• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Canım ben devam ediyorum artık çok memnunum. Hatta birçok kişi ondan randevu almak için özel olarak ugrasiyorlarmis. Mamayi tamamen bıraktık canım biz. Bizim sıkıntımız tahmin ettiğim gibi silikon göğüs ucuyla beslenemedigindenmis. Düzene girdik çok şükür. 2 ayda 3 kilo almışız maşallah. Doktor da tebrik ediyor bu şekilde devam et diyor. Mamayi vermiyorum ama bazen sütüm gerçekten azaliyor beslenmeme dikkat etmedigimde o zaman bakıyorum açlıktan ağlıyor yapıyorum canim an ayda 1 falandir o da. Canim sende sık sık emzir her emzirmeden sonra ver mamayi emzirmeden mama verme hem göğsünü emmis olur hem de mamayi yer. Doktor da hep öyle diyor zaten
Nasıl besleniyorsun canım? Dikkat ettiğin bişey var mi?

Canım ben devam ediyorum artık çok memnunum. Hatta birçok kişi ondan randevu almak için özel olarak ugrasiyorlarmis. Mamayi tamamen bıraktık canım biz. Bizim sıkıntımız tahmin ettiğim gibi silikon göğüs ucuyla beslenemedigindenmis. Düzene girdik çok şükür. 2 ayda 3 kilo almışız maşallah. Doktor da tebrik ediyor bu şekilde devam et diyor. Mamayi vermiyorum ama bazen sütüm gerçekten azaliyor beslenmeme dikkat etmedigimde o zaman bakıyorum açlıktan ağlıyor yapıyorum canim an ayda 1 falandir o da. Canim sende sık sık emzir her emzirmeden sonra ver mamayi emzirmeden mama verme hem göğsünü emmis olur hem de mamayi yer. Doktor da hep öyle diyor zaten

72 günlük olduk. Araya Bayram girdiği için bugün yaptılar. Rotavirüs 2.ay aşısıyla beraber ya da 3.ayda tek başına yapılıyor.ağıza şurup gibi şırınga ile sıktı.diğerlerinin acısını bastırdı oğlum beğendi aşıyı baya da fazla bir şırınga dolusu aşı.:)
Mamayı bıraktırdı dr.oğlumu iri buldu.
Sütüm az idare etcez artık. Mama yüzünden mi benden mi kilo alıyo anlıcaz. Bebeğimin boyu da uzun. Doğduğundan beri iri ztn ama bakalım azalcsk mı bu ay kilo artışı.
Doğum kilosu boyu kaçtı şimdi kaç oldu canım? Benimde 69 günlük

Selam canım biz de prima 3 numara kullanıyoruz artık keyfine göre kendi kendine yatıp tepindigi de oluyor sürekli kucak istediği de ama gece uykusu deliksiz en az beş saat deliksiz uyuyor gündüz çok sık emiyor gece ihtiyaç duymuyor galiba uyandiramiyorum da emzirmek istesemde kitliyor ağzını doktor da dokunma uyusun dedi biz günde kakasiz beş altı beş değişiyoruz çiş dolu :)
Kaç kilo oldu ki prima 3 e geçtiniz?

selam kızlaar... :) ahhh ahh yenidoğduğu zamanlar daha aktiftim ayoll... sayesinde unutur oldum buralara girmeyi :)) benle ilgilenin diyor hep konuşun benle diyor.. oğluş ayrı isteklerde artık okullar açılacak :) onu gezdir et derken kendime fırsat kalmıyor :)) ooyy oyy :KK70: biz bezde 3 numaraya geçtik. prima ile devam ediyoruz. şükür sızdırma falan sorunumuz olmadı. hatta günde artık 4 kere falan değişiyorum bezini kaka yapmadığı sürece ve çok dolmadığı sürece :) gündüz nefes aldırmıyor yoruluyorum çok.. sık sık kucak istiyor bıraktığım yerde durmuyor oyuncak falan kar etmiyor.. gece de ciyak ciyak bağırıyor ama gündüzden bir nebze daha iyi.. artık sırtım belim kopmaya başladı.. sizlerde durumlar nasıl ??
Canım seninki kaç kilo oldu? Ben hala prima yenidogan kullanıyorum

Aslında bakarsan çok aman aman dikkat edemiyorum canım ogün atladigim oluyor çoğu zaman çocuktan dolayı. Gün içinde emzirirken hep yanima bi içecek aliyorum ama ya rezene ya süt ya da eczaneden aldığımız süt çayı falan

Kızlar 75 gün oldu spinal sezeryan oldum. Sürekli kemik ağrılarım var. Ayak kemiklerim diz el kemiklerim rahat hareket ettiremiyorum çok ağrım oluyor. Sabahları resmen basamuyorum ayaklarimin üzerine. Aranizda var mı böyle Şikayeti olan. Ortopediye gitmeyi düşünüyorum artık

Kızlar 75 gün oldu spinal sezeryan oldum. Sürekli kemik ağrılarım var. Ayak kemiklerim diz el kemiklerim rahat hareket ettiremiyorum çok ağrım oluyor. Sabahları resmen basamuyorum ayaklarimin üzerine. Aranizda var mı böyle Şikayeti olan. Ortopediye gitmeyi düşünüyorum artık
Benimde benzer şikayetlerim var. Özellikle sabahları yere basmakta adım atmakta zorlanıyorum. Sanki bütün dermanım gitmiş gibi. Bnde spinal oldum. Dr a görünmedim ama bunun emzirmekten olduğunu düşünmüştüm. Sonuçta bebeklerimiz için gerekli olan herşey bizdeki depolardan gidiyo ve günden güne tükeniyo. Mantıken süt kalsiyum demek. Süt ürettikçe kalsiyum tükeniyo. E kalsiyum kemik demek eksikliğinde kemik ağrısı olur. Bilmiorum bakalım ilerde bnde dr a görünmeyi düşünüyorum.

