2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

ay evet filizcim burayı aksattığımda açıkçası kendime de kızıyorum hiçbişeyeb yetişemiyorum diye:)))
elimden geldiğince giriyorum canım
yemek sorununu çözmenize sevindim sizinde en iyisi çok takılmamak o zaman onlar istiyor ama yemeyen çocuk yine yemiyor ablamın kız mesela 6 yaşında ve hala yemiyor:KK43:(

ben yatayım artık hepinize hayırlı gecelerr öpüldünüz şekerler:)a.s.

GÜNAYDINLAR
size bi sorum olacak gece kızıma biberonla süt içirirken içine bal da katıyorum ama biberon çürüğü olur diye de korkuyorum. siz bebeğinizi geceleri nasıl besliyorsunuz ?

Umarım geçicidir şuan bişey söylemesi mümkün değil.Ama basit bir durum gibi gözüküyor dedi.1 numara zaten önemsiz ilerlelerse sorun olur dedi.Elbiseyede başladım canım,siyahın üst modeli,mavininde göğüs altında itibaren modelini birleştirdik.göğüs altı drapeyide terzi ekledi öyle karışık bişey oldu anlıycan kaydirigubbakcemile3.İyi akşamlar tatlım.

Aman iyi geçici olsun tatlım a.s.

Maviyi göndermedin mi bana :uhm: Siyah ile pembe gibi vardı. Neyse hadi bakalım bekliyorum heyecan ile a.s.

İyi Akşamlar kızlar,,

Araba dıleklerınız ıcın cok tesekkur ederım.Insallah kazasız belasız kullaanırım.Isteyen herkesede daha ıyılerı versın Rabbım.

Pınar yıne haftasonunun hakkını vermıs.Kız Pınar Defne nasıl oğlene kadar uyuyor anlat bakalım su ısı bana yaa.Hee valla yemek ıcın kıtap bıle okuyorum ayy sinir stres tavan yaptı cumadan berı ac dolasıyo.Bakalım sonuc nasıl olucak.

Alp 9 gıbı geldı.Ama benım pılım bıtmıstı artık.Imdadıma yetıstı cok sukur.Şımdı ıkısıde uyudu bende sakın sakın oturuyorum.Boraya tv yı cok az acıyorum.Sureklı yenı oyuncak kıtap alıyorum.Ama dısarıya cok alıstığı ıcın evde hıc tutamıyorum artık.Nasıl bıtıcek bu kıs hıc bılmıyorum.Haklı olarak canı sıkılıyor cocuğun.Telefonu alıp anneanne dıye ağlaması yok mu bıtırıyo benı.Ama kadında hergun bana tasınamazkı yaa.

Sağolasın canım ne yapalım bi haftasonumuz var onu da kaçırmayalım diyoruz a.s.

Valla inanki bilmiyorum tatlım özel bişey yapmıyorum ama haftasonları oda biz kaçka kalkarsak o saatte kalkıyor genelde. Belki uyanıyor bizi uyuyor görünce tekrar uyuyor falan :uhm:

Dışarıya alışkın çocuığu tutması çok zor. Bizimki tv'ye de bakmıyor hiç. Sürekli ilgi istiyormuş, sürekli dışarı çıkmak istiyormuş. Dedesi de garibim 2 saatte bir alıp bakkala falan gidiyormuş oyalansın diye a.s

hayırlı akşamlar kızlar a.s.
güya yazılı hazırlayacaktım nerdeeeeeee Ahsen geldi size yazdıktan sonra benim yazılı kaldı yarın boş derste hazırlarım artık

ay bu arada artık bu zilliye oyuncak almıycam hiç yüzüne bakmıyor oyuncakların yaaa boşuna para veriyorum ben oynuyorum resmen heee hanfendi anca tencere tavayla oynuyoo:)))

Kolay gelsin canım a.s. Bizimki de bu aralar tencere tavayı bırakıp oyuncaklarına ve kitaplarına sardı. Sürekli kitapları okumaya çalışıyor. Kendi kendine mırıl mırıl konuşup duruyor kaydirigubbakcemile3

