2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

iyi geceler filizde yazmış kızlarda belirtmiş...

bende eskiden çok faaldim....yaşadıklarım beni yıpratyor..ve içimdeki hevesi kırıyor..üzülüyorum
bazen kendimi çok aptal hissediyorum ,kızıyorum....iç dünyam da çok savaş var manevi huzurum yok...
bu şekilde olunca keyifsizlik oluyor..arada boşalıyorum buraya yinede en büyük dert ortaklarım sizsiniz..

benim için ev konusu kilit sanki evim satılınca huzura ereceğim....
bikere eşim seyhate gidince çocuklarımı kendimi bir valiz gibi taşımayacağım
çocuklarıma sürekli yapmayın etmeyin demeyeceğim..evlerinde odalarında istedikleri gibi oynayacaklar.
ben evimde olmanın huzuru içinde olacağım çocuklarıma tahammülüm dahada artacak...

çarşı pazar işlerimi kendim göreceğim....kuzularımdan biri hasta olsa iyi olanı birkaç günlüğüne anneme yollayıp...diğerini daha iyi bakacağım..

kimsenin suratını kaprisini çekmeyeceğim...kendimi iş yapmaya mecbur hissetmeyeceğim...

eşim seyhatten gelince bi dünya eşya taşımayacak...direk evimizde yatağında uyuyacak....
kısaca huzurrr huzurrr olacak

o yüzden hergece allaha yalvarıyorum hayırlısı ile satlsın....

yani yeni ev sahibi olmak beni maddiyattan çok manevi huzura kavuşturacak....

şuan kaynana yanında olmak yaptıklarını çekmek hiçbişey yapmıyor...ama çocuklarıma sevgisz bir ortam oluşturuyor...dilerim alim ve ömerim hayatlarındaki şu 5 ayı hatırlamazlar...

işte bu yüzden olsa gerek ben eski heycanımla yazamıyorum...

yoksa alişle ömerin maceraları bitmiyor....bikere çok fena yaramazlar.....
ev ayakkabısı bende giydirdim ama malesef karşılıklı oturup çıkarıyolar...
hatta yarım çoraplarını bile
bende hala kilotlu çorapları giydiriyorum....
dedeleri 3 boyutlu getirmiş popişde kulaklar var....

ömerin babannesinin onlara karşı srvgisizliğinin farkında her fırsatında babannesine vuruyor
bu tabi bilinçlimi bilmiyorum..ama baya canı yanıyor...açıkcas bende yapma demiyorum
ama görmedimde vurduğunu..birekere şahit oldum koca küple yapıştırdı...
o zaman özür dile babannenden dedim...sarıldı cici dedi....

artık çok güzeller...çete gibi çalışıyolar....nerede bi yaramazlık olsa ömer alişe adeee diye bağryor...

sonra gündemimizde herkese dede deme çıktı isimleri bilselerde dede diye sesleniyorlar...

yanlız ömer çok sinirli bir çocuk kızdığında bana gelip bacağıma kafa atıyor...resmen burnundan soluyor..

ama benim canımı yakarsa ben numaradan ağlıyorum..hemen sarılıp cici yapıyor baktı ben bakmıyorum
hemen dudaklarımdan öpüyor....

alişimm gamsız çocuk babasına çokk düşkün gece babasının kafasına sarılyor yatıyor tuvalete gitse kapsında ağlıyor.....sabah kalkınca babasının pijamasını alıyor aytuğu diyor......
bu kadar neden düşkün anlamıyorum....gündüzde bana yapyor ama babasına yaptığı kadar değil......

