temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

kızlar merhaba hepiniz hoşgeldiniz :) hamileliğini yeni öğrenenler, gelin beraber bekleyelim. belirtilerimizi sorunlarımızı paylaşalım beraber çözüm bulalım. stresimizden uzaklaşalım. Bebişlerimize aldığımız şeyleri, yaptığımız yapacağımız güzel fikirleri paylaşalım. hadi gelin. mesela bugün ilk defa midem bulandı benim :anneadayı: Mide bulantısının bu kadar mutlu edeceği hiç aklıma gelmezdi :KK45: ilk klp atışları, ilk tekmeler :KK36:hadi kötü şeyler paylaştıkça küçülür, güzel şeyler paylaştıkça büyür. bu süreci hep beraber yaşayalım :anneadayı::KK200::anne:

Taze anne ve bebişlerimiz :anne::KK200::emir_bebek::KK19:
@beyazyalan & kaan :nazar: 32 24.05.2017
baldan_madam baldan_madam & çınar :nazar: 33+5 16.06.2017
@elmasli & mer ali :nazar: 38+3 26.06.2107
@hllmry & ece naz :nazar: 34+5 27.06.2017
@Ebudik &emir taha :nazar: 38+1 29.06.2017
@gulendam09 & simay :nazar: 39 30.06.2017
@ferishhh & özde :nazar: 36 01.07.2017
@ebruu05 & duru :nazar: 39+3 04.07.2017
@melegini_bekliyor & ayaz :nazar: 39+4 04.07.2017
@Madam_coco & azra:nazar: 39+5 06.07.2017
yaseminc yaseminc & salim emre:nazar: 40 07.07.2017
K kubra2553 & amine bera 08.07.2017
@Meryemmehmett & muhammed ali :nazar: 39+1 08.07.2017
@sweetwitch01 & kumsal damla :nazar: 38+2 10.07.2017
@bibikatun & göktürk :nazar: 36+6 10.07.2017
elmol elmol & alya :nazar: 38+6 17.07.2017
@angel2735 & batu :nazar: 38+3 17.07.2017
@Mavimelk90 & sarp :nazar: 38+1 20.07.2017
@Nrmsnmz & ahmet serkan :nazar: 19.07.2017
@Cedric_CT & alp :nazar: 39+3 22.07.2017
@arzu_91_03 &eslem :nazar: 39+3 22.07.2017
@fatmaelifnur &muhammed :nazar: 37+6 27.07.2017
@Elifsami & emine hafsa :nazar: &musab ali :nazar: 36+4 24.07.2017
@siyahinci021 & hamza :nazar: 38+6 24.07.2017
@Ruzgarinsultani & yağmur:nazar: 39+1 30.07.2017
@Aschil07 & miraç doruk :nazar: 38+6 01.08.2017
@Zehna67 & yiğit emir :nazar: 40+1 01.08.2017
@sumeyra ilhan & yüsra :nazar: 37+6 02.08.2017 ohdude ohdude & mert kağan :nazar: 40+6 05.08.2017

Ocakta başlıyorum. Ama yarın okula başlayacağım işte haftanın 3 günü ama 1 saat okul sonra ev şeklinde yapıcam çok yakın ev okul arası. Ama yine de sağıp bırakmam lazım ağlarsa durduramazlar diye. Ya ben şeyden korkuyorum aslında şimdi emmenin peşine sağdım diyelim sürekli meme isteyebiliyor ya e onarada süt hemen dolmazsa diye çekiniyorum:/
Ooo o zamana zaten kocaman olur bebek bolca da koyarsın evde yokken bırak tabi nolur nolmaz bi saat için 50 60 cc dolaba bırak icmezse tekrar sağ dolapta o da soğuyunca birleştir, sana kısaca tarif edeyim birleştirilecek süt aynı ısıda olacak, diyelimki biberona 100 cc doldurdun ısıttın içmedi artani ılık tut biberon termosu iyi olur çünkü soğuyunca icmiyolar isitilan süt tekrar dondurulmaz ya da soğudu diyelim isitilmaz, dondurucudan önce alta alıp cozununce sütü ısıt aşama aşama , ben su şekilde depoladim 20 cc bi kapta dolaba attım sonra 30 sagdim diyelim onu başka kapta dolaba koydum tekrar sagdim bu defa ikisini birleştirip yeni sagdigimi ayrı koydum bu şekilde 120 140 cc olunca poşete alıp dondurucuya attım

