temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

irmikli meyveyi denedim yemedi canım bisküviyi denemedim çünkü kızımın alerjisi var keçi sütlü yazmışsın enson golden goat keçi sütlü mamyı verdiğimde vücudu kabarmıştı.denemek için marketten bebelac meyve karışımını aldım çok sevdi ama vermiyorum içinde şeker vardır diye.ona benzer sebze ve meyveleri haşlayıp istemediğim halde blenderdan geçiriyorum toplasan 1 çay kaşığı yiyor.vallahi her gün usanmadan yapmaya devam ediyorum istemeyince zorlamıyorum bakalım ne zamana kadar böyle devam edecek.kayısı ve dut suyu seviyor onları içiriyorum inş.düzelir başka böyle sorun yaşayan var mı merakta ediyorum aslında önerilerinizi ve fikirlerinizi yazın kızlar.sende sağol canım çok düşüncelisin
Canım işine karışmak gibi olmadın ama dut +2 yaş. Alerjen ve diüretik bir meyve. Yani idrar söktürücü. Zararını gözlemleyemezsin belki ama böbreklerine zarar verebilir. Yine de en doğrusunu sen bilirsin. Blw markette allerjik bebekler için ürünler var ben alıyorum birşeyler. Bit göz atistersen. Şekersiz meyve marmelatları var hiç katkısı yok. Sadece organik kayısı ya da şeftali gibi. Meyve püresini sevdiyse onları tüketebilir belki. Alerjik bebekler için erişte gelecek onu bekliyorum gelirse onlardan da yiyebilir. Sadece süt alerjisi mi var? Yumurtada sorun varmı? Sebze tostları deneyebilirsin. Sütsüz krep. Fındık sütü yapabilirsin yapımı çok kolay ama fındık ayına uygun mu bilmiyorum. Ona bakalım. Aklıma gelenler bunlar şimdilik. İnşallah çözersiniz :KK200:

Fındık +10 muş biraz daha beklemen gerek fındık sütü için :KK43:
Tablo ekleyim ben burdan bakıyorum vereceğim besinlere. İşine yarar belki senin de.

84D4E2EC-B11A-4975-AE25-34B2BFEDCD80.jpeg

Canım işine karışmak gibi olmadın ama dut +2 yaş. Alerjen ve diüretik bir meyve. Yani idrar söktürücü. Zararını gözlemleyemezsin belki ama böbreklerine zarar verebilir. Yine de en doğrusunu sen bilirsin. Blw markette allerjik bebekler için ürünler var ben alıyorum birşeyler. Bit göz atistersen. Şekersiz meyve marmelatları var hiç katkısı yok. Sadece organik kayısı ya da şeftali gibi. Meyve püresini sevdiyse onları tüketebilir belki. Alerjik bebekler için erişte gelecek onu bekliyorum gelirse onlardan da yiyebilir. Sadece süt alerjisi mi var? Yumurtada sorun varmı? Sebze tostları deneyebilirsin. Sütsüz krep. Fındık sütü yapabilirsin yapımı çok kolay ama fındık ayına uygun mu bilmiyorum. Ona bakalım. Aklıma gelenler bunlar şimdilik. İnşallah çözersiniz :KK200:
Teşekkür ederim önerin için açıkçası herşeye bakarım dut için bakmadan vermiştim.hatta az enmesine rağmen o gün bezini fazla doldurdu çok sağol.yumurta alerjiside var.süt alerjisi tahlilde çıkması ama ben 2 haftalık yoğun diyetten sonra sür ürünleri tükettikten sonra kaka ve döküntüler değişti.doktor 1 yaş sonrası geçer büyük ihtimal dedi.laktoz intokeransı mı diye deneyeceğim ama henüz Egzemalar geçmedi.blw markete bakayım açıkçası peynir yumurta yoğurt tüketememesi bizi çok etkiliyor ve sınrlandırıyor

Ayni sorunu bizde yasıyoruz kizim da süt alerjisi var

Bir yada iki çay kaşığini gecmiyor yedikleri.zaten kısıtlı şeyler var verebilecegimiz alerjiden dolayi onu da yemek istemiyor
Ne güzel sen hergün deniyormuşsun :)
Ben bıraktım biraz ara verdik ek gidaya :)
C Anım doktorum kilosu iyiyse yemesin dedi ama bence bırakma en azından öğürmeleri geçti bir kaşıkta olsa tadına bakıyor ana kesinlikle zorlama (zorlama derken istemeden yiyor zırla gibi oluyor ama hırçınlaştırmadab yiyorsa yedir)birde ben yemek verdikten sonra arkadından sıvı birşey veriyorum sanırım yutması kolaylaşıyor zar zor 1 çay kaşığı yiyor yaptıklarımı

C Anım doktorum kilosu iyiyse yemesin dedi ama bence bırakma en azından öğürmeleri geçti bir kaşıkta olsa tadına bakıyor ana kesinlikle zorlama (zorlama derken istemeden yiyor zırla gibi oluyor ama hırçınlaştırmadab yiyorsa yedir)birde ben yemek verdikten sonra arkadından sıvı birşey veriyorum sanırım yutması kolaylaşıyor zar zor 1 çay kaşığı yiyor yaptıklarımı
Bende ona özel hazirlamasamda kahvaltida yumurta sarisini veriyorum az az arkasina cay kasigi ile su veriyorum ikinci verdigimde yuzunu diger tarafa çeviriyor yada huysuzlasiyor

O yuzden bebegimi üzmek istemiyorum.tabi ki ek gidaya ihtiyaci var ama en çokta anne sevgisine ihtiyaci var
Ne kendimi nede bebegimi germemek adina zorlamiyorum :)
Süt ve besin alerjimiz oldugu için de yiyebilecekleri zaten kısıtlı malum

Teşekkür ederim önerin için açıkçası herşeye bakarım dut için bakmadan vermiştim.hatta az enmesine rağmen o gün bezini fazla doldurdu çok sağol.yumurta alerjiside var.süt alerjisi tahlilde çıkması ama ben 2 haftalık yoğun diyetten sonra sür ürünleri tükettikten sonra kaka ve döküntüler değişti.doktor 1 yaş sonrası geçer büyük ihtimal dedi.laktoz intokeransı mı diye deneyeceğim ama henüz Egzemalar geçmedi.blw markete bakayım açıkçası peynir yumurta yoğurt tüketememesi bizi çok etkiliyor ve sınrlandırıyor
Evet bizim sadece yoğurt ve havuç bile epey sınırlıyor senin için çok daha zor olur tarif bulmak. Vegan tarifler var aslında onlar işine yarayabilri senin. Öyle bir tara bakalım netten..

irmikli meyveyi denedim yemedi canım bisküviyi denemedim çünkü kızımın alerjisi var keçi sütlü yazmışsın enson golden goat keçi sütlü mamyı verdiğimde vücudu kabarmıştı.denemek için marketten bebelac meyve karışımını aldım çok sevdi ama vermiyorum içinde şeker vardır diye.ona benzer sebze ve meyveleri haşlayıp istemediğim halde blenderdan geçiriyorum toplasan 1 çay kaşığı yiyor.vallahi her gün usanmadan yapmaya devam ediyorum istemeyince zorlamıyorum bakalım ne zamana kadar böyle devam edecek.kayısı ve dut suyu seviyor onları içiriyorum inş.düzelir başka böyle sorun yaşayan var mı merakta ediyorum aslında önerilerinizi ve fikirlerinizi yazın kızlar.sende sağol canım çok düşüncelisin
Rica ederim, ne demek. Hayatımız bebişlerimiz oldu. Zaten ben çocukcu biriyimdir, kendi bebeğim de olunca bebeklere karşı daha bi hassaslaştım. Sen de yemiyo bişey demiştin ya aklım kaldı bebişinde. İnşallah yer canım, istemediği şeyleri yedirmek için zorlama zaten. Zamanla yer inşallah, ara ara ver. Bazen bi dönem oluyo hiçbirşeyi kabul etmiyorlar. Annelik sabır işi, sağlıcakla büyüsünler inşallah.

Teşekkür ederim arkadaşlar sağolun varolun Allah razı olsun rahatlıyorum biraz paylaştıkça. Tüp bebek yaptık bir eşim bir siz bildiniz. Çocuğumun problemlerini de sizden başka kimselere anlatamıyorum. İlerde oğluma anlatıp psikolojisini bozmasınlar diye. Hassas bir konu isimler etiketlemedim ama cvp yazan da okuyup dua edenden devAllah razı olsun. Sınavlar insan için isyan yok dua var.
Bugün ve yarın sağlıcakla kalın
Canım allah şifa versin inşallah sorunsuz bir şekilde atlatacaksınız.cok doğru yapıyorsun biz de tüp bebek yaptık aynı şekilde davramdım. Dualarımız sizinle

Kızlar ben tekrar düşük yaptım :KK61: özdeden öncede bi düşüğüm vardı bu iki oldu. İnşallah tekrarlamaz. Hatta çok büyük desadüfki bu sefer yakaladım keseyi. İnanılmaz bişeydi hala şaşkınım. Misket kadar bi kese. Dışı hafif damarlı gibi etimsi tavuk eti renginde su dolu balon gibiydi. Ne olduğunu anlamam lazım içim rahat etmez diye salak gibi deldim içinden şeffaf gibi sıvı çıktı ve minicik bi beyaz nokta kadar bişey vardı. Tabi ben delince yayıldı gitti. Ve asıl salaklık ben onu dr a götürmeyi bu kadar bilinçli bi insanken hiç akıl etmedim. İşim bitti kaldırıp attım o şaşkınlıkla üzüntüyle. Dr gidince anlattım nasıl getirmezsin patolojiye gönderirdim dedi benim kafa dank etti. :kızgın: En azından düşük sebebime bakılırdı bi kere daha üzüldüm :KK61: neyse ne diyelim herşey nasip kısmet, vardır bi hayr diyorum.
Çok geçmiş olsun lütfen üzülme. Tekrarlayan düşüklerde genetik testi de yapılıyor. Görümcemde tekrarlayan düşüklerden sonra dr test istiyor ve genlerde problem olduğu ortaya cıkıyor. Kardeşlerde de var tabi.biz de o yüzden direk pgt yöntemine yöneldik. Bu da bir ihtimal.bence bir baktırın kaybedecak bir şey yok

Kızlar merhaba bebeklerınızle ne oyunlar oynuyorsunuz anlatın bakalım :) havalar soguk dısarı cıkamıyruz evdede sıkılıyoruz oglum cok hareketlı bı oyuncakla 5 dk oynamıyor donencesıyle kucukken cok oyalınıyordu ama artık otursun dıye cok baktırmıyorum oyun halısını goruncr cıglık atıyor artık o derece bıktı :KK70: oturmayı da tam beceremıyoruz hala yanlara düşüyor o yuzden onune oyuncak bırakıp oynatamıyorum suan en ck oyalayan kucagımda cam kenarında perdelerle oynaması :) tv cok gostermıyorum zaten acık olsa da cok dikkatını cekmıyor.mama sandalyesınde oyuncak verıncede duruyor.ama anne olarak hep eksık bısey mı yapıyorıum endişesi var. Gelişimine katkı saglayabılecegım bi oyun bi aktıvıte var mıdır yoksa boyle kendı halıne bırakmak öı saglıklıdır? Kafamda deli sorular :)

Kızlar merhaba bebeklerınızle ne oyunlar oynuyorsunuz anlatın bakalım :) havalar soguk dısarı cıkamıyruz evdede sıkılıyoruz oglum cok hareketlı bı oyuncakla 5 dk oynamıyor donencesıyle kucukken cok oyalınıyordu ama artık otursun dıye cok baktırmıyorum oyun halısını goruncr cıglık atıyor artık o derece bıktı :KK70: oturmayı da tam beceremıyoruz hala yanlara düşüyor o yuzden onune oyuncak bırakıp oynatamıyorum suan en ck oyalayan kucagımda cam kenarında perdelerle oynaması :) tv cok gostermıyorum zaten acık olsa da cok dikkatını cekmıyor.mama sandalyesınde oyuncak verıncede duruyor.ama anne olarak hep eksık bısey mı yapıyorıum endişesi var. Gelişimine katkı saglayabılecegım bi oyun bi aktıvıte var mıdır yoksa boyle kendı halıne bırakmak öı saglıklıdır? Kafamda deli sorular :)
Bizimki oyun halisinda oynuyor bazen, ilk adim arabasini oynuyor tekerleklerini falan inceliyor ya da ustune oturtup suruyorum :) henuz adim atmiyo ayakta tutunuyo bazen ama benim destegimle..sonra bright stars learn & giggle diye bi oyuncak var muzikli isikli onunla baya oyalaniyo..bi de baloncuk ahtapot var o da muzikli onun tuslarina vurup egleniyo :))
Aynada kendimizi inceliyoruz bazen. Bazen de dedigin gibi disariyi inceliyoruz.
Kanepeye tutunup ortusunu tirnakliyoruz falan..
Yuvarlaniyo bazen de kendi kendine ama bunlarin hepsinde ben ya da kv bakarken o yaninda oluyo. Yalniz kalinca ciglik atiyo kendileri cunku :)) aklima gelenler bunlar. :)

Kızlar normal doğum yapanlara soruyorum. Adet görmeyen var mı? 9. Ayımızdayız hala adet olmadım emziriyorum. Bana uzun geldi.

Bizimse iki tane müzikli piyanomuz var onunla oyalanıyor can önleri perdeler panjur zincirleri aynalar birde evdeki plastiklerin olduğu çekmeceyi çok seviyor önünde oturuyoruz biraz dağıtıyor orayı.onun dışında Yürüteci halının üzerine koyuyorum önündeki oyuncaklarla oynuyor. (daha 7 aylık niyetini incitir diye sürdürmüyorum)bazen mutfakta koşa süreli işimi yaparken pusete yada mama sandalyesine oturtuyorum beni izliyor birde yerde yuvarlanıyoruz tabi ama tüm bunları çok koşa süre yapıyor sürekli mız muz ve beni yanında istiyor

Kızlar malum benim kız biraz iştahsız ama bugün tuzlu kek yaptım biraz yedi.kızımın alerjisi olduğu için süt ve yumurtasız yaptım ama güzel oldu sizde miniklere yapın bence

Kızlar normal doğum yapanlara soruyorum. Adet görmeyen var mı? 9. Ayımızdayız hala adet olmadım emziriyorum. Bana uzun geldi.
Ben sezeryanliyim 6 ayi gecti bende olmadim daha olacak gibide degilim doktora gitmeyi dusunuyorum hem smir testi yaptir demisti doktorum adet icinde verirse ilac alicam

Ben sezeryanliyim 6 ayi gecti bende olmadim daha olacak gibide degilim doktora gitmeyi dusunuyorum hem smir testi yaptir demisti doktorum adet icinde verirse ilac alicam
Ben de sezeryan olmuştum ve 7 ayı devirdik hala olmadım :/ ve artık olmak istiyorum ben de doktora gidicem bakalım.

X