• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Ohal tam bizim hamileliklere denk geldi dimi kotu oldu :KK43: ama bana dusuk riski oldugunda doktor rapor vermisti cok ciddi sorun olunca mi veriyorlar acaba bilemedim. Benim de ekim sonu bitiyo iznim sonra yillik izinlerimi kullanicam ama o da 20 gun sadece. Ah keske uzun uzun izinlerimiz olsa.
Canim bu arada sut stoklama isi nasil oluyo? Mesela 40 cc cikinca onu digerleriyle birlestirip mi atiyosun buzluga yoksa oyle ayri ayri mi? Posetler kac cc lik? Ben hic stoklamadim zaten daha mamayi kesemedim sagdigimi iciriyorum ama ise baslayinca lazim olur bana da.
Emzirme sonrası sagiyorum dolaba koyuyorum ayrı kaplarda en son birikince poşette topluyorum hepsi dolapta soğumuş olacak ama aynı soguklukta sonra poşeti dondurucuya atıyorum bana da bi arkadaş tarif etti poşetler epey çok alıyor ama ben o gün ne kadar çıkarsa doldurup atıcam artık dün mesela toplamda 115 cc attım bi öğün ancak

Veriyorum canım. Bu ay bi sabah bi akşam vereyim dedim mamayi azaltalim diye. Ama 600 gr aldı bu sefer mecbur tekrar arttirdim :KK43:
Ya ben mama vermek istiyorum eşim öok karışıyor verme de verme inanki bütün gün uyumadı gecede en az iki kez uyanıyor. Birde üstüne meme apsesi oldum doktor mememi kesip aldı apseyi bu sefer o memeden kanlı süt geldi tek göğüs meme veriyorum haleda mama verme diyor

Canim havluyu isit utuyle sert olan gogsune tut. Sonra emzir ya da sag. Sut goguste sertlesiyo gogsunde kalmasin artabilir cunku
Kuzum ertesi gün ağrısı arttı dediğin gibi yapmıştım zaten ama geçmedi sağamıyorum sütümü göğüs ucu yaralarımdan çok kötü acıyor. Dün doktor kesip aldı apseymiş zamanla daha da büyürdü dedi. Şimdide o memeden kanlı süt geliyor :(

Yaa kızlar ben kafayı yiycem artık bi sıkıntının biri bitiyor biri başlıyor şu kırk günde bir senede yaşamayacağım rahatsızlığı yaşadım. Göğüs ucum yoktu ona uğraştık süt yoktu ona uğraştık kaşıntı kabarma zaten hala var bide apse yüzünden şimdi kanlı sütüm çıktı emziremiyorum ağlayıp duruyor elimin aileside kucağa alıştırdı geceleri uyumuyo uyuymıyorumvalla hiç iyi değilim psikolojim hiç iyi değil

Yaa kızlar ben kafayı yiycem artık bi sıkıntının biri bitiyor biri başlıyor şu kırk günde bir senede yaşamayacağım rahatsızlığı yaşadım. Göğüs ucum yoktu ona uğraştık süt yoktu ona uğraştık kaşıntı kabarma zaten hala var bide apse yüzünden şimdi kanlı sütüm çıktı emziremiyorum ağlayıp duruyor elimin aileside kucağa alıştırdı geceleri uyumuyo uyuymıyorumvalla hiç iyi değilim psikolojim hiç iyi değil
Geçmiş olsun canım ya benim kızım da kucağa alıştı hatta koala diyodum artık bi ara omuzdan başka yerde uyumuyodu ben de yarı kundak yapıp gözünü kapatıyorum elini tutuyorum pispisliyorum bazen ayağımda hafif sallayarak bazen sadece yanına yatarak bi şekilde uyumaya alıştık çok şükür
Emse de doymadigini mi düşünüyorsun canım bi ara kızım öyle krizlere girdi bende emzirme sonrası günde bi kere genelde akşam yatarken 60 cc mama yaptım iki aksam 30 cc bile içmedi demekki doyuyordu ama işte öyle bi kriz gelmiş demekki o dönem belki büyüme atagidir dedim sen şimdi tek göğüs diyosun bi dene istersen doktora danış eşin de olsun yanında duysun

