temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Ekgıdaya gecen annelerımız su verıyo musunuz bebegınıze ne kadar verıyorsunuz ? Bizim doktorumuz su verme susadıgında emmek aklına gelsın dedi ara ara agzına bılac kasık verıyorum veya kendısı ıcıyor su bardagıyla.ama annem sureklı su vermem konusunda ısrar edıyor hoş o her konuda ısrar edıyor benı dinlememk ıcın eLınden gelenı yapıyor herkes . biri bızım yedıgımıx bıskuvılerden vermeye kalkıyor kayınpederım helva vermek ıstedı şok oldum biri yedıgımız yemegı vermek istiyor anlatamıyorum kımseye.daha ılk dogdugunda sekerlı su vermeye calıstılar hatta kayınvalıdem ben uyudugumda vermiş sanırım. Suana kadar bir kişi soyledıgım seye tamam demedı hep itiraz her ay doktora gıdıyoruz soruyorum ogrenıyorum onu yapalım dıyorum hep bi cok bılıyosun bakışı suratlarda. Kendi annemde kayınvalıdemde aynı. En son bgun anneme getırmıcem cocugu o olcak dedım.1yasna kadar calısmayı dusunmuyorum ama sımdıden sonrası ıcın endıselenıyorum.eşim abartma dıyor ama ben istediğim gıbı beslemek yetiştirmek istiyorum bu bi hata mı ya veya abartımı gercekten.? Ozellıkle bu hafta herkese savunma yapmaktan yoruldum gerildim kaslarım agrıyor ya resmen :KK43: bezdım yemın ederim bı benımkılermı boyle ya arkadaslarım annesıne kayınvalıdesıne bırakıp işe gidiyor bunu bunu vercez dıyor tamam deyıp onu yapıyorlar benımkılere daha laf anlatamıyorum ben.sırf bu yuzden daha bır kere cocugu bırakıp bır yere gıtmedım zaten cesaret edemıyorum bide boyle yaptıkca guvenımı sarsıyorlar.gercekten col bozuluyorum artık sizinkilerde boyle mi yoksa benım sansıma mı boyle bunlar :KK43:
Canım evet çok sinir bozucu bir durum ama o kadar yaygın ki bizim memlekette maalesef. Çok benzer durumlar İnan yaşadıklarımız. Bunun kayınvalidesi annesi halası teyzesi de Yok işin garibi illa en az biri çıkıyor muhalefet eden ve sana çok bilmiş hissiyatı yaşatan. Ben 6 ayını doldurunca çalışma hayatına geri döndüm yaklaşık 1,5 ay olacak. Birkaç ay önceden bakıcı ayarlamıştım iyice kendi düzenime alıştırdım benim sözümden asla çıkmıyor. Ama kv yi bırak törpülemeyi hanım bizim mahalleye taşındı her görüşmemde sinirimi bozacak mutlaka bişey söylüyor. Artık sallamıyorum diye bişey Yok her seferinde aynı şekilde geriliyorum. Ama tek bi farkla artık net olmayı başardım sanırım ve ne düşünürse düşünsün hakkımda bu benim kuralım ve buna uymak zorundasınız diye açık açık bu cümle ile konuşuyorum. Bi ara herşeyi doktor üzerinden götürmüştüm; doktor böyle diyor falan diye baktım olacak gibi değil herşeyi de doktor söyleyemez ki bi saatten sonra her doktor farklı bişey söyler muhabbetini çevirmeye yani etkisizleştirmeye başlamışlardı bile. O yüzden ondan vazgeçtim. Artık direk bu benim kuralım siz nasıl evlat yetiştirirken kendi kurallarınızı koydunuz ben de böyle yetiştiriyorum saygı duymak zorundasınız diyorum. Ki buna bile bu kurallar ohooo çok değişir daha diyecek kadar ileri götürebiliyor o zaman da şimdilik böyle en azından ilerisine bakarız diyorum. Hiç hoşlarına gitmese bile insanlar sınırını öğrendi artık. Evet ben yıprandım gerildim hala da ara ara tavan yapıyorum ama düzenim var artık ve bunu beni mutlu etmeye yetiyor. Düşün evde kamera var ve sesli diye benim evime gelmek istemiyor net, diyor ki bakıcı bize getirsin dışarı çıktıklarında ne dersin ki :)) hayır öyle bir görev tanımı yok diyorum gelmek istiyorsan sen buyur gel istediğin kadar sev yakınsın zaten diyorum hayır anlamıyorum bize neden getirtmiyorsun diyor :) en sonunda işte yukarıda dediğim gibi bu bir kural senin için de kendi annem için de geçerli, lütfen saygı duyun diyip bitirdim. Çok uzun yazdım ama böyle işte :)

