• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Canım bizde aynı anlattığın gibiydik ama değişimler başladı yavaş yavaş. Bu hafta düzeltilmiş yaşı 7 haftalık olduk ve sanırım büyüme atağı yaşıyoruz. Hergünü rahat geçiren çocuk Bugün 4. Gün oldu daha kaka yok. Tabi alışık olmayınca şaşırdım bugüne kadar bekledik. Arayada hafta sonu girecek diye dr a gittik fitil söyledi. İlk defa bugün çok ilginç ve daha cıyak cıyak ağlamaları oldu. Sürekli memede kalmak istiyo. Hepsine alışıcaz tabi zamanla. Bence sizin durumlarda gayet normal. İnşallah hiç değişmezde hep aynı rahat rahat yapar annesi.

Bu arada bu linki buldum gezinirken arkadaşlar isteyen okusun çok güzel bilgiler vermiş yazan anne. http://www.benimgunlerim.com/bebeklerde-buyume-atagi-nedir/

Kızım bi iki gündür sürekli yumruğunu ağzına götürmeye uğraşıyodu. Sabah baktım beşiğinde parmaklarını açarak götürmeye uğraşıyo. O kadar ilginçki sabah beceremeyen çocuk akşam üstü baş parmağını ağzına şapur şupur götürmüş bide emiyo. Öğrenme hızına şaştım kaldım. Maaşallah diyeyim ama demek bu büyüme ataklarını yaşamaları çok normalmiş yavrucukların.
Sadece anne sütü alıyorsa normal deniyor aslında hemen fitil verme nedenin çok fazla huzursuz olması mi ? Insallah sizin de geçer valla ben de çok çektim günlerce ama bize nurse harveys surup çok iyi geldi düzenli kullandıkça geçti gitti geri gelmez umarım artık tekmelemeleri hiç durmuyor sanırım bagirsagina da iyi geliyo bizimki ultrasonda da hep parmağı agzindaydi doğdu doğalı parmak emme alışkanlığı var profilden de belli olduğu üzere :) ama artık gayet kontrollü biliyo ağzını daha önce gözüne soktuğu da oluyodu :D

Arkadaşlar uzun bi yolculuktan sonra ülkeme geldim çok şükür. Valla kızımın perti çıktı. Benmde yorgunluktan herlde sütüm baya azaldı. Uyku sıkıştırınca uyuyamamk da mahvetti herlde ama yinede baya şükürlüktü :)

Sadece anne sütü alıyorsa normal deniyor aslında hemen fitil verme nedenin çok fazla huzursuz olması mi ? Insallah sizin de geçer valla ben de çok çektim günlerce ama bize nurse harveys surup çok iyi geldi düzenli kullandıkça geçti gitti geri gelmez umarım artık tekmelemeleri hiç durmuyor sanırım bagirsagina da iyi geliyo bizimki ultrasonda da hep parmağı agzindaydi doğdu doğalı parmak emme alışkanlığı var profilden de belli olduğu üzere :) ama artık gayet kontrollü biliyo ağzını daha önce gözüne soktuğu da oluyodu :KK70:
Yok canım düzen dışında olan bi durum sonuçta eski düzene devam edecek diye düşündüğüm için sürekli bişey kullanmak istemedim. Dr da zaten tek seferlik önerdi o yüzden fitil söyledi. Çok şükür yaptı rahatladık bu sabah.

Canım bizde aynı anlattığın gibiydik ama değişimler başladı yavaş yavaş. Bu hafta düzeltilmiş yaşı 7 haftalık olduk ve sanırım büyüme atağı yaşıyoruz. Hergünü rahat geçiren çocuk Bugün 4. Gün oldu daha kaka yok. Tabi alışık olmayınca şaşırdım bugüne kadar bekledik. Arayada hafta sonu girecek diye dr a gittik fitil söyledi. İlk defa bugün çok ilginç ve daha cıyak cıyak ağlamaları oldu. Sürekli memede kalmak istiyo. Hepsine alışıcaz tabi zamanla. Bence sizin durumlarda gayet normal. İnşallah hiç değişmezde hep aynı rahat rahat yapar annesi.

