-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #27.661
Evet canim bizim buralar hep soguk ben 3 gundur cikarmadim Alp'i, zaten usutmus durumda iyice ilerler diye korktum. Kisin napcaz bilmiyorum ben de :/C Chen31 canım kütahyadaydin sen değil mi? Bizim burası da buz gibi dün lapa lapa yağdı kar oğlumla ilk kar yağışını izledik hattaAllah'a çok şükür evimiz ısınıyor gene de. Bide bu havalarda hiç dışarı çıkaramayacak mıyız çocukları ya. Ben bugün sıkı sıkı giydirip çıkardım markete gittik geldik azıcık da olsa hava alsın istedim. Hasta olur diye korkuyorum ama çocuğun hava almamasi da kötü kafam karışık
Diş kolyesi şu kehribar olan dimi ben sordum bi dükkana yoktu sadece bileklik vardı onu da koparır diye almadım. Ben de alıcam bulduğumda. Buarada ben de poşet veriyorum baya oynuyo o elinden diğerine alıyor hışır hışır. Su şişeleri favorimiz. Ben çok oyuncak alma tarafı değilim benim de yoktu hep tencere tava oynadım. Hiç almıycam değil de az alırım heralde.
Canım ne işe yarıyor Bu kolyeDiş kolyesi şu kehribar olan dimi ben sordum bi dükkana yoktu sadece bileklik vardı onu da koparır diye almadım. Ben de alıcam bulduğumda. Buarada ben de poşet veriyorum baya oynuyo o elinden diğerine alıyor hışır hışır. Su şişeleri favorimiz. Ben çok oyuncak alma tarafı değilim benim de yoktu hep tencere tava oynadım. Hiç almıycam değil de az alırım heralde.
Diş çıkarma aşamasında o doğal taşların içindeki asit sanırım vücut içine emilip salyayı azaltıyormuş. Rahat bi diş çıkarma süreci oluyormuş diye biliyorum yine de araştırmak lazım ama çok duydum.Canım ne işe yarıyor Bu kolye
Bende yeni duydum canın çok değişikmiş ve sahtesini üretmeleri çok kolay bişeyDiş çıkarma aşamasında o doğal taşların içindeki asit sanırım vücut içine emilip salyayı azaltıyormuş. Rahat bi diş çıkarma süreci oluyormuş diye biliyorum yine de araştırmak lazım ama çok duydum.
Sor canım, sorunca bana da söyler misin ne dediğini. Bazen öyle oluyor yazarken
Allah yardımcımız olsun canım :/Evet canim bizim buralar hep soguk ben 3 gundur cikarmadim Alp'i, zaten usutmus durumda iyice ilerler diye korktum. Kisin napcaz bilmiyorum ben de :/
Canım Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah seni çok iyi anlıyorum bütün dünyanın yükü senin üzerindeymişKızlar ben çok bunaldım ya her şeyi bırakıp kaçasım geliyor, sanki yavaştan deliriyorum , eşimde bebekten sonra değişti kvler desen hiçbişeyimi beğenmediği yetmezmiş gibi birde bebeğimin ve benim herşeyimize karışıyor. Yüksek lisanstan devamsızlıktan kaldım gidesim gelmiyor. İş buldum taa anasının dağında geri çevirdim İstanbula ailemin yanına gitmek istiyorum biraz daha toparlansın diye dedim bebeğimin ama uçakla gidecem oturmasını da bekliyorum. mastit oldum ağrıdan uyuyamıyorum şu anda içim karardıı nefes alamıyorum sanki. siz benim gibi olmazsınız inşallah hepinizi seviyoree iyi geceler
aynı zmaanda bu gurupta doğum yapanlardan biri mısınız?