Ooo o zamana zaten kocaman olur bebek bolca da koyarsın evde yokken bırak tabi nolur nolmaz bi saat için 50 60 cc dolaba bırak icmezse tekrar sağ dolapta o da soğuyunca birleştir, sana kısaca tarif edeyim birleştirilecek süt aynı ısıda olacak, diyelimki biberona 100 cc doldurdun ısıttın içmedi artani ılık tut biberon termosu iyi olur çünkü soğuyunca icmiyolar isitilan süt tekrar dondurulmaz ya da soğudu diyelim isitilmaz, dondurucudan önce alta alıp cozununce sütü ısıt aşama aşama , ben su şekilde depoladim 20 cc bi kapta dolaba attım sonra 30 sagdim diyelim onu başka kapta dolaba koydum tekrar sagdim bu defa ikisini birleştirip yeni sagdigimi ayrı koydum bu şekilde 120 140 cc olunca poşete alıp dondurucuya attım
Çok iyi oldu bu açıklama cnm çok teşekkürler, zaten bu okul davasına 4 lü lansinoh saklama biberonu aldım hiç uğraşma olmasın diye, onları 60 ar cc doldurup koyucam 2 sini buzdolabı 2 sini buzluk olarak. İdare eder heralde. Stresli işmiş yaa :/ ama işe başladığımda 5 ayı bitmiş olacak 1 ay daha full süt içer sonra çorbalara başlayınca gündüz ek gıda ben gelince de süt olarak devam ederim inş.

Arkadaşlar aranızda corek otu yağını ya da corek otunu sütü artırmak için kullanan var mı?
Ya da bu konuda bilgisi olan ? Öneri geldi ama denemek konusunda kararsızım..
Sütun kalitesini artırmak için önerdi Attar ama bilemedim...

Kızlar çok fena geçti ilk deneme:/ tam kakasını yaptı, uyuttum çıktım benim çıkmamla uyanıp ağlamaya başlamış ben okulda en fazla 20 dk kalabildim :KK43: eve bi geldim beni görünce sustu sonra bi ağlamaya başladı içli içli yavrum :.( emzirdim şimdi kucağımda uyuyor. Biberonu ben vermeyi denedim almıyor . Şimdi dr brownsun mavilisini deniycem alıp. Lansinohu almadı emzikteki gibi ağzından çıkardı. Dr broensun yeşilini almışım onu da alamadı. Nasıl alışıcaz yaa:KK43: resmen bebeğime normal dışı şeyler yaptırıyormuşum gibi hissediyorum evet normal dışı şeyler o şuan sadece beni istiyor ama mecburum bitirmeye :.( moral verin lütfen ihtiyacım var :KK43:

Kızlar çok fena geçti ilk deneme:/ tam kakasını yaptı, uyuttum çıktım benim çıkmamla uyanıp ağlamaya başlamış ben okulda en fazla 20 dk kalabildim :KK43: eve bi geldim beni görünce sustu sonra bi ağlamaya başladı içli içli yavrum :.( emzirdim şimdi kucağımda uyuyor. Biberonu ben vermeyi denedim almıyor . Şimdi dr brownsun mavilisini deniycem alıp. Lansinohu almadı emzikteki gibi ağzından çıkardı. Dr broensun yeşilini almışım onu da alamadı. Nasıl alışıcaz yaa:KK43: resmen bebeğime normal dışı şeyler yaptırıyormuşum gibi hissediyorum evet normal dışı şeyler o şuan sadece beni istiyor ama mecburum bitirmeye :.( moral verin lütfen ihtiyacım var :KK43:
Canım bir şekilde alışacak üzülme başlarda zor olur. Face de emzirme sanatına üye ol. Durumunu yaz mutlaka yardımcı olacaklardır alıştırmak için. Bir de onlar meme reddi olmaması için biberon yerine alıştırma bardağı öneriyorlar. Sen de dene istersen. Bir de sende kaynak olduğu için biberon almak istemezmiş sende meme ararmış. Beslemeyi senden başka biri denesin.

