-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #27.701
Aynen cnm bizimki çene altında gıdıkta başladı geçmeyince cilt doktoruna götürdüm ama hemen kortizonlu krem verince sevmedim başka cildiyeden randevu aldım Çarş günü götürücem. Bende de vardı coresatin diye krem kullanmıştım geçmişti bu kremin bebekler için olanını aldım bide mustela krem aldım hassas kuru ciltler için olanı şimdi yüzünü yıkayıp kurulayıp onları kullanıyorum. Bide biz 2 günde 1 banyo yaptırıyorum ve herseferinde köpük kullanıyordum şimdi onu kullanmayacağım. Bakalım çarşambaya kadar ne olacak eğer geçmezse kortizonlu krem kullanırım.nasıl bişey cnm benim oğlumda da cıktı bişey yanağında daha götürmedim kırmızı sert ve üstü pullu dimi
Bebeğin kaç aylık oldu canım? Ek gıdaya başladınız mı? Elma ya da armut verebilirsiniz diyince merak ettim de.benim kızımda çok salya akıtıyor ve kulağını şiddetle çekiyor dis yerleri belli de
Aynen ama bu iyi bişey keşfetmek istiyor daha çabuk öğreniyor böyle bebekler daha çabuk ogreniyorlar çevreyi anın tadını çıkarmak gerek bidaha istesende kucağa gelmiyorlar ben oğlumdan biliyorumBenimkide sırt üstü yatmayı hiç istemiyor ya ayakta duracak yada sen kalkıp ayakta gezdireceksin
Pzt randevumuz var bakalim doktor ne diyecek canım. Bu arada hala ayniyiz
Canım bize de verilmedi bende anlamadım ya. Bide kaç ayliksiniz doktorunuz diş çıkarıyor dedi miHanimlar bugün kontrolumuz vardi bingildagi kapanmaya başlamış benim kızın basta cok korktum acikcasi ama kafa büyümesi normal dedi inşallah sıkıntı yaşamayız..
Kehribar kolyeyi sordum disi için doktorumuzda tavsiye etti takanlarin aileleri salya sorununun kesildiğini soyluyolarmis alın dedi.. dişi içinde krem yazdi çok ağrısının olduğunu düşündüğünüz zaman sürün rahatlatır filenin içinede armut elma gibi sert şeyler koyup eline verebilirsiniz dişini kasisin yiyemez nasılsa dedi..
Kan hapı vermediler bize ne şahlık ocağı ne doktorumuz herkese baslaniyomu o unutmus mudur ki
Canım boynunun neresinde tam olarak bizimkinin de tam gidiginin altı kizarik bayadir acaba surtmeden tahriş mi diye düşündüm bendeAnladım cnm rahatlasın bebiş. Benim bebeğimin de boynunda atopik dernatit çıktı yaböyle kızarık üzer pullu. Kortizonlu ilaç verdi doktor ama kullanıp kullanmamakta kararsızım. Yarın bir doktora daha danışacağım.
