• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Bebeğimin hırıltısı var ve arada bir öksürüyo cumartesiden beri. Burnuna serum suyu koyuyorum geçiyor. Öksürüğü normal öyle çok değil. Üşütmüş kısacası bence ve bende üşüttüm.

Sorum şu;
dün bebeğim kakası sarı ve yeşil karışıktı. Bu sabahta sadece yeşildi. Ne olabilir. Yarın doktora gidicem. Bebeğim 58 günlük. Kilo alımı güzeldi şimdiye kadar
Yesil kaka üşütme belirtisi derler hep büyükler canım

Bugün 40 lanacağız dışarı da çıkmak istiyorum ama benim minik içip içip memede uyuyor

Kusma sorunu bizde de var ya :KK43: emziriyorum iki dakika dursun kusuyo gaz bile cikarmadan hemde ikisi birden bide mama takviyesi yapıyorum kusmalar devam habire mama degistiriyorum
Bende de var canim. Ilk baslarda kiyafet degstrmek zor geliyodu ama artik takmiyrm degstryorz. Allahtan yaz ayindayiZda camasrlar hemen kuruyor:)kimin kucagndaysa bi guzel kusuyor ona:) babasi 8 ay kusmus boyle ins bizimki hemen biter. Sizlernkide tabi.

Bugün 40 lanacağız dışarı da çıkmak istiyorum ama benim minik içip içip memede uyuyor
Smdiye kadar hic cikmadiniz mi? Eger disari cikmayi falan seviyrsaniz cikin bol bol da alissin bebis:) bide kislik bi yerde yasiyorsaniz kesin cikin derim malum kar kis gelince bu isler zorlascak:) bu arada hayrli olsun nice niceee 40 gunlere aylara insaAllah

Kızlar 38 hafta Doğum yaptım kızımın baş çevresi 35 idi 1 ay sonraki kontrol de yine 35 çıktı doktor ilk ölçümde hata olabilir sonrakiler önemli dedi sizinkiler ilk ay kaç cm aldı ve 38 hafta Doğum yapanlar baş çevresi kaçtı lütfen yazarmısınız çok üzülüyorum

Bebeğimin hırıltısı var ve arada bir öksürüyo cumartesiden beri. Burnuna serum suyu koyuyorum geçiyor. Öksürüğü normal öyle çok değil. Üşütmüş kısacası bence ve bende üşüttüm.

Sorum şu;
dün bebeğim kakası sarı ve yeşil karışıktı. Bu sabahta sadece yeşildi. Ne olabilir. Yarın doktora gidicem. Bebeğim 58 günlük. Kilo alımı güzeldi şimdiye kadar
Ben yesil kakanin fazla beslenmeyle ilgili oldugunu okumustum. Gecmis olsun.

Sorum şu;

Yeşil dışkı ve gaz genellikle ilk süt ile sonraki süt arasındaki dengesizlikten kaynaklanır ve genellikle bebeklerde görülür. İlk süt beslenmenin başında gelen az yağlı süttür. Sonraki süt ise çok yağlıdır.

Bu sorun genellikle annenin sütü çok olduğunda ortaya çıkar. Aynı zamanda bebek bir göğsü emdikten sonra aradan belli bir süre geçtikten sonra diğer göğsü emmeye başladığında da ortaya çıkar. Ve bebek verimli bir şekilde süt ememez. Böylece bebek daha fazla ilk süt alıp daha az sonraki süt almış olur. Bu da bebeğin karnının ağrımasına, gaza ve yeşil dışkıya sebep olur.

Black87 Black87 canim seninki 12 saat uyumadiktan sonra uyudugunda 4 5 saat uyuyo mu? Benimki oyle yapiyo da. Gunduz 12 saat uyanik. Gece 12 1 gibi uyuyo beslemek icin zor kaldiriyorum sonra ac kalmasin diye. Zaten uyanamiyo da emmiyo biberonla verirsem oyle aliyor ancak yorgunluktan. Hic uyandirmasam 6 7 saat uyucak sanki ama ac kalir diye korkup 4 saati gecirmemeye calisiyorum.
Canım benimde uzun süre uykusuzluktan sonra en fazla 4 saat uyuyor emiyor gözünü açmadan tekrar uyuyor, sonra 2 saat uykularla devam ediyor sabah 7ye kadar falan,sonrada yine aynı uyku problemleri :/

Ya benim oglum da aynı şekilde. 12 saat daha 2 aylik.bebek uyumaz mi ya :KK43: var mi bi çözüm buldun mu canım ?
Canım ben çözüm sayılmaz ama şunu çözdüm, 1buçuk saat uyanıklıktan sonra zorla uyutmazsam eğer arka arkaya uykusuzluğu birikiyor ve onun huzursuzluğuyla hep uyumuyor, zorla uyutmayı başarmak lazımm, ben asla yapmam dediğim herşeyi yapıyorum ne yazıkki:bicak:ayakta sallamak ,karsılıklı iki kişi bezde sallamak ne varsa, birde dalana kadar bırakmıyorum bazen bir saati buluyor dalması,ayağıma koyuyorum devindikçe sallıyorum ,en son çok hafif yavaş nefes almaya başlayınca anlıyorumki derin daldı bırakıyorum, 2 saat uyuyor o şekildee,sonra o gün boyu hep arka arkaya uyuyor sorun olmuyor başka

Smdiye kadar hic cikmadiniz mi? Eger disari cikmayi falan seviyrