2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Selamlar Kizlar,

Öncelikle, Gülhan paylastigin yazi gercekten, su andaki durumumuzu cok güzel özetliyor. Tesekkürler... Kesinlikle, 2 yas sendromuna tutuldu bunlarin hepsi. Hele birde bizim gibi es zamanli dis cikartanlarin hali var ki, insanin balkondan atlayasi geliyor bazen. Dün gece, 1'de uyandi, 4'de uyudu. 05:30'da uyandi, geri uyumadi. Simdide küp gibi uyuyor, ne zaman kalkar Allah bilir. Hic aglamayan cocuktu, habire agliyor ve dokunmaya korkuyorum artik ya. Birde esim bencilce davraniyor. Tek kendi yorgunlugunu düsünüyor, dinlenemiyorum diyip duruyor. Cok sinir etti beni ise giderken. Ona uzunca bir mektup yazacagim. Hatta her sinir ettiginde sürekli yazacagim. Ama gelgelelim, ofis programlarinin kullanim süreleri dolmus, Word dosyasi acamiyorum. Basligini bile bulmustum oysaki. "Saglikli bir Iliski icin, dogru iletisim Defteri" Neyse artik, bir caresini buluruz. Mail yazarim olmazsa birazdan.

Banu'cugum, Duru cok büyümüs, serpilmis. Kocaman bir masallah diyorum.

Pinar'cigim, bir daha markete gidersem, bakayim senin su cerezza'ya. Ama hic gözüme ilismedi, yoktur büyük ihtimalle. Ayrica, 2. cocuk icin dogru düsünüyorsun. Defne 4 yasina geldiginde, daha bagimsiz olur, sende calismaya bir mola verirsin.

Tülay'cigim, gecmis olsun Selin'e.a.s.

Semra, senin oglun dogustan sendromla dogmamistir, daha neler. Senin kopyan olacak belli, senin gibi muzip iste.

Sibel'cigim, yogunlugunu az-cok tahmin edebiliyorum. Anlatirken bile, basim döndü resmen. Yagiz kuzumda ne yapsin, tüm gün özlüyor annesini, aksam gelince, sadece onunla ilgilenesin istiyor tabi. Allah kolaylik versin diyorum.

Birsen, kiyamam Alis'ime. Mama istiyor ama agzindaki yaralardan yiyemiyor demek. Umarim pomat ise yarar canim.

Ferda, tarif süper görünüyor, denemeli en kisa zamanda. Ellerine saglik canim.

Huri, memeden birakmayi zamana yayarsan, daha basarili olursun hemde strese girmezsiniz. Biz öyle yaptik. Ögünleri ve emme sürelerini azalt öncelikle. Öyle memeyi baglamak, sac takmak, biber sürmek bana hic mantikli gelmiyor. Gün icinde yemek yemeye tesvik edersin. Aksamda icirebilirsen süt icirirsin. Biberona alistir ama öncelikle. Gece uyandiginda ise, sütünü bas ucunda hazir tutarsin. Oda isisina gelir zaten. Sicaga yakin ilik vermek istiyorsanda, yine bas ucunda kücük bir isitici aparat bulundurabilirsin. Uyanma sinyalleri verdigi anda, siseyi icine koyarsin. 10-15 sn'de ilir zaten. Aklima baska bir yol gelmiyor.

Selam kızlar türkizle yazabildiğim kadar yazmaya çalışıyorum hırçınlığından çıldırcam şu an üstündeki herşeyi çıkardı bezle onu da çokarmay çalışıyor kıamet halindeyiz bu ne böyle anlamadım ya

selam kızlarrra.s.
ay bana bir uyuşukluk çöktü ki sormayın gitsin vaktim yok ama filizin dediği gibi en azından bi günaydın diyebilirimklava:
benim okul çok yoğun geçiyor şimdi de yazılılar başladı boş derslerde yazılı hazırlıyoruz özel dersimde var hafta sonu da velilerim gelecekmiş kafamçokkarıştı
anlayacağınız cidden çok yorgunum yoruluyorum
Ahsende akşamları çok geç uyuyor uyutmak tam bir eziyet nasıl düzelir bilmiyorum:uhm:
geçmişi çok okuyamadım ama hasta bebişlerimiz varmış çok geçmiş olsun birsencim Alişimi öp benim için

günaydınlar kızlar nasılsınız sabah 6:30 ta kalktım uykusuzum işe geldim öğlene kadar çalışacağım kısmetse bugün

