temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Maşallah canım kilosu çok iyi. :KK200: Vitamin bizim prematüre olduğu için değişir ama bence çocuk dr götürsen iyi olur. İlk 6 ay düzenli kontrol tavsiye ediyorlar. Sağlık ocağında boy kilo ölçüyor sadece. Dr kalbine ciğerlerine bakıyor. Kulaklarını falan kontrol ediyor. Reflekslerine kadar bakıyor. Bilmiyorum yapıldı mı kalça ultrasonu vardı ona yönlendiriyor. En azından iki ayda bir de olsa götür derim ben.
Kalca ultrasonu cekilmisti canim ama goz doktoruna goturmem gerekiyormus 3 aylik kontrollerde goz muayenesi varmis saglik ocagindan oyle dediler

Kizlar birde artik oyun istiyor benim oglan baya anlamaya basladi oyun halisi tavsiyesi verebilir misiniz kullanisli oluyor mu siz nelerle oyaliyorsunuz bebisleri

baldan_madam baldan_madam canım kitap bu mu acaba? Benim Türkiyedeyken almam lazım:)

Eklentiler

• IMG_9935.PNG
    IMG_9935.PNG
    187 KB · Görüntüleme: 58
Kizlar birde artik oyun istiyor benim oglan baya anlamaya basladi oyun halisi tavsiyesi verebilir misiniz kullanisli oluyor mu siz nelerle oyaliyorsunuz bebisleri
Ben aldım canım ama benm bebiş sıkılgan uzun süre bişeyle oyalamak pek mümkün olmuyor. Kucak bile dahil:) ama oyun halısını e bebebktem aldım memnunuz içindeki oyuncak çeşitliliği güzel hoşumuza gitti:)

Sağol cnm bugün 76. Gün. Çalışmaları çok komik ayakları yukarı kaldırıyor Hoop dönmeye çalışıyor biraz yerden kopunca heralde başını tam kontrol edemediği için tekrar gerisin geri sırtüstü :) olsun bu çalışmalar bile mutluluk verici
Canım hayırlı olsun maşallah. Evet çok mutlu oluyorum bende her anne gibi. Hele dur daha neler öğrenecek her gün birşey öğreniyor maşallah. Şimdilerde kafasını kaldırıp etrafı izleme peşinde çok komik çok tatlı oluyor. Maşallah :KK70::nazar:

Gunaydin kizlar pzt kontrolumuz vardi 8 kg olmusuz boyumuzda 62 cm olmus . Bu arada sadrce anne sutu veriyorum birde d vitamini kullaniyoruz.siz neler yapiyorsunuz ek vitamin felan kullanan var mi gerek varmi acaba cocuk doktoruna goturmuyorum bayadir sadece saglik ocagina goturuyorumda
Deniz de ayın 4 ünde 6400 , 61 cm olmuştu maşallah tosuncuklara :)

Ben aldım canım ama benm bebiş sıkılgan uzun süre bişeyle oyalamak pek mümkün olmuyor. Kucak bile dahil:) ama oyun halısını e bebebktem aldım memnunuz içindeki oyuncak çeşitliliği güzel hoşumuza gitti:)

Hangi marka model? Dunya cesit var hangisinden almaliyim karar veremedim. Bizimkide cok oyanlanmaz maksimum 10 dakka alsammi almasammi çok kararisizim

Bu arada kizlar gyno ferro kullanan varmi aranizda? Doktorunuz kacinci aya kadar kullanmanizi tavsiye etti? Biz 3 aylik olduk bugun.. Artik ilac icmekten gına geldi..biraksammiki benim doktor 6.ayina kadar devam et demisti

Bu arada kizlar gyno ferro kullanan varmi aranizda? Doktorunuz kacinci aya kadar kullanmanizi tavsiye etti? Biz 3 aylik olduk bugun.. Artik ilac icmekten gına geldi..biraksammiki benim doktor 6.ayina kadar devam et demisti
Ben kullaniyorum canim, dogumda cok kan kaybetmistim gunde 2 kez iciyorum hatta. Ama bagirsaklarim mahvoldu hep kabizlik cekiyorum, surekli kuru kayisi yemekten sıkıldım :KK43: bu bitince ferrum forta baslicam o kabiz yapmiyodu.