Iyi Geceler,

Ben yine yatmadan önce, kondum buraya. Keyifsiz bir gün gecirdim. Haftasonumuz cok güzel gecmisti. Cumartesi günü genelde ailecek geziyoruz, alis-veris yapiyoruz. Pazar'da genelde evdeyiz. Hava iyi oldugunda, turluyoruz o kadar. Yine böyle klasik bir haftasonu gecirdik. Dün aksamda, Dorugu uyutup, filim izleyecektik. Ama Doruk uyumak istemedi, babasiyla oynamak istedi. Zorlamadim bende. Neyse, ücümüz oynuyorduk ve bir anda Doruk odanin icinde kosarken, ayagi takildi ve cok siddetli bir bicimde vitrinin sivri kenarina carpti. Öyle kötü düstü ki, ben kesin yüzü parcalandi sandim ve soka girdim. Zangir zangir titriyorum ve ciglik atiyorum. Doruk deli gibi agliyor, yüzü kan icinde. Burnunu carpmis yavrum ve ezikler olmus, icinde. Neyse, kendime geldim, hava aldirdik biraz, yüzünü yikadik. Aglaya sizlaya uyudu ama hala gözümün önüne geliyor düsmesi ve cok kötü oluyorum. Aslinda sogukkanliyim ben böyle durumlarda. Ama annelik insani nasil degistiriyor, bunu anladim. Esimide kan tutar aslinda, o da olabildigince sakin müdahele etti ikimizide. Burnuna su anda dokundurtmuyor hic bir sekilde, icinde de kurumus kan pihtilari var. Gece yatarken, nefes alip vermekte zorlaniyor. Ama buna da sükür diyorum.

Pinar'cigim, kuzum köfteleri götürmüs haftasonu. Yarasin tontosuma.:nazar:

Sağolasın teyzesi yedi valla kuzum opuyorumnanaktan

Size de çok geçmiş olsun ya. Gözümde canlandırdım da birden. Offf çok fena. Allah beterinden saklasın. Çok çok geçmiş olsun tekrar a.s.

Günaydın kızlar nasılsınız?

Günaydın canım sağolasın sen nasılsın? Selin'im nasıl oldu?

GÜNAYDINLAR
size bi sorum olacak gece kızıma biberonla süt içirirken içine bal da katıyorum ama biberon çürüğü olur diye de korkuyorum. siz bebeğinizi geceleri nasıl besliyorsunuz ?

Günaydın canım a.s.

Benim kuzum süt içmiyor. Mama içiyor hala canım biberonla a.s.

Günaydınlar bacılar a.s.

Geç kaldım bu sabah. Kayınvalidemin kapıları boyanacağı için o geldi bugün bize Defdoş'a bakmaya. Bende uyuyup kalmışım. Gözümü bi açtım 8:30 kafamçokkarıştı

Hemen duş alıp çıktım. Yeni geldim a.s.

Halbu ki akşam da 9'da sızmışım Defdoş'la. Eşim de az önce dalga geçiyor iyice uykucu şirin oldun sen diye kaydirigubbakcemile3

İşlere bakayım buralardayım a.s.

günaydinnnnn hatunlarrrrrrrrrr a.s.

oh kalabaliklaşmişiz ne güzel :) ayse ve bozon gelmiş a.s. bi arkadas daha gelmiş hoşgelmiş a.s.

hemen gecmisten basliyim :))

birsencim canim Allah kavustursun eşin seyahata gitmiş gene..spora da baslamişsin cok sevindim valla..bölgesel zayiflamaya agirlik vermen gerekiyor gercekten..buda en iyisi spor hocasiyla olurdu..hadi bakalim gitsin kilolar :) oglusum hasta olmus..ay bi arayamadim seni..bayan hijyen oldum bugunlerde..anca 9da oturuyorum yerime..ama bugun aksama dogru aricam canim inşaAllah :) müsait olursan konusuruz :) yanlız sunu söyleyeyim okurken aklima geldi..annen,kayinvaliden basta olmak üzere kimseden bişey bekleme tatlim..boyle yaparsan bişey yapmadiklarinda sinirlenmez,bir yardimlari dokonuncada mutlu olursun..kendi ruh sagligin için yani..mesela yemekmi yiyeceksiniz..bosver sen herkesi..otur cocuklarini yedir önce..oan yaninda olan yemek hazirlamiyorsa kendi bilir..kendi de geç yer neticede..böyle olunca sen daha cok yoruluyorsun ama enazindan kafan rahat olur..bizimde aşagi yukari ayni..cocuk yedir topla sonra bize yemek hazirla topla..seninkiyle karşilaştirmiyorum tabi..ikiz annesisin neticede..ama sen kafani rahat tutmaya bak..buda anca beklentilerini azaltirsan oluyor tatlim..

