2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

gelelim bize sabah 8 de kalktık yine. babamızı gönderip kahvaltı yaptık kızımla. mutfağı,odaları toparladım evi süpürdüm. ceylin kaka yaptı hadi banyo yaptırayım dedim. bizim cadı bayılıyor yıkanmaya yarım saat suyla oynadı yine kavga kıyamet çıkardım giydirdim. şimdi uyudu ben de buraya geldim hemen. daha yerleri silip toz almam lazım. arada uğrarım yine.

Selam Kızlar... a.s.

Yine kaç gündür bi fırsat bulup bakamadım valla,bu ne yoğunluk anlamadım..Dü

GÜLGÜN yanlış hatırlamıyorsam özgü çok emiyor ek gıdaya geçmiyor diye üzülüyordun bak şimdi zeytin bile yiyor diyorsun. zaman ne çabuk geçiyor...

Dağhan el atınca yazdıklarım böyle yarım yamalak gönderildi.

Neyse işte bu yüzden yazamadım günlerdir.Bu pc hastalığı nedir anlamadımki,bayılıyorlar...Şimdi odayı birbirine katıyor ama olsun ben yazmakta kararlıyım.. :))

Cumartesi,Pazar dolaştık bizde,Dağhanın bir iki eksiklerini aldım ama bi türlü isteğim gibi pijama takımı bulamadım.bigün ümraniye çarşıya gidip bakmam lazım.İdil Baby dede umduğumu bulamadım.Çıtlı badi,ikili tişört ve külotlu çorap alıp çıktım.Ordanda yemeğimizi yiyip optimuma geçtik ama ben böyle kalabaklık görmedim 1 saat bile durmadan geri çıktık Dağhan bile sıkıldı evemize gelip çay demledik ama o da burnumdan geldi sağolsun oğlum bi bardak çayı halıya döktü,halımda krem renk ben o telaşla kosla halıyı getirip halıya boca ettim,5 dk bekledikten sonra silecektim,aman Allahım siliyorum ama yok temizlenecek gibi değil kova kova köpük döktük,bi süre sonra Anıl sen bırak ben temizlerim dedi adam anladı hjeralde çaresizliğimi kaydirigubbakcemile3 o da çok uğraştı ama vazgeçtik artık bırak köpüklü kalsın dedim,çay lekesi kalmadı zaten bıraktık artık ...:))

Dün akşam da Anıl balık yaparken bende pazara gidip geldim,daha yemeğimizi yerken komşumuz aradı çaya geliyoruz diye apar topar kalktık,toparlandık.Onlarda baya geç kalktılar,uzun zamandır görüşememiştik,iyi oldu ve oğlumun muhallebisini yedirip yatırdık,saat 12 olmuştu tabii.Bizde yattık.Saat 4 de bizimki bi kalktı emzirdim geri yatırdım yok uyumamış daha yatağa gitmeden geri kalktı bu sefer Anıl kalktı o uğraştı uyutmuş sözde bizimkinden bi ses daha ferda kalk şimdi çıldırıcam dedi.Kalktım ama yok bizimki yeine emmek istiyor anılda hayır emzirmiceksin şımardı bu diyor.Ama tam iki saat uğraşmışız saat 6 da daha fazla dayanamadım ve emzirdim anında uyudu sıpa...bende yattım sabahda 9 da uyandı tekrar emzirdim uyumuşuz yanıma almıştım ve 11 e çeyrek vardı kalktık oğlumla,iyi oldu uykumu almışım biraz.Uyku düzenimiz fena halde değişti çok rahatsızız bu durumdan.Nasıl düzelicek bilmiyoruz.Ama ikimizde sıkılmış durumdayız.Bende bu konuyla ilgili bi kitaba başlıcam sanırım.:))

Bu arada Pazar gecesi twilıght ı izledim bende,Anıl izlemiş ama benim için almış.Bende beğendim geçenlerde tv de de bazı sahnelerini izlemiştim ama gerçekten güzel film.Kız Pınar Edward da o kadar yakışıklı değil bee..Aman benim kocam 5 basar ona ...kaydirigubbakcemile3 Tabi bana göre..Sırada 2. ve 3. var fırsat bulursak izlicez inşallah..

