• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Benim ki 28 gunluk cnm agzimi kapatiyorum ama korkuyorum nefesle bulasiyo Allah korusun... zencefilli bal yutuyorum surekli sicak seyler icmeye xalisiyorum humana,cay, vs. Ellerimi.zaten surekli yikiyorum paranoya oldum iyice... Allah sifa versin size de
Saol canım olursa korkma inşallah geçmez maskesiz yanasma yanına geçmez

Canim benim sadece nisan gelmisti ama doktor dogumun baslamasi 10 gunu bulabilir beklersen bebek irilesir dedi gunumden 4 gun once hic sancim yokken suni sanci ile dogum yaptim. 12 saat suni sanci verdiler son 2 saati kotuydu sadece. Suyum kendiliginden patladi, su bosalinca da doguma aldilar. Ben epidural aldigim icin ikinma hissi olmadi ve dogumum cok kotu gecti o yuzden. Epidurali duzgun vermeyi beceremediler daha dogrusu. Onun disinda suni sancida bi sikinti yok su an hatirlamiyorum bile acisini. Benim dogum ve sonrasi cok kotuydu sadece o da benimle alakali bi durum. Hayirlisiyla kavusursun insallah.
bunuda çevremde cok duydum,epidurali tam zamaninda vermek cok önemli yoksa dogum uzuyor,anne ıkınma işini yapamıyor,anestezi uzmani da doktor kadar muhim,ama onu da seçemiyosun ki kim denk gelirse

Gözünü korkutmayayım ama berbat ötesi bir sancı. Acıdan defalarca safra kustum. Ama açılma oldukça dua ettim Allaha sığındım. Eğer pes etseydim sezeryana alabilirlerdi. Epidural taktırdım 6 saati epidural le geçti açılmam çoğalınca epidurali kesip tekrar suni sancı bağladılar. En nihayet doğum yaptım. Dikişli oldu. Ama şuan hiçbirşey hatırlamıyor gibiyim sanki hikaye gibi geliyor. Gelip geçiyor işte. Çok şükür oğlum 80 günlük oldu.
Açılma 4cm olana kadar epidural takmiyorlar degil mi?Sancı yapay,anestezi yapay,üstüne bi de kesi ,bunun neresi normal doğal dogum?ebelerimizin normal dogumuyla bizim normal dogum arasinda malesef dağlar var,o yüzden sezeryan mi olsam karar veremedim

Arkadaşlar bebekleriniz kaç günlük ve geceleri kaç saat aralıksız uyuyorlar ortalama? Benim kızım 44 günlük 2.5 saatte bir uyanıyor çoğunlukla
O zamanlarda öyleydi benim Oğlumda 15 gündür falan 3-4 saatte uyanıyor yani önceki beslenmesine bağlı aslında ama büyüdükçe uzuyor merak etme eskiden saatte bir uyanıyordu

3 saat cok iyi 1 gun boyunca suni sanci çekip sezeryana alınanları duyuyoruz hep
Dikiş diyosun da. Kendi sancım da gittim hastaneye açılmam da vardı yine de mecbur dikiş attılar. İlk doğumum diye belkide ama şimdi hiç iz yok bazıları korkutuyor afedersin eskisi gibi olmuyormuş toparlanmıyormuş ama ben bi fark görmedim her anlamda.

Dikiş diyosun da. Kendi sancım da gittim hastaneye açılmam da vardı yine de mecbur dikiş attılar. İlk doğumum diye belkide ama şimdi hiç iz yok bazıları korkutuyor afedersin eskisi gibi olmuyormuş toparlanmıyormuş ama ben bi fark görmedim her anlamda.
Şanslısın canim ya,işte herkesin durumu farklı

bunuda çevremde cok duydum,epidurali tam zamaninda vermek cok önemli yoksa dogum uzuyor,anne ıkınma işini yapamıyor,anestezi uzmani da doktor kadar muhim,ama onu da seçemiyosun ki kim denk gelirse

Açılma 4cm olana kadar epidural takmiyorlar degil mi?Sancı yapay,anestezi yapay,üstüne bi de kesi ,bunun neresi normal doğal dogum?ebelerimizin normal dogumuyla bizim normal dogum arasinda malesef dağlar var,o yüzden sezeryan mi olsam karar veremedim
Sen ztn sezeryan olmak istiyorsun. Ben yazdıklarından onu anladım.

Sen ztn sezeryan olmak istiyorsun. Ben yazdıklarından onu anladım.
Kendiliginden suyum ve sancim gelse keşke,kesinlikle normal dogum için ugraşırım ama yok işte,bir hafta daha bekleyeyim 40 hafta olsun diyorum ama doktor beklemez,suyun az diyor,geriye suni sanci almak ya da sezeryana girmek kalıyor,sezeryan daha mantikli geliyor,suni alınca dayanamayıp epidural de isterim üstüne bebegin kafasi büyük o yüzden alttan kesiyide yerim,eee ben ne anladim bu işten diyorum:KK51::KK51:

Canim eskiden dikis olmuyormus ama yine yirtik oluyomus. Epizyo kontrolsuz yirtilmayi onluyo aslinda. Eskiden dikis olmadan kendi kendine kayniyomus yirtiklar. Benim de mesela dikisim tutmadi ic dikislerim acildi, bir daha dikmediler kendi kendine kaynar ama goruntu kotu olur dediler. Eskilerinki de oyledir muhtemelen.
Yalniz dedigin gibi dogal bisey degil ben alttan sezaryen olmus gibiyim. Dikislerim 2 saat surdu. Ben de senin gibi cok kararsizdim normal mi sezaryen mi diye, dogumum o kadar zor oldu ki sezaryen olanlar cok cabuk iyilesirken ben 1.5 ayda ancak toparladim. Icinden geceni yap bence normal normal diye tutturmanin anlami yok bazi durumlarda ;)

Kendiliginden suyum ve sancim gelse keşke,kesinlikle normal dogum için ugraşırım ama yok işte,bir hafta daha bekleyeyim 40 hafta olsun diyorum ama doktor beklemez,suyun az diyor,geriye suni sanci almak ya da sezeryana girmek kalıyor,sezeryan daha mantikli geliyor,suni alınca dayanamayıp epidural de isterim üstüne bebegin kafasi büyük o yüzden alttan kesiyide yerim,eee ben ne anladim bu işten diyorum:KK51::KK51:
Doktor u dinlemek gerekir. Sonuçta önce Allaha sonra dr a emanetiz.

Kizlar bebeklerinizle sehirlerarasi yolculuk yaptiniz mi? Ben 4 5 saatlik bi yere gitmek istiyorum ama nasil olur bilemedim hasta falan eder miyiz diye cekiniyorum :/ 55 gunluguz bu arada.

Kizlar bebeklerinizle sehirlerarasi yolculuk yaptiniz mi? Ben 4 5 saatlik bi yere gitmek istiyorum ama nasil olur bilemedim hasta falan eder miyiz diye cekiniyorum :/ 55 gunluguz bu arada.
4 5 saat iyi bence gidilir.
Benim eşim tutturdu antalyaya gidelim diye. Bnm uçak fobim var. 12 saat yol gidelim diyo. Erken rezervasyon ile tatil almıştık hamileleiğimin başında. O zmn tahmin edememiştim. Bebeğimin hasta olacağını. Şimdi de eşim bir şey olmaz diyor ama ben sürekli emziriyorum. Kendi tatil yapacak ben bebek bakıcam ne anladım bu işten. Sen git diyorum. Saçmalama diyor. Bence bebekler 4 aylık olmadan mecbur olmadıkça çok ızun yol iyi değil.

