• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

C Chen31 sütünü stres yapan bi arakadaşa verdiğim tavsiyeler için takip ettiğin sayfadaki kişilerden duyduklarınla karşı çıkmıştınya, şimdi elmol ün tecrübesini o sayfadaki arkadaşlardan öğrendiğin tecrübelere iletirsin canım :KK66: bugüne kadar bu topikte bilmediğim hiçbişeyle ilgili konuşmadım. Konuşmamda. elmolcüm canım sanada tecrübe olmuş aradaki farkı görmüşsün şükürki toparlamışsn, bidaha kolay kolay strese girmezsin inşallah.
Insallah canım ben ikide evde oluyorum 8 den 2 ye kadar 200 cc içiyor süt çok lazım bu yüzden gidince emziriyorum sabah akşam 100 bırakmaya çalışıyorum önceki depoladiklarim azaldı bile

Insallah canım ben ikide evde oluyorum 8 den 2 ye kadar 200 cc içiyor süt çok lazım bu yüzden gidince emziriyorum sabah akşam 100 bırakmaya çalışıyorum önceki depoladiklarim azaldı bile
Ben de 2 ay sonra başlayacağım işe acaba şimdiden depolamaya başlasam mı ki?

Ohh ohh maaşallah allah arttırsın, yeter inşallah annesi 6 ayı doldursa ordan sonra dahada rahatlarsınız inşallah ;)

Kızlar nasılsınız? Özledim hepinizi tek tek:) malum Bebis olunca hem de ilgiyi cok seven bir Bebis:) pek fırsat bulamıyorum yazmaya. Anca dinlenip işleri hallediyorum..
2 ay 1 haftalık olduk biz :) sağlığımız yerinde çok şükür en önemlisi de bu zaten değil mi?
Her hafta hatta her gün değişik şeyler yaşıyoruz. Bazen cok iyi uyuyo bazen cok cok az. Bazen cok neşeli bazen huysuz.. Elini hatta kolunu emmelerimiz var bir de dudagini :))) cok narin cok kibar ağlamalari var :) disarida ki seslerden korkup o minnak dudakları büzmeleri varrrr :) şimdiden maşallah kız olduğunu belli eden bi çenemiz var :))))) ufak olduğundan galiba hala bi ürkeklik var dışarıya pek çıkamıyoruz. Bebek arabasında fazla durmuyor ağlıyor kucağımda ya da meme de rahatlıyor. Ben de onunla vakit gecirmek istediğim icin dışarıya çıkmak da istemiyorum aslında. Önce bi bizlere alışsın yavrucum biraz daha büyüyünce dışarıya adepte olur sanırım..
Çoğu zaman uykusuz, saçı-başı dağınık, memesi dışarıda, çişi gelmiş, duşa girememiş, kahvaltı etmeyi unutmuş ve beli-kolu uyuşmuş bir anneyim:) mutlu muyum? Eveeett:) cok şükür. Ne kadar şükür etsek az galiba. Sağlıkla sıhhatle büyüsünler insallah. Rabbim acılarını göstermesin, tırnaklarına taş değmesin ❤❤❤

C Chen31 sütünü stres yapan bi arakadaşa verdiğim tavsiyeler için takip ettiğin sayfadaki kişilerden duyduklarınla karşı çıkmıştınya, şimdi elmol ün tecrübesini o sayfadaki arkadaşlardan öğrendiğin tecrübelere iletirsin canım :KK66: bugüne kadar bu topikte bilmediğim hiçbişeyle ilgili konuşmadım. Konuşmamda. elmolcüm canım sanada tecrübe olmuş aradaki farkı görmüşsün şükürki toparlamışsn, bidaha kolay kolay strese girmezsin inşallah.
Ben sut KESILMEZ dedim Feride hanim, kesilmis olsa elmol daha sonradan sagamazdi degil mi? Sut hep memede durur, stres sutun inmesini baskilar sadece, ama kesilmez. Sen kesilecegini iddia etmistin, ben de ona yonelik cevap yazmistim ama anlayamadin sanirim. Elmolun tecrubesi beni hakli cikariyor yani bu durumda.
Ayrica her seyi internette arastirmak dogru degil, internette bir cok bilgi var ve dolayisiyla bilgi kirliligi var, google a yazip aratmak seni bilgili yapmaz, uzgunum. Biraz bilimsel makaleler okursan belki daha iyi bilgiler edinebilirsin, tabi beyin suzgecinden gecirip yorumlaman da gerekecek, koru korune baglanmak yerine.
Mesela o kadar arastiriyorsun ama bebegine sekerli su veriyorsun, zararlarini googledan arastirmadin mi acaba (!), ben arastirdigim kadariyla soyliyim komaya girip olebilir bile Allah korusun.
Neyse herkes kendi bildigi gibi yapmakta ozgur, ama insanlari surekli "aa bu cok normal arastirmadin mi, internetten okumadin mi" diye yargilamazsan topik daha okunabilir hale gelecek. ;)

