- Konu Sahibi baldan_madam
- #29.081
Canım evet çok sinir bozucu bir durum ama o kadar yaygın ki bizim memlekette maalesef. Çok benzer durumlar İnan yaşadıklarımız. Bunun kayınvalidesi annesi halası teyzesi de Yok işin garibi illa en az biri çıkıyor muhalefet eden ve sana çok bilmiş hissiyatı yaşatan. Ben 6 ayını doldurunca çalışma hayatına geri döndüm yaklaşık 1,5 ay olacak. Birkaç ay önceden bakıcı ayarlamıştım iyice kendi düzenime alıştırdım benim sözümden asla çıkmıyor. Ama kv yi bırak törpülemeyi hanım bizim mahalleye taşındı her görüşmemde sinirimi bozacak mutlaka bişey söylüyor. Artık sallamıyorum diye bişey Yok her seferinde aynı şekilde geriliyorum. Ama tek bi farkla artık net olmayı başardım sanırım ve ne düşünürse düşünsün hakkımda bu benim kuralım ve buna uymak zorundasınız diye açık açık bu cümle ile konuşuyorum. Bi ara herşeyi doktor üzerinden götürmüştüm; doktor böyle diyor falan diye baktım olacak gibi değil herşeyi de doktor söyleyemez ki bi saatten sonra her doktor farklı bişey söyler muhabbetini çevirmeye yani etkisizleştirmeye başlamışlardı bile. O yüzden ondan vazgeçtim. Artık direk bu benim kuralım siz nasıl evlat yetiştirirken kendi kurallarınızı koydunuz ben de böyle yetiştiriyorum saygı duymak zorundasınız diyorum. Ki buna bile bu kurallar ohooo çok değişir daha diyecek kadar ileri götürebiliyor o zaman da şimdilik böyle en azından ilerisine bakarız diyorum. Hiç hoşlarına gitmese bile insanlar sınırını öğrendi artık. Evet ben yıprandım gerildim hala da ara ara tavan yapıyorum ama düzenim var artık ve bunu beni mutlu etmeye yetiyor. Düşün evde kamera var ve sesli diye benim evime gelmek istemiyor net, diyor ki bakıcı bize getirsin dışarı çıktıklarında ne dersin ki :)) hayır öyle bir görev tanımı yok diyorum gelmek istiyorsan sen buyur gel istediğin kadar sev yakınsın zaten diyorum hayır anlamıyorum bize neden getirtmiyorsun diyor :) en sonunda işte yukarıda dediğim gibi bu bir kural senin için de kendi annem için de geçerli, lütfen saygı duyun diyip bitirdim. Çok uzun yazdım ama böyle işte :)Ekgıdaya gecen annelerımız su verıyo musunuz bebegınıze ne kadar verıyorsunuz ? Bizim doktorumuz su verme susadıgında emmek aklına gelsın dedi ara ara agzına bılac kasık verıyorum veya kendısı ıcıyor su bardagıyla.ama annem sureklı su vermem konusunda ısrar edıyor hoş o her konuda ısrar edıyor benı dinlememk ıcın eLınden gelenı yapıyor herkes . biri bızım yedıgımıx bıskuvılerden vermeye kalkıyor kayınpederım helva vermek ıstedı şok oldum biri yedıgımız yemegı vermek istiyor anlatamıyorum kımseye.daha ılk dogdugunda sekerlı su vermeye calıstılar hatta kayınvalıdem ben uyudugumda vermiş sanırım. Suana kadar bir kişi soyledıgım seye tamam demedı hep itiraz her ay doktora gıdıyoruz soruyorum ogrenıyorum onu yapalım dıyorum hep bi cok bılıyosun bakışı suratlarda. Kendi annemde kayınvalıdemde aynı. En son bgun anneme getırmıcem cocugu o olcak dedım.1yasna kadar calısmayı dusunmuyorum ama sımdıden sonrası ıcın endıselenıyorum.eşim abartma dıyor ama ben istediğim gıbı beslemek yetiştirmek istiyorum bu bi hata mı ya veya abartımı gercekten.? Ozellıkle bu hafta herkese savunma yapmaktan yoruldum gerildim kaslarım agrıyor ya resmen bezdım yemın ederim bı benımkılermı boyle ya arkadaslarım annesıne kayınvalıdesıne bırakıp işe gidiyor bunu bunu vercez dıyor tamam deyıp onu yapıyorlar benımkılere daha laf anlatamıyorum ben.sırf bu yuzden daha bır kere cocugu bırakıp bır yere gıtmedım zaten cesaret edemıyorum bide boyle yaptıkca guvenımı sarsıyorlar.gercekten col bozuluyorum artık sizinkilerde boyle mi yoksa benım sansıma mı boyle bunlar