Canım çok geçmiş olsun. Doğum sonrası aksilikler üst üste gelince çıldıracak gibi oluyor insan. Yaşadıkların çok doğal sadece zamana ihtiyacın var, biraz sabır istiyor. İnan bana hepsi zamanla geçecek, neler yaşadım diyeceksin. Ben de ilk zamanlar neler neler yaşadım. Biri bitiyo biri başlıyordu, geçecek diyenleri bile boğasım geliyodu. Çeken bilir yani. Allahım şifa versin, işlerinde kolaylıklar versin inşallah. Bozma moralini, sen bir annesin ve bebeğin için güçlü olmak zorundasın. Onun herkesten çok sana ihtiyacı var. Onu düşünerek pes etme annesiKızlar ben çok bunaldım ya her şeyi bırakıp kaçasım geliyor, sanki yavaştan deliriyorum , eşimde bebekten sonra değişti kvler desen hiçbişeyimi beğenmediği yetmezmiş gibi birde bebeğimin ve benim herşeyimize karışıyor. Yüksek lisanstan devamsızlıktan kaldım gidesim gelmiyor. İş buldum taa anasının dağında geri çevirdim İstanbula ailemin yanına gitmek istiyorum biraz daha toparlansın diye dedim bebeğimin ama uçakla gidecem oturmasını da bekliyorum. mastit oldum ağrıdan uyuyamıyorum şu anda içim karardıı nefes alamıyorum sanki. siz benim gibi olmazsınız inşallah hepinizi seviyoree iyi geceler
Tebrik ederim canım, Allahım sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. İlk bebeğin ne kadarlık şimdi. Aralarında ne kadar olacak diye merak ettim de. Biz de ikinci bebeği istiyoruz, arada çok fark olsun istemiyorum. Ama bi taraftan da düşünüyorum çok mu erken diye. Fikir edinmek istedim. :)
Ah canim yine mi mastit oldunKızlar ben çok bunaldım ya her şeyi bırakıp kaçasım geliyor, sanki yavaştan deliriyorum , eşimde bebekten sonra değişti kvler desen hiçbişeyimi beğenmediği yetmezmiş gibi birde bebeğimin ve benim herşeyimize karışıyor. Yüksek lisanstan devamsızlıktan kaldım gidesim gelmiyor. İş buldum taa anasının dağında geri çevirdim İstanbula ailemin yanına gitmek istiyorum biraz daha toparlansın diye dedim bebeğimin ama uçakla gidecem oturmasını da bekliyorum. mastit oldum ağrıdan uyuyamıyorum şu anda içim karardıı nefes alamıyorum sanki. siz benim gibi olmazsınız inşallah hepinizi seviyoree iyi geceler
Maşallah, Allahım bağışlasın. Baya yol almışın sen, darısı diğerine de olsun inşallah sağlıcakla. Senin düşüncen çok doğru aslında da benim bir de yaş faktörüm var. Geç evlendim ve ilk bebeğim geç yaşta dünyaya geldi, nasip böyleymiş artık napalım. O yüzden ikinci çocuk için de zaman geçsin istemiyorum, bi taraftan da bebeğim çok küçük, dediğin gibi ona da yeterince zaman ayırmak istiyorum. Kafam karışık yaniCanim ben bebeklerimle yeterince ilgilenebilmek icin ilk cocugum suan nerdeyse 4.5 yasinda. Yani bir cok seyi kendi yapabiliyor..... Ilk cocugum daha cok ilgi isterken ikinci cocuguma hamile kalmak istemedim. Bazilari diyor iste ikisi arka arkaya olsun ayni anda kurtulursun diye. Bu bana gore sacma geliyor cocugumdan ben keyif alarak buyutmek istiyorum biran once kurtulmak icin degil. Yani ikinci cocugumla aralarinda 5 yas olucak. Ben soyle dusundum bir cocugum kendi yemek yerken bende diger cocuguma yemek yedirim. Ikiside kucuk olursa ikisine birden yetisebilirmiyim ve ikiside birden aglarken susturabilirmiyim. Simdi kizim akilli buyuk soyledimmi anliyor.
Maşallah, Allahım bağışlasın. Baya yol almışın sen, darısı diğerine de olsun inşallah sağlıcakla. Senin düşüncen çok doğru aslında da benim bir de yaş faktörüm var. Geç evlendim ve ilk bebeğim geç yaşta dünyaya geldi, nasip böyleymiş artık napalım. O yüzden ikinci çocuk için de zaman geçsin istemiyorum, bi taraftan da bebeğim çok küçük, dediğin gibi ona da yeterince zaman ayırmak istiyorum. Kafam karışık yaniAllahım hayırlısını versin.
Bu üçüncü mastit canım bu sefer daha ağrılı lahana ile evde tedavi ediyorum doktora gitmek istemiyorum yine kanlı sütüm olursa emziremem diye birde o göğsümün ucu yine yara oldu tam geçti dedim ikimüç hafta rahattım yine başladığım yerdeyim.Ah canim yine mi mastit oldungogus kalkani kullanmiyorsun dimi o mastite sebep oluyor. Hatta sutyen bile takma, gogsunu bastiran seyler mastite sebep oluyor. Bi de sicagi sevmiyormus mastit, goguslerini sicak tutma.