Geçmiş olsun canım ya benim kızım da kucağa alıştı hatta koala diyodum artık bi ara omuzdan başka yerde uyumuyodu ben de yarı kundak yapıp gözünü kapatıyorum elini tutuyorum pispisliyorum bazen ayağımda hafif sallayarak bazen sadece yanına yatarak bi şekilde uyumaya alıştık çok şükür
Emse de doymadigini mi düşünüyorsun canım bi ara kızım öyle krizlere girdi bende emzirme sonrası günde bi kere genelde akşam yatarken 60 cc mama yaptım iki aksam 30 cc bile içmedi demekki doyuyordu ama işte öyle bi kriz gelmiş demekki o dönem belki büyüme atagidir dedim sen şimdi tek göğüs diyosun bi dene istersen doktora danış eşin de olsun yanında duysun
Saol canım bizimki gözünü kapattırmıyoki ağlama krizine giriyo aynen doymadığını düşünüyorum çünkü ağlıyor ama bazende kısuyor emdiğini ilk ay kontrolümde 400 gram aldı zaten :( ilk hafta mama verdim sadece sonra hiç vermedim

Gercekten cok zor oluyor yaa ama sabret canim surekli gectigini dusun bu sorunların, onun yeni yeni adim attığını dusun hayal et uzuntu stres sutu etkiliyor biliyorsun ins en kısa surede atlatirsin

Saol canım bizimki gözünü kapattırmıyoki ağlama krizine giriyo aynen doymadığını düşünüyorum çünkü ağlıyor ama bazende kısuyor emdiğini ilk ay kontrolümde 400 gram aldı zaten :KK43: ilk hafta mama verdim sadece sonra hiç vermedim
Gerçekten sınırın altında almış sanırım doktor ne dedi bu duruma ? Benimki ılk ay 1250 gr aldı şimdi de yirmi günde 700 gr almış ki dediğin gibi ağlama krizleri peşine verdim mamayı süt istediği gibi bol gelmeyince emmek istemedi iki aksam emdigini hep küstü uykusu da olunca yorgun düştü mama verdim ben de güzelce uyudu yazık illa da süt diye bebeğe eziyet edemezdim ki gecenin vakti nöbetçi eczaneden aldık hatta mamayı

Bu arada mama bebelac gold reflulu bebekler için olandı hiç kusmadi onu ictiginde

ohdude ohdude canım gün içindeki çişli bezlerinin toplamı bir margarin ya da 5-6 yumurta ağırlığında oluyorsa doyuyor demekmiş anne sütü ile beslenen bebekler için. Bezleri nasıl?

ohdude ohdude canım gün içindeki çişli bezlerinin toplamı bir margarin ya da 5-6 yumurta ağırlığında oluyorsa doyuyor demekmiş anne sütü ile beslenen bebekler için. Bezleri nasıl?
Ya benimki o kadar oluyo mu bilmiyorum çünkü her bezi kakali sürekli değişiyorum çiş de oluyo ama bi kere falan yapmıştır herhalde primada hiç ağırlık olmadı ama huggies kullanırken bez dediğin gibi agirlasiyodu tekrar onu denicem prima çok kafamı karıştırdı bu konuda

Kuzum ertesi gün ağrısı arttı dediğin gibi yapmıştım zaten ama geçmedi sağamıyorum sütümü göğüs ucu yaralarımdan çok kötü acıyor. Dün doktor kesip aldı apseymiş zamanla daha da büyürdü dedi. Şimdide o memeden kanlı süt geliyor :KK43:
Oooo cok gecmis olsun canim benim. Bugun bende de sertlesme oldu. Isittim emzirdim azaldi biraz ama hala var sertlik nasil anlicaz ki bu farki

Ya benimki o kadar oluyo mu bilmiyorum çünkü her bezi kakali sürekli değişiyorum çiş de oluyo ama bi kere falan yapmıştır herhalde primada hiç ağırlık olmadı ama huggies kullanırken bez dediğin gibi agirlasiyodu tekrar onu denicem prima çok kafamı karıştırdı bu konuda
Canım beze göre değişmemesi gerekir ağırlığın. Sonuçta içindeki sıvı miktarı ağırlaştırıyor. Ama kaka için bişey diyemiycem o kafa katıştırır. Yine de ortalama birşey takip edersin bence.

Canım beze göre değişmemesi gerekir ağırlığın. Sonuçta içindeki sıvı miktarı ağırlaştırıyor. Ama kaka için bişey diyemiycem o kafa katıştırır. Yine de ortalama birşey takip edersin bence.
Yok huggies daha dardı bide çizgisi vardı primada hem büyük boya geçtik hem daha geniş çizgisi de yok artık ölçüp bicicem bi şekilde kilo alımı güzel ordan rahatım biraz da

