temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Evet canim kiloya cok musait bi yapim var, surekli dikkat etmem gerekiyordu onceden de yoksa hemen kilo aliyordum.
Ya ben bebekli hayata alisamadim galiba butun gun nasil geciyo anlamiyorum, ne yemek yapiyorum, ne bisey yiyebiliyorum ne evi topluyorum, gorsen daginikligin icinde yasiyoruz. Hicbi seyi yetistiremiyorum her sey yarim yarim. Esim de cok daginiktir zaten eskiden her seyini ben toplardim, simdi ben birakinca ev savas alanina dondu. Siz nasil bas edebiliyorsunuz, benim oglum mu cok huysuz anlamadim :KK43:
Valla canım ana kucağı var bizim sallanan yani oto koltuğu falan gibi değil. o genelde mutfakta iş yaparken oğlumu oraya indiriyorum habire konuşuyorum onla onun çıkardığı sesleri tekrar ediyorum anca öyle biraz duruyo bazen mızmızlanıyor sallıyorum falan. Eşim memur olduğu için erken geliyo, o gelene kadsr yemek yapmıyorum

Evet canim kiloya cok musait bi yapim var, surekli dikkat etmem gerekiyordu onceden de yoksa hemen kilo aliyordum.
Ya ben bebekli hayata alisamadim galiba butun gun nasil geciyo anlamiyorum, ne yemek yapiyorum, ne bisey yiyebiliyorum ne evi topluyorum, gorsen daginikligin icinde yasiyoruz. Hicbi seyi yetistiremiyorum her sey yarim yarim. Esim de cok daginiktir zaten eskiden her seyini ben toplardim, simdi ben birakinca ev savas alanina dondu. Siz nasil bas edebiliyorsunuz, benim oglum mu cok huysuz anlamadim :KK43:
Canım inanki aynıyım bana yardıma bi abla geliyor yoksa halim perişan beslenme konusunda da aynıyız sabahtan akşama kadar aç duruyorum akşam eşim hazırlıyor sağolsun yatana kadar yiyorum basenler aldı başını gitti:rolleyes:

Kızlar aranızda sünnet yaptıran var mı. Bizimki 2 hafta sonra gidecek :KK57::mad::KK17::KK17::KK17::KK17:

Arkadaslar yardımcı olursanız cok sevinirim bebegın 71 gunluk Bı kac gundur manasını yerken Bı anda aglamaya baslıyor ıcını Çekerek :KK43: dahada almıyor mamayı emzırıyorum ama cogunluk mama verıyorum sütüm yetmiyor 3 gun once 2. Ay asılarını oldu o günden sonra boyke oldu cok canım sıkılıyor yemedikçe :KK43:(

Arkadaslar yardımcı olursanız cok sevinirim bebegın 71 gunluk Bı kac gundur manasını yerken Bı anda aglamaya baslıyor ıcını Çekerek :KK43: dahada almıyor mamayı emzırıyorum ama cogunluk mama verıyorum sütüm yetmiyor 3 gun once 2. Ay asılarını oldu o günden sonra boyke oldu cok canım sıkılıyor yemedikçe :KK43:(
Aşıdan huzursuz olabilir normal. Benim Oğlumda aşıdan bir haftaya kadar da çok ağlardı normal hali dışında.

Kızlar bebeğiniz akşam uyumuyorsa ışıkları kapatıp sadece gece lambasını açıp emzirin uyur bence ya da uyumazsa sütten sonra hafif sallayın erken uyumaya alıştırmak isterseniz. Benim de gece 12-1 de uyurdu bunu komşum söyledi

Canım çok normal benim kızın aşıdan sonra sıçramaları ağlamaları 4-5 gün sürdü. Genelde de öyle olmuş diğer kızların bebekleri de. Korkma bol bol kucağına al sakinleştir sonra ver mamasını. Ağır bir süreç onlar için her yerleri delik deşik oldu yavruların

IMG_2467.JPG
Kızlar bebeğiniz akşam uyumuyorsa ışıkları kapatıp sadece gece lambasını açıp emzirin uyur bence ya da uyumazsa sütten sonra hafif sallayın erken uyumaya alıştırmak isterseniz. Benim de gece 12-1 de uyurdu bunu komşum söyledi
Çok haklısın canım benim kız azıcık ışıkta bie uyumuyor sabahın ilk ışıklarıyla uyanıyordu ben de beşiğinin üstüne kalın koyu renk perde alıp örttüm artık geceleri daha kolay uyuyor sabah da 1-2 saat geç kalkıyor eskiye göre

Canim ben bezini bi sabah kalknca bi gece yatmadn bide gun ortasinda degstryrm. Ama bazen kakayi bunlar haricinde yaparsa 4 oluyor. Emmeyi benm ki 5dk yapali cok oldu. Uzulme yani tek meme 5 dk emiyo geciyo. Dr iki memeyide bitirp hala araniyosa cocuk actir. Yoksa doyuyodur demisti. Cisi ciddi anlamda azaldiysa takp etmek adina her cisten snra altini acip sayabilirsin. Eger bu konuda cok tedirginsen ve istersen.:) ( bi fikir sadece)
Cok tesekkur ederim canim icim rahatliyor inan böyle duydukca yoksa evhamlarin sonu gelmiyor annelik iste :işsiz:

canım benim biraz netten araştırırsan bu yazıcaklarımın normal olduğunu okuyabilirsin. Anne sütü ile beslenen bebeklerde ortalama 2.aydan sonra emme aralıklarında uzama (2-3 saat kadar) emme sürelerinde de kısalma görülür (2 meme toplamda 10 dk hatta daha az emiyo olabilir) buna karşında çişli bez sayısı kaka yapma durumu doğal olarakta değişkenlik gösterir. Yani bu tarz bişeyi kafaya takmadan önce googledan biraz bakının, varmı benzer durumları yaşayan okuyun, ki stres yapma durumunuz ortadan kalksın sütünüz günlük ruh haliniz olmadık yere etkilenmesin. Not:yanlış anlaşılmasın buraya neden yazıyosun demiyorum, burda yorum bekleyip canınızı sıkana kadar netten azıcık bakının içinizi rahatlatın, yine sormak isterseniz tabiki burdan sorun yazışalım :KK66: öpüyorum sıkma canını:KK66: (Benim kız doğduğundan beri hep beni tek meme emiyor. Yani şimdi sağ ise bi sonraki açlıkta sol veriyorum. Bi ara denedim peşpeşe 2 sini vereyim diye, içmeye içiyo doygunluk bilmediğinden ama yavrum bütün gün kustu fazlalıkları. 3 ayımız bitti bizimde. Kiloda 4 aylık kuzenini yakaladı erken doğmasına rağmen. Bezini günde 2-3 kere değişiyoruz, kakamızda haftada 2-3 e düştü. Bi kere bile bu niye böyle diye bişeyi kafama takmadım. Bebeğiniz huzursuz mutsuz olmadığı sürece sizde bişeyi takmayın stres yapmayın)
Canim yazıyorum zaten google kadinlar klubu bunlar olmasa yandık :KK70: ama google da cevaplar beni tatmin etmedi burda bebekleri birlikte bekledik ortalama aylari ayni diye sizlere de sormak istedim ama evet biraz stres oluyor insan işte ama sizleri okudukca rahatladim benim kizimin kilosu iyi ama biraz huysuz bir bebek gogsumde de sorunlar yasadik baslarda yumusak olmasindan silikon uc yuzunden vs o yuzden doymuyormu soruları cabuk geliyor aklima yine o günlere donmek istemiyorum :KK17: tesekkur ederim fikirlerini paylastigin icin :KK19:

Canim ilgisi disari kaydigi icin az emiyor olabilir, boynuna renkli kolye takip ya da memenin yanina ilgi cekici oyuncak koyup daha cok memede kalip emmesini saglayabilirsin. Tabi hizli emdigi icin doyuyor da olabilir artik buyudu sonucta.
Ama gunde 2 bez az sanki, doyma kriteri gunde 250 gr agirliginda bezmis, bos beze 15 corba kasigi su dokunca 250 gr oluyormus o sekilde olcebilirsin, ben her gun takip ediyorum bir elimde sulu bez diger elimde gunluk cisli bezlerin toplami ile :)
Gunde 2 bez bencede az canim yaa ama buda gecici bir surec galiba buyume asamasinda 3. Ay ve 6. Aylarda boyle durumlar yasayabiliyormus bebekler, inan 2 gundur oyuncakla emziriyorum uzun tutuyorum memede :KK48: yakama oyuncagi takiyorum reddettikce sallayip ses cikariyorum ilgisi dagiliyor hemen emmeye devam ediyor cok fena benim bu kiz cok :KK48:

Canım biz de üçüncü ay tota aşısından sonra oldu aynısı. Bir anda deli gibi ağlamaya başlıyor ağzına yaklaştıramıyoruz biberonu. On on beş gün falan sürdü hala ara ara oluyor. Çözüm olarak da hemen biberonu bırakıp meme verdim kafasını göğsüme dayayıp pışpışlafım sakinledi. Hızlıca memeyi çekip biberon verdim. Öyle öyle içti. Ama 120 cc içene kadar bunu 5-6 kez yaptığım oldu. Bir de denersen yanına sıcak su dolu bir kap koy rmzik verirken mamayı içine koy yoksa buz gibi oluyor yine içmiyor. Allah yardımcın olsun çok zorlandık biz de. Yine aşı zamanı yaklaştı geriliyorum :)

Canım biz de üçüncü ay tota aşısından sonra oldu aynısı. Bir anda deli gibi ağlamaya başlıyor ağzına yaklaştıramıyoruz biberonu. On on beş gün falan sürdü hala ara ara oluyor. Çözüm olarak da hemen biberonu bırakıp meme verdim kafasını göğsüme dayayıp pışpışlafım sakinledi. Hızlıca memeyi çekip biberon verdim. Öyle öyle içti. Ama 120 cc içene kadar bunu 5-6 kez yaptığım oldu. Bir de denersen yanına sıcak su dolu bir kap koy rmzik verirken mamayı içine koy yoksa buz gibi oluyor yine içmiyor. Allah yardımcın olsun çok zorlandık biz de. Yine aşı zamanı yaklaştı geriliyorum :)
Boyle bi huyu yoktu cnm
Denıcem canım uc gundur sıkıntıdan ağlıyorum boyle yaptıkça baskan mama bıle aldım denedim gene aynı senın yöntemini deneyeyim bıde ınsalah gecıci bısy dır ya o yemedikçe bnde kac gundurı stresten bısy yemiyorum :KK43:

Canım çok normal benim kızın aşıdan sonra sıçramaları ağlamaları 4-5 gün sürdü. Genelde de öyle olmuş diğer kızların bebekleri de. Korkma bol bol kucağına al sakinleştir sonra ver mamasını. Ağır bir süreç onlar için her yerleri delik deşik oldu yavruların
Aynn canım kucagımda sureklı zaten yesınde bn razıyım herseye ınsalah gecer ya rabbım daha buyuk sıkıntılar vermesin tabı de yemeyen Çocukta baska Bı üzüntü :KK43:(

X