Gıdıkta değil de nasıl diyim önden bakınca gözükmüyor kafasını kaldırınca çenenin biraz daha yan tarafındaki yer böyle elips şeklinde kırmızı kuru.Canım boynunun neresinde tam olarak bizimkinin de tam gidiginin altı kizarik bayadir acaba surtmeden tahriş mi diye düşündüm bende
Canım bize de verilmedi bende anlamadım ya. Bide kaç ayliksiniz doktorunuz diş çıkarıyor dedi mi
Arzustokrasi sen bebisini kendi kendine uyumaya nasil alistirdin? Cok agladi mi? Benim kiz deli gibi uykusu geliyo. cildiriyo yatagina yatirinca kaldiriyorum sakilestirip yeniden yatiriyorum. Yeine basliyo bu sefer kucagima alsamda sakinlesmiyo aglamasi siddetlenerek artiyo delircem emmeden uyumuyo. Uyuyunca da gaz cikarirken uyaniyo gunduz uyumuyo dogru duzgun ... bi akil ver kuzum ya delircem ben
b8zim en buyuk eksigimiz emzige alisamadik turlu turlu emzik aldik ama nafile... 1 kere bi tanesini emdi ve uyudu ohh dedim bu sefer olacak ama artik resmen oguruyor emzik kesinlikle almiyor. 20 25 dk yatir kaldir yapiyorum elini tutuyorum guvende hissetsin diye . o kadar cok agliyo ki artik dayanamiyorum memeeye aliyorum 10 saniye surmuyo uyumasi aslinda dedigin gibi sabretsem olacak ama cok agliyo kiyamiyorum bana o istikrar ve guc lazim insallah basaririm surekli yenik dusunce bizimki her defasinda daha cok bagiriyo sanki. Yarin bi gun ise baslayinca kim uyutabilir ki boyle memede uyursa .. off napcagimi bilemiyorum. Dediklerini uygulamaya caliscam canim cok ama cok tesekkur ederim bu degerli tecrubelerini benimle paylastigin icin...Saglik ocagina bi soralim en iyisi anacim ne bileyim bizi niye es gectiler acep... 4 ayligiz kuzum daha bu aylarda ağrısı baslarmis ama ilk beyazı gormek daha zaman alabilirmis ne zaman çıkacağı hic belli olmazmis dişli doğan çocuk bile varmis öyle dedi..
Kuzum bnde günlerce ugrastim pes etmicen denemeye devam edilen yatircan kaldircan boyle böyle aliscak.. Memede uyumaya izin verme oncelikle.. Sabah kacta kalkiyorsunuz biz 8 de uyaniyoruz mesela uyanınca eğer bezi çok doluysa once onu değişiyorum sonra hemen meme.. ( bu arada gece 11 12 gibi emiyor sonra bidaha sabah 5 6 gibi emziriyorum daha erken saatlerde uyanirsa emzik veriyorum 5te misal hafif aranmaya basladimi henuz tam ayilmadan hemen emziriyorum o saatte uyanmamasi için hic konusmuyorum seslerine tepki vermiyorum zaten uykuya devam ediyo sonunda) karnı doyduktan sonra uyku saatine kadar bez değişimi kişisel bakım oyun vs vakit geciriyoruz uyku saati geldiğinde zaten yorgunluk belirtilerini gösteriyor esniyo gözler kuculuyo filan.. Yatirinca hemen emzigini veriyorum onu emerken gözler kayiyo zaten bi sure elini tutuyorum yada gogsunun üstüne dogru baski yapiyorum hafif seslendiginde buradayım diyorum bazen sesimi istiyo bazen susmami hatta gitmemi istiyo beni görünce sinirleniyo filan hergun değişik bi huy ediniyoruz öyle yada boyle saati geldimi siziyor... Alistirirken ilk çok ağladı kaldırdım kucagimdayken emziği verdim hafif gözleri dalcak gibi olunca hemen yatirdim tekrar ağla tekrar yatır kaldır yatır kaldır sonunda yenik düşüp uyuyordu zamanla kucağıma almama sinirlenir oldu sadece bırakmamı istiyor artik bi git başımdan der gibi sıpa... Bide baslangicta alismasi icin saatlerine bağlı kalman gerek mesela uyku suresince yatır kaldır yaptın ve artik yemek zamanı geliyor bi sonraki uyku zamanina kadar uyutma.. Olay yemek aktivite uyku sıralamasında bitiyor aslında bu sıralamaya uydugunda daha cabuk alışıyor kendi kendine uyumaya.. Kolay bi süreç değil istikrar ve süreklilik istiyor diyelimki o kurtarmak icin bir iki sefer salladin üçüncüye de onu istiyor iste.. Bak ben naptim mesela daha yeni yediğim halt kızı uykuma kiyamayip yanıma aldım koynis koynis uyuduk iki gün nasıl hoşuma gitti anlatamam sonuç olarak kız hemen alıştı ve hep benle uyumak istedi.. Kac gün yatağına eğilip kicim havada yanina koydum kafami öyle uyudu bel sirt pert oldu...