Aşıları yapıldı bitti çok şükür. Şimdi memede uyuyakaldı yavrum. İnş sorunsuz atlatırız geceyi de.
Bizde olduk aşımizi geldik çok ağladı yaa sonrada biraz emip uyudu eve gelince calpol verdim 4saat arayla ver dedi ebe ateşi çıkmasın çıkarsa düşürmek zor olur panik yaparsiniz bende çok vermek istemiyorum ama sen nasıl yaptın bı sorayım dedim

Ben sut KESILMEZ dedim Feride hanim, kesilmis olsa elmol daha sonradan sagamazdi degil mi? Sut hep memede durur, stres sutun inmesini baskilar sadece, ama kesilmez. Sen kesilecegini iddia etmistin, ben de ona yonelik cevap yazmistim ama anlayamadin sanirim. Elmolun tecrubesi beni hakli cikariyor yani bu durumda.
Ayrica her seyi internette arastirmak dogru degil, internette bir cok bilgi var ve dolayisiyla bilgi kirliligi var, google a yazip aratmak seni bilgili yapmaz, uzgunum. Biraz bilimsel makaleler okursan belki daha iyi bilgiler edinebilirsin, tabi beyin suzgecinden gecirip yorumlaman da gerekecek, koru korune baglanmak yerine.
Mesela o kadar arastiriyorsun ama bebegine sekerli su veriyorsun, zararlarini googledan arastirmadin mi acaba (!), ben arastirdigim kadariyla soyliyim komaya girip olebilir bile Allah korusun.
Neyse herkes kendi bildigi gibi yapmakta ozgur, ama insanlari surekli "aa bu cok normal arastirmadin mi, internetten okumadin mi" diye yargilamazsan topik daha okunabilir hale gelecek. :KK66:
Arkadaşım sen daha yazdıklarımı anlamıyosun ki kendi söylediklerini savunasın,o yüzden daha hiç uzatmayacağım konuyu. Son cevap hakkımı he hee diyerek kullanmak istiyorum sadece.

Kizlar anne sutu ile beslenen bebekler gunde kac kere cis yapiyo benim kizim 3.ayina girdi baya azaltti yaa emme suresi de 5 dakikaya dustu maksimum 10 dk emiyor artik cok uzuluyorum niye boyle oluyor sutummu yetmiyor acaba :KK43: gunde 2 anca bez değiştiriyoruz lutfenn bana fikir verin sizinkiler nasil ne durumda cok tedirginim yaa :KK43:
Canim ilgisi disari kaydigi icin az emiyor olabilir, boynuna renkli kolye takip ya da memenin yanina ilgi cekici oyuncak koyup daha cok memede kalip emmesini saglayabilirsin. Tabi hizli emdigi icin doyuyor da olabilir artik buyudu sonucta.
Ama gunde 2 bez az sanki, doyma kriteri gunde 250 gr agirliginda bezmis, bos beze 15 corba kasigi su dokunca 250 gr oluyormus o sekilde olcebilirsin, ben her gun takip ediyorum bir elimde sulu bez diger elimde gunluk cisli bezlerin toplami ile :)

Canim benimki hic aglamadi uyuyodu uyanmadi bile, ben de cok tedirgindim hatta agladim ama korkma hic insallah seninki de aglamaz :)
Canım çok şükür öyle oldu yapılırken ağladı ama iğne çıkınca hemen sustu, en son bir de emzirdim öyle eve geldik uyudu 5 dakka şimdi oyun oynuyor :) saatte bir ateşini ölçücem işte. Hemşire çıkmasını beklemiyoruz ama yine de temkinli olalım dedi.