selam kızlarrr
uzun bi aradan sonra herkeze merhaba tekrardan
ayy öel yorgunum ki anlatamam
günler yogun geciyor birde hanzadenin huzursuzlugu eklenince cekilmiyor günler vallahi
izmirden teyzem geldi onlarla yıkısııruz kac gündür
hanzadeninde düzeni kactı tabi bu sayede
cok hırcın bagırıyor aglıyor nasıl oldugunu anlatmam
bugun evde durup dinlenelim dedik iyide yaptık
cok sükür saydıklarım dısında iyiyiz
kayınvalidelerle tartısmalar oldu gelişme olarak ama iyi olcaz o konudada inşallah
faceden takip etmeye calısıyorum sizi
inşaşşal p.tesi teyzem gitcekte normal hayata döncez
görüşürüz o zaman

pınarcım şu sipariş ettiğimiz kitap geldi gercekten cok faydalı görünüyor diger kitaplatıda arastırdım ve dergiyide cok hoşuma gitti

neyse kızlar gecmişe bakamadım
cok konusmamıssınızdır dicem ama
neyse okuyabilirsem okucam yoksa sonra görüşürüzzz
öpüyorum hepinizi cimcimeleri ,paşaları

Merhaba kızlar ben hala sakaryadayım kısmetse haftaya bursaya evime geçiyorum eşim geldi bu gün Gülceyi anneme bırakıp sinemaya gidicez biraz başbaşa zaman geçirmek iyi gelicek bize konuşmaya ihtiyacımız var tek dileğim herşeyin yolunda gitmesi kızımn mutlu bir aile ortamında anne baba sevgisi aLarak büyümesi yine yeniden toparlanma vakti inanın yoruldum bu gel gitlerden artık huzur istiyorum dinginlik istiyorum kızımla kocamla mutlu olmak istiyorum.Gülcede sanırım 2 yaş sendromuna girdi acayip huy değiştirdi istediği olmayınca yumruklarını sıkıp bağırıyor tepiniyor bide cimdikleme huyu çıktıki sormayın kollarım çürüdü ya bu cadılardan çekeceğimiz var bide bi süslü nerde incik boncuk görse hoop boynuna takıyo nerde tarak görse saçını taramaya çalışıyor ve herşeyi kendii yapmak istiyo ayakkabısını çıkartıp giymeye çalışıyo hanımefendi bizden böyle işte umarım hepimizin gönlünce olur hayat sizleri ve bebişlerinizi öpüyorum.a.s.

Son düzenleme:
yaa bariiii diş dıkıntıları bıtırseydı herkezdee öle gırseydık 2yaş sendromuna kızı evlendırene kadar bıtmıcek sıkıntısı anladım ben olayııı:))))
bu hafta cok yogun gectı o yuzden fazla katılamadım sımdıde duru durmuyo gelırım yıneeee

günaydına.s.
akşam hastanelerde süründük kuzumla ben şimdi kalktım banyo yaptım Ahsen daha uyuyorr
kaynım ağır bir sara nöbeti geçirdi hastaneye kaldırdık saat 2 ye kadar hastanedeydik çok şükür şimdi iyi ama tekrar geçirir diye korkuyoruz çok zor yaa Rabbim evlatlarımızı kötü hastalıklardan muhafaza etsin grip öksürük basit hastalıklar kadıncağazın halini görseydiniz çok kötüydü yaaa ((

şimdi baba kız uyanırlar ben kahvaltı hazırlıyım herkese hayırlı pazarlar

merhabalar kızlar bir pazar sabahı daha.....
gece uyukum kaçtığından 1.30 yattım....tam uyuyorum aliş ağlıyor tam uyuyorum ağlıyor....bu çocuğun dişleri mahfetti bizi...ama canı çok acıyor....eskiden eline bisküvi verdikmi hapur hupur yerdi,

şimdi ısıramıyor bile.....demek canı çok acıyor....devamlı ağlıyor....

kaynanaya geldik....aynı hamam aynı tas....ben gittiğimden beridir bişey yapmamış...
hatun dünde pazardan gelmiş çok yorgunum çok yorgunum diyip durdu
eşimede git kıyma al patates köfte yapalım dedi....yani bana yaptıracaktı..ben zaten yorgunum

neyse ......

benimde astımım sıkıştırıyor malesef....3 yıldır tedavi görüdüm kesintisiz bu sene 4 senemizdi...5-6 ay aşı olmadım ondan sanırım bir doz aşı 30 tl ama alamadık sıra gelmedi senelik
muaynem geldi geçti....oda 400 tl valla eşime dedim ne yap et götür beni böyle olmaz dedim..bakalım gideceğiz..................