Kızlar Dağhan devamına izin vermiyor,alıntılarımı ondan fırsat bulunca yapıcam hepiniz aklımdasınız,öptüm benimki çıldırdı..aklinialirimsmile

[/B]

selamlara.s.
sabah kalktık bizde kızımla kayınvalidem geldi kahvaltı hazırladık birlikte yedik onları bırakıp okula geldim

evin halını görseydiniz ben çıkarken içler acısıydı vallaaa:))
şimdi ilk 3 dersim boştu bende yazılı hazırladım size bakayım dedim

geçmişi okuyabildiğim kadar okudum gelen giden tam bakamadım valla:)

tubacım yazılı hazırladım aslında zevkli bir iş ama şöyle zehir gibi çocuklarım yok ki zehir gibi soru hazırlayım çok basit hazırladım valla hiç kazık değil bi görsen gülersin:))))
senin kızın konuşmasına da bayıldım bizimki de asla değiştirmiyor kelimelerini neyse o :))))

bozoncum evet Ahsen benimle vakit geçirmek istediği için geç yatıyor ve asla babasız ve bensiz uyumak istemiyor alışacak ama
bizden böyle ben yazılı sorularıma döneyim:)

maşallah kızına. okul hayatında senin hep yüzünü güldürecek.

Ayşe'cim ben söylüyorum ama bildiğini okuyor. Dün uyanınca akşam beni görmesin emmek ister diye sen git yanına istersen anne dedim. Çocuk nasıl bağırıyor bi baktım kadın ayağına almış hızlı hızlı sallıyor. Özgü nefret eder sallanmaktan. Ay çok üzüldüm kzımı o halde görünce. hafif salladım uyudu diyor gündüzleri. Artık onada inanmıyorum. Ama en azından babannesi diyorum.

GÜLGÜN yanlış hatırlamıyorsam özgü çok emiyor ek gıdaya geçmiyor diye üzülüyordun bak şimdi zeytin bile yiyor diyorsun. zaman ne çabuk geçiyor...
ay evet canım. biz 7 aylıkken ancak başlamıştık zatenek gıdaya.yemek konusunda o günlere göre daha iyiyiz. canının istediği şeyi her şekilde yiyor. ama sulu yemekten nefret ediyor hala. kaşık görmekten nefret ediyor.

Selam Kızlar... a.s.

Yine kaç gündür bi fırsat bulup bakamadım valla,bu ne yoğunluk anlamadım..Dü
selam canım. kolay gelsin.

bizimkinde de aynı sorun var sanırım. sabah erken kalksa biraz daha öne çekebilirim diye düüşünüyordum. Ama benim kayınvalideyi kaldırmam gerekir önce.kaydirigubbakcemile3
sanada kolay gelsin canım.

Bende yemeğimi yedim. Evin eksiklerini almak için dışarı çıktım büroya az önce geldim. şimdi önümdeki dosyaları halletmem gerekiyor.

SAĞOL CNM BENİMM

BİZİMKİLERDE AYNII CNM

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CNM

Günaydın kızlar nasılsınız?
GÜNAYDN CNM

TÜNAYDIN CNM

TUBİŞİM sağol cnm evet haklsın bişey beklememem gerek ama
benim günüm şöyle gelişiyor...

sabah kalkıyorum hemen yataklarmızı topluyorum
sonra çocuklarn altını alyorum ...içeri geip kahvaltılarını hazırlıyorum
o arada çayı demliyorum tepsiye kahvaltıları hazırlıyorum..sonra çocukları besliyorum...hemen kalkıyorum sofryı silip sofrayı koyuyorum oturup yiyoruz.
hemen o hızla sofryı kaldırıyorum..bulaşıkları yıkıyorum o arada artık çocuklar delirior
uykusu geliyor ve bana gelip saldırıyorlar (burada geriliyorum son 5 dk işim kalmış çocuklara sahip çıkmıyor)sonra çocukları ben uyutuyorum....birini alıp uyutmuyor..
neden uyumuyormuş...neden uyumuyor tv.son ses açık çocuk ses çkarsa bağrıyor
şarkı dinleme uyu diye bende sinirleniyorum kendim uyutuyorum..sonra yemek yapıyorum.....öğle yemeği hazırlıyorum yiyoruz sofrayı kaldırıp bulaşık yıkıyorum....çocuklar kalkıyor onları besliyorum.....sonrasında çamaşır işine bakıyorum hemen hemen hergün çamaşırımız oluyor... arada oturup nete bakıyorum işte...
çocukların uykusu geliyor....uyut besle... aksam yemeği telaşı....

