bişey söylemesi mümkün değil.Ama basit bir durum gibi gözüküyor dedi.1 numara zaten önemsiz ilerlelerse sorun olur dedi.Elbiseyede başladım canım,siyahın üst modeli,mavininde göğüs altında itibaren modelini birleştirdik.göğüs altı drapeyide terzi ekledi öyle karışık bişey oldu anlıycan kaydirigubbakcemile3.İyi akşamlar tatlım.

hımmm pazar olursa gelirim size nasıl uyarsa tabi...kızlar öle yapın....

tuba ve ferda yokkkkkkkkkkkk

bende çocukları uyuttummmmmmmmmmmmmm

yine ne çok konuşmuşsunuz bu ne yaaa ben yetişemiyorum şimdi özel dersimi verdim yazılı hazırlıycam Ahsen gelene kadar

İyi Akşamlar kızlar,,

Araba dıleklerınız ıcın cok tesekkur ederım.Insallah kazasız belasız kullaanırım.Isteyen herkesede daha ıyılerı versın Rabbım.

Gulsah sızın trafık zaten cekılecek dert değil bacım.Ama Bursada o konuda beter olma yolunda.Esımın ısı yarım saatlık yol ama 1.5 saatten once gelemıyor eve.Bırde tabı Bursada malum duz yol yok nerdeyse heryer rampa,bayır.Bende ılk kazamı ole yaptığım ıcın fobı olms bende bu durum.Bakalım yapıcam bu gazla heralde.

Sıbelcım sende gelırsın ustesınden hıc korkma.Hele otomatık ahh ahhh super bı rahatlık.Yağızım ıcınde endıselenme bak dr bıle onemsız demıs.Ayy merak ettım bu karısık elbıseyı foto beklıyoruz.

Bırsooo spora baslamıs.Inan ben baslamısım gıbı sevındım tatlım.Hem gor bak sana ınanılmaz bır terapı gıbı gelıcek.

Pınar yıne haftasonunun hakkını vermıs.Kız Pınar Defne nasıl oğlene kadar uyuyor anlat bakalım su ısı bana yaa.Hee valla yemek ıcın kıtap bıle okuyorum ayy sinir stres tavan yaptı cumadan berı ac dolasıyo.Bakalım sonuc nasıl olucak.

Esen ceee yaptı gıttı.Kolay gelsın tatlım yoğunsun yoğunsun.

Alp 9 gıbı geldı.Ama benım pılım bıtmıstı artık.Imdadıma yetıstı cok sukur.Şımdı ıkısıde uyudu bende sakın sakın oturuyorum.Boraya tv yı cok az acıyorum.Sureklı yenı oyuncak kıtap alıyorum.Ama dısarıya cok alıstığı ıcın evde hıc tutamıyorum artık.Nasıl bıtıcek bu kıs hıc bılmıyorum.Haklı olarak canı sıkılıyor cocuğun.Telefonu alıp anneanne dıye ağlaması yok mu bıtırıyo benı.Ama kadında hergun bana tasınamazkı yaa.

hayırlı akşamlar kızlar a.s.
güya yazılı hazırlayacaktım nerdeeeeeee Ahsen geldi size yazdıktan sonra benim yazılı kaldı yarın boş derste hazırlarım artık

gülhancım araban hayırlı olsun canım darısı başımaaaaa:)) otomatik daha rahattır eminim ama düz vites kullanmakta çok zevkli hele alışınca hiç anlamazsın sana güveniyoruz eminiz üstesinden gelirsin bende otomatik kullanamıyorum:))

ay bu arada artık bu zilliye oyuncak almıycam hiç yüzüne bakmıyor oyuncakların yaaa boşuna para veriyorum ben oynuyorum resmen heee hanfendi anca tencere tavayla oynuyoo:)))

Iyi Geceler,

Ben yine yatmadan önce, kondum buraya. Keyifsiz bir gün gecirdim. Haftasonumuz cok güzel gecmisti. Cumartesi günü genelde ailecek geziyoruz, alis-veris yapiyoruz. Pazar'da genelde evdeyiz. Hava iyi oldugunda, turluyoruz o kadar. Yine böyle klasik bir haftasonu gecirdik. Dün aksamda, Dorugu uyutup, filim izleyecektik. Ama Doruk uyumak istemedi, babasiyla oynamak istedi. Zorlamadim bende. Neyse, ücümüz oynuyorduk ve bir anda Doruk odanin icinde kosarken, ayagi takildi ve cok siddetli bir bicimde vitrinin sivri kenarina carpti. Öyle kötü düstü ki, ben kesin yüzü parcalandi sandim ve soka girdim. Zangir zangir titriyorum ve ciglik atiyorum. Doruk deli gibi agliyor, yüzü kan icinde. Burnunu carpmis yavrum ve ezikler olmus, icinde. Neyse, kendime geldim, hava aldirdik biraz, yüzünü yikadik. Aglaya sizlaya uyudu ama hala gözümün önüne geliyor düsmesi ve cok kötü oluyorum. Aslinda sogukkanliyim ben böyle durumlarda. Ama annelik insani nasil degistiriyor, bunu anladim. Esimide kan tutar aslinda, o da olabildigince sakin müdahele etti ikimizide. Burnuna su anda dokundurtmuyor hic bir sekilde, icinde de kurumus kan pihtilari var. Gece yatarken, nefes alip vermekte zorlaniyor. Ama buna da sükür diyorum.