gülşahcığım evlenincede geçmiyor bitmiyor derteriiii yaaa bizim bittimi sankii

cleries cnm hayırlısı olsun hakkınızda cnm

iyi pazarlar
esencim gecmiş olsun canım
birsen sende ihmal etme evet pahalı bir tedaviymiş ama saglıktan önemlisi yok bence
gülşahcım valla evlenincede ayrı ayır sendromlar cıkıyor bizimkilere baksana:9

neyse gelelim bana nihayet teyzemi kahvltıya cagırdım iyi oldu babam kardeşlerim ailecek kahvaltı ettik
ortalıgı toplayıp bulaşıkları makinaya attık onlar gittiler
kızı uyuttum 12:30 da bak şimdi ses geliyor yataktan
dün akşamüstü yatagına koydum kapısınıda kapattım aman nasıl aglıyor bende kapıda içim sızlaya sızlaya bekliyorum baktım 10 dakka sonra ses kesildi uyumuş kuzum iyi oldu böle böle alısacak saırım gündüz hep yatagına koyucam bundan sonra
bugun evdeyim kaynatamın dayısı ölmüş mehmet dükkan beklicek
bizde evdeyiz aman havada bir güzel maşallah
neyse ben kacar kıza bakayım
dün gecmişin birazını okudum kalanda bugun inşallah

alemsin kızkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
cnm ya çok geçmiş olsun,halısın ya evet,burnu akıyo grip oldu diye bile çok üzülüyoruz,basit şeylere,Allah şifasız dert vermesin
cnm ya geçmiş olsun sana da alişe de,senin tedavin çok önemli cnm sıraya bakmaz,eşin haletsin bi an önce..

kız nasıl için elverdi,ben dayanamam yaaa

selamlarrrrr
görümcemle arkadaşı dün büyük görümceme gittiler,eşimde çıktı onlarla gezmişler biraz,biletlerini almış bizm ki,çok paramız varya neyse...bugünde aradılar hava güzel pikniğe gidiyoruz sende gel diye,bizimki de gitti,herşeyi almıştır,napayım alırsa alsın onu düşün bunu düşün gram sütüm kalmadı sinirden...bu sabah yine atıştık,3 gün önede öyleydik,kızlar gelince barıştık,yine başladık,tutumlu değilmişim,para o biriktiremiyomuş ben biriktireymişim,yahu pazara sen gidiyon,markete sen gidiyon nasıl biriktireyim dedim,sana verdğimi diyo,bana verdiğinle arada süt,mama,bez alıyorumuzuzn zamandırda istemiyorum senden elimdekiyle yetiniyorum dedim,eseimi yükseltmişim farkında değilim,senle bişey konuşulmuyo diyo,söylesem kabahat söylemesem kabahat dedi,tamam dedim her hafta para bırak ban bundan sonra heasp da sorma konuyu kapat dedim bizim ki 100 tl bırakmış masaya gitiş,bunda sonra yapacağıumı ben bilirim ,versin bakalı paraları,karttan çekecek yinebize zararı,biriktirsem de isteyecek biliyorum sonumu ama elimde koz olsun,yaptım da ne oldu almdın mı derim...offf....
hava açmışken tüm nevrwesimleri yıkadım astım,4-5 posta çamaşır yıkamıştım,katşanıp ütülenecek,yarın göz dr.una gideceğim,numaram arttı sanırım,mehmet paşam iyi,zeynep kuzum da öyle,herkese cevap yazmam mümkün değil işlerime bakayım azcık,hepinizi öpüyorum
selin nasıl odu onu merak ettim yalnız?iydir inşl

selam hayirli geceler hepinize ben de 2009 mayis annesiyim, gerci mayisin son gunu ama olsun yine mayis oluyor.
bir kizim var 31 mayis 2009 saat 11:00 da dogdu ismi zeyneb beyza...

Esencim çok geçmiş olsun Allah herkese sağlık sıhat versin
Beyaz canım valla eşin yine harcadığı paraların acısını senden çıkarmış ne desem boş valla Allah sana sabır versin
Dırım canım aman ihmal etme canım önemli rahatsızlık bunlar artık iki çocuk annesisin bide.
Nurran canım sende baya yoğunsun bu ara
İlgin canım nerdesin sabah sen açardın topiği genelde haftasonunda kaldın galiba
Sibeli görüyorum merhebeler canım
Pınarda hala işe gelmemiş sanırım
Tülayda yok herkes uyuyormu ne?
Gelelim bana ben uyanığım hatta uyumadım dersem yalan olamz cuma akşamından beri dişim ağrıyor hemde öldüresiye apseli olduğu için bişeyde yapamadı dr antibiyotik dahi kesmiyor ağrıyı inmiyoda çıldırcam artık ağzımı açıp konuşamıyorum bide okula gidicem bu halde çok kötüyüm çok 2 gündr Türkize babası bakıyor resmen kafamı kaldıramıyorum ne yapacağımı şaşırdım