Diger konulara gelince ben de yuksek lisans tez asamasindayim ama hiic yazasim yok. 1.5 senem kaldi yoksa atilicam ama bebekle cok zor, bi de ben kendim bakiyorum 5 dk birakcak kimsem yok. O yuzden kafana takma yani zamani gelince yapariz heralde. :)
Is konusunda da gonlune gore bulursun insallah canim. Ben de ocakta baslicam sanirim, bi yandan oglumdan nasil ayrilicam diye uzuluyorum ama bi yandan da sosyallesmek lazim diye dusunuyorum. Yoksa evde dura dura kafayi yicek gibi oluyorum ben de.
Yalniz degilsin yani uzulme, ama bu gunler de gececek
Her şey önemsiz bir bebeğim önemli gelmeye başladı canım hatta sadece onunla konuşup ona gülüyorum onla oyun oynuyorum vaktimin tamamı ona gidiyor kendimi bile unutuyorum yemek yemeyi unutuyorum. Geçecek doğru söylüyorsun ama insana aniden bitmişlik geliyor her şey boş geliyor, tükenmişlik sendromu mudur nedir bilemedim. Amin canım kimse mastit olmasın inşallah çok zor yaCanım çok geçmiş olsun. Doğum sonrası aksilikler üst üste gelince çıldıracak gibi oluyor insan. Yaşadıkların çok doğal sadece zamana ihtiyacın var, biraz sabır istiyor. İnan bana hepsi zamanla geçecek, neler yaşadım diyeceksin. Ben de ilk zamanlar neler neler yaşadım. Biri bitiyo biri başlıyordu, geçecek diyenleri bile boğasım geliyodu. Çeken bilir yani. Allahım şifa versin, işlerinde kolaylıklar versin inşallah. Bozma moralini, sen bir annesin ve bebeğin için güçlü olmak zorundasın. Onun herkesten çok sana ihtiyacı var. Onu düşünerek pes etme annesi
Sen yolunu bulmuşsun tebrikler valla kitap okumak çok iyi. Blw kitabı aldım başlayamadım başka kitaplarda aldım ama ben çocukluktan beri kitap okurken uyuyakalıyorum dikkatimi vermen lazım bebeğimi ninni ile uyuttuğumu da hesaba katarsak kesin ben ondan önce uyurum :) akademisyenanneyi takip ediyorum bende ama kitabını almadım henüz, düşüneyim canum sağ ol. Şu sıralar pozitif düşünme sürem bir dakikayı geçmiyor, zamanla düzelir inşallah.Canım Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah seni çok iyi anlıyorum bütün dünyanın yükü senin üzerindeymiş
Gibi hissediyosun dimi inşaallah bu günler de geçicek bu bi süreç ve bütün kadınlar bu süreçten geçiyor inan ve pozitif düşünmeye çalış ben Sarpı uyuturken zaman geçsin diye iki kitap aldım firsat bulursun sen de al belki de aldn bilemiyorum çok iyi geliyo hem eğlenceli biri diğeri de öğretici hihieved instagram kullanıcısının yazdiği kitap Emiyor mu? Bu cook komik ve hüzünlü bizleri anlatiyo diğeri de akademisyenanne inst kullanıcı Doç dr saniye bencik kangal in yazıdığı Korkma iyi bir Annesin
Canım dün gece benim kızım da iki kez çığlıkla uyanarak ağladı ne olduğunu anlayamadım hiç böyle ağlamazdı.Kucağıma aldım emzirdim sakinleşti.2 gündür de gündüzleri yarım sa uyuyor sadece.Elleri zaten sürekli ağzında.Bişeyleri hırsla ağzına sokmaya çalışıyor.Diş yerleri kaşınıyor sanırım bebişlerimizin.Çıkması daha 1-2 ayı bulurmuşKızlar oğlum 2 gündür aşırı huysuz ya hiç yapmadığı şeyleri yapıyor. Dün gece birden çığlık atarak uyandi halbuki tüm gün uyumamisti gece de uyuyamadi. Bugün de aynı bu saat oldu hala huzursuz. Ateş yok ama elleri agzinda hep isiriyor resmen parmakları kimpkirmizi çıkıyor ağzından. Emerken ellerini alırdı kenardan memenim yanından ama elini ağzına götürmekten ememiyor bugün resmen ya. 5 ayimiz dolacak 5 gün sonra. Sizce dış çıkarma olabilir mi? Sanki daha erken gibi ama bilemedim