Cnm deniz de sırf memeci ne emZik ne biberon almıyor. Memede uyuyordu hep, ben ayakta sallayarak uyutmaya alıştırdım. Karnı tok olunca iki sallamaya yetiyor valla çok rahat ve artık alıştı bişeye odaklanıp hemen gözünü kapıyor yani ayağa alınca uyuyacağını anladı. Bence biraz daha büyüyene kadar böyle olmasının bi zararı Yok. Sonra zaten buldukları yerde uyuyorlar uykuları gelince kendini yıpratma derim.b8zim en buyuk eksigimiz emzige alisamadik turlu turlu emzik aldik ama nafile... 1 kere bi tanesini emdi ve uyudu ohh dedim bu sefer olacak ama artik resmen oguruyor emzik kesinlikle almiyor. 20 25 dk yatir kaldir yapiyorum elini tutuyorum guvende hissetsin diye . o kadar cok agliyo ki artik dayanamiyorum memeeye aliyorum 10 saniye surmuyo uyumasi aslinda dedigin gibi sabretsem olacak ama cok agliyo kiyamiyorum bana o istikrar ve guc lazim insallah basaririm surekli yenik dusunce bizimki her defasinda daha cok bagiriyo sanki. Yarin bi gun ise baslayinca kim uyutabilir ki boyle memede uyursa .. off napcagimi bilemiyorum. Dediklerini uygulamaya caliscam canim cok ama cok tesekkur ederim bu degerli tecrubelerini benimle paylastigin icin...
Bizimkini gösterdik bugün ter yapar dedi canımGıdıkta değil de nasıl diyim önden bakınca gözükmüyor kafasını kaldırınca çenenin biraz daha yan tarafındaki yer böyle elips şeklinde kırmızı kuru.
Saglik ocagina bi soralim en iyisi anacim ne bileyim bizi niye es gectiler acep... 4 ayligiz kuzum daha bu aylarda ağrısı baslarmis ama ilk beyazı gormek daha zaman alabilirmis ne zaman çıkacağı hic belli olmazmis dişli doğan çocuk bile varmis öyle dedi..
Canım biz gittik doktora kan ilacını nasıl vermezlee dedi hemen başlayın dedi aldık hemen. Siz de gidin bi doktora canım. Sağlık ocagi nasıl böyle ihmalkar davranır anlamıyorum ama sorucam gittiğimde çok ayıp ya
Kuzum bnde günlerce ugrastim pes etmicen denemeye devam edilen yatircan kaldircan boyle böyle aliscak.. Memede uyumaya izin verme oncelikle.. Sabah kacta kalkiyorsunuz biz 8 de uyaniyoruz mesela uyanınca eğer bezi çok doluysa once onu değişiyorum sonra hemen meme.. ( bu arada gece 11 12 gibi emiyor sonra bidaha sabah 5 6 gibi emziriyorum daha erken saatlerde uyanirsa emzik veriyorum 5te misal hafif aranmaya basladimi henuz tam ayilmadan hemen emziriyorum o saatte uyanmamasi için hic konusmuyorum seslerine tepki vermiyorum zaten uykuya devam ediyo sonunda) karnı doyduktan sonra uyku saatine kadar bez değişimi kişisel bakım oyun vs vakit geciriyoruz uyku saati geldiğinde zaten yorgunluk belirtilerini gösteriyor esniyo gözler kuculuyo filan.. Yatirinca hemen emzigini veriyorum onu emerken gözler kayiyo zaten bi sure elini tutuyorum yada gogsunun üstüne dogru baski yapiyorum hafif seslendiginde buradayım diyorum bazen sesimi istiyo bazen susmami hatta gitmemi istiyo beni görünce sinirleniyo filan hergun değişik bi huy ediniyoruz öyle yada boyle saati geldimi siziyor... Alistirirken ilk çok ağladı kaldırdım kucagimdayken emziği verdim hafif gözleri dalcak gibi olunca