elmasli elmasli , nasılsın? Uzun zamandır girmiyorsun sanırım. Gerçi ben de eskisi kadar giremiyorum, yorum yapamıyorum. Senin oğluşun ameliyat olacaktı. İlk ameliyatı yakın zamandaydı yanlış hatırlamıyorsam. İnşallah her şey yolundadır, Allahım yardımcınız olsun. Aklıma geldikçe dua ediyorum. Baktığında haber edebilirsen sevinirim.
Teşekkür ederim canım iyiyim oğlum da iyi nisan ayında ameliyat olacak belki testisleri karnından kasıklara iner de 1 ameliyat az yapılır ümidiyle bekliyoruz. Öyle olursa çok mutlu olurum İnşallah hayırlısıyla olmadan önce dua için size yazacağım.

İki sene olmayan var canım ben geçen ay oldum üç gün sürdü bu ay tık yok bebiş 7 aylık oldu :)
Bugün doğumumu yaptıran dr gittim muayene oldum daha rahim duvarın çok ince adet olmazsın dedi. Ama 1 yıl dolup da hala adet görmezden o zmn ilaç vericem çünkü 1 yıldan sonrası sakıncalı dedi. Aklınızda olsun.

Canım evet çok sinir bozucu bir durum ama o kadar yaygın ki bizim memlekette maalesef. Çok benzer durumlar İnan yaşadıklarımız. Bunun kayınvalidesi annesi halası teyzesi de Yok işin garibi illa en az biri çıkıyor muhalefet eden ve sana çok bilmiş hissiyatı yaşatan. Ben 6 ayını doldurunca çalışma hayatına geri döndüm yaklaşık 1,5 ay olacak. Birkaç ay önceden bakıcı ayarlamıştım iyice kendi düzenime alıştırdım benim sözümden asla çıkmıyor. Ama kv yi bırak törpülemeyi hanım bizim mahalleye taşındı her görüşmemde sinirimi bozacak mutlaka bişey söylüyor. Artık sallamıyorum diye bişey Yok her seferinde aynı şekilde geriliyorum. Ama tek bi farkla artık net olmayı başardım sanırım ve ne düşünürse düşünsün hakkımda bu benim kuralım ve buna uymak zorundasınız diye açık açık bu cümle ile konuşuyorum. Bi ara herşeyi doktor üzerinden götürmüştüm; doktor böyle diyor falan diye baktım olacak gibi değil herşeyi de doktor söyleyemez ki bi saatten sonra her doktor farklı bişey söyler muhabbetini çevirmeye yani etkisizleştirmeye başlamışlardı bile. O yüzden ondan vazgeçtim. Artık direk bu benim kuralım siz nasıl evlat yetiştirirken kendi kurallarınızı koydunuz ben de böyle yetiştiriyorum saygı duymak zorundasınız diyorum. Ki buna bile bu kurallar ohooo çok değişir daha diyecek kadar ileri götürebiliyor o zaman da şimdilik böyle en azından ilerisine bakarız diyorum. Hiç hoşlarına gitmese bile insanlar sınırını öğrendi artık. Evet ben yıprandım gerildim hala da ara ara tavan yapıyorum ama düzenim var artık ve bunu beni mutlu etmeye yetiyor. Düşün evde kamera var ve sesli diye benim evime gelmek istemiyor net, diyor ki bakıcı bize getirsin dışarı çıktıklarında ne dersin ki :)) hayır öyle bir görev tanımı yok diyorum gelmek istiyorsan sen buyur gel istediğin kadar sev yakınsın zaten diyorum hayır anlamıyorum bize neden getirtmiyorsun diyor :) en sonunda işte yukarıda dediğim gibi bu bir kural senin için de kendi annem için de geçerli, lütfen saygı duyun diyip bitirdim. Çok uzun yazdım ama böyle işte :)
Ise baslasam anane ve babanne bakacak donusunlu olarak ama hic guvenim yok isste ne guzel duzen kurmussun ben kendi kendime bi duzen kurdum ama eminim buna uymazlar carsamba cocuga banyo yaptirdim kayinvalidem niye banyo yaptirdin pazar yaptirmistin diye bile soruyo catlicam artik. :KK43: kendi annem dun desturu aldi benden yakindir kayinvalidemlede catiscaz oyle anlicaklar sanirim cunku hep guzellikle soyledim kimse umursamadi.ben onlarida anliyorum bi heves istedklerini bildiklerini yapmak istiyolar ama bu israr niye.neyse allah yardimcimiz olsun :)

Kızlar bebeğimin sirtinda minik kizarciklar oluştu sadece sirtinda var ama ön tarafta falan yok. Alerji belirtisi mi?