hee şu ayakkabı işinde bende bi ara ortapediste gittiğimde adam bana evde yazın çıplak kışın çorapla gezdir dedi....sen neden evde ayakkabı ile gezmiyorsun dedi...
bide ortapedik ayakkabıya karşıyım dedi...benim babam beni ortepedik ayakkabı ile büyütmedi senide büyütmemişlerdir dedi..ayaklarımız yamukmu dedi....
bütceniz neye yetiyorsa onu al kardeşim dedi...büyük olmasın çocuğun ayağını yara yapmasın acıtmasın yeter dedi...doktorumuzda doç.yani .....bende zaten bir ayakkabıya 50-100 tl verecek para yok...olduğu kadar...artık hemen hemen her ayakabı güzel ve uygunn fiyattalar...

bu arada annemdeyim annem çocukları özlemiş...beni çok yıpranmış görmüş
orada sinir hastası olacaksın dedi...bize gelsen durum malum dedi...
senle ben çok kavga ettik ama sen bana hiç bağırmazdın dedi..
komşumuzda kolay değil iki çocuk bak ve üstelik kaynana çenesi çek..evi çek çevir...bunalmış kızz azcık yardımcı olacağız buraya geldikce biz bakacağız çocuklara dedi..annemde hiç sesini çıkarmadı...

benden böleeeeeeeeeee herkes erkenden uyudu bende kk bakem dedim
amannn bu arada yine mantar oldum stres ve yorgunluktan oluyor anladım...
geçen seferde böyle oldu............inş.yarın vukatsız geleceğim
iyigeceler

İyi Akşamlar Kızlar,,,

Ortalık duruldu bende geldım hemen kk ma.Henus gecmıse bakamadım.Benım ıcın cok yorucu bır gundu.Bora yı zaptedemıyorum bu aralar.Sanırım 2 yas sendromu bas gosterdı.Diş bıttı ben topu buna attım artık.:)))Daha neler bulucam bakalım.Ama 2-3 geceden berı gece uykusu neredeyde yok.11 de uyuyor ve gece 3 gıbı kalkıyor.Bu sabah 8 de gerı uyudu ama o da 2 saat 11 de kaltı yıne.Isın ılgıncı sanırım bunu alıskanlık yaptı.Çunku ağlama yok sabah oldu dıye kalkıp oyun oynamak ıstıyor.Yanımıza alıyorum,sut verıyorum,sallıyorum ama uyumuyor malesef.Tabı esımle ıkımızde gerılıyoruz durum bole olunca.Bakalım bu gece bızı neler beklıyor.Uyansada esıme vermıycem acıdım ışten geldı gozler kıpkırmızı olmus.Istah konusuda ehh ıste gecen haftaya gore daha ıyı sayılır.

Bırsencım cok gecmıs olsun bronsıt gıbı bırsey mı o.Umarım tedavısı hemen cevap verır.Annen de olmam sevındırıcı.Kıyamam yaa.

Fılızcım selam.2.cocuk konusunu bende cok dusunuyorum.Ama karar veremıyorum bır turlu.Heralde Bora krese baslayana kadar yapmıycam ama az yas farkıyla 2 cocuk buyutenlerede ımrenerek bakıyorum.Hatırlarsan esım gecen sene 3 cocuk ıcın cok ısrarcıydı.Şımdı 2 tane olsun ama yas farkı cok olmasın dıyor.Bu bıle sevındırıcı benım ıcın.Çunku Boranın bır senesı cok zordu.Dusunmek bıle kalp carpıntımı hılandırıyor yaa.

Ben Boradan ses cıkmadan gecmıse dalayım.

iyi geceler gülhancığım demek küçük dev adamım geceleri kalkıyor..
bizde gece 3 de patlamış mısr yiyorduk alişle
neyse kuzum ilaçlarını aldı uyuyor dilerim gece ateşlenmez...

bende yaşadığım tüm sıkıntlara rağmen çok çocuktan yanayım
evet çok yaş farkı olmasın bencede beraber oynayarak büyüsünler
alişle ömeri görseniz hemcis olduklarından ortak oyunlar çok
ve hep ilgi görmek için bişey desek yarışıyolar önce yapmak için...

özellikle bişey verdiklerinde teşekkür ediyoruz devamlı bişey getiriolar ..komikler yaaaaaaaaa

İngilizce de durumu iki kelimeyle özetlemişler: Terrible Two! Evet, dedikleri gibi bu günler biraz felaketle geçebilir. Ama 2 yaş sendromu hakkında detaylı bilgi sahibi olur ve uzmanların önerilerini uygularsanız bu dönemi daha kolay atlatmanız mümkün.

Nedir bu 2 yaş sendromu?

Prof. Dr. Metin Kılınç 2 yaş sendromunun 18 ay civarında baş...layarak 42. aya kadar devam edebilen, çocukların genellikle olumsuz tavırlar sergilediği ve kendine söylenilenleri yapmak istemediği, isteklerini kabul ettirmek konusunda ısrarcı olduğu bir dönem olduğunu söylüyor.

Psikolog Bihter Mutlu Gencer de "Rahatlıkla kontrol edebildiğimiz bebeğimiz gitmiş, yerine her şeye itiraz eden, ak dediğimize kara diyen –gerçekten ak olsa bile-, her şeyi kendi yapmakta ısrar eden, artık tahammül sınırlarımızı zorlamaya başlamış bir çocuk gelmiştir. Bazı anne babaların isteyebileceği gibi keşke çocuklarımız bizim büyüyene dek sürekli şekillendirebileceğimiz bir hamur olabilse de istediğimiz şekilde onları yetiştirip, rahat etsek... Ne yazık ki işler böyle yürümüyor ve kabul etmemiz gereken bir gerçek var ki çocuklarımızın, bazı yerlerde “önergenlik” olarak bile tanımlanabilen 'negatif dönem' dediğimiz dönemden geçmelerinin son derece normal ve tamamen sağlıklı bir psikolojik gelişimin bir parçası olduğudur." diyor.

Çocuk neden inatlaşır?

Psikolog Eda Gökduman çocuğun neden inatlaştığını çok güzel özetlemiş: "İki yaş döneminin genel özelliği olduğu için… Bu yaş; bilimsel kaynaklarda da inat dönem, özerklik dönemi olarak tanımlanır. Yani çocuğunuzun yaşamış olduğu bu davranış süreci gelişiminin doğal bir parçasıdır." Özerklik dönemi; çocuğunuzun kendisini ortaya koyduğu, istediği her şeyin yapılması konusunda ısrar ettiği, her şeyin sahibi olduğunu düşündüğü, istediği kıyafeti giymek istediği dönemdir. Bu ısrarlı çabaları sizi ne kadar yorsa, sinirlendirse de tüm bunları bir geçiş dönemi olarak kabul etmek ve bu döneme her şekilde hazırlıklı olmak zorundasınız. Eğer bu dönemdeki abartılı tepkilerinin yaşının bir özelliği olduğunu ve neler yapılması gerektiğini bilirseniz bu dönemi daha rahat bir şekilde atlatabilirsiniz.

Gün içinde sık engellendiği için: İki yaş dönemindeki bir çocuğun sağlıklı gelişimi için keşfetme çalışmalarına izin verilmelidir. Karşılaştığı her şekil, her renk, her ses her farklı nesne onun yeni bir şey öğrenmesini sağlar. Algılarını güçlendirir ve zihinsel gelişimini destekler. Gün içerisinde çocuğunuza yönelttiğiniz her “HAYIR!” kelimesi onu yeni şeyler keşfetmek için engeller. Bu nedenle bu kelimeyi kullanmamaya özen göstermelisiniz. Koruyucu ve kollayıcı tutum sergileyen, titiz, düzenli, endişeli annelerin bu davranışı daha çok yaptığını gözlemliyoruz. Gün içinde yapılan davranışları ile ilgili olarak sürekli engellenmesi çocuğunuzu sinirli yapar. Sinirli olan çocuğunuz ise sizinle daha çok inatlaşır.

Dil gelişimi henüz tam olarak tamamlanamadığı için: Çocuğunuzun dil gelişiminin yeterli düzeyde olmaması da çocuğunuzu size karşı daha inat yapabilir. Konuşarak kendisini ifade edemeyen, istek-duygu ve düşüncelerini paylaşamayan bir çocuk daha sinirli olabilir. İsteklerini davranışları ile göstermeye çabalayabilir. Kendisini yere atabilir, başına ya da size vurabilir. Böyle bir çocuk size karşı daha inat davranışlar sergileyebilir. Bu durumda çocuğunuza karşı daha anlayışlı ve sabırlı davranmalısınız. Konuşamadığı için ne istediğini anlamaya çalışın ve ona uyumlu davranın. Onunla inatlaşmamaya özen gösterin ki bu durum bir sendroma dönüşmesin.

Gün içerisinde yeterli düzeyde enerjisini boşaltamadığı için: İki yaş çocuğunun enerjisi oldukça fazladır. Her yere koşar, sürekli hareket halindedir hoplar,zıplar. Her yere dokunmak ister. Bu enerjinin kullanılması gelişimi için çok önemlidir. Bu nedenle gün içerisinde çocuğunuza enerjisini boşaltabileceği geniş oyun alanları yaratmalısınız. Parklar, oyun grupları, birlikte yapılan keyifli yürüyüşler çok işinize yarayacaktır. Enerjisini boşaltamayan bir çocuk daha huzursuz olur ve size her konuda daha çok direnir.

Siz gergin olduğunuz için: Evinin, eşinin , evliliğinin ,işinin , çocuklarının ya da yaşamın diğer alanlarının sorumluluğunu almak sizi bazen yorgun düşürebilir. Gün için gerekli enerjiye sahip olamadığınızda daha gergin ve sinirli olmanız çocuğunuzla iletişiminize yansıyacaktır. Sabrınız azalır ve en ufak bir olayda bile daha büyük tepkiler göstermenize neden olur. Bu tepkileri çocuklar kaç yaşında olursa olsun hissedebilir ve aynı tepkilerle size cevap verebilir.

Bu dönemle nasıl başa çıkmalı?

Yine Psikolog Eda Gökduman'ın önerilerini sizlerle paylaşmak istiyoruz:

•O dirense de siz onunla inatlaşmayın. Siz yetişkinsiz o çocuk, siz ondan daha güçlüsünüz unutmayın.
•Bu davranış biçiminin; yaşının ve gelişiminin bir özelliği olduğunu hatırlayın.
•Yapmasını istemediğiniz bir davranışı var ise; kızma, engelleme,bağırma, cezalandırma gibi davranışlar göstermeyin. Bu davranışlar onun gün içerisinde size daha uyumsuz olması sonucunu yaratır.
•Yapmasını istemediğiniz davranışla ilgili çok fazla açıklamalar yapmayın. Sizi anlamasını ve bir daha yapmamasını beklemeyin. Bu oto kontrolü kullanabilecek kadar henüz büyümedi. Birçok anne “Anlatıyorum, açıklıyorum, güzel güzel konuşuyorum ama hala yapmaya devam ediyor.” İfadelerinde bulunuyor. Bu güzel anlatımlarınıza daha büyük yaşlarda daha olumlu tepkiler verebilecektir.
•Yapılmasını istemediğiniz bir davranış gösterdiğinde oyunla ilgisini başka bir yöne çekin. Bu yaş döneminin dikkat süresi çok kısa olduğundan eğer yaratıcı olabilirseniz dikkatini inatlaştığı olaydan hemen dağıtmayı başarabilirsiniz. Örneğin: yemeğini yememek için size direniyorsa bir portakal ya da elmayı komik bir kukla haline getirerek – sevimli bir ismi de olsun–bu kuklaya yemeği yedirmek ya da göbeğine bir isim takarak onu konuşturmak . Oyunları kullanarak çocuğunuza istediğiniz birçok davranışı yaptırabilirsiniz. Bu oyunları yaratırken olaylara çocuk gözüyle bakmayı deneyin. Direnme devam ederse başka bir oyuna geçin.
•Oyunlar işe yaramadığında açıklamaları ve ilgiyi kesin. Başka bir işle ilgilenin. Kısa bir süre sonra ağlamasının sonlandığını , sakinleştiğini göreceksiniz.
Çocuğunuzu bu dönemde uyumsuz, iyi yetiştirilmemiş ya da problemli bir çocuk olarak asla tanımlamayın. 3 yaş sonrasında size ve koymuş olduğunuz kurallara uyum sağlayabilecek gelişim düzeyine sahip olacaktır. Çocuğunuz büyürken içinde bulunduğu gelişim dönemini çok iyi tanımalısınız, çünkü bazen normal olan davranışlar anne-babalar tarafından problem olarak değerlendirilebiliyor.

İki yaş Sendromu ile başa çıkmakta zorlanan aile bir uzman desteği alabilir. Aksi halde çocukla iletişim gittikçe bozulur,çocuğun kişilik gelişimi olumsuz etkilenir, yemek-uyku gibi rutinlerde tepkiler artar, yemek yememe, uyku düzeninde bozulma ve sinirlilik görülebilir.

güzel bilgiler cnm bu durum bizdede var bende farkında olmadan sanırım doğruyu yapıyprum
yemek yemese aynen iki oyuncağını konuşturuyorum....şarkı söylüyoruz..kafasını vurduğunda ...artık kızmıyorum uff olmuştur diyip öpüyorum.......çok azaldı bu durum..geneldede serbest bırakıyorum kendilerine zarar vermedikleri sürece..

ama cerrahpaşanın anne baba eğitimi ve çocuk piskoloji bölümü var oraya gideceğiz

Evet Bırsencım hep bıldığımız seyler ama okumak rahatlatıyor ınsanı.Ayy oyunda oynamaya basladılar desene.Yerım ben onları.Kafan rahatlayınca bı vıdeo ısterım bak senden.

Evet Bırsencım hep bıldığımız seyler ama okumak rahatlatıyor ınsanı.Ayy oyunda oynamaya basladılar desene.Yerım ben onları.Kafan rahatlayınca bı vıdeo ısterım bak senden.

evet bende ne zamandr yapacağım ama olmadı foto mak.şarjlı pilleri bozuldu diğerleri cart diye bitiyor..uyuz oluyorum.......yarın fırsatım olursa şarjlı pil alayım :)atarım faceye....

bazı şeyleri özledim bende mesela senle konuşmayı........ama rahat değilimki kafam cadı kazanı gibi yaza kısmetse kuzularla istiyorum bursa çıkarmasını vizeyi aytunçtan koparıp

Birsen, zor bir durumla siniyorsun kendini canim. Ama sayili zaman, elbet gececek. Umarim, cocuklarda da kalici bir hasar birakmaz kaynanan. Ama sakinamazsin ki, sonucta aileden biri ve hayatlari boyunca görecekler onu. Dert etme bu kadar. Biraz gevsek ol, icindeki gücü ara bul zor zamanlarinda. Cünkü direncinle herkese örnek olabilecek bir insansin.

Gülhan, uyku konusunda bende dertliyim. Iki gecedir 05:00 lerde kalkiyor ve uyumuyor uykusu oldugu halde. Öglende bir uyuyor 3-4 saat kalkamiyor böyle olunca. Düzenimiz bozuldu ve haliyle cok geriliyor insan. 2. cocuga gelince, senin durumun biraz daha kolay, yaninda en azindan annen var. Bence de kendini hazir hissettiginde eger 2.yi düsünüyorsaniz, arayi cok acma derim. Ve eminim ki, 2. cocugun daha farkli olacaktir. Kendini korkutma hem artik deneyimli anneleriz biz, üstesinden gelirizzemuszemus

Esim geldi, biraz cene calip yatarim. Iyi geceler herkese...

sağol cnm dediğin doğru hayatlarında olacak....ben sadece sevgisiz ve nasıl bu kadar bencil olduğunu anlayamıyorum...

bizimde uyku düzeniz eski moduna döndü kışla birlikte sabah erken kalkınıyor öğlen uyunuyor ilkindide birdaha ama ilkindi gecerse saat 10 da yatak sabah 8-9 kadar

iiyi geceler cnm

Son düzenleme:
Cok sevınırım Bırsencım nezaman ıstersen bız burdayız.Aramak ıstedığındede hazırım.Ben rahat konusamıyosun dıye arıyamıyorum senı ınan.Insallah bıtıcek bu durumlarda.Hem bırlıkte 2 yas doğumgunu yapıcaz daha.

Fılızcım durumlar aynı desene ama cok ılgınc bır cok cocuk aynı donemde aynı seylerı yapıyor.Gecıcek bunlarda.2.cocuk ıcın kesınlıkle daha rahatım ben.Annem burda yakınımda.Alp te destekcı bır nebzede olsa.Alıye abla hazır evdeyken olması daha mantıklı.Kısmet dıyorum artık.Ama sakın bır erkek cocuğum olucak gıbı hıssedıyorum hep.

oyy oyy hala yatamadım 10 dakkada biri kalkıyor anlaşmalı resmen ustelık sırayla once nazlı sonra burak sonra yıne nazlı sonra yıne burak kısır döngü mübarek :)))
1 haftadır bızımde gece uykularımız berbat dün gece 4 de kalktı burak sabah 8 gıbı uyudu tekrar ve 9 da yıne ayakta en cok yorukdugum kısımda bu gece uykusuzlugu 8-9 kere kalkıyorlar gece neden boyle anlıyamıyorum
pınarcım valla bak hep bu yaramazlardan gıremıyorum gunahımı alma

nurten pis cadı facede senle konusuyordum ne hemen ispiyonculuk yapıyon :)))

birsen valla yorulmakda sinirlenmekde cok haklısın ıkı cocukla ben mısafırlıge bıle gıttıgımde rahat edemıyorum sen ustelık kayınvalıdende kalıyorsun zor gercekten mevlam yardımcın olsun ama sayılı gün misali düşün sonu güzel olucak bir av alıp yerleştınmı unutursun bu günleri kuzualrılada bol bol keyıflı zaman gecırırsın ınsallah

gülhan bır 2 yaş sendromumuz eksikti oda cıktı ama sanırım benım oglum dogdugu gunnden berı 2 yaş sendromu ıcınde :)))

filizcim sizinde gece uykularınız sorunluymuş sanırım herkesın öyle gunduz uykuları geceden ıyı gercekten benımkıelrde oglende 2 de yatıp 4 de kalkıyorlar ama gece hıc bır zaman uyanmadan 2 saat kesıntısız uyudukalrı yoktur umarım en ksıa zamanda gecer bunalrda
alın işte burak kımıldanıyor sesi gelıyor bırazdan başlar oyy oyy bır bakayım kuzuma olmazsa sallıyayım

butun bacıalrım hepınızı cok opuyorum
ayy banucum sana yazmamışım ıyıyız canım cocukalrla ugrasıyorum zaman nasıl gecıyor anlamıyorum sen nasılsın kuzun okula alıştımı artık canım
aglamaya başladı kactımmmm

Herkese günaydınlar bacılar a.s.

Anam yağmur durmadı gitti valla. Bende geldim. Geçmişe bakıp kahvaltımı yapayım dedim a.s.

Akşam eve 20:30'da gittik. Defne yolda giderken uyudu. Bende o arada ütülerimi yapayım dedim. Tam 2 saate ancak bitti. O arada Defne uyandı. Uyumadı tekrar. Neyse ütüleri yerleştirdim, eşimin montlarını atmıştım makinaya onları astım, Defne'nin nevresimlerini söktüm kirliye attım. Defdoş'la oynadık falan. Saat 23:30 oldu hadi yatalım dedik. Bizim cadı uyumaz. Nasıl ağlıyor salona gidip oyun oynayacakmışız. Zaten canım çıkmış ütüden. Eşim dedi ben erken geldiğim için uyudum annemde sen git yat. Gittim yattım ama zilli bensiz durur mu? Geldi tepeme kalkkkk diye bağırıyor. Hadi bi yarım saat daha oyalayalım dedik. Sonra babası gel yatakta telefonla oyun oynayalım dedi. Oynadılar , baktım gözlerini kaşıyor. Meme verdim uyudu neyseki zilli ama saat 1 olmuştu o arada kafamçokkarıştı Sabah altını değiştirdim, üstünü giydirdim, aldım , kayınvalideme getirdim hiç uyanmadı. Bende uyudum neyseki bi saat daha. işe geldim ama beynim zonkluyor kafamçokkarıştı

Birsom çok geçmiş olsun canım Aliş'ime. İnşallah toparlar biran önce a.s. Annendeymişsin yine. Azcık sabır tatlım. Bak komşular bile anlamış seni. Ana gibi yar olmaz demişler. Kayınvalidenden daha iyidir en azından a.s.

Kayınvalidene ise söyleyecek laf bulamıyorum. Ruhsuz , sevgisiz kadın. Ömer'imle Aliş'im hatırlamazlar bile bu davranışları sıkma canını a.s. Onlar 2 kardeş birbirleri ile büyüdükçe bişeycik olmaz onlara a.s. Sende hayırlısı ile yeni evine geçince kafan rahat, huzurlu olup bize neşe ile yazmaya devam edeceksin ve bu günleri anmayacağız bile yerimseniben

Filiz'cim 2.çocuğu en çok isteyen bendim heralde bu forumda. Ama şimdi en azından Defne 4 yaşına gelene kadar duralım diyorum. Biliyorum peşpeşe daha iyi olacaktı. Hem benim annem ve kayınvalidem de vardı yardımcı olacak ama ben daha fazla evde oturmaya dayanamayacağımı düşündüm. 2.çocuğu da yapsaydım çalışma hayatı tamamen biticekti benim için. O yüzden 4 yaşına gelsin kuzum. Hayırlısı ile birazda ikinci bebek için ara veririm diye düşünüyorum a.s. Sen de tek başınasın zor olur diye düşünüyorum. Annenin emekliliğine çok var mı?

Birde çerezza sinemayı mutlaka denemelisin yerimseniben

Huri37 valla bizim ız 18 aylık oldu ben hala bıraktıramadım. Bu aralar azalttık ama bi süre daha böyle gidecek sanırım a.s.

Gülhan'cım bilgiler için sağolasın bacım. Hepimizde var bu belli oldu artık. Defne'de yere atıyor kendini, duvara kafa atıyor. Hiç kızmıyoruz. Hemen ilgisini başka yöne çekiyoruz. Doğru yapıyormuşuz demek ki a.s

Semra'cım hadi bakalım aldım günahımı geri kaydirigubbakcemile3 İşiniz zor canım ya takılıyorum öyle a.s. Kuzularım canına okuyor belli oldu Allah kolaylık versin a.s.

Banu'cum günaydın canım. Maşallah Duru kuzuma. Öp benim için akşam onu ya ne tatlı olmuş zilli a.s.

pınarcım günaydın tatlım öperim teysezi sende öp prensesimi :))))))

tülaycım nerelerdesin tatlımmmmmmmm

banucum bu duruck kocaman olmuş öp annesi onu benim için.ya ayarlıyalımda görüşelim bigün ösleştikk canımyaa:))))

tülaycım özledik valla birbirimizi en kısa zamanda görüşelim iyi olur öperim teyzesi sende selinimi öp

tmm banucum kılar ben çıkıyorum selini bir hastaneye götürücem ishali artmış(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…