• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    242
yaaa öyle diyorsun da işte doktor bir şey deyince insanın içine kurt düşüyor 🥲 yarın ultrason da iyi sonuçlansın da rahat nefes alalım inşallah. bir de artık paranoya yaptım herrrrr şey gözüme batıyor. gözleri kayıyor gibi geliyor mesela şimdi de 😬
Kayıyor derken şaşılık mı? 4. ayda geçer dediler. Ama bizimki de bazen hala şaşı bakıyor odaklandığında ellerine.

Kayıyor derken şaşılık mı? 4. ayda geçer dediler. Ama bizimki de bazen hala şaşı bakıyor odaklandığında ellerine.
aaaa cidden mi? normal mi bu acaba? bizimki de bu ara verdiğimiz oyuncaklara ve ellerine çok dikkatli bakarken gözler ortada toplanıyor sanki ya da sağdaki biraz kayıyor mu ne. ama her bebekte olduğunu bilmiyordum. geçecek bir şeyse sevindim. bizim 6. ayda göze gitmemiz lazım gerçi her halükarda

aaaa cidden mi? normal mi bu acaba? bizimki de bu ara verdiğimiz oyuncaklara ve ellerine çok dikkatli bakarken gözler ortada toplanıyor sanki ya da sağdaki biraz kayıyor mu ne. ama her bebekte olduğunu bilmiyordum. geçecek bir şeyse sevindim. bizim 6. ayda göze gitmemiz lazım gerçi her halükarda
Tabi özellikle ilk 3 aya özgü bir şey. 4. aydan sonra biter deniyor. Daha tam geçmedi.
Yapmaz mıydı kaka yapacağında dudaklarını önde büzüp şaşı bakış ilk ay? 😄

Ayça kalkan mıydı doktorunuz? O mu sorun olduğunu düşündü bebeğinizde?

4 uyku fazla olmuyor mu. Benim ki gunduz 2 uykuyu zor uyuyor 🥲
Bugün ilk kez denedim benim kızım sabah 9 da uyanıyor saati 9 da güne başlayacak şekilde ayarladım gündüz hem huysuzluğu gitti hem de tam da o saatlerde çok güzel uyudu denk mi geldi yoksa planlamanın bir püf noktası falan mı var bilemedim. Akşam uykusu biraz sarkmış oldu ama 10.30 da yatacak günden güne onu öne çekeceğim bu programı bozmadan

8 de uyuyunca geri kaçta uyanıyor peki çok erken uyumuyor mu biraz daha geç uyusa sende uyumuş olursun hem
Ben akşam 10.30 da uyuyacak şekilde planladım bugün için yavaş yavaş akşam 9 a çekeceğim. Sabah uyanma saati 9 bizim sonra 10.30 da ilk uykuya yatırdım bir saat sonra uyandı 13.30 da 2. Uykuya yattı bir saat uyudu 17.30 da 3. Uykuya yattı bir saat uyudu yine. 20.00 da 30 dakikalık bir uykuya yattı tam 20.30 da uyandı. 22.30 da akşam uykusuna yatıracağım

kızlaaarrr ❤️ biz nöroloji randevusundan çıktık. doktor yarım saate yakın muayene etti, her hareketine baktı. reflekslerine baktı. anormal hiçbir şey görmüyorum ben sürekli prematürelerle çalışıyorum, olsa fark ederdim. için rahat olsun dedi bana 🥹🥹🥹🥹 kaslarında sertlik yok, kollarında biraz var o da prematüriteden kaynaklı olabilir, önleyici fizik tedavi faydalı olur için dedi. baş büyüklüğü genetik olabilir, babasının da bi 60 cm var başı dedi. 😅 başı biraz büyük ama büyüme eğrisi normal ilerlemiş dedi. size en iyi ultrasonu çektirebileceğiniz hocayı söyleyeceğim, yarın ona gidin bir de ultrasonla bakalım içimiz rahat etsin. mr'a gerek görmüyorum dedi. öyle hafifledim ki yürümüyorum uçuyorum sanki. yarın ultrason var inşallah o da tertemiz çıksın allahım. hemen size haber vermek istedim 🥹🌸❤️
Valla kuzum rahatlamana çook sevindim, anlattıklarına dayanarak burada hepimiz zaten bebeğinde anormal bir durum olmadığını düşünmüştük zaten öyle de oldu bak 😍 İnşallah yine ruhunu daraltacak birşeyle karşılaşmazsın. Bebişinle daha mutlu anlar yaşarsın hep canım. Bizi de sevindirdin ohh be ! 🤗

Saatleri kısa ama 1 er saat sizin 2 uyku ne kadar oluyor
Maksimum 1 saat uyuyor. Uykuya geçmeden önce de yarim saat uyutmak için uğraşıyorum.
Ben akşam 10.30 da uyuyacak şekilde planladım bugün için yavaş yavaş akşam 9 a çekeceğim. Sabah uyanma saati 9 bizim sonra 10.30 da ilk uykuya yatırdım bir saat sonra uyandı 13.30 da 2. Uykuya yattı bir saat uyudu 17.30 da 3. Uykuya yattı bir saat uyudu yine. 20.00 da 30 dakikalık bir uykuya yattı tam 20.30 da uyandı. 22.30 da akşam uykusuna yatıracağım
Aslında ben de senin gibi 10.30 ve 14.00 da uyutuyorum. 17.00 da uyutmak istiyorum çok direniyor. Bazen bi yarim saat uyuyor. Aksam saat 21.00 de gece uykusuna geçiyor. Eger saat 18.00 den sonra uyutursam gece uykusu çok bölünüyor. Zaten 18.00 de babası geliyor biraz da onunla vakit geçiriyor.