bu arada farkındaysan kaynanam hiçbişey yapmıyor......bunu yaşamak lazım tubiş evde biri olupta sana hiç yardım etmemesi ..yapıtığı şeyide beceremiyorum diyip iade etmesi delirtiyor....ben sadece benim zor anımda destek olması yoksa ben ondan bişey beklemiorum...

selam kızlar nasılsınız hem hastayım hemde çok yoğun umarım herkes iyidir geçmişe bakacak kadar vaktim yok
geçmişşşş olsunn cnm

alemsin yaaaaaaaaaaa

Selamlar Kizlar,

Ay sabahtan beridir bir yazmaya firsatim olmadi. Tam yazacagim bir is cikiyor. Dorugun hesabina gecen para yatirmistim. Online kontrol edeyim dedim, ulasmis mi diye? Kapatmislar girisimi. Müsteri hizmetlerini ariyorum, ya dogru dürüst bilgi vermiyorlar, ya da mesgule aktariyorlar. Sinir küpü oldum resmen. Birde Doruk tepemde, sürekli oyun istiyor. Ona konsantre olmayinca da, dagitmadigi yer kalmiyor. Neyse, o uyudu, bende yemekleri yaptim, ancak firsatim oldu yazmaya.

Gecmis olsun dileklerini ileten tüm herkese tesekkürler. Gercekten ucuz atlattik, Allah kimseye vermesin.

Zehra, biberon cürügü nasil oluyor, ilk kez duyuyorum. Ben, genelde gece beslemiyorum. Ama gece uykusuna yatmadan önce, Aptamil 1 yas üstü mamalardan iciyor 200 ml kadar. Ya da Milupa'nin tahilli gece sütlerinden. Süt ictigide oluyor nadiren. Icine hic bal katmiyorum, ilik olarak veriyorum ben.

Ayse'cigim, Ceylin demek seni satiyor babasini görünce ha. Doruk'da öyle. Ama, babasi benim yanima yaklasinca, babasini uzaklastiriyor genelde "dit" diye. Sadece babasina karsi degil, herkese karsi öyle. Annem'e de tavir almisti bu yüzden. Kiskanc olacaklar galiba.

Gülgün, benimde uykuya cok ihtiyacim var aynen senin gibi. Doruk kurulmus saat gibi, en gec 06:30'da kalkiyor dogdugundan beri. Gecenin bir yarisi yatsin, en fazla bir saat gec uyaniyor. Öglen'de 2 saatten fazla uyumuyor oysaki. Ama senin durum biraz kaynanla ilgili degil mi? Uyutmasa cocugu cok fazla gündüz keske. Ayrica, hala memeye asik mi o cadi? Nasil keseceksin sütten, zor olur bayagi.

Ferda, sizde de var demek gece uykusu düzensizligi. Sanirim bu dönemsel birsey. Gececektir eminim ki. Nasil, acildi mi Daghan'in istahi biraz?

Tuba'cigim, mektupta olmazsa nasil bir cözüm bulurum bilmiyorum, gercekten cok etkili, kurtarici bir yöntem. Demek esin gülüyor. Sinir olurum ben, benimki gülse ya. Kesin kizilca kiyamet kopar. Serros'la dialogunuzda süpermis, ne yapsin cocuk ona göre bop iste. Doruk top'u dogru söylüyor ama ördege "Okka", cay'a "det", karanliga da, "talanlik" diyor. Öyle kodlamis kafasina, dogru söylese bile, tekrar ögrendigi sekline dönüyor. Cok tatli oluyorlar ama konustuklarinda...

selam kızlar ben geldim.....
aksam başğarım nedeni ile çocukların ilacını sütünü verdim .....aldım odaya uyutmaya
anam ömer bana sarılarak uyumaya alışmış bana sırnaşıyor....
ali ise sallanmak istiyor....ama dalmıyor ...başım deseniz zonkk zonkkk
en sonunda alişi yere bıraktım o kendi kendine uyudu....ömerede sarldm uyumuşuz...
kaynana bakmadı bile ...bana diyorki ben senle yatayım....gece çocuklara kalkarm...
yok dedim.....çünki o kalkarsa unutuyor diğer çocuğu başlyor bağra bağra konuşmaya...
çok şükür kuzularım yormadı beni...sabahta kalktık...altlarını aldım....üstlerini değiştirim...