Gülsah'cigim, uyku tulumu sormussun. Ben, Doruk dogdugundan beri kullaniyorum ve gercekten cok ise yariyor. Vücut isisini sabitliyor cünkü, üst acma gibi bir dertte olmuyor. Alvi diye bir markanin tulumu var bende. Birde daha sade birkac tane daha var. C&A ve varsa Türkiye'de ALDI'den almistim.
Mektup demissin...Evet ise yariyor gercekten. Genelde iletisim kurabiliyoruz ama böyle patlama noktalarinda, mektup bizi kendimize getiriyor. Icimde ne varsa, ne hissetmissem hepsini yaziyorum. Tavsiye ederim sana da.

Özlem'cigim, esin ayip etmis yine. Ona gözlerini acacagi bir ders ver bence. Ama nasil bir ders, aklima gelmiyor acikcasi. Ne olursa olsun, dert etme ama. Emziriyorsun ve inan hicbirsey ama hicbirsey, o minik yavrucagin emecegi süt kadar önemli olamaz.

Ayse'cigim, yeniden buradasin, seni gördügüme cok sevindim. Ayrica, Ceylin'e aferin diyorum. Uyku düzeni cok güzelmis. Yeni sehrinizde de, mutlu günler dilerim.

Bozon'cugum, sende gelmissin. Seni gördügüme de cok sevindim. Epeyce azalmisti sayimiz, artik daha aktif olursun umarim. Özgü'nün uyku problemine de cok takma diyecegim ama uyku bu, cok önemli ve hepimiz o sorunu yasiyoruz. Eminim, ise basladigin icin duydugu tedirginliktendir ve gecicidir.

Sibel'cigim, bizde Doruga televizyon izletmiyoruz ve gercekten cok faydasini görüyoruz. Konusma konusunda cok hevesli ve duydugu herseyi ögrenebiliyor. Dogru bir tespit yapmis doktorunuz. Böyle güzel bilgiler veren doktorlar, kolay kolay bulunmuyor canim. Artik cok mekanik calisiyorlar. En azindan benim karsima cikanlar genellikle öyle. Bence, degistirme derim.

Pinar'cigim, kuzum köfteleri götürmüs haftasonu. Yarasin tontosuma.

Gülhan'cigim, öncelikle araban hayirli ugurlu olsun. Güle güle kullan. Biraz tatsizlik olmus ama neyseki sonuc o kadar da kötü olmamis. Kitapta okuyormussun Bora yemek yemiyor diye. Bende, senin taktigi deniyorum artik. Cok yipratmisti bu sürec beni. Artik tinmiyorum. Ac kaldiginda bile...Cok acikinca, pacama yapisiyor, mutfaga götürüyor beni. Böyle yaptigimdan beridir, her türlü yemegi yiyiyor, meyveleri eline alip hapur hupur götürüyor. Kahvaltisini yapiyor. Belli seyler yemiyor, mesela yumurta. Onuda degisik sekillerde deniyorum. Peynirli, sosisli gibi. Cok titizlenince, simariyorlar bence. Onlarin yemek yemelerine taktigimizi anlamamalari lazim.

Birsen'cigim, güzel bir haftasonu gecirmissiniz ama kaynanada askinti olmus. "Bir kere de siz gencsiniz, keyfinize bakin" dese, ölür sanki. Ama demez iste, ne yapacaksin. Esine de bir an önce kavusursun insallah.

Esra'cigim, disin icin cok gecmis olsun canim. Ihmal etme sakin kizlarinda dedigi gibi. Hic dis acisi cekmedim ama az cok tahmin edebiliyorum ne mene birsey oldugunu. Gecmis olsun.

Tülay'cigim, ne güzel taze taze balik tutma sansiniz var. Keyfini cikartin bu lüksün. Ayrica, kuzum mikrop kapmis. Cok gecmis olsun tekrardan.

Esen'cigim, bak paylamam iyi olmus. Selam vermissin sende. Yogunlugunun biran önce hafiflemesi dilegiyle canim. Ahsen'inde uyku düzenini erkene cekmeye calis bir sekilde. Cadi okula basladiginda ne yapacak? Kaynina da cok gecmis olsun. Allah sifasini versin.

Yarin görüsürüz kizlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…