Ayça kalkan mıydı doktorunuz? O mu sorun olduğunu düşündü bebeğinizde?
çocuk doktorumuz o evet. göz için mi diyorsunuz? göz için kimse sorun olduğunu düşünmedi kendim rahatsız oldum bir iki gündür. kol bacak kaslarındaki sertlik için dediyseniz nöroloji doktorumuz ayrı. başka bir eğitim araştırma hastanesinde nöroloji takibimiz vardı, oradaki doktor dedi kas tonusu fazla, başı da biraz hızlı büyümüş geldi diye. ayça hanım bir şey söylemedi, baş tutması ya da oturması için. zamanla daha iyi yapacak demişti.

• Beğen
Reactions: Gao
Tabi özellikle ilk 3 aya özgü bir şey. 4. aydan sonra biter deniyor. Daha tam geçmedi.
Yapmaz mıydı kaka yapacağında dudaklarını önde büzüp şaşı bakış ilk ay? 😄
yok yok hiç yapmadı galiba ya 😳 ya da bir ihtimal ben fark etmedim ama şimdi buluttan nem kaptığım için dikkatimi çekti. 4. ayın bitmesine 15 gün falan var bakalım inşallah geçer ya 😬

kızlaaarrr ❤️ biz nöroloji randevusundan çıktık. doktor yarım saate yakın muayene etti, her hareketine baktı. reflekslerine baktı. anormal hiçbir şey görmüyorum ben sürekli prematürelerle çalışıyorum, olsa fark ederdim. için rahat olsun dedi bana 🥹🥹🥹🥹 kaslarında sertlik yok, kollarında biraz var o da prematüriteden kaynaklı olabilir, önleyici fizik tedavi faydalı olur için dedi. baş büyüklüğü genetik olabilir, babasının da bi 60 cm var başı dedi. 😅 başı biraz büyük ama büyüme eğrisi normal ilerlemiş dedi. size en iyi ultrasonu çektirebileceğiniz hocayı söyleyeceğim, yarın ona gidin bir de ultrasonla bakalım içimiz rahat etsin. mr'a gerek görmüyorum dedi. öyle hafifledim ki yürümüyorum uçuyorum sanki. yarın ultrason var inşallah o da tertemiz çıksın allahım. hemen size haber vermek istedim 🥹🌸❤️
Sırf senin mesajına bakmak için baktım bugün çok şükür kuzum biliyorduk ama duymuş da olduk😍 Benim yerime de kocaman sarıl bebişine gözünüz aydın 🧡
Kızlar şimdi bi influencırın hikayesine denk geldim de sütü ne kadar sarı baya yağlı galiba maşallah diyeyim de nazar değmesin. Normali bu mu sizinkiler nasıl,benimki baya beyaz bu sütün yanında 🥲
Benimki bildiğin turuncuydu ben de ağlıyordum benim sütüm bozuk mu diye djjddj Meğer çok yağlıymış kıymet bilemedik 🫠 Bol bol da sağmıştım o zamanlar çok sütüm vardı ama noldu ben memlekete gittiğimde elektrik gidip gelmiş ve buzluktaki her şey erimiş kolostrum sütlerim de hep gitmiş 🥹

Valla kuzum rahatlamana çook sevindim, anlattıklarına dayanarak burada hepimiz zaten bebeğinde anormal bir durum olmadığını düşünmüştük zaten öyle de oldu bak 😍 İnşallah yine ruhunu daraltacak birşeyle karşılaşmazsın. Bebişinle daha mutlu anlar yaşarsın hep canım. Bizi de sevindirdin ohh be ! 🤗
ay canım benim 🫠 inşallahhhh hepimiz sıkıntısız sağlıkla büyütelim bebelerimizi. güzel günlerini görelim, hep yanlarında olalım. söz konusu evlat olunca insan soğukkanlı bakamıyor galiba 🥹 ama siz beni çok rahatlattınız. valla öyle bi durumdaydım ki 4. ay sendromu falan vız geldi tırıs gitti bir haftadır. yeter ki sağlıklı olsun sabahlara kadar beklerim, akşama kadar kucağımda gezdiririm ne var ki dedim. çok şükür iyi gidiyoruz 🥲❤️

Aslında ben de senin gibi 10.30 ve 14.00 da uyutuyorum. 17.00 da uyutmak istiyorum çok direniyor. Bazen bi yarim saat uyuyor. Aksam saat 21.00 de gece uykusuna geçiyor. Eger saat 18.00 den sonra uyutursam gece uykusu çok bölünüyor. Zaten 18.00 de babası geliyor biraz da onunla vakit geçiriyor.
Benimki uykuya direnmedi aksine uyumak istedi bugüne kadar hep 10 da uyanır 1 e kadar uyumaz 1 de 1 saat uyur sonra akşam 5 e kadar dururdu bugün bu sistemi denedim şimdilik iyi gibi az önce uyku belirtileri gösterdi yatırdım uyudu şimdi

yok yok hiç yapmadı galiba ya 😳 ya da bir ihtimal ben fark etmedim ama şimdi buluttan nem kaptığım için dikkatimi çekti. 4. ayın bitmesine 15 gün falan var bakalım inşallah geçer ya 😬
İlk aylarda çoktu azaldı şimdi 😄

Back