temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Kızlar erken sünnet yaptırma konusundaki görüşleriniz neler doktor oğlum için pipisi dar 4ay olmadan yaptirirsaniz iyi olur dedi ama bizimkinin bacaklar kollar durmuyor 2aylik bende yaptırmak istiyordum erken anlamadan ama koruyamazsam diye de korkuyorum bide sanki canını ben istediğim için yakicam diye düşünüyorum bilemedim yaa nasıl yapsam
Canim arkadsm 4.5 aylik yeni yaptirdi dun. Bugun gezmede karsilastik bi sikinti yok dedi. Dr 20 dk da halletms hastanede kalmamislarda. Benmde oglum olsaydi hemen yaptrcktim. Ne kadar erken o kadar iyi bence

Kizlar anne sutu ile beslenen bebekler gunde kac kere cis yapiyo benim kizim 3.ayina girdi baya azaltti yaa emme suresi de 5 dakikaya dustu maksimum 10 dk emiyor artik cok uzuluyorum niye boyle oluyor sutummu yetmiyor acaba :KK43: gunde 2 anca bez değiştiriyoruz lutfenn bana fikir verin sizinkiler nasil ne durumda cok tedirginim yaa :KK43:

Kizlar anne sutu ile beslenen bebekler gunde kac kere cis yapiyo benim kizim 3.ayina girdi baya azaltti yaa emme suresi de 5 dakikaya dustu maksimum 10 dk emiyor artik cok uzuluyorum niye boyle oluyor sutummu yetmiyor acaba :KK43: gunde 2 anca bez değiştiriyoruz lutfenn bana fikir verin sizinkiler nasil ne durumda cok tedirginim yaa :KK43:
Önceleri mama yerdi 10 bez değiştirirdik. Sonra sadece anne sütü almaya başladı yarıya düştü. Hem kilo alımı da normal oldu. Mama ile çoktu. 5 kesin değişiyor.

Önceleri mama yerdi 10 bez değiştirirdik. Sonra sadece anne sütü almaya başladı yarıya düştü. Hem kilo alımı da normal oldu. Mama ile çoktu. 5 kesin değişiyor.
Baslarda coktu ama 2 haftadir 3e dusmustu gunde bez sayisi simdide 2 anca yapiyor oda zorlamayla valla sasirdim napacagimi kilo alimi guzel ama bez sayisi az :KK43:

Arkadaslar ben ise basladim 1 hafta oldu, calisma saatlerimde cok uzun sabah 6da servise biniyorum aksam 7de evde oluyorum, bebegime kayinvalidem bakiyor Allah razi olsun benden bile iyi bakiyor o konuda hic gozum arkada degil ama cocugum surekli orda kaliyor aksamlari is cikisi gormeye gidip gec vakitte eve geciyorum, eve getiremiyorum cunku getirirsem cok erken saatte ise gittigim icin kayinpederimin 5 gibi gelip almasi lazim cocugu, bu onlar icinde zor olur cocuk icinde uykusu bolunur diye orda kaliyor hep, kayinvalidem cok severek bakiyor sagolsun ama benim icim hic rahat etmiyo surekli kafamda sorular kayinvalideminde isi gucu olur yapamiyodur diye ne bileyim ben cocuguma annelik yapamiyorum gibi sanki benden cok o bakiyor cocuga cunku bariz bi sekilde, ama cocuguun grlecegi icinde calismam gerekiyor bilmiyorum cok kafam bulanik kizimida cok ozluyorum hic aklimdan cikmiyor isyerinde :KK43:( İse baslayan var mi baska
Ben de başladım canım :KK43: ben saat 2 bucukta evde oluyorum ama o zamana kadar bile zaman zor geçiyo :KK43: işten gelince full emme peşinde gece bi kere kalkan çocuk iki üç kere emmeye başladı valla 12 1 de yatıp 5 gibi kalkıyorum iyice yoruldum :KK43: çalışan annelere Allah yardım etsin senin saatin de epey uzun süt iznini kullanmiyo musun ? 6 ay anne sütü diyen Sağlık Bakanlığı iki aylık bebeği bırakıp ise döndüren yasalar :KK43: Almanya da 3 yaşına kadarmis ücretli izin, biz 6 ay anne sütünü bile zor veriyoruz koş çalış strese gir gel sağ emzir süt nereye kadar yeter bünye nereye kadar dayanır :KK43:

Bence meme reddini bahsettiğin grup dışındada araştırmanı tavsiye ederim. Meme reddi herzaman 2 memede olmaz. Bebeğini tek memeyle besleyen çok kadın var. Benim profesyonellerden aldığım emzirme eğitimlerinde süt üretiminin hormonlar sayesinde olduğunu söylediler hep ve nerde baktıysam orda öyle yazıyor ayrıca. Ani ve baskın duygu değişimleriyle süt kesilir. Yani üretim etkilenir. Eğer emzirme eğilimide azalırsa süt üretimi tamamen zaman içinde kesilir.
Bu dediklerini tecrübeyle yaşadım bi dönem sol göğsümü almadı bi dönem sağ ama ısrarla her pozisyonda denedim şimdi onları atlattık ve süt üretimi stresle çoook alakalı ise başladım bi bocaladim sagdigimda zor süt çıktı 2 sinden 30 cc falan annem geldi içim rahatladı sabah akşam 100 cc süt depoladim dolaba enzirdigim halde bollasti çünkü stres olmuştum yeterli süt birakamazsam ne olacak diye

Canim ben bezini bi sabah kalknca bi gece yatmadn bide gun ortasinda degstryrm. Ama bazen kakayi bunlar haricinde yaparsa 4 oluyor. Emmeyi benm ki 5dk yapali cok oldu. Uzulme yani tek meme 5 dk emiyo geciyo. Dr iki memeyide bitirp hala araniyosa cocuk actir. Yoksa doyuyodur demisti. Cisi ciddi anlamda azaldiysa takp etmek adina her cisten snra altini acip sayabilirsin. Eger bu konuda cok tedirginsen ve istersen.:) ( bi fikir sadece)

Zaten çok ağlıyor Önemli olanın ağlaması değil bu aşıyor olması bizim bebek ortalığı yıktı.
Babası tutacak zaten ben tutamam dayanamam yani biraz fazla duygusallaştım ya hiç böyle değildim baya soğukkanlı geçinirdim ben.