sibosummm canim paşayi doktora götürmüşsün..göz muaynesi dişinda herşey iyiymiş şükür..inşaAllah o da okula kadar gecer gider..valla bencede değiştirme doktorunu..böyle konusan doktoru zor bulursun :KK70: bende bu sefer yani 18.ay için umut hastanesine gidicem ilkkez..kartaldaymiş..orda bi doktoru cok tavsiye ettiler..doktor konusunda rekora kosuyorum :))) cocuk 18 aylik oldu hala bi doktor begenemedim :))) ama begenirsem sanada söylerim..sana daha yakin olur hem :KK66:

pinarim gezgin hatunum :) ay benim cadi kizim büyümüşte lunaparklarami gidermiş :))) anasi kizindan daha merakli gibi geldi bana ama neyseee :p rüyalarinda hayra ciksin inşaAllah..bilinçaltinda bişeyden etkilenmişindir muhtemelen..yorma kafani cok fazla..ama bak bi hayri dokunmus kocan el atmiş duruma :))) çakal hatun he :))))

gülhancim hayirli olsun tekrar :) sen yaparsin canim manueli :) okul duruma cok gicik oldum ya..hadi egitimini begenmesen amenna kişisel bi olay dicem ama temizlik affedilcek şey degil yahu..ama iyi olmus aslinda..ya 5 dakikada toz alsalardi da sonra ögrenseydin böyle bişeyi..bastan görmen iyi olmus.. boranin iştahsizliği devam ediyor demek :S multivitamine felan baslasan..belki açar iştahini..hadi bakalim şu kitap olayinin getirilerini bekliyoruz :)

gülşahcim canim h.sonu ben gelemicem sanirim..hala pusetten haber yok..yarin 1 hafta olcak..arayacagim bakalim ne cikacak..ama yapilirsa gelirim inşaAllah..şimdilik bi plan yok gibi cünkü :)

ferda nerelerdeee ???

tülaycim canim cok cok geçmiş olsun yaa..mikrop kapmiş ishal olmus kuzucum..kilosuna takilma canim ya..hemencik toplarlar..su gitmiştir muhtemelen..inşaAllah biran önce tamamen gecer gider..

esencim kaynina cok gecmiş olsun öncelikle..valla hayatim sen calişiyorsunda yetişemiyorsun..ben calişmiyorumda yetişemiyorum :))) gerçi çalişinca işler daha az oluyor gibime geliyor..evde insan olmayinca dagilmada olmuyor..bu dagilma işi beni dagitti valla :KK70: mercimekim nasil? ay yazili hazirlamak zevklidir ya :KK70: kazik soru sorma :pp

nurtencim gene kacmiş adapazarina :) kizim sen uslanmayacakmisin ya..cocuk tam iyileşiyor sen gene adapazarina gidiyorsun..ay inşaAllah bu sefer bişeycik olmaz yaaa..valla adapazari diyince direk defne geliyor aklima..Allahim korusun onu ve tüm bebişlerimizi mikroplardan..

özlemcim canim valla eşine ne desek boş..bastan bi format atmak lazim..resetle düzelcek iş degil..para işine gelince..al eline kagit kalemi..zeynebin ve mehmedin tüm giderlerini aşagi yukari hesapla..ben toptan alişveriş yapayim diye yazmiştim..sonrada meraktan fiyatlarinida hesap ettimki şok oldum :))) bi karış bacaklariyla az para yemiyorlar :) eşinede yaz ver kagidi..millete gelince ayip olur vermesem ama esas harcamasi gereken kişilere gelince tasarruf yapalim..oldu! ay neyse..lohusa lohusa senide germeyelim iyice ya..inşaAllah akillanir diyelim..mehmedim nasil? zeynebim nasil?

tutkuncum geçmiş olsun dişin agriyormus..canim antibiotige devam et saatlerine dikkat et..bugun yarin etki eder..ay bende cok korkuyorum dişçiden..aslinda acilen gitmem lazim..ön dişlerimde çürükler vardi en son..agrisi yok diye gitmedim gene..ama bu sefer dişten olcam..püf bakalim ne zaman cesaretimi toplayip gidicem..