çocukların kahvaltısını hazırladım...çayı koydum...çocukları besledim....annem aradı çaya geliyorum diye..
onuda bekledik.....kahvaltı yaptık....sofrayı kaldırdımadım annemle oturdum kaynana kaldırdı yıkadı...
bende çamaşıra baktım attım yıkandı astım....
sonra çocukların birini aldım uyuttum spora gittim ....bana az gelmişti..hocaya sordum
hocada bu ilk haftan bu haftadan sonra arttıracağız..dedi...tamam dedim 3 ayda nasıl olur olur dedim.....baya toplanırsın dedi...evdede koşu bandın varsa onda 20 dk yürü 20 dk.sopa ile yapılan bir hareket var onu yap dedi....
bakalım eve çok yakın olmasından çok iyi iyi gecelecek bana .....

birsocumm hayırlı olsun spor bende hem diyet hem akşamalrı selinden fırsat bulunca spor yapıyorum.gerçi 1 haftadır herşeyi kısıtlamadan yememe ve dengeli beslenmem sayesinde 1 kilo verdim.bakalım bayrama kadar 1-2 daha verirsem sper olacak.

Tekrar selam a.s.

Az önce apar topar kaçtım ama Dağhan hiç rahat vermiyordu..Aldım onu beraber banyo yaptık güzelce oynadı kuzum küvetinde..Bıdı bıdı diyip duruyodu iyi oldu yani.bu ara yıkama işini biraz seyrelttik malum havalardan dolayı,yazında çok alışık olduğu için hergün yıkanmaya özlüyor.Ama ne yapalım havalar soğuk.Sonra ona çorba ısıtıp yedirdim.Düm şehriyeli yavuk yapmıştım,neyseki severek yedi bikaç kaşıkta yoğurt yedi,beraber evi toparladık bulaşık mak.yerleştirdik,cip yedik :)) Ve nihayet emzirip uyut tum.Bugün geç kalktığı için uykusu bu saate sarktı ama başka da uyutmam akşam erken yatırırız daha iyi olur.Şimdi..

Filizcim Doruk düşmüş anladığım kadarıyla çok üzüldüm bişeyi yok dimi?Allah korusun yaa çocuklarımızı.Sende işleri halletmişsin benim yemek işi duruyor daha size bakıp girişicem inşallah,Dağhanın yemesi biraz daha iyi cnm çok şükür..

Tubacım ütünün güle güle kullan,artık o meşhur biriken,dağ olan ütülerini bi çırpıda yaparsın :)) Annelerde geliyomuş gözün aydın ohh iyi keyifler size!Dağhan da Serra gibi topa bop diyor çok mkomikler yaa.Bigün şöyle söyleyebildiği kelimeleri söyletip kameraya almak istiyorum ilerde güler heralde..Beni mera etmişsin buralardayım işte gördüğün gibi malum evde bi canavar var pek fırsat bulamadım kaç gündür??Buluşma işinde son durum ne banada bildirin...

gülşahcım uyku tulumu aradığına dair bişey gördüm sanki,Arkadaş c&a dan almış çok güzelmiş oraya bak dedi banada.Aslında ben istemiyorum ama Anıl alalım diyor bende bakıcam ...

Gülhancım Araban gelmiş güle güle kullan,takma kafana bee sen halledersin,manuelde alışınca kolay geliyor,otomatik vitaesin tek avantajı trafikte oluyor bence,insanın ayağı kopuyor çünkü debriyaja basmaktan,Bursada da trafik oluyodur aslında ama ... Alp otomatik istediğini bilmiyormuydu cnm,anlaşmazlıkmı oldu niye onu tercih etmişki??Ama eminim halledersin alışırsın ...
Boranın okul işi fiyasko oldu desene!!Boşver hayır gelmez ordan bakarsın başka biyere güzelim..

Gülgün ve Ayşe sizde hoşgeldiniz kızlar,iyi yaptınız ne zamandır yoktunuz?Bundan sonra görüşürüz inşallah...

Pınarcım bugün çerezza ve kola yaptınmı tatlım??Aaaa saatin geçiyor ama ...:)) Bu arada geçen gece adama yaptığın numerooo da gözümden kaçmadı değil!!Defneyi satıp ne yaptınız kızzz sarılmakla kaldımı bu işşş kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 Ayy çok fenayımm...

Banu Yağmur okumayı öğrenmiş çok sevindim,ne çabuk geçtiler okumaya maşallahh...