Madam_coco Madam_coco artık büyükdükleri için hızlı çekiyorlar çeneleri kuvvetlendi hepinizin öyle bence.
Yani bazıları her çişte değiştiriyor bezini açıkcası bende öyle yapmıyorum gece zaten sabaha kadar duruyor. Sabah değiştiriyorum öğlen değiştiriyorumve akşam. . Tabi büyük tuvaletini yapıyor mesela onu hemen değiştiriyorum. Günde 4 kez falan ortalama. Bazen 5 oluyor

Madam_coco Madam_coco artık büyükdükleri için hızlı çekiyorlar çeneleri kuvvetlendi hepinizin öyle bence.
Yani bazıları her çişte değiştiriyor bezini açıkcası bende öyle yapmıyorum gece zaten sabaha kadar duruyor. Sabah değiştiriyorum öğlen değiştiriyorumve akşam. . Tabi büyük tuvaletini yapıyor mesela onu hemen değiştiriyorum. Günde 4 kez falan ortalama. Bazen 5 oluyor
Ne kadarlik srnin bebisin canim ? Biz 49 gunluguz. Ortalana 6_7 kere degistiriyorum cunku az yada cok kakasiz bezimiz yok. Normal mi ki bu kadar cok

Günaydın hanımlar nasılsınız? Benim kız o kadar huysuz ki perişan ediyor beni:ruh:uykular 5-10 dakika, meme emme süresi en fazla 15 dakika, sürekli kucakta durmak istiyor, kakasında kan çıkıyor nedenini hala çözemedik, göbüşten fıtık fırladı ağlamaktan, kilo alımı yavaş, sütün azdır derseniz hiç öyle değil mama da vermeyi denedim onu da almıyor :KK57: daha neleeeeerrr nelerrr...
Başım dertte anlayacağınız:olamaz: duşa girmeyi bırakın wc ye gitmek bile lüks. Şu an kaka yapıyor o yüzden fırsat bulmuşken size içimi dökeyim istedim:KK42: tüm gün kucakta mini mini bir kuşu dinleyerek geçiriyoruz eşim işten gelip yemek yapıyor sağolsun. Ama bende ne kol ne sırt kaldı ne de sabır...
Hepinizi öpüyorum takip edemiyorum ama aklım sizde inanın hepinizi ayrı ayrı merak ediyorum:cry:

canım benim biraz netten araştırırsan bu yazıcaklarımın normal olduğunu okuyabilirsin. Anne sütü ile beslenen bebeklerde ortalama 2.aydan sonra emme aralıklarında uzama (2-3 saat kadar) emme sürelerinde de kısalma görülür (2 meme toplamda 10 dk hatta daha az emiyo olabilir) buna karşında çişli bez sayısı kaka yapma durumu doğal olarakta değişkenlik gösterir. Yani bu tarz bişeyi kafaya takmadan önce googledan biraz bakının, varmı benzer durumları yaşayan okuyun, ki stres yapma durumunuz ortadan kalksın sütünüz günlük ruh haliniz olmadık yere etkilenmesin. Not:yanlış anlaşılmasın buraya neden yazıyosun demiyorum, burda yorum bekleyip canınızı sıkana kadar netten azıcık bakının içinizi rahatlatın, yine sormak isterseniz tabiki burdan sorun yazışalım :KK66: öpüyorum sıkma canını:KK66: (Benim kız doğduğundan beri hep beni tek meme emiyor. Yani şimdi sağ ise bi sonraki açlıkta sol veriyorum. Bi ara denedim peşpeşe 2 sini vereyim diye, içmeye içiyo doygunluk bilmediğinden ama yavrum bütün gün kustu fazlalıkları. 3 ayımız bitti bizimde. Kiloda 4 aylık kuzenini yakaladı erken doğmasına rağmen. Bezini günde 2-3 kere değişiyoruz, kakamızda haftada 2-3 e düştü. Bi kere bile bu niye böyle diye bişeyi kafama takmadım. Bebeğiniz huzursuz mutsuz olmadığı sürece sizde bişeyi takmayın stres yapmayın)

Bu dediklerini tecrübeyle yaşadım bi dönem sol göğsümü almadı bi dönem sağ ama ısrarla her pozisyonda denedim şimdi onları atlattık ve süt üretimi stresle çoook alakalı ise başladım bi bocaladim sagdigimda zor süt çıktı 2 sinden 30 cc falan annem geldi içim rahatladı sabah akşam 100 cc süt depoladim dolaba enzirdigim halde bollasti çünkü stres olmuştum yeterli süt birakamazsam ne olacak diye
@Cedric_CT sütünü stres yapan bi arakadaşa verdiğim tavsiyeler için takip ettiğin sayfadaki kişilerden duyduklarınla karşı çıkmıştınya, şimdi elmol ün tecrübesini o sayfadaki arkadaşlardan öğrendiğin tecrübelere iletirsin canım :KK66: bugüne kadar bu topikte bilmediğim hiçbişeyle ilgili konuşmadım. Konuşmamda. elmolcüm canım sanada tecrübe olmuş aradaki farkı görmüşsün şükürki toparlamışsn, bidaha kolay kolay strese girmezsin inşallah.

X