• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Mesaj filan gelecek mi bisi soyledilermi bana bi tarih vermedi çünkü mesaj gelcek dedi..

Güle güle biriksin oglusunun paracıkları.. Birikim yapmak şart anacim bende bi kumbara yapmayı düşünüyorum su sira.. Kizima doğum hediyesi verilen altın para ne varsa görürdüm kuyumcuya bilezik yaptırdım evlenirken takicam inşallah koluna öbür türlü harcardik biz cunku biliyorum.. En iyi yatırım altın gene..

Ay inşallah yatmıştır bizimde hemen ariycam pazartesi.. E devlette gözüküyormu peki yatan para.. Çünkü rapor paralarim filan gözüküyor aldığım miktarlar sut parası da gözüküyor ama o 300 lira yok..
Canim sen benden 1 gün once dogum yapmıştın sanirim ben bugun aldim paramı senin kesin yatmistir pazartesi cekersin 30 temmuzda doğum yapmistim ben

Mesaj filan gelecek mi bisi soyledilermi bana bi tarih vermedi çünkü mesaj gelcek dedi..

Güle güle biriksin oglusunun paracıkları.. Birikim yapmak şart anacim bende bi kumbara yapmayı düşünüyorum su sira.. Kizima doğum hediyesi verilen altın para ne varsa görürdüm kuyumcuya bilezik yaptırdım evlenirken takicam inşallah koluna öbür türlü harcardik biz cunku biliyorum.. En iyi yatırım altın gene..

Ay inşallah yatmıştır bizimde hemen ariycam pazartesi.. E devlette gözüküyormu peki yatan para.. Çünkü rapor paralarim filan gözüküyor aldığım miktarlar sut parası da gözüküyor ama o 300 lira yok..

Yok görünmedi bende canım. Erken yattığı için göremedim belki de bilmiyorum ama göremeyince aradım ben adamda sağolsun çok yardımcı oldu. Kimliğin yanında olsun bu arada ararken lazım oluyor.

baldan_madam baldan_madam canım geçmiş olsun. Tetanoz aşısı 2 ay alısındaki 5li karmada var ondan yapmamıştır. Kıyamam bende oğlumda yapmıştım öyle kendim hem de :( kanamamıştı ama çok ağlamıştı bende çok üzülmüştüm. Alıştım kesmeye sonra ama.

Arkadaslar günaydın 26 temmuzda dogum yaptım dogum parasının yatıp yapmadığını öğrenmek ıcın nereyi aramam gerekiyor

Saol canım ya içim rahatladı biraz internette okuyunca 2 aylık bebek göz teması kurmuyorsa nörolojik olarak doktora kontrol ettirilmeli diyordu birde forumda yazılanları okuyunca insan ister istemez tedirgin oluyor.:KK43:(
Üzülme, daha yeni birsürü şeyler keşfetniştir O. Sende izle onu farkedersin.
Benim oğlum eskiden göz etrafını temizleyince gözünü kapatmazdı. Şimdi refleks olarak elimi yaklaştırdıpımda bile kapatıyor maşallah.
Böyle şeyler öğreniyor bunlarda yeni şeyler. Onunla konuş.

Önceki mesajımda yazdım sabah gülmüyordu öğleden sonra her dediğime gülmeye başladı. Yani bir gün içinde büyüyor bebekler maşallah Allah hepsini korusun.

Hayır süt parası için bak ben çalışmıyorum ama eşim memur.
Eşim gitti süt parasını almaya başvuru için değil parayı almak için. Ordaki çalışan demiş ki siz memursunız vermiyoruz sadece eşi işçi olan ve sigortası olanlara veriyoruz demiş. Biz bilmiyorduk öyle olduğunu sigorta olması yeterli sandık. Bizede öyle dediler alalım demiştik bez parası yaparız süt parasını :KK70: kısmet olmadı :)

Sen çalışıyorsan farklı olabilir.
Ben calisiyorum canim ama sozlesmeliyim. nasil oluyor acaba

Kızlar gece emzirme süreleriniz nasıl? Deniz 2 kez uyanıyor birinde çok az emerken yaklaşık 7 dakika falan diğerinde eh belki 10 dk emip uyuyor. Yetiyordue heralde :/

Kızlar gece emzirme süreleriniz nasıl? Deniz 2 kez uyanıyor birinde çok az emerken yaklaşık 7 dakika falan diğerinde eh belki 10 dk emip uyuyor. Yetiyordue heralde :/
benim 5 kez kalkıyor sanirim ve 15 dakikaya yakın memede kalıyor hiç kesintisiz üç saat uyuduğunu görmedim bizimkinin

Gece bir kere 1-2 arası emiyor 5-10 dk arası sonra sabah 5-6 arası aynı şekilde emiyor canım zaten benimkinin 10 dkdan fazla emdiği nadir gün içinde de 10 15 dkka emiyor kilo alışı da iyi

Benim bebegim de 35+6 da dogdu 17 agustosta kilosu iyidi fakat gözünde bir cizgi seklinde bir kanla dogdu halen gecmedi goz muayenesine ne zamam gitmeliyim?

Gece bir kere 1-2 arası emiyor 5-10 dk arası sonra sabah 5-6 arası aynı şekilde emiyor canım zaten benimkinin 10 dkdan fazla emdiği nadir gün içinde de 10 15 dkka emiyor kilo alışı da iyi
Benimkinin de kilo alımı gayet iyi maşallah o yüzden çok takmadım.

Bize Eylül de alabilir dedi öyle aldık. Evet bencede bende çeyrek alıcam. Bize doğumda hiç para gelmedi. İki tane küçük altın sadece. Senin kız şanslı anam :KK70:

Bencede çeyrek en güzeli para öyle kaldimi ekmek bitmiş cay bitmiş diyip diyip cekiliyo içinden durdugu yerde azalıyor cogalmiyor altın iyidir iyi.. aileye uzun zaman bebek girmeyince benim kız buldumcuk gibi oldu ondan :KK70:

Merhaba size iki sorum olacak süt parasi ve dogum parasi farklı seyler mi?

İkinci olarak dogum yapali 1 ay oldu dogumda cok dikisim oldu dikislerim iyileşmek üzreyken düsmeye basladiginda son birkac gundur yeniden sizlamaya basladi bu durumu yasayan oldu mu?

Farklı şeyler simdi bi sut parası var 122 lira mi ne onu doğumda hastaneden isliyolarmis ama suresi var eğer vaktinde cekmessen geri alıyorlar.. bide doğum yardımı var oda ilk çocuğa 300 ikinciye 400..... seklinde artan bi miktar ona esin veya sen gidip aile sosyal politikalar bilmem neysi var ona basvuruyonuz evrak doldurtuyo..

Alabilirsin canım aile ve sosyal politikalar Bakanlığına başvuru yapiyorsun

Yok görevli mesaj falan gelecek demedi sadece 25 yatar sonra gidin alın dedi

Acaba illere göre değişiyor mu bak alanlar var içimizde..

Canim sen benden 1 gün once dogum yapmıştın sanirim ben bugun aldim paramı senin kesin yatmistir pazartesi cekersin 30 temmuzda doğum yapmistim ben

İnşallah yatmıştır ya pazartesi koşarak gideyim ben iyisimi pttye :KK70:

Yok görünmedi bende canım. Erken yattığı için göremedim belki de bilmiyorum ama göremeyince aradım ben adamda sağolsun çok yardımcı oldu. Kimliğin yanında olsun bu arada ararken lazım oluyor.

Demekki orda gözükmeyecek.. Bende açıp açıp e devlete bakıp duruyorum ana ekrana ekledim linkini resmen ha hergun bakiyom :KK70: bu para da cekilmesse geri alınanlardan değildir demi ya sut seysi gibi..

Canim seni çok iyi anlıyorum bide seninki prematüre olduğu için sen ekstra hassasiyetin var bunlar olabilecek şeyler eminim o kişi bilerek kesmedi çocuğun tirnagini bu senin elinde de olabilirdi hani bizde bi laf varya akacak kan damarda durmaz diye çok doğru bi söz onemliolan Rabbim daha büyük bişey vermeden atlatmaniz kendini birazcık rahatlat bide çocuklarımızı cam kavanoz da büyütemeyiz zaman geçip buyudukce düşecekte dizleri kanayacakta ne bilim eli kolu moraracak bunlar doğal olan şeyler sen kendini bu kadar üzme ins beni yanlış anlamazsin kafana çok takar san erken yaslanirsin azıcık Relax olalım :)
Sağol canım haklısın :) olmaya çalışıyorum ama işte zamanla alışıcaz heralde. Yavaş yavaş oluruz inşallah yoksa saçlarım bembeyaz olur erkenden :)