nurancim misafirleriniz gelmiş..gitmiş..aman ne hareket orda bereket bosver :) evde durunca bişey degişmiyor nasilsa..işler bi yere kacmiyor :p

filizcim valla haklisin,insan yeterki istesin..zamana herşeye sigdirir..ama valla kafam kalmiyor be güzelim..bende buraya girip selam verip cikmaktan cok hoşlanmiyorum acikcasi..daha dogrusu içime sinmiyor..ya gelcem böyle konsantre olup uzun uzun yazcam yada okuyup cikcam :))
doruka cok cok geçmiş olsun ya..verilmiş sadakaniz varmiş resmen..Allah korusun ya..insanin tüyleri diken diken oluyor..bi daha yasamasin inşaAllah böyle bişey.. bu mektup işini bende cok seviyorum..bizde artik pek işe yaramiyor gerci :)))) adam gene ne yazdin bakalim diye güle oynaya okuyor kagidi :)) ama en büyük faydasi bana oluyor..insan yazarken konusmaktan fazla şey anlatiyor..içinde bişey kalmiyor..konusurken illaki bişeyleri unutuyorsun..ee sorun halledilince de tekrar geriye dönüp "bak bide şu vardi unutmusum" diyemiyorsun :) artik benim yeni bi yöntem bulmam lazim..adam cidden tinlamiyor cünkü mektubumu :) ses kaydimi yapsam napsam :)) gerçi gülesim gelir kesin..hepten batiririm,vazgectim bu düşünceden de..ama inşaAllah sizde işe yarar ya..başliği pek bi sevdim..

ay umarim kimseyi unutmamişimdir..unuttugum varsa affola..pek ayilamadim hala :)

Son düzenleme:
gunaydın arkadaşlar!
yine uykusuz bir gecenin ardından işyerindeyim.

Filiz'cim hoşbulduk canım. Dorukta büyük bir kaza atlatmış. benimde en çok korktuğum köşeler. Yemek işinide güzel çözüm getirmişsin.

İncihan yeni arabanı kazasız belasız günlerde kullanırsın inşallah. Hayırlı olsun.

Esen benim kızda çok geç yatıyor. Benim kayınvalide 10-11 e kadar uyutuyor. Annemler gelene kadar zor işim. Öğlende zorla uyuttuğuna eminim. of çok dertliyim bukonuda. biz ileri gideceğimize sürekli geri gidip düzeni iyice bozuluyor.

Birsen SAnırım kayınvalidenle kalıyorsun. Allah sabır versin canım. Umarım zaman senin için çabuk geçer. Bölgesel zayıflama işide süper. benimde ihtiyacım var göbekten. ama kendime vakit ayırınca sanki çok göze batıyorum. işten gelince kayınvalide direkt Özgü'den elini çekiyor. sanki bakıcı gibi benim gelmemi dört gözle bekliyor.

Pınar'cım dünde çok yoğunmuşsun. Sana da kolay gelsin canım.

Ceylinim sende hoşgeldin. Sende benim gibi uzun bir aradan sonra topiğe tekrar dönmüşsün.

Tülay'cım Selin'e geçmiş olsun. İshal mahvediyor kuzucukları. toparlanır inşallah en kısa sürede.

Pınarcım tuğba cım teşekkürler.

Pınar canım selin daha iyi allaha şükür ishali kalmadı.tek sorun sabah kahvaltı yapmak istemiyor varsa yoksa annemin yağtığı yeşil zeytinlerden yicek.inanın kızlar önüne 1 kase koysam hepsini yicek.tabi çekirdek çıkar kabuklarını soy bizim minik ağzına atsın:) kızlar dün işelr yoğundu yazamadım uyku tulumundan bahsetnmişssiniz nasıl bişey aldınız bende almak istiyorum geçen sene aldığım kısalmış:-)

Bozon cnaım saolasınn.evet ishal mahvediyor.ya 1 dakika içinde 6 kere bez değiştirdim nasıl bişey bu valla ilginç.kızlar bide selin ishalden dolayı poposu ciğer gibi yaralar oldu.hangi kremi aldıysak fayda etmedi.dr gösterdim dr acilen vazelin sürüyorsunuz yarım saate geçiyor dedi.güldüm içimden ben ne kremler sabunlar denedim geçmedi vazelin napsınki diye.ama inanılmaz bişey yarım saatte ne pişik kaldı ne yara:)) böyle sorunu olana tavsiye derim.