Kizlar masallah bebislerinizin kilolari gayet iyi. Kiyaslamak dogru degil biliyorum ama benim oglum bir turlu kilo almiyor, dogum kilosu 3700 olmasina ragmen hala 6 kilo bile olamadi, 81 gunluguz 5800 kilosu. Boyu iyi masallah, 64 cm oldu ama kiloya takildim. Mama vermicem diye kasmakla kotu mu yapiyorum acaba? Ya da gunduz hic uyumadigi icin mi kilo alamiyo anlamadim :KK43:

Kizlar masallah bebislerinizin kilolari gayet iyi. Kiyaslamak dogru degil biliyorum ama benim oglum bir turlu kilo almiyor, dogum kilosu 3700 olmasina ragmen hala 6 kilo bile olamadi, 81 gunluguz 5800 kilosu. Boyu iyi masallah, 64 cm oldu ama kiloya takildim. Mama vermicem diye kasmakla kotu mu yapiyorum acaba? Ya da gunduz hic uyumadigi icin mi kilo alamiyo anlamadim :KK43:
Cocuk doktoru ne diyor canim yada saglik ocagindakiler

Bana da kullan demisti ama kullanmadim kan hapi ya aslinda kullanmak lazimdi

Ben kullaniyorum canim, dogumda cok kan kaybetmistim gunde 2 kez iciyorum hatta. Ama bagirsaklarim mahvoldu hep kabizlik cekiyorum, surekli kuru kayisi yemekten sıkıldım :KK43: bu bitince ferrum forta baslicam o kabiz yapmiyodu.

Ya ben duzensiz kullaniyorum ondanmi bilmiyorum aşırı halsizim.. Parmagimi oynatcak derman bulamiyorum bazen..

Hangi marka model? Dunya cesit var hangisinden almaliyim karar veremedim. Bizimkide cok oyanlanmaz maksimum 10 dakka alsammi almasammi çok kararisizim
Ben bunu aldım. Bence çok güzel ama seninkide çok oynamazsa bilemedm. Yani yalnız başına benmki çok durmuyor benm başında durmam gerekiyor. Dönence tarzı bişy mi alsaydım dedim mesela. Ona şuan harektli izlenck bişy lazım.

Eklentiler

• IMG_9936.PNG
    IMG_9936.PNG
    155,3 KB · Görüntüleme: 49
Ve kızlar yine bi sorum var:)
Egitimci olmadigimizdan mi bilmiyorum esimle bebek gelisimi ay ay neler yaptirmaliyiz nasil oynamaliyiz nasi etkinlikler yaptirmaliyiz nasi beslemeli nasi uyutmali vs.kendimizi yetersiz goruyoruz..
Bi kitap almak istiyorum.hamilelikte okudgumuz gibi.. Onerebilceginiz ben okudum çok iyi diyebilceginiz bi kitap varmi

Canm her çocuk farklı bunu zaten biliyosundur. Bende arkadşlarınkini okudum maşaAllah dedim. Benm kızımda ortalamnn altında gidiyor. Ama doktorm çok harektli kilo hesabı yaparken bunud hesaba katmak gerekr dedi. Eğer harktsz olsa 1.5 kilo alır bu dedi. Ama hareketten dolayı ayda 600 gr ı geçmez şeklnde konştu. Doktrn iyiyse sana bunu güzelce anlatr zaten bide benmki her emmeden sonra kusar zaten 5 dkdan fazlada emmez. Yani bunlarda hesaba girerse ohooo:)))

X