4 5 saat iyi bence gidilir.
Benim eşim tutturdu antalyaya gidelim diye. Bnm uçak fobim var. 12 saat yol gidelim diyo. Erken rezervasyon ile tatil almıştık hamileleiğimin başında. O zmn tahmin edememiştim. Bebeğimin hasta olacağını. Şimdi de eşim bir şey olmaz diyor ama ben sürekli emziriyorum. Kendi tatil yapacak ben bebek bakıcam ne anladım bu işten. Sen git diyorum. Saçmalama diyor. Bence bebekler 4 aylık olmadan mecbur olmadıkça çok ızun yol iyi değil.
Selam, bebeğin nasıl? Doktor ne diyor? ALLAH şifa versin

Suni yada normal farketmez annenin çektiği sancı esnasında beynin salgıladığı hormonların bebeğin bağışıklık sistemi için çok önemi var. Boşyere sancı çekerim düşüncesi yanlış aslında.

Kızlar benim kızımın gaz problemi yok gibi artık ve ondan beri de her bezinde kaka var günde bi kere dolu yapıyo bazen iki günde bir ama ama bezlerinde avuç ayasi kadar kaka oluyor rengi şekli de normal görünüyor haftaya doktor kontrolumuz ama böyle olan var mi sormak istedim

Kizlar oglum yesil kaka yapti bu ne anlama geliyor acaba? Eskiler usuttu ondandir diyor ama dogru mudur ki? Oncesinde de baya kustu :( atesi olmadan doktora da gitmek istemedim ama napsam bilemedim.

Kizlar oglum yesil kaka yapti bu ne anlama geliyor acaba? Eskiler usuttu ondandir diyor ama dogru mudur ki? Oncesinde de baya kustu :( atesi olmadan doktora da gitmek istemedim ama napsam bilemedim.

Kizlar oglum yesil kaka yapti bu ne anlama geliyor acaba? Eskiler usuttu ondandir diyor ama dogru mudur ki? Oncesinde de baya kustu :KK43: atesi olmadan doktora da gitmek istemedim ama napsam bilemedim.
Fazla beslenmede de olabiliyor canım dediklerin çok kafana takılırsa da doktora git için de rahat eder

Kızlar benim kızımın gaz problemi yok gibi artık ve ondan beri de her bezinde kaka var günde bi kere dolu yapıyo bazen iki günde bir ama ama bezlerinde avuç ayasi kadar kaka oluyor rengi şekli de normal görünüyor haftaya doktor kontrolumuz ama böyle olan var mi sormak istedim
Canım bizde aynı anlattığın gibiydik ama değişimler başladı yavaş yavaş. Bu hafta düzeltilmiş yaşı 7 haftalık olduk ve sanırım büyüme atağı yaşıyoruz. Hergünü rahat geçiren çocuk Bugün 4. Gün oldu daha kaka yok. Tabi alışık olmayınca şaşırdım bugüne kadar bekledik. Arayada hafta sonu girecek diye dr a gittik fitil söyledi. İlk defa bugün çok ilginç ve daha cıyak cıyak ağlamaları oldu. Sürekli memede kalmak istiyo. Hepsine alışıcaz tabi zamanla. Bence sizin durumlarda gayet normal. İnşallah hiç değişmezde hep aynı rahat rahat yapar annesi.

Bu arada bu linki buldum gezinirken arkadaşlar isteyen okusun çok güzel bilgiler vermiş yazan anne. http://www.benimgunlerim.com/bebeklerde-buyume-atagi-nedir/

Kızım bi iki gündür sürekli yumruğunu ağzına götürmeye uğraşıyodu. Sabah baktım beşiğinde parmaklarını açarak götürmeye uğraşıyo. O kadar ilginçki sabah beceremeyen çocuk akşam üstü baş parmağını ağzına şapur şupur götürmüş bide emiyo. Öğrenme hızına şaştım kaldım. Maaşallah diyeyim ama demek bu büyüme ataklarını yaşamaları çok normalmiş yavrucukların.

Back