selam hayirli geceler hepinize ben de 2009 mayis annesiyim, gerci mayisin son gunu ama olsun yine mayis oluyor.
bir kizim var 31 mayis 2009 saat 11:00 da dogdu ismi zeyneb beyza...
canım hoş geldin benimde kızım 11 mayıs doğumlu adı Türkiz

canım herşeyin hayırlısı olsun inşallah bu sefer mutluluğu yakalarsınız
Merhabalar burdaydım deyip kaçtımmm
sellllllllllllaaaam
biraz erken girdi bizimkiler bu sendroma ben de yakında sendroma gircem baya sinirlerim bozuluyor

günaydın kızlar!
Çarşamba işe başladım.
artık sık girer sizleri takip ederim.
çok uykusuzum. kızım geceleri hiç uyumuyor. işe başlayalı meme delisi oldu. bakalım hayırlısı.
umarım tüm kuzucuklar iyidir.
herkese iyi haftalar diliyorum.

Herkese günaydınlar, iyi haftalar, hayırlı pazartesilerrrr a.s.

Anam cuma günü hesaplara bi daldım çıktığımda saat 6'ya geliyordu. Kadın ne karıştırmış ya. Neyseki hallettim. Firma ile mutabık kaldık. Sorun çözüldü. Kayınvalidemde yemek yiyip evimize geçtik.

Cumartesi sabahı daha doğrusu öğlen 12'de uyandık ailecek. Kahvaltı yaptık. Ortalık toparladım. Banyomu tuvaletimi bi güzel temizledim. Saat oldu 4. Eşimin şirket yemeği vardı akşam. Defdoş'u anneme bıraktık. Hemen kuaföre gittim. Neyse gittik yemeğe. Çok eğlendik. Geldiğimizde çok geçti. Tabi sabah yine 12'ye kadar uyuduk. Anam bi uyandık hava mis. Kahvaltı sonrası hemen evimi temizlemeye giriştik. Eşim toz aldı, ben süpürdüm sildim. Mis gibi oldu. Duş aldık hazırlandık 3 gibi lunaparka götürdük Defdoş'umu. Çıldırıyor zaten. 2 saat kaldık. Bi Defne bindi bişeye, bi ben bindim büyüklerinkine. Eşim de garibim habire bilet alıp bize bakındı durdu kaydirigubbakcemile3

Çıktık ordan karnımız acıkmıştı yemeğimizi yedik. Defdoş nerdeyse bir porsiyona yakın köfte yedi. Biz yedikçe onunda yiyesi tuttu. Elleriyle tabaktan alıp alıp yedi kuzum a.s.

Ordan yine anneme bıraktık. Önce market alışverişi yaptık. Çamaşır suyum, deterjanım falan bitmişti. Arkadaşlarla nargile-okey keyfine kaçtık. Eve geldiğimizde 23:30 , poşet yerleştir, kuruyan çamaşırları katla derken yatmamız 1'i buldu.

Artık bu akşam ütülerim kısmetse kafamçokkarıştı

Bide Allah hayıra çıkarsın gece öyle kötü rüyalar gördüm ki. Elimi böcek sokuyor zehirlenip ölüyorum falan. Arkasından bişey bişeyler daha. Sabaha kadar sürekli korku ile uyandım. Eşim de baktı olmayacak habire çığlık çığlığa kalkıyorum. Aldı Defdoş'u odasına kendi yatağına yatırdı. Sarıldı bi güzel bana kaydirigubbakcemile3 Öyle uyumuşum biraz neyseki kaydirigubbakcemile3

Sabahta bi trafik vardı. Yarım saat önce geldim. Bi tost yapayım kendime. Geçmişe bakacağım muckkuuuunnn hepinize a.s.

GÜNAYDIN KIZLAR HERKES İYİDİR UMARIM.PINARCIM RÜYAN HAYIR OLSUN.

KIZLAR GEÇMİŞ OLSUN DİYEN HERKESE TEŞEKKÜRLER. SELİN MİKROP KAPMIŞ. ALLAHA ŞÜKÜR DAHA İYİ AMA YAVRUM YAZIK 3 GÜNDE YARIM KİLO EVRDİYA KUZUM ANCA KİLO ALMAYA BAŞLAMIŞTI.DR YAPCAK BİŞEY YOK NE KADAR TİTİZ OLSANIZ BİLE BU KAÇINILMAZ ÇÜNKÜ EHRŞEYİ ELLEYİP AĞZINA GÖTÜRÜYOR DEDİ( Hafta sonuda eşim balık tutmaya gitti bende cumadan beri ful kış temiziliği yaptım ama bittim resmen. şun anda boynum incinmiş vaziyette işe geldim bizden böyle kızlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…