Gerçekten sınırın altında almış sanırım doktor ne dedi bu duruma ? Benimki ılk ay 1250 gr aldı şimdi de yirmi günde 700 gr almış ki dediğin gibi ağlama krizleri peşine verdim mamayı süt istediği gibi bol gelmeyince emmek istemedi iki aksam emdigini hep küstü uykusu da olunca yorgun düştü mama verdim ben de güzelce uyudu yazık illa da süt diye bebeğe eziyet edemezdim ki gecenin vakti nöbetçi eczaneden aldık hatta mamayı
Ya canım en iyisini anne bilir ama belki başka bir sebepten ağlıyor olamaz mı? Benimki de bazen memede ağlıyor hatta garip garip hareket ediyor falan sonra bi bakıyorum ya gürültülü bir şekilde geyiriyor ya da kaka yapıyor ya da bazen burnu tıkanmış olabiliyor ya da gerçekten uyku öncesi huysuzluk olabiliyor. Dikkat ediyorum hep akşam 19:00 civarı aynısını yapıyor meme aynı meme sonuçta. Seninki de hep aynı saat civarı memede huysuzlaşıyorsa bi dikkat etsene. Ben de bikaç kez nöbetçi eczaneden mama almayı düşünmüştüm ama tam o esnada dediğim şeylerden birini yapmıştı sonra anladım yaa sadece meme değil derdi diye.

Ya canım en iyisini anne bilir ama belki başka bir sebepten ağlıyor olamaz mı? Benimki de bazen memede ağlıyor hatta garip garip hareket ediyor falan sonra bi bakıyorum ya gürültülü bir şekilde geyiriyor ya da kaka yapıyor ya da bazen burnu tıkanmış olabiliyor ya da gerçekten uyku öncesi huysuzluk olabiliyor. Dikkat ediyorum hep akşam 19:00 civarı aynısını yapıyor meme aynı meme sonuçta. Seninki de hep aynı saat civarı memede huysuzlaşıyorsa bi dikkat etsene. Ben de bikaç kez nöbetçi eczaneden mama almayı düşünmüştüm ama tam o esnada dediğim şeylerden birini yapmıştı sonra anladım yaa sadece meme değil derdi diye.
Canim benimki de hep dedigin saatlerde huysuzlaniyor. Saat 7 ye dogru gerilmeye basliyorum artik her gun. Memede cilginlar gibi agliyor omzumda gezdiriyorum durmuyor emzigi agzina sokturmuyor yirtina yirtina agliyor. Ben de mama veriyorum artik ancak oyle susuyor diye. Kolik mi acaba?

Canim benimki de hep dedigin saatlerde huysuzlaniyor. Saat 7 ye dogru gerilmeye basliyorum artik her gun. Memede cilginlar gibi agliyor omzumda gezdiriyorum durmuyor emzigi agzina sokturmuyor yirtina yirtina agliyor. Ben de mama veriyorum artik ancak oyle susuyor diye. Kolik mi acaba?
Canım benim sen bilirsin ama bence bigün mama vermeden bi diğer şeyleri dene istersen denemediysen tabi. ben baktım memeyle kavga ediyor hemen arabaya atıyorum bi 10 tur çukurlara tümseklere gire gire geziyoruz evin etrafında eve bi geliyorum kakasını yapıyor. Ya da kucağıma alıyorum kafası tam omuz hizama gelecek şekilde elimle de kulaklarını tutuyorum zıpzıp zıplatıyorum ve aynı zamanda yüksek sesle şşşşşş diyorum ama sürekli artık ağzım acıyor. inanılmaz bişekilde susuyor. Korkuyorum ben de tik kalacak dışarda da şşş diye gezicem diye :)) ve son olarak da burnu; geçen akşam kakasını da yaptıktan sonra ki rahatlaması gerekir, memede bir çığlık attı memele kavga esnasında neye uğradığımı şaşırdım ömrümden ömür gitmiştir sonra dedim tamam meme istemiyorsun kaldırmamla 3-4 kez geğirdi ve burnunu açtım sonra sakinleşti meme almadan uyudu yanı ihtiyacı yine meme değilmiş. Ya bu 3 ay falan heralde böyle geçecek tam çözene kadar ama ben baya yol katettik diye düşünüyorum. Artık uyanıkken full time ağlamamaya başladı mesela. Sanırım temastan çok hoşlandıkları bir dönem sürekli kucakta rahatlıyorlar ve bence hiç bozmaya gerek Yok sonra istesekte o bukadar yapışık olmak istemeyecek. İsterse de o zaman düşünürüz derdimiz o olsun yeter ki. Ayrıca tek ihtiyaçları da meme olamaz ya ve hemen hemen aynı saatte aynı tepkiyi vermezler yani çocuk akşam 7 olunca coşuyor bazen 23:00 e kadar sürüyor bu koşturma ama sonunda geçiyor.

Back