selam kızlar nasılsınız hem hastayım hemde çok yoğun umarım herkes iyidir geçmişe bakacak kadar vaktim yok

efendim bize gelince ayni tas ayni hamam sayiliriz..serra dagitiyor anasi topluyor..serra dagitiyor anasi topluyor..günlerimiz sabah 6.30da kalk..süt içir yat..9da kalk kahvalti ver..serra uyuyup uyaniyor o arada..ondan sonra aksam 20ye kadar o dagitiyor ben topluyorum :) 20de ikimizde düşüyoruz artik :)))

ama bu düzen iyi oluyor..18den sonra serra epey yorulmus oluyor..19da hepten yoruluyor..o arada saklambacti yakalamacti derken iyice yoruyorum onu..20de uyuyor..bende anca dinleniyorum..gec yatinca hiç dinlenemiyorum..uyu kalk gene ayni terane cünkü..biraz keyif yapmam gerekiyor kafami boşaltmam gerekiyor iyice..hem serraninda erken yatmasi gerekiyor..cünkü 1de de yatsa bu kız 6.30a kurulmus bi kere..bi dakika gec kalkmaz..gece uykusunu anca bu şekilde uzatabiliyorum..

ay azönceki aramizdaki diyalogu aynen anlatiyorum..
ben: kizim bu ne (top için)
serra: bop!
ben: top kızım top
serra: tot!
ben: evet kizim top
serra: tot..
ben: neymiş bu?
serra: bop :)))))

alişmiş cocuk bop demeye..gel de değiştir :)) cik cik nerde kizim..gösteriyor kuşu..o ne kizim dik diyor :KK70: işine nasil gelirse :KK70:

ya bu kız cok anasi kilikli ya..biraz sert konus hemen gözleri doluyor,içleniyor..resmen kiriliyor ya..püf bende öyleyimdir..istemem öyle olmasini ya...ama sanirim genlerden gelen bişey bu..oyuzden mümkün oldugum kadar kizacagim şeylerden uzak tutuyorum onu..mümkün oldugu kadar sert konusmamaya calişiyorum..zaten cadida cok iyi biliyor beni kizdiracagi şeyleri..

2 yaş sendromunu bende okumustum sefa saygiinin kitabinda..hatta direk yaftayi vurmustum serraya "bu kız ergenlige girdi" diye :))) ama gercekten inatlaşacagi şeylerden uzak tutmak en iyisi..yoksa sonucta ya o agliyor ya ben :)))) hemen aklini dagitiyorum..zaten boga burcu..cok meyilli inatçi olmaya..

yemek konusuna hiç girmiyorum..sabah sabah sinirlenmeyeyim!

pusetimiz hala gelmedi..inanin hergün sayiyorum o kadina! nasil elim ayagimmiş puset ya..serra cok alişmiş hergün cikmaya..pusetsiz cikmakta tam bir eziyet ya..cocuk saga sola bakmaktan yürüyemiyor..pisi pisi hav hav araba ucak derken 5dakikalik yola yarim saatte gidiyoruz ya..ay bana afakanlar basiyor resmen..

ütü işinide hallettim çok sukur..ütüleri bana sorabilirsiniz :pp bütün tüketici sitelerini okudum :KK70: neyin ne sorunu var ezberledim :p araştirmalarim sonucunda delonghiye karar verdim..aldik c.tesi..gerci benim baktigim 2 modelde yoktu..arasindaki modelmiş bu..kazanli ütülerde hemen hemen herkes cok memnun kalmiş..kim söylemişti bilmiyorum ama cok elektirik yakiyor diye..evet tabi yakiyor yakmasina..ama şöyle bir durum var..normal ütüyle yaptigin ütüyü bu ütülerde daha hizli yapiyorsun..bide cok fazla herşeyi ütüleyen bi tip olmayinca benim gibi dengeleniyor :) iyiki 0 200lüğü almamişim ama..cünkü sogutup su koymayi beklemek harbiden sacma bi işmiş..çünkü makine sogumuyor bi türlü 1-2 saatte :))) ben sogumadan su koyulanlardan aldim..aksi takdirde yanmiştim..aklinizda bulunsun bu detay :KK66: ama harbiden cok sevkli bu ütülerle ütü yapmak :KK70:D velhasil kazanli ütü alacak varsa 3 seye dikkat etsin..1-su herzaman konuluyormu..2-kireç temizliği..3-hazir olma süresi..evet bu dersimizide bitirdik :p

ay suan okadr yorgunumki..annemler yolda..kalkip patates salatasi yapicam..çay koyucam..ama cok yorgunum valla..dün temizlik yaptim..çamasir,ütü,yemek yaptim..ee tabi bide serros hanim :)

neysem kalkayim artik..işime bakayim :) hadi öptüm sizi canlarim mucksssssssssssss a.s.

tubiş ya selin de topa top demiyor tv de görse bile bu ne diyince bap diyor:) yine sizin bopdan topa dönüşmesi kolay olucak bizimki baptan nasıl dönüşecek topa bakalım.