Tülaycım Selin nasıl oldu gözden kaçırdım galiba..Merak ettim kuzuyu..??

Sibelcim,kontroller iyi geçmiş sevindim,sünnet işi ne oldu??Geçen banada sıkıntı geldi Medipolde,çok klabalıktı..Ama doktoru çok sevmiştim bırakmakkta istemiyorum.Özeli varmı diye sor dedim anıla varsa oraya gidicez...Yada bize yakın Kadıköy şifaya yada Anadolu hastanesine gitmeyi düşünüyorum orasıda biraz tuzlu ama bayılıyorum herşey dört dörtlük doktorları da öyle..Bakıcaz artık..
Sende elbise filan diktiriyomuşsun,hadi bakalım görürüz inşallah...Valla Sende tubada pınarda birsende hepinizde acayip kilo vermişsiniz son görüşmemizde hepinizide bi ayrı beğendim yanii..Eminim dahada vermişsindir..Yağız paşamı öp yerime,özledim ..

Esencim kolay gelsin sanada cnm,çocuklarla uğraşmak zordur beee...

Kızlar unuttuğum varsa kusura bakmayın buralardayım yine..Mutfağa kaçıyım yemeğimi bakarken gözüm sizde olacak... yerimseniben
[/B][/B]

ferdacım saol cnm daha iyi şimdi allaha şükür.ohh sende paşayla işleri bitirmişsin.

Kızlar pırasa yemeğinin yanına bulgur pilavımı makarnamı yapıyım diyin bakalım..??:)Hangisi iyi olur???

ferdacım saol cnm daha iyi şimdi allaha şükür.ohh sende paşayla işleri bitirmişsin.

Bitti işte mecbur aslında salonu şöyle bi süpürüp silmem lazım ama oraya yatırdım diye yapamıyorum.Sevindim cnm Seline,tekrar geçmiş olsun...

Bende kendime kahve yaptım bisküviyle yiyorum yemeğim pişerken...Bi de kocişe pudingmi yapsam acaba??? CADIARZU

Eger, pirasaya pirinc koyduysan, bence makarna daha iyi gider Ferda'cigim. Daghan'in istahinin acilmasina da sevindim, daha cok acilir insallah.

Birsen tempon yorucu cidden. Arada kacamak yap bence. Spora baslamanda iyi olmus, hic degilse kendin icin birsey yapmis oluyorsun. Umarim en kisa zamanda hedefledigin kiloya gelirsin.

Merhaba kızlar,geçmişi okumaya çalışırken bizimki mızlanmaya başlayınca yazayım dedim size.
Biz de uykusuzluk ve iştahsızlık hat safhada,dün bi gram uyumadı ne yaparsan yap,ortalığı yırtıyo.Beraber uzanıyoruz,ayağımda sallıyorum yok,bugünde Pınar ın taktiğiyle kitap okuyayım dedim.Kitabı elime aldım sayfaları açamadan duru hanım zıpladı kitaba,alıp yıtçak.Hemen keldırdım.Ama feryat figan.Sesine yan komşu geldi valla.Biraz okusana dedi belki nazar değmiştir.Komşu okudu sonra ama esneye esneye bir oldu valla.Bir tek kayyuyla duruyo bu kız televizyonkolik oldu valla.Ama uykuya neden bu kadar tepkili anlam veremedim.Üstten bi kök dişi çıkmak üzere o yüzden mi bilmiyorum.İnanın artık uyutmayı denemek bile istemiyorum.

evet cnm pirinç koyucam.makarna dimi? ) bende öyle düşünüyorum...sağol

cnm uyumadan nasıl duruyor bu çocuk anlamadımki!!Enteresan,neyse biraz bırak bakalım uyumasın.Gece nasıl uyuyomu bari..??

Kızlar aklımda bi fikir var ama bilmiyorumki ne dersiniz?

Hani böyle herkes gelip gidiyor çoğumuz çakışmıyoruz bile, ama aramızda bi gece belirlesek ve o gece herkes biraz fedakarlık edip gelse buraya sohbet etsek uzun uzun,nasıl olur acaba..??Ne dersiniz??

Esimin dis doktorunda randevusu vardi, oraya gitti. Bizde gidecektik ama cok yagmur var disarida, evde kaldik. Top oynuyoruz Doruk'la. Ya bu cocuk kesin futbolcu olacak. Evde 5 tane topu var, disari ciktigimizda top gördügünde deliriyor ve yine istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…