Bu arada bu linki buldum gezinirken arkadaşlar isteyen okusun çok güzel bilgiler vermiş yazan anne. http://www.benimgunlerim.com/bebeklerde-buyume-atagi-nedir/

Kızım bi iki gündür sürekli yumruğunu ağzına götürmeye uğraşıyodu. Sabah baktım beşiğinde parmaklarını açarak götürmeye uğraşıyo. O kadar ilginçki sabah beceremeyen çocuk akşam üstü baş parmağını ağzına şapur şupur götürmüş bide emiyo. Öğrenme hızına şaştım kaldım. Maaşallah diyeyim ama demek bu büyüme ataklarını yaşamaları çok normalmiş yavrucukların.
Evet evet ben de bu ara müthiş değişimler görüyorum. Her ihtiyacı için ağlama sesi değişti, yönelmeye başladı, memeyi görünce hareketleri bakışları değişiyor nebilim sonsuz şey yazabilirim bu haftaki süreçten.. artık kakası geldiğinde kendi ağlamadan yapıyor. Yine ara ara ağlamalar oluyor ama çok ilerleme var maşallah.

Kızlar doğum parasını alabilen var mi ne zaman yatar bu meret 300 lira param yok yiaaa cocuguma alışveriş yapcam yatirsinlar artik.. :mad:144u ara dediler 183 ten orada haftasonu kapaliymis pazartesiye arayacam bida.. İki ay oldu daa benim evragi kayıp mi ettiler nedir..:KK57:

Kızlar doğum parasını alabilen var mi ne zaman yatar bu meret 300 lira param yok yiaaa cocuguma alışveriş yapcam yatirsinlar artik.. :mad:144u ara dediler 183 ten orada haftasonu kapaliymis pazartesiye arayacam bida.. İki ay oldu daa benim evragi kayıp mi ettiler nedir..:KK57:
Benim esim başvuru yapmiŞti Eylül'ün 25 inden sonra esin gidip pttden alabilir demisler biz suan 46 gunluguz

Kizlar oglum yesil kaka yapti bu ne anlama geliyor acaba? Eskiler usuttu ondandir diyor ama dogru mudur ki? Oncesinde de baya kustu :KK43: atesi olmadan doktora da gitmek istemedim ama napsam bilemedim.
Benim de oğlum yeşil yapıyor doktora gittim çocuk doktoru ben gece kustuğu için gittim acile.
Kan aldılar temiz dedi gönderdi. kaka tahlili de yapacaktı ama bir türlü yapmadı oğlum. Ben sordum doktor dedi salyası da var diş çıkarıyor ondan dedi anlamadım. Ondan öncesi gün sağlık ocağındakş doktor da nornal dedi kokusu farklı değilse. Şekli falan

Bu hafta içi doktora gidip tahlil yaptırmak istiyorum.

2 aylık bebeğim bu ay daha çok uyuyor az besleniyor normal mi kızlar sürekli uyuyor bir saat uyanık kalıyor az bi süt içiyor tekrar uyuyor

Ben 300 liramı dün pttden aldım yakın bize zaten pazara giderken aldım :D oğluma biriktiricem

2 aylık bebeğim bu ay daha çok uyuyor az besleniyor normal mi kızlar sürekli uyuyor bir saat uyanık kalıyor az bi süt içiyor tekrar uyuyor
Canım düzene giriyor bir saat uyanık kalması da bemce iyi. Uyanık olunca oyun oynuyor mu.
Bir de günde 18 saat uyumualsrı laxımmış

Canım düzene giriyor bir saat uyanık kalması da bemce iyi. Uyanık olunca oyun oynuyor mu.
Bir de günde 18 saat uyumualsrı laxımmış
Gülüyor oynuyor esnemeye başlıyor ve uyuyor uyuması benim içinde iyi ama çok az süt içiyor 2bucuk saatte 120 ml içiyordu şimdi gunduz 3-4saatte 50-70 zor iciriyorum gece sadece 1 kere içiyor

benimde kızım 5. gün kakasını yaptı bence doktora götürmeyin hemen.ben şahsen fitile karşıyım tabiki mecbur kalınırsa kullanılabilir ama ben kakayı yapmadan son iki gün bir çay kaşığı zeytinyağı verdim sanırım o yumuşattı bağırsaklarını.birde ben alık yağı kullanımını bırakmıştım onunda etkisi olmuştu yapamamasında.hemen başladım.balık yağı kakayıda sıvılaştırıyormus.