Doğum kilosu boyu kaçtı şimdi kaç oldu canım? Benimde 69 günlük
3.7 kg 52 cm doğum. Şuan 64 cm boyu var. Geçtiğimiz haftA mama bıraktık 1 haftada 150 gram aldı annesütü ile. Mama ile daha çok alıyordu. Ama en azından zayıflamadı. Hem emzirme sonrası sütüm çoğaldı.şükürler olsun maaşallah ikimize de. Nazardan korkuyorum.Allah yavrularımızı korusun.

3.7 kg 52 cm doğum. Şuan 64 cm boyu var. Geçtiğimiz haftA mama bıraktık 1 haftada 150 gram aldı annesütü ile. Mama ile daha çok alıyordu. Ama en azından zayıflamadı. Hem emzirme sonrası sütüm çoğaldı.şükürler olsun maaşallah ikimize de. Nazardan korkuyorum.Allah yavrularımızı korusun.
Canim mamayi ne kadar veriyordun birden mi biraktin? Ben de birakmak istiyorum ama zayiflar diye korkuyorum kilo alimi sinirda cunku :/ gunde 3 ogune dusurdum mamayi ama tamamen kesemiyorum iste korkudan.

melegini_bekliyor melegini_bekliyor canım senin bebek kaç kg doğdu şimdi kaç kilo?
Başka bebeklerle kıyaslama. Her bebek farklıdır kimisi oburdur kimisi değil. Kimisi bir memeyi 3-4 dk da bitirir çenesi güçlüdür kimisi 20 dk da bitirir. Bazı bebekler yapı olarak kiloya müsait bazıları ise zayıf genetik olabilir.

Sık sık emzir. Sütün en çok böyle çoğalır. Ve tatlı ye kilo takıntın yoksa. Tahin pekmez ve baklava gibi tatlı ye sütlaç ye vol bol su iç

Bir de bir memeden ötekine geçme hemen mesela birini içiyor sonra bak memene sık biraz süt geliyorsa yine ver gelmiyorsa değiştir.memeyi.
Yağlı süt içip kilo alsın diye.

Son düzenleme:
Canım seninki kaç kilo oldu? Ben hala prima yenidogan kullanıyorum
Canım prima yenidoğan 2-5 kg sanırım. Ben sadece bir paket molfix aldım 2-5 kg. Sonra hemen 3-6 ya geçtim bebeğim için dar olmasın diye. 2-5 diye 5 kg olana kadar beklemedim yani.
4 kg olunca geçtim hemen.
Örneğin 4 numarası 7-14muş bir bebeğe bir bez hem 7kg iken hem 14 kg iken olur mu? Bence olmaz.

Canim mamayi ne kadar veriyordun birden mi biraktin? Ben de birakmak istiyorum ama zayiflar diye korkuyorum kilo alimi sinirda cunku :/ gunde 3 ogune dusurdum mamayi ama tamamen kesemiyorum iste korkudan.
Mamayı aslında bebek kendisi de bırakmak istedi. Artık eskisi gibi istekle içmiyordu. Günde 6 dan 3 e düştü kendiliğinden. Sonra dr çok kilo almış demek ki sütün yeterli dedi. Aynı gün bıraktım bir daha da vermedim. İlk gün çok ağladı. Sonra hiç mama için ağlamadı. Sürekli emzirdim. Ve sonuç olarak memelerim dolgunlaştı. Hatta taşmayan göğüslerim sütü taşırmaya başladı. Bu da bi şükür sebebi. Artık dışarı çıkarken hazırlığım çok kısa süre sürüyor.

Benimde benzer şikayetlerim var. Özellikle sabahları yere basmakta adım atmakta zorlanıyorum. Sanki bütün dermanım gitmiş gibi. Bnde spinal oldum. Dr a görünmedim ama bunun emzirmekten olduğunu düşünmüştüm. Sonuçta bebeklerimiz için gerekli olan herşey bizdeki depolardan gidiyo ve günden güne tükeniyo. Mantıken süt kalsiyum demek. Süt ürettikçe kalsiyum tükeniyo. E kalsiyum kemik demek eksikliğinde kemik ağrısı olur. Bilmiorum bakalım ilerde bnde dr a görünmeyi düşünüyorum.
Bugün ortopediye gittim canım bizlik bir durum gözükmüyor dedi. Nörolojiye git dedi. Ama dediğin gibi vitamin eksikliği diye düşünüyorum bend e artık. En azından benim gibi yaşayan varmış

Bugün ortopediye gittim canım bizlik bir durum gözükmüyor dedi. Nörolojiye git dedi. Ama dediğin gibi vitamin eksikliği diye düşünüyorum bend e artık. En azından benim gibi yaşayan varmış
Nöroloji ne alaka anlayamadım :/ ben dahiliyeye gitmeyi düşünüyorum. Emzirdiğimi ve genel tahlillerime bakılmasını istediğimi söyliycem. Sonuçlardan sonrada ağrılarımdan bahsedicem. Zaten ozaman daha net anlaşılır durum diye düşünüyorum.

Back