hemen yatirdim tekrar ağla tekrar yatır kaldır yatır kaldır sonunda yenik düşüp uyuyordu zamanla kucağıma almama sinirlenir oldu sadece bırakmamı istiyor artik bi git başımdan der gibi sıpa... Bide baslangicta alismasi icin saatlerine bağlı kalman gerek mesela uyku suresince yatır kaldır yaptın ve artik yemek zamanı geliyor bi sonraki uyku zamanina kadar uyutma.. Olay yemek aktivite uyku sıralamasında bitiyor aslında bu sıralamaya uydugunda daha cabuk alışıyor kendi kendine uyumaya.. Kolay bi süreç değil istikrar ve süreklilik istiyor diyelimki o kurtarmak icin bir iki sefer salladin üçüncüye de onu istiyor iste.. Bak ben naptim mesela daha yeni yediğim halt kızı uykuma kiyamayip yanıma aldım koynis koynis uyuduk iki gün nasıl hoşuma gitti anlatamam sonuç olarak kız hemen alıştı ve hep benle uyumak istedi.. Kac gün yatağına eğilip kicim havada yanina koydum kafami öyle uyudu bel sirt pert oldu...
b8zim en buyuk eksigimiz emzige alisamadik turlu turlu emzik aldik ama nafile... 1 kere bi tanesini emdi ve uyudu ohh dedim bu sefer olacak ama artik resmen oguruyor emzik kesinlikle almiyor. 20 25 dk yatir kaldir yapiyorum elini tutuyorum guvende hissetsin diye . o kadar cok agliyo ki artik dayanamiyorum memeeye aliyorum 10 saniye surmuyo uyumasi aslinda dedigin gibi sabretsem olacak ama cok agliyo kiyamiyorum bana o istikrar ve guc lazim insallah basaririm surekli yenik dusunce bizimki her defasinda daha cok bagiriyo sanki. Yarin bi gun ise baslayinca kim uyutabilir ki boyle memede uyursa .. off napcagimi bilemiyorum. Dediklerini uygulamaya caliscam canim cok ama cok tesekkur ederim bu degerli tecrubelerini benimle paylastigin icin...
Cok sagol canim. bunaldim iyice. Cok yorgun dusunce Duru da omzumda uyuya kaliyo . Ama iyice agirlasinca nasil uyur oyle alisirsa masil olur bilemiyorum. Ise baslayinca nasil olcak kafamda deli sorular bu ara bunaldim iyice herseye takiyorum ama bu uyku problemi daha cok yipratiyo beniCnm deniz de sırf memeci ne emZik ne biberon almıyor. Memede uyuyordu hep, ben ayakta sallayarak uyutmaya alıştırdım. Karnı tok olunca iki sallamaya yetiyor valla çok rahat ve artık alıştı bişeye odaklanıp hemen gözünü kapıyor yani ayağa alınca uyuyacağını anladı. Bence biraz daha büyüyene kadar böyle olmasının bi zararı Yok. Sonra zaten buldukları yerde uyuyorlar uykuları gelince kendini yıpratma derim.
Bizimki sabah 7 7 bucuk arasi uyaniyo cnm. Alrini degistiriyorum karnini doyuruyorum uyuyor yarim saat 45dk. kahvaltimi yapiyorum o ara. Aksama kadar yemek yiyemiyorum o ara ne yesem kar oluyo:) Kalkiyo hanfendi gulusuyoruz oynuyoruz yarim saat kadar. Emmek istiyo yine emerken uyuyo ama memyi birakip yataga yatiyo 5 dk bilemedin 10 dk sonra uyaniyo. aksama kadar acikiyo emiyo uykusu geliyo emiyo. memede uyuduguyla gunduz uykulari. Aynen dedigin gibi ayakli emzik modundayim. Saatlerini yazip bakayim biraz daha ugrasiyim. cok sagol cnmHadi yaa.. O kadar önemlimis mi.. Bide bizim bıngıldak kapanmaya başlamış acaba ondan mi vermedi diye düşündüm..
Bn neler çektim anam o emziği alisana kadar.. Memeye yapışık geziyorduk bi saatten fazla emdiği oluyordu memeden alınca kızıp ağlıyordu ayaklı emziktim.. En son meme ucuma baktım emziği öyle seçtim aventi filan beğenmedi hanim gitti 5 liralik wee yi kabul etti.. Sabırlı ol olacak inşallah kuzum emzirdikten 1bucuk saat sonra yatağına yatır yüz kerede olsa yatır kaldır yatır kaldır ta ki bi sonraki beslenme zamanı gelene kadar.. He bide uyudu diyelim meme zamanı geldiyse uyuyali 15 dakika bile olmuş olsa uyandır.. Vakitlerini bilmeli.. Al kalemi kağıdı eline bi plan olustur ilk önce bebeğinin uyuyup uyanma beslenme saatlerini yaz sonra onun ritmine göre kendin bi plan oluştur ona uydur..
Bizde iyice alıştık yarim saatlik uykulara işimiz var.. Uyku molası veriyo hatun naptimsa duzeltemedim baya yatır kaldır yapıyorum bende bu ara.. Ah o aşı zaten iyice berbat etti bizi...
Bence bebekler anne kokusunu kucağını istiyor. Ben emzirmiyorum ve işe başladım. Özellikle işe başladığımdan beri her gece uyanıyor kucağına alıp pışpışlıyorum kucağımda uyumaya devam ediyor. Bırakırsam uyanıyor. Her gece 1-2 saat koynumda yatıyor. Tabi ben oturuyorumBizimki sabah 7 7 bucuk arasi uyaniyo cnm. Alrini degistiriyorum karnini doyuruyorum uyuyor yarim saat 45dk. kahvaltimi yapiyorum o ara. Aksama kadar yemek yiyemiyorum o ara ne yesem kar oluyo:) Kalkiyo hanfendi gulusuyoruz oynuyoruz yarim saat kadar. Emmek istiyo yine emerken uyuyo ama memyi birakip yataga yatiyo 5 dk bilemedin 10 dk sonra uyaniyo. aksama kadar acikiyo emiyo uykusu geliyo emiyo. memede uyuduguyla gunduz uykulari. Aynen dedigin gibi ayakli emzik modundayim. Saatlerini yazip bakayim biraz daha ugrasiyim. cok sagol cnm
Arzustokrasi bingildakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum canım çünkü bizi daha muayeneye başlamadan kan ilacına başladıniz dimi dedi hayır ama nette okudum haberim yoktu böyle bir şeyden dedim çok ilginç niye vermedi acaba sağlık ocağı dedi. Bugün baslicaz biz canım
Bizimki sabah 7 7 bucuk arasi uyaniyo cnm. Alrini degistiriyorum karnini doyuruyorum uyuyor yarim saat 45dk. kahvaltimi yapiyorum o ara. Aksama kadar yemek yiyemiyorum o ara ne yesem kar oluyo:) Kalkiyo hanfendi gulusuyoruz oynuyoruz yarim saat kadar. Emmek istiyo yine emerken uyuyo ama memyi birakip yataga yatiyo 5 dk bilemedin 10 dk sonra uyaniyo. aksama kadar acikiyo emiyo uykusu geliyo emiyo. memede uyuduguyla gunduz uykulari. Aynen dedigin gibi ayakli emzik modundayim. Saatlerini yazip bakayim biraz daha ugrasiyim. cok sagol cnm