Selam kizlar nasilsiniz? Alp'in ust disleri cikiyor gunlerdir geceleri ates yapiyor sabaha kadar ates dusurucu vermekle ve vucudunu silmekle geciyor.. yarim saat bile kesintisiz uyumuyor cok zormus..alt dislerde hic sikinti yok ama ustler cok zorladi. Azilarda yandik kesin :KK43:

Selam kizlar nasilsiniz? Alp'in ust disleri cikiyor gunlerdir geceleri ates yapiyor sabaha kadar ates dusurucu vermekle ve vucudunu silmekle geciyor.. yarim saat bile kesintisiz uyumuyor cok zormus..alt dislerde hic sikinti yok ama ustler cok zorladi. Azilarda yandik kesin :KK43:
Geçmiş olsun cnm bizimki üstten 4 dişi çıkarsı ama çok hastalandı üşüttü enfeksiyon oldu kulakları iltihap oldu 1 ay kabus oldu yavruma. Ama geçti çok şükür. Bunlar olacak canım hepsi bir süreç büyümenin parçası. Geçip gidecek diye düşününce hepsi kolay geliyor uykusuzluk yorgunluk onun halsiz hallerini görmek... endişelenme çok geçmiş olsun.

Ay benim oğlanın dişlerde hala tık yok 8 buçuk ayligiz nerdeyse :KK70: Allah yardimcimiz olsun

Ekgıdaya gecen annelerımız su verıyo musunuz bebegınıze ne kadar verıyorsunuz ? Bizim doktorumuz su verme susadıgında emmek aklına gelsın dedi ara ara agzına bılac kasık verıyorum veya kendısı ıcıyor su bardagıyla.ama annem sureklı su vermem konusunda ısrar edıyor hoş o her konuda ısrar edıyor benı dinlememk ıcın eLınden gelenı yapıyor herkes . biri bızım yedıgımıx bıskuvılerden vermeye kalkıyor kayınpederım helva vermek ıstedı şok oldum biri yedıgımız yemegı vermek istiyor anlatamıyorum kımseye.daha ılk dogdugunda sekerlı su vermeye calıstılar hatta kayınvalıdem ben uyudugumda vermiş sanırım. Suana kadar bir kişi soyledıgım seye tamam demedı hep itiraz her ay doktora gıdıyoruz soruyorum ogrenıyorum onu yapalım dıyorum hep bi cok bılıyosun bakışı suratlarda. Kendi annemde kayınvalıdemde aynı. En son bgun anneme getırmıcem cocugu o olcak dedım.1yasna kadar calısmayı dusunmuyorum ama sımdıden sonrası ıcın endıselenıyorum.eşim abartma dıyor ama ben istediğim gıbı beslemek yetiştirmek istiyorum bu bi hata mı ya veya abartımı gercekten.? Ozellıkle bu hafta herkese savunma yapmaktan yoruldum gerildim kaslarım agrıyor ya resmen :KK43: bezdım yemın ederim bı benımkılermı boyle ya arkadaslarım annesıne kayınvalıdesıne bırakıp işe gidiyor bunu bunu vercez dıyor tamam deyıp onu yapıyorlar benımkılere daha laf anlatamıyorum ben.sırf bu yuzden daha bır kere cocugu bırakıp bır yere gıtmedım zaten cesaret edemıyorum bide boyle yaptıkca guvenımı sarsıyorlar.gercekten col bozuluyorum artık sizinkilerde boyle mi yoksa benım sansıma mı boyle bunlar :KK43:
Su verin. Bizim doktorumuz ekgıdaya başladığımız anda su vermeyi ihmal etme dedi. Ve nefrolojiye de takipli olduğumuz için su vermeyi unutma böbrekleri yorulur diye uyarmıştı en başta. Ama diğer konularda ısrarcı olmaları saçma. Ben annemle konuştum anne tuzsuz yemesi gerekiyor şeker yasak diye. Hiç kimse de sağolsun beni arada bırakmadı. Allah sabır versin yardım etsin size. Hatta bebe bisküvisini eczaneden alıyorum diye başta annem ne gerek var demişti ama bunun daha uygun olduğunu söyleyince kapandı gitti kimse böyle davranmadı. Siz sınırları net çizin bence 1 yaş sonrası da kim bakacaksa özellikle o bilsin sınırlarını. Bence özellikle annenize anne böbrekleri bağırsakları için zararlınfalan diye anlatırsanız kesinlikle daha dikkatli olacağına eminim. Yani birisine verme demek yerine neden vermemesi gerektiğini anlatın daha etkileyici oluyor