Kizlar bebeklerinizle sehirlerarasi yolculuk yaptiniz mi? Ben 4 5 saatlik bi yere gitmek istiyorum ama nasil olur bilemedim hasta falan eder miyiz diye cekiniyorum :/ 55 gunluguz bu arada.
biz 37 günlükken 4 saatlik yola gittik bence çocuğa göre değişir.biz dönüşte biraz zorlandık her sese uyandı kızım ama eğer uyku süreleri uzunsa ve ses hassasiyeti yoksa çıkabilirsin

Kizlar bebeklerinizle sehirlerarasi yolculuk yaptiniz mi? Ben 4 5 saatlik bi yere gitmek istiyorum ama nasil olur bilemedim hasta falan eder miyiz diye cekiniyorum :/ 55 gunluguz bu arada.
Canım ben 50 günlük olmamıştı bursa ankara gittim bir hafta kaldım hiç sorun olmadı. Bir de erken doğum biliyorsun. Hiç birşey olmaz allahın izniyle. Klimaya dikkat et arabada, genel düzenini de bozma yeter bence.

4 5 saat iyi bence gidilir.
Benim eşim tutturdu antalyaya gidelim diye. Bnm uçak fobim var. 12 saat yol gidelim diyo. Erken rezervasyon ile tatil almıştık hamileleiğimin başında. O zmn tahmin edememiştim. Bebeğimin hasta olacağını. Şimdi de eşim bir şey olmaz diyor ama ben sürekli emziriyorum. Kendi tatil yapacak ben bebek bakıcam ne anladım bu işten. Sen git diyorum. Saçmalama diyor. Bence bebekler 4 aylık olmadan mecbur olmadıkça çok ızun yol iyi değil.
Canım öyle düşünme. Git bence sana da iyi gelecektir. Al bi emzirme örtüsü. Havuz kenarında sahilde emzir uyut emzirince eşine ver bi suya gir çık. Emin ol çok iyi gelecek. Biz geçen hafta gittik. Reflü yatağını da aldım yanıma. Öyle güzel uyudu ki gölgede deniz havasında. Bir de en küçüğünden havuz aldık içine deniz suyunu doldurduk. Bir termos da sıcak su döktüm. Bir mayo bez öyle güzel yüzdü ki çok sevdi suyu çıkarken ağladı hep. Bence hepinize iyi gelir bir düşün derim. ;)

Sıkıntısı ne canım bebeğinin? Ben rahatsız olduğunu bilmiyordum.
Testisleri karnın içinde doğdu. Böbreküstü bezleri ile ilgili ve bazı bilmediğim testler yapılıyor.araştırma hastanesi olduğundan özeldeki gibi hızlı gitmiyor hiçbirşey. Bekliyorum o yüzden

Canım ben 50 günlük olmamıştı bursa ankara gittim bir hafta kaldım hiç sorun olmadı. Bir de erken doğum biliyorsun. Hiç birşey olmaz allahın izniyle. Klimaya dikkat et arabada, genel düzenini de bozma yeter bence.

Canım öyle düşünme. Git bence sana da iyi gelecektir. Al bi emzirme örtüsü. Havuz kenarında sahilde emzir uyut emzirince eşine ver bi suya gir çık. Emin ol çok iyi gelecek. Biz geçen hafta gittik. Reflü yatağını da aldım yanıma. Öyle güzel uyudu ki gölgede deniz havasında. Bir de en küçüğünden havuz aldık içine deniz suyunu doldurduk. Bir termos da sıcak su döktüm. Bir mayo bez öyle güzel yüzdü ki çok sevdi suyu çıkarken ağladı hep. Bence hepinize iyi gelir bir düşün derim. :KK66:
Güzel söylüyorsun da bebekleri denize 6 aydan önce sokmayın diye bas bas bağırıyo dr lar. Belki hiçbirşey olmayacak ama ben pimpirikliyim. Seneye inş büyümüş olur sokarım

Biz 1 aylik olduk . Saat 3 te asi oldu kizim. Atesi yukseliyo kulaktan 37.3 surup vermeli miyim? Hemsire 38 olursa verin demis. Cok yuksek degil mi

Back