baldan_madam baldan_madam canım geçmiş olsun. Tetanoz aşısı 2 ay alısındaki 5li karmada var ondan yapmamıştır. Kıyamam bende oğlumda yapmıştım öyle kendim hem de :KK43: kanamamıştı ama çok ağlamıştı bende çok üzülmüştüm. Alıştım kesmeye sonra ama.
Sağol canım içim rahatladı. Tetanoz aşıdı kafama takılmıştı. Şimdi rahatladım :)
Benim bebegim de 35+6 da dogdu 17 agustosta kilosu iyidi fakat gözünde bir cizgi seklinde bir kanla dogdu halen gecmedi goz muayenesine ne zamam gitmeliyim?
Canım pzt git hemen. 36 hafta altında doğan bebeklerde 1. Ayında rop muayenesi yapılıyor. Çocuk dr bize 1. Ayına randevu aldırmıştı. Önemli bir muayeneymiş. İhmal etme. Göz dibinde damarlanmaya bakıyorlarmış.

Bencede çeyrek en güzeli para öyle kaldimi ekmek bitmiş cay bitmiş diyip diyip cekiliyo içinden durdugu yerde azalıyor cogalmiyor altın iyidir iyi.. aileye uzun zaman bebek girmeyince benim kız buldumcuk gibi oldu ondan :KK70:

Farklı şeyler simdi bi sut parası var 122 lira mi ne onu doğumda hastaneden isliyolarmis ama suresi var eğer vaktinde cekmessen geri alıyorlar.. bide doğum yardımı var oda ilk çocuğa 300 ikinciye 400..... seklinde artan bi miktar ona esin veya sen gidip aile sosyal politikalar bilmem neysi var ona basvuruyonuz evrak doldurtuyo..

Acaba illere göre değişiyor mu bak alanlar var içimizde..

İnşallah yatmıştır ya pazartesi koşarak gideyim ben iyisimi pttye :KK70:

Demekki orda gözükmeyecek.. Bende açıp açıp e devlete bakıp duruyorum ana ekrana ekledim linkini resmen ha hergun bakiyom :KK70: bu para da cekilmesse geri alınanlardan değildir demi ya sut seysi gibi..

Geri gidiyor ama 1 sene süresi var diye biliyorum çok vakit kaybetmeden ara sen..

Kızlar sinirlerim çok bozuk. Abisine gittik akşam eşimin. İki çocukları var. Benim elim alışkın çok güzel tırnak keserim diyordu hep. Ben de kendim tedirgin oluyorum keserken eli alışkın diye izin verdim. Ama keserken yanlışlıkla elini kesti oğlumun. Kuzum nasıl ağladı anlatamam. Baktım kanamaya başladı baya aldım hemen doktora götürdüm mikrop falan kapmasın diye. Acilde pansuman yaptılar sardılar elini. Gidene kadar iç çekti kuzum. Ben de yol boyu ağladım onla. Daha yeni kendime geliyorum. :KK61: Dr ilaçla sardı. Tetanoz aşısına gerek yok mu dedim yok dedi. Ama normalde gerekmez mi? Küçük diye mi yapmadı acaba :cry:
Ay canim gecmis olsun. Elini kesti derken etini mi kaptirdi? Ben de yanlislikla etini kestim ve kanadi. Hungur hungur agladim ama oglum aglamadi hatta guluyodu oyle olunca acimiyo heralde dedim. Baya kanadi, steril gazli bez bastirinca geciyormus. Oyle yaptim ben de. Cok dikkatli olmak lazim valla ben de bi daha uyurken kesicem :(

Bu sut parasini 5 sene sureyle alabilirsiniz yaziyo internette. Yanlis bilgi mi geri mi aliyolar cekmezsek ben hicbisey anlamadim bu sut parasindan

1 sene diye biliyorum ben canım.. ilk bebeğimde almadım zaten o zaman yoktu. Bu bebişte aldım ama süresini net bilmiyorum o yüzden

kızlar oğlumun bezinde kan gördüm iki bez ard arda ilk doğduğunda olmuştu tedirgin olmadık geçti ama şimdi 42 günlük bu ne olaki?

kızlar bebeğime bunları alıcam nasıl? Çoraplı olan el ve kol için çıngırak
Tavşanlı plan da tavşan müzeikliymiş. Artok başlamak lazım böyle oyuncaklar almak lazım :)
_20170917_170321.JPG
_20170917_165652.JPG
_20170917_165813.JPG

Back