Ben de 2 ay sonra başlayacağım işe acaba şimdiden depolamaya başlasam mı ki?
Üç hafta kala başla canım bence şuan emebildigi kadar emsin zaten epey de buyur o zamana kadar altı aya yaklaşır ben on gün önce başladım depolamaya keşke yirmi gün önce falan yapsaydım şimdi azaldıkça yerine koymaya çabalıyorum

Bizde olduk aşımizi geldik çok ağladı yaa sonrada biraz emip uyudu eve gelince calpol verdim 4saat arayla ver dedi ebe ateşi çıkmasın çıkarsa düşürmek zor olur panik yaparsiniz bende çok vermek istemiyorum ama sen nasıl yaptın bı sorayım dedim
Canım bana saate 1 ölç 38 i geçerse ver dedi özellikle sordum doktora çıkmadan vereyim mi diye hayır dedi gerek olmadan kullanma dedi takipteyim cnm

Üç hafta kala başla canım bence şuan emebildigi kadar emsin zaten epey de buyur o zamana kadar altı aya yaklaşır ben on gün önce başladım depolamaya keşke yirmi gün önce falan yapsaydım şimdi azaldıkça yerine koymaya çabalıyorum
Tamam cnm çok sağol

Canım bana saate 1 ölç 38 i geçerse ver dedi özellikle sordum doktora çıkmadan vereyim mi diye hayır dedi gerek olmadan kullanma dedi takipteyim cnm
Bende öyle biliyorum canım ebe söyledi özellikle sordum gelmeden de versen olur dedi bende ateşi çıkmayınca verilmez diye biliyorum bakarım olmadı ateşi çıkmazsa vermem bı daha

Canım ben de 38 i geçince verdim gündüz iyiydi ama gece çok çıktı bide ertesi gün az çıkar gibi oldu yine verdim ateşi çıkabilir gece iyi takip et zaten vücudun savasmasi lazım bağışıklık için biraz da o yüzden hemen vermeyin diyolar

Canım ben de 38 i geçince verdim gündüz iyiydi ama gece çok çıktı bide ertesi gün az çıkar gibi oldu yine verdim ateşi çıkabilir gece iyi takip et zaten vücudun savasmasi lazım bağışıklık için biraz da o yüzden hemen vermeyin diyolar
Şuan çok huzursuz beş dakka uyuyor sonra ağlayarak uyanıyor kucaktan kucağa alıyoruz annemle. Ya bende medisana nın uzaktan ateş ölçeri var acaba eczaneden bi de koltuk altı klasik bişey mi alsam? Doğru ölçer mi ki bu? Çok çıktı derken kaç oldu?

Bende öyle biliyorum canım ebe söyledi özellikle sordum gelmeden de versen olur dedi bende ateşi çıkmayınca verilmez diye biliyorum bakarım olmadı ateşi çıkmazsa vermem bı daha
Evet ya çıkmadan vermek doğru olmayabilir istersen doktoruna sor, ebe kendi bildiğini söylemiş olabilir tavsiye gibi.

Kizlar anne sutu ile beslenen bebekler gunde kac kere cis yapiyo benim kizim 3.ayina girdi baya azaltti yaa emme suresi de 5 dakikaya dustu maksimum 10 dk emiyor artik cok uzuluyorum niye boyle oluyor sutummu yetmiyor acaba :KK43: gunde 2 anca bez değiştiriyoruz lutfenn bana fikir verin sizinkiler nasil ne durumda cok tedirginim yaa :KK43:
Canım C Chen31 yazmış aynen öyle bak. 24 saatlik bezlerinin toplam ağırlığı önemli kaç bez olduğundan çok. 250 gr olması doyduğu anlamına geliyor.

Back