Canım bir şekilde alışacak üzülme başlarda zor olur. Face de emzirme sanatına üye ol. Durumunu yaz mutlaka yardımcı olacaklardır alıştırmak için. Bir de onlar meme reddi olmaması için biberon yerine alıştırma bardağı öneriyorlar. Sen de dene istersen. Bir de sende kaynak olduğu için biberon almak istemezmiş sende meme ararmış. Beslemeyi senden başka biri denesin.
Ya kaşıkla falan olacak iş değil canım ya alıştırmaya çalıştırıyoruz şimdi medela dr browns vs bakalım ay ne zormuş ya :KK43: hep bende kalsın istiyorum ama bişekilde çalışmaya geri döneceğim nasıl olacak ya :/

Ya kaşıkla falan olacak iş değil canım ya alıştırmaya çalıştırıyoruz şimdi medela dr browns vs bakalım ay ne zormuş ya :KK43: hep bende kalsın istiyorum ama bişekilde çalışmaya geri döneceğim nasıl olacak ya :/
Kaşık değil canım. Alıştırma bardağı. Biberon gibi o da. Sadece ucu değişik.

Kaşık değil canım. Alıştırma bardağı. Biberon gibi o da. Sadece ucu değişik.
Bİ de onu alayım bakalım ama denizin emZik almamasından belliydi bence plastik bişey değdiği anda çıkartıyor ağzından. Yanlışlıkla çekip süt gelse bile ağzına o sütü geri tükürüyor. Bu neden olabili anlamadım:/ ona da günah ya o yanlış bişey yapmıyor ki annesini emiyor oysa böyle düşününce çok üzülüyorum.

Bİ de onu alayım bakalım ama denizin emZik almamasından belliydi bence plastik bişey değdiği anda çıkartıyor ağzından. Yanlışlıkla çekip süt gelse bile ağzına o sütü geri tükürüyor. Bu neden olabili anlamadım:/ ona da günah ya o yanlış bişey yapmıyor ki annesini emiyor oysa böyle düşününce çok üzülüyorum.
Haklısın canım. Ama malesef hayat şartları böyle. İlk 6 ay sadece anne sütü diyorlar bebe iki aylıkken işe başlatıyorlar. :KK43:

Kızlar günaydın ben bu Doğum kilolarımı çok kafama takmaya başladım ya üç ayda verdiğim üç kilonun bir kilosunu geri aldım. Kendimi yarım dünya gibi hissediyorum. Size sorum emziripte diyete başlayanınız var mı varsa nasıl ??

Arkadaslar benim bebis 3.5 aylik ama gunduzleri hic durmuyor bizde bi mamami denesek dedik. Kilo olark normln altinda ama kiloyla sikintimiz yok sadece gun boyu aglak baska bi derdi de yok. Yani kisacasi mama kullanan deneyen memnun kaldiginiz bi marka varsa yazar misiniz? Doktrmz sadece keci sutunu onermisti ama onuda almiyor yani benim sutume nasilsa ona da oyle.

Kızlar günaydın ben bu Doğum kilolarımı çok kafama takmaya başladım ya üç ayda verdiğim üç kilonun bir kilosunu geri aldım. Kendimi yarım dünya gibi hissediyorum. Size sorum emziripte diyete başlayanınız var mı varsa nasıl ??
Ben 6 aydan snra baslamayi dusunyrm. Diyet dedgmde hamur islerini ekmegi gece yemelerini falan kesicem. Aburcubur yemicem falan:)

Diyet değil ama çok hareket ediyorum mesela günde en az yarım saat yürüyüş şaşmaz ve 16 kilonun 14 u gitti iki buçuk ayda..

Benim su an hamile kaldigima gore 2 kg fazlam var su an 66 kg yum .gobegim ve basenlerim var ama su an diyet yapamiyorum belki ek gidaya baslayinca yapabilirim yaza dogru da yuruyus yapmayi olanliyorum.ama tavsiyem kafana gore diyet yapma .diyetisyene git onun verdigi listeye uy cunku herkesin vucut yapisi farkli kimisinde insulun direnci felan oliyor sana uygun bir diyet vermesi lazim bide emzirdigimiz icin

N Naturera biraz ucretsiz izin alsaydin iyi olurdu canim ya . Durumunu tam bilemiyorum ama . Yani cocuk hakli tabi ama sende mecbursan canim calismaya bi sekilde emzik biberona alissa iyi olur . Gercekten 3 ay cok erken ya devlet bunu 6 ay yapmasi lazim . Sende kendini uzmemeye calis seni anliyorum bende ayni durumu yasadim daha evvel.calisan annelerin bebekleri malesef boyle oluyor cocuk buyusede bisey degismiyor hep annenin akli evde cocuklarinda . Ben bu oglumda 1 sene calismicam esimle oyle anlasmistik

X