temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Canim ben de bebegi nasil giydirecegimi evin derecesini kac yapacagimi bir turlu ayarlayamadim acikcasi. Kombi 50 derecede duruyor bizim, evde termometremiz yok ama 24 derece falan oluyor sanirim. Ben de senin gibi giydirip kalin battaniye ve ustune pike ortuyorum.
Ama usutmus yine de doktora gittik geniz akintisi varmis, oksuruyo hapsiriyo bi kac gundur. Anlamadim ben de ne yapacagimi. Sanirim sicaktan terliyo sonra soguyo bizimki :/

yenigelinim canım bizim evde genelde 22-23 derece, bizde aynı sizin gibi giyiniyoruz. Ben gündüzleri şekerleme yaptığı zamanlar hariç pek üstünü örtmüyorum hatta. Çünkü farkettimki üzerindekinin ağırlığıyla çok hareket edemiyo, gelişimini engelliyo diye düşündüm ve iyiki yapmışım o günden beridir dizlerini tutmaya kendini yanlara atmaya başladı. Ama gece uykusuna önce vücudunu rahatça saracak kalın kumaştan bi battaniye ve üzerine elyaf hafif yorganını örtüyorum. Bizde aynı sizin gibi hasta olduk ondan sonrada ne zaman gece uykusunda emmek için kalksa battaniyeye sarıp alıyorum, ister istemez vücut sıcak kalkıyo yataktan ter olmasada birden serinlemek üşütebilir diye düşündüm. Kucağıma alıyorum nasıl olsa diye dikkat etmedim sanırım ozaman kaptı şifayı yavrum. Burun tıkanıklığı bizdede oluyo her sabah, sanırım artık kalorifer kullanımından kaynaklanıyo bizimkisi, çünkü babasyla bizde burnumuz kupkuru uyanıyoruz. Bi dönem serum fzyolojk sıkıyodum sürekli her sabah nefes alamıycak diye, sonra baktım çocukta alışkanlık olucak onuda bıraktım. Şimdi sabah emdikten sonra falan güne başlayınca kendiliğinden açılıyo. Geniz akıntısıyla beraber öksürük olmadıkça artık sıkmıyorum. Hapşırık bizde hep var. Hiç yadırgamıyorum artık. Yeşil kakaysa ne zaman ayaklardan biraz üşüse ozaman oluyo bizde. Benim deneyimlediklerim bunlar canım. Bnce sizdede sıkıntı yoktur. Bebek terletilmediği sürece kolay kolay hasta olmuyomuş öğrendim.

Ben çok çok hafif şeyler giydiriyorum kızlar ya evde sadece kısa kollu body altına da eşofman altı o da çok kalın olanlardan değil hafif ve bol olanlardan okadar. Gece yatarken de böyle yatırıyorum üzerine de sadece bir battaniyeyi ikiye katılıyorum sırtına kadar onu örtüyorum okadar. Dışarı çıkartırken bu söylediğim kıyafetlerin üerine bir sweat giydirip üstüne mont alıyorum artık. Monta da iki gündür başladık normalde şapkalı ince önü fermuarlı ceket giyiyordu. Bence çok sıcağa alıştırmamak lazım. Ben zaten sıcaktan nefret ederim bunalırım çocuğu da kendime benzettim. Çorap falan yatarken hayatta giydirmem. Gündüz bile çoğu zaman giydirmiyorum.

Valla süpermiş sizinki resmen bahar havasında devam ediyo desene :) nerde yaşıyosunuz bu arada ? Sanırım onunda etkisi vardır. Ben sakaryadayım. Hatta oturduğum ilçe karadeniz sahilinde. Evim deniz kıyısında. Bizim 2 aydır kombi yanıyo öyle anlatayım buranın fırtınasını ve soğuğunu

Canım ben 23 derecede üşüyorum. Bnm üşüdüğüm derecede bebek de üşür diye 25 derecede tutuyorum evi. Bana ideal gelen sıcaklık bu. Şuan ist hava soğudu kombiyi daha da açtım çünkü ev hemen soğudu. Bence anlattıklarına göre çocuk üşüyor.

Canim benimkilerde màmadan bikti ari mama alcaz bugun tam 120 gunlyk oldular ayrica meyve sebze puresi de verilebilomuss 4.aydan itibaren az az yogurt da veriyorum ben sabahlari
canım ara mama değilde en azından organik pirinç unu yada tam buğday unu organik al bide irmik bununla mama yapın 1 tatlı kaşığı pİrinic unu 1 çay kaşığı irmik 1 çay bardağı su yada yarı yarıya sulandirimiş sutle de mama yapabilirsin bunu bide soguduktan sonra 1 çay kaşığı pekmez e tatlandirabilirain