İyi bizimki de büyüyor. 9 aylık olmak üzere. Blw yapıyoruz çok mutlu hayatından :dondurma: hergün işten gelsem de yemek yese diye bekliyor kuzum :kk77::KK37:
Doğum günün de kutlu olsun :KK200: mutlu sağlıklı yıllarınız olsun hepbirlkte :spor::KK68:

Allahim heosini hayirli evlatlar etsin ya.. evet bizde blwnin takipciyiz. Bnmkine sabah aksam tarhana ver gikini cikarmaz. Kereviz brokoli bal kabagi.. tam 8. Ayina girdi 3 gun once bnmkide

Kizlar bebislerinizin ismini ne koydunuz? Ve dogum tarihleri saati ne..
Ben aklimdakileri yazim.

Bora

07.07.17 13:53

makat gebelik oldugu icin sezaryan
baldan_madam baldan_madam N Naturera E ebruu05
Canım, ben bebeğimin adını burada paylaşmıyorum da dilersen özelde yazayım. Çookkk öncelerde yazmıştım, internet ortamında tanınma durumuna karşılık yazmıyorum adını. Yanlış anlama beni.

Tuzlu keki nasıl yaptın canım bir yaştan önce tuz verilmiyor
İfade yanlışlığı oldu sanırım canım sebzeli kek tuz yok içinde ekran resmini yüklemeye çalıştım buradan bakabilirsin ben yumurta yerine muz koydum birde pırasa yerine ıspanak o nedenle benim un miktarı farklıydı ama kıvamı kek ten biraz daha katı diyebilirim içişe güzel pişti

Eklentiler

• 4F5DBBFF-EB4D-4CDD-BF80-33C79F068A3F.png
    4F5DBBFF-EB4D-4CDD-BF80-33C79F068A3F.png
    120,1 KB · Görüntüleme: 58
Kızlar benim bebiş 7.5 aylık gün içinde beler yediriyorsunuz paylaşır mısınız bizim süt ve yumurta alerjimiz var ana belki diğer yemekleriniz vana fikir olur

Kızlar benim bebiş 7.5 aylık gün içinde beler yediriyorsunuz paylaşır mısınız bizim süt ve yumurta alerjimiz var ana belki diğer yemekleriniz vana fikir olur
Cnm ben sabah anne sütü yanında tuzsuz lor, yumurta sarısı daha yarısına geçmedim, 1 dilim bebek ekmeği veriyorum. Ara öğün olarak meyve püresi hep değiştiriyorum ve daha yeni bu hafta başladım. Öğle yemeği olarak uzun bir deneme sonrası artık herşeyi kullanabiliyorum iki günlük hazırlıyorum. Püre şeklinde ama artık pütürlü. Örneğin dün havuç patates ki bunlar her sebzenin bazını oluşturuyor, pırasa, yer elması, soğan, sarımsak, irmik, yarım portakal suyu yarım elma rendesi, zeytinyağı ve irmik vardı. Haftaya bulgur vermeye de başlayacağım. Portakal suyu, elma rendesi ve Zeytinyağını piştikten sonra sos olarak koyuyorum. Diğer sebzelerin hepsini birlikte 20 dakika haşlıyorum ve irmiği de son 5 dakika içine atıyorum. Başka bir öğünde pırasa yer elmasını çıkartıp brokoli koyuyorum, bi başkasında bezelye, bi başkasında balkabağı öyle gidiyorum. Ha unutmadan artık hepsinin içine mutlaka 1 fincan et koyuyorum kuzu kuşbaşı veya kıyma. Onu da sebzelerle çiğden koyup 20 dk haşlıyorum. Akşamüstü de sütaşın bebek yoğurdunu veriyorum kendim mayalıyordum mamadan ona pek güvenmemeye başladım tam olarak yoğurt olmuyor gibime geliyor. 10 aylık falan olsun normal sütten mayalayacağım. Bu hafta da akşamları tahıl muhallebesine başlamayı düşünüyorum anne sütü ile hazırlayacağım. Blw gibi de lor ve bebek ekmeğini eline vermeye başladım kendi oynayarak yiyor. Sebzeleri de eline vermeye dişi çıkınca vereceğim. Bukadar cnm şimdilik.

X