banu canım geçmiş olsun neyin varr..

tülaycım sağol canım üşütmüşüm hemde çok dün ateşim vardı akşam hasteneye gittim ilaç falan verdi kendimi çok halsiz hissediyorum :KK43: sen nasılsın selin nasıl oldu canım

oh kalabaliklaşmişiz ne güzel :) ayse ve bozon gelmiş a.s. bi arkadas daha gelmiş hoşgelmiş a.s.

hemen gecmisten basliyim :))

pinarim gezgin hatunum :) ay benim cadi kizim büyümüşte lunaparklarami gidermiş :))) anasi kizindan daha merakli gibi geldi bana ama neyseee :p rüyalarinda hayra ciksin inşaAllah..bilinçaltinda bişeyden etkilenmişindir muhtemelen..yorma kafani cok fazla..ama bak bi hayri dokunmus kocan el atmiş duruma :))) çakal hatun he :))))

Sorma bacım ya bayılıyorum ben lunaparka. Bıraksan orda yaşarım. Defne'de bana çekmiş. Deli gibi bi ona bi buna koşturuyoruz. Aynı ben gibi korkusu da yok. Neye bindirsen zevkle çığlık atıyor zilli kaydirigubbakcemile3

Evet ya kocişe de bana da yaradı bu durum kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

gunaydın arkadaşlar!
yine uykusuz bir gecenin ardından işyerindeyim.

Pınar'cım dünde çok yoğunmuşsun. Sana da kolay gelsin canım.

Sağolasın canım sana da kolay gelsin a.s.

Pınarcım tuğba cım teşekkürler.

Pınar canım selin daha iyi allaha şükür ishali kalmadı.tek sorun sabah kahvaltı yapmak istemiyor varsa yoksa annemin yağtığı yeşil zeytinlerden yicek.inanın kızlar önüne 1 kase koysam hepsini yicek.tabi çekirdek çıkar kabuklarını soy bizim minik ağzına atsın:) kızlar dün işelr yoğundu yazamadım uyku tulumundan bahsetnmişssiniz nasıl bişey aldınız bende almak istiyorum geçen sene aldığım kısalmış:-)

Aman canım çok sevindim daha iyi olmasına. Maşallah kuzuma a.s.

Bizimki de yeşil zeytin, turşu hasta öyle şeylere yerimseniben

Bozon cnaım saolasınn.evet ishal mahvediyor.ya 1 dakika içinde 6 kere bez değiştirdim nasıl bişey bu valla ilginç.kızlar bide selin ishalden dolayı poposu ciğer gibi yaralar oldu.hangi kremi aldıysak fayda etmedi.dr gösterdim dr acilen vazelin sürüyorsunuz yarım saate geçiyor dedi.güldüm içimden ben ne kremler sabunlar denedim geçmedi vazelin napsınki diye.ama inanılmaz bişey yarım saatte ne pişik kaldı ne yara:)) böyle sorunu olana tavsiye derim.

Aaaa bak bu iyi bi bilgi oldu canım ya. Sağolasın a.s.

selam kızlar nasılsınız hem hastayım hemde çok yoğun umarım herkes iyidir geçmişe bakacak kadar vaktim yok

Selam Banu'cum geçmiş olsun canım ya Allah kolaylık versin a.s.

efendim bize gelince ayni tas ayni hamam sayiliriz..serra dagitiyor anasi topluyor..serra dagitiyor anasi topluyor..günlerimiz sabah 6.30da kalk..süt içir yat..9da kalk kahvalti ver..serra uyuyup uyaniyor o arada..ondan sonra aksam 20ye kadar o dagitiyor ben topluyorum :) 20de ikimizde düşüyoruz artik :)))

ama bu düzen iyi oluyor..18den sonra serra epey yorulmus oluyor..19da hepten yoruluyor..o arada saklambacti yakalamacti derken iyice yoruyorum onu..20de uyuyor..bende anca dinleniyorum..gec yatinca hiç dinlenemiyorum..uyu kalk gene ayni terane cünkü..biraz keyif yapmam gerekiyor kafami boşaltmam gerekiyor iyice..hem serraninda erken yatmasi gerekiyor..cünkü 1de de yatsa bu kız 6.30a kurulmus bi kere..bi dakika gec kalkmaz..gece uykusunu anca bu şekilde uzatabiliyorum..

ay azönceki aramizdaki diyalogu aynen anlatiyorum..
ben: kizim bu ne (top için)
serra: bop!
ben: top kızım top
serra: tot!
ben: evet kizim top
serra: tot..
ben: neymiş bu?
serra: bop :)))))

alişmiş cocuk bop demeye..gel de değiştir :)) cik cik nerde kizim..gösteriyor kuşu..o ne kizim dik diyor :KK70: işine nasil gelirse :KK70:

ya bu kız cok anasi kilikli ya..biraz sert konus hemen gözleri doluyor,içleniyor..resmen kiriliyor ya..püf bende öyleyimdir..istemem öyle olmasini ya...ama sanirim genlerden gelen bişey bu..oyuzden mümkün oldugum kadar kizacagim şeylerden uzak tutuyorum onu..mümkün oldugu kadar sert konusmamaya calişiyorum..zaten cadida cok iyi biliyor beni kizdiracagi şeyleri..

2 yaş sendromunu bende okumustum sefa saygiinin kitabinda..hatta direk yaftayi vurmustum serraya "bu kız ergenlige girdi" diye :))) ama gercekten inatlaşacagi şeylerden uzak tutmak en iyisi..yoksa sonucta ya o agliyor ya ben :)))) hemen aklini dagitiyorum..zaten boga burcu..cok meyilli inatçi olmaya..

yemek konusuna hiç girmiyorum..sabah sabah sinirlenmeyeyim!

pusetimiz hala gelmedi..inanin hergün sayiyorum o kadina! nasil elim ayagimmiş puset ya..serra cok alişmiş hergün cikmaya..pusetsiz cikmakta tam bir eziyet ya..cocuk saga sola bakmaktan yürüyemiyor..pisi pisi hav hav araba ucak derken 5dakikalik yola yarim saatte gidiyoruz ya..ay bana afakanlar basiyor resmen..

ütü işinide hallettim çok sukur..ütüleri bana sorabilirsiniz :pp bütün tüketici sitelerini okudum :KK70: neyin ne sorunu var ezberledim :p araştirmalarim sonucunda delonghiye karar verdim..aldik c.tesi..gerci benim baktigim 2 modelde yoktu..arasindaki modelmiş bu..kazanli ütülerde hemen hemen herkes cok memnun kalmiş..kim söylemişti bilmiyorum ama cok elektirik yakiyor diye..evet tabi yakiyor yakmasina..ama şöyle bir durum var..normal ütüyle yaptigin ütüyü bu ütülerde daha hizli yapiyorsun..bide cok fazla herşeyi ütüleyen bi tip olmayinca benim gibi dengeleniyor :) iyiki 0 200lüğü almamişim ama..cünkü sogutup su koymayi beklemek harbiden sacma bi işmiş..çünkü makine sogumuyor bi türlü 1-2 saatte :))) ben sogumadan su koyulanlardan aldim..aksi takdirde yanmiştim..aklinizda bulunsun bu detay :KK66: ama harbiden cok sevkli bu ütülerle ütü yapmak :KK70:D velhasil kazanli ütü alacak varsa 3 seye dikkat etsin..1-su herzaman konuluyormu..2-kireç temizliği..3-hazir olma süresi..evet bu dersimizide bitirdik :p

ay suan okadr yorgunumki..annemler yolda..kalkip patates salatasi yapicam..çay koyucam..ama cok yorgunum valla..dün temizlik yaptim..çamasir,ütü,yemek yaptim..ee tabi bide serros hanim :)

neysem kalkayim artik..işime bakayim :) hadi öptüm sizi canlarim mucksssssssssssss a.s.

Ay yerim ben onun bop diyen ağzını. Yavrum benim a.s. İşlerine nasıl gelirse öyle söylüyorlar. Defne mesela hala ismini söyleyemediği herkese anna diyor cadı. Allah'tan bana anne yi çok net söylüyor da karışmıyoruz anna ile kaydirigubbakcemile3

Bak sana bişey diyecektim diye hep aklımda tam üstüne denk geldim. Kayınvalidemin kazanla ütüsü de Delonghi. Görümcem anneler gününde almıştı. Çok memnun. Suyu hemen koyulabilir olanını almışsın iyiki çünkü fazla su tüketiyor. Kaynanam için artık ütü yapmak zevk valla. Sende güle güle kullan canım a.s.

Bizim Defne'de çok duygusal canım ya. Babası şakadan bi höt desin hemen gözleri doluyor aynen. Şaka yapsak öyle. Dedim valla içli yaparız bu çocuğu. Çok dikkat etmemiz lazım. Eşimle şimdi çok dikkatli davranıyoruz şaka konusunda CADIARZU

Annenler geliyormuş oh ne güzel. Ben işe başladım başlayalı annemi sadece haftasonu Defne'yi kapıdan bırakıken görüyorum. Şöyle karşılıklı oturmayı özledim valla. En kısa sürede anacğıma gideyim opuyorumnanaktan

GÜNAYDINLAR
Canim benimki daha gece süt içmiyor. beni emmekle yetiniyor. Akşama kadar göğsüm bir beden büyüyor:)) Özgü yapışmasa ben yapıştırırım herhalde memeye::))

Günaydınlar bacılar a.s.

Geç kaldım bu sabah. Kayınvalidemin kapıları boyanacağı için o geldi bugün bize Defdoş'a bakmaya. Bende uyuyup kalmışım. Gözümü bi açtım 8:30 kafamçokkarıştı

Hemen duş alıp çıktım. Yeni geldim a.s.

Halbu ki akşam da 9'da sızmışım Defdoş'la. Eşim de az önce dalga geçiyor iyice uykucu şirin oldun sen diye kaydirigubbakcemile3

İşlere bakayım buralardayım a.s.

Günaydın canım. Ohh ne güzel uykunu almışsın. ay deliksiz uykuyu çok özledim.
Kolay gelsin canım.

ay umarim kimseyi unutmamişimdir..unuttugum varsa affola..pek ayilamadim hala :)

Hoşbulduk canım.

Benim kızda çok pişik oluyor. Mutlaka hergün hametan sürüyordum. GEçen hafta kayınvalide bezini sık değiştirmemiş. Poposu kızarmış.Fazla bez gidiyormuş. Haftasonu kuzum rahatladı ben bakınca. Nekadar söylesem kadın bildiğini okuyor.

Merhaba canım. Geçmiş olsun. Kolay gelsin canım.

Kızlar bu arada beni ismim Gülgün.

gülgün mennun olduk:)) canım valla biz inan her dakika hatta yaırm dk.değiştirdiğimiz halde amipten dolayı yara olmuş.vazelin artık baştacım:)) bide beyaz doğal olanını buldum süper oldu.

evet pınarya turşuları bile nasıl yiyorlarsa keskin keskin:))

benim kızda yeşil zeytin hastası. çekirdeklerini çıkarmayı öğrettim. araada yutsada leblebi gibi yiyecek versem. kahvaltıda mısır ve zeytin olsun başka bişey istemiyor.

sağolun kızlar :)
buarada yağmurum okumaya başladı bir haftadır dergilerini okuyor maşallah çok mutluyum bu yüzden kızlar inci gibide yazmaya başladı anne ve baba için en büyük mutluluk çocuklarının başarılı olmasıymış kızlar çok daha iyi anladım bunu

duruda zeytini çok seviyor çekirdeğinide çıkarıyor yerken

merhaba kızlar.

filiz'cim doruk fena düşmüş. çok üzüldüm canım. geçmiş olsun. ne kadar dikkat etsekte düşe kalka büyüyecekler işte. allah beterinden korusun.

tuğba'cım ütünü güle güle kullan canım. serrayla muhabbetinize de bayıldım. ceylin'de topa bop diyor. bir de son günlerde acayip baba düşkünü oldu. dokunmamı bırak yan yana oturmamıza bile izin vermiyor. beni resmen yolup kaldırıyor babasına sarılıp baba menim (baba benim) diyor. vefasız benim cadı akşama kadar her kahrını ben çekiyorum babayı görünce yüzüme bile bakmıyor.

tülay selinin iyi olmasına sevindim canım. geçmiş gitmiş olsun. vazelinde aklımda bulunsun hiç duymamıştım valla.

gülgün memnun oldum canım. benim de adım ayşe. kayınvalidenle konuşsan gündüz çok uyutmasa sen de gece bu kadar uykusuz kalmazsın. kendi rahatını düşünüyordur ama sana da yazık o halde işe gidiyorsun.

banu, pınar size de merhaba iyi mesailer.

zehra79 ben artık biberon kullanmıyorum. gece uyanmaz benim kızım. o yüzden uyumadan önce bir su bardağı sütü bardakla içirip üzerine de biraz su içirip yatırıyorum.pınarın 1+sütünden veriyorum o da şekerli gibi.o yüzden üstüne su veriyorum. . biberon çürüğü sade sütle bile oluyor kaldıki ballı kesin yapar.

X