Kolları soğuk olmuyor mu aslında benimki badiyle çok mutlu yüzünden belli oluyor ama bacakları kolları buz gibi oluyor giydiriyorum iyice sıkı sıkı coraplarida pantolonun üstüne çekiyorum oh mis

artık kendi odasinda yatircam orası daha sicak oluyor sakin ferah uyusun daha saglikli bir ortam olur

canim bebeginin sicakligini kontrol etmek icin arada elini ensesinden sirtina sok. Ordan iyi anlasilir. Ayrica burnunun ucu soguksa bil ki bebegin usuyor. Ayrica bebegin ne kadar bilmiyorum ama yeni dogansa evde ince penye bir sapkayla yatir bence. Uykudan kalkinca mutlaka sirtina bir kat daha giydir esofman gibi. Ben allaha sukur kizimi hic hasta etmeden buyuttum. Ne terlemesine izin verdim nede usutmesine. bizimde evimiz hep 22-23 derece ama yinee evde esofmanla dolasiriz. Ayrica kiz cocuklari sicagi sever, erkek cocuklari sicagi pek sevmez.

Birde suna dikkat et 10 dakika dahi olsa butun evi pencereleri sonuna kadar ac. 10 dakika tamamen iyice bir havalansin ev. O zaman daha guzel isinir. Kirli havada evi ne kadar isitsanda insan usuyor.

İstanbul cnm evet ben de kombi yakmaya başladım 15 gündür. Dediğin gibi bulunduğun yerin önemi büyük ama ev sıcaksa sen ne giyiyorsan ona da öyle giydirmek gerekmiş. Ben hala kısa kol şort takıldığım için evde bebişi de öyle giydiriyorum.

Kombi demeyin bana 55 te yanıyor ev anca 22 derece oldu ben bu kış bin lira faturayı görürüm muhtemelen.. Bu ay 224 geldi daha şimdiden bu miktarı gorduysek kara kışı düşünemiyorum...

Hatunlar bu diş çıkarma dönemi mi geldi noldu birden bilmiyorum bugün kızım her zamankinden daha fazla salya akitip bulduğu her yeri kemirdi yarimsar saat uyuyup uyanıp ağladı ve geri uyumadi etini kopartiyorum sanki hatunun öyle agliyor.. Daha da içler acısı olanı bende ağlarken babasının kucağında giki çıkmadı ya la çocuğun... Yarinda aşımız var yandık... Herşey harika giderken nasıl oluyoda boyle birden b.ka sarıyor anlayamıyorum..

Sorma güzelim aynı durumdayız yine. Eller sürekli ağızda yetmiyor herşeyi kemirmek istiyor yine meme aşkımız aşırı depreşti. Bi huzursuzluk var bizde de.

Kizlar ben agustostan beri kombi yakiyorum masallah sizin oralar sicak heralde, kisin da cok sorun olmaz ne guzel.
Bugun kar yagdi hatta hafiften buraya, basladi soguk cilemiz. Insallah hastaliksiz atlatiriz.
N Naturera Arzustokrasi bizimki de tuttugunu kemiriyor, buyuk oyuncaklari agzina sokamayinca sinirden deliriyor parmaklarimi tutup agzina sokmaya calisiyor hep. Dis mi geliyor dersiniz

Canım dün doktordaydım daha baktı diş mi Yok ama erken başlarmış kaşınmaya bazen. Hatta boğazına baktığı çubuklar var ya onla dişini kaşıdık ay mest oldu resmen çocuk. Bizimki de büyük oyuncakları haliyle minnak ağzına sokamıyor ve deliriyor. Hadi bakalım gaz kaka bitti güzel güzel eğlendik birazcık derken diş başladııııı hepimize hayırlı olsun yeni mevzu :)

kızlar acil cevaplar mısınız bugin 4.ay aşımızı olduk kan ilacı verdiler iğrenç ötesi bişey baya da midesini bulandirdi kiyafetlerine falan bulaştırdı salyasiyla beraber açıkçası ben hiç kullanmak istemiyorum sizler ne durumdasınız?

Araştırdım canım dedıgın gıbı faydası yokmuş boşuna da vermeye gerek yok o zaman

Aynn canım en fazla tok tutar faydası oldugunu düşünmüyorum sağdan soldan duyduklarım ıste sorayım dedim ınsan tecrübesiz olunca herseye kulak veriyor ya bebegım için önce sağlıklı besinlerle tanışması en doğrusu

hamile mısınız yeniden

Yanlış bilgi değilse bize 9.ayda kan değerleri için tahlil yapılması gerektiği söylendi, bu yüzdende kullanmak faydalıymış. Bizde ilk gün zorlandık şimdi daha tedbirli içiriyorum biyere bulaşmadan yutturuyorum.

Merhabalar, sağlık ocağından bize de kan damlası vermişlerdi, fakat doktorumuz kullanmamıza izin vermedi. 6.ayda kan testi yapıp ona göre başlayacağız, şimdi verme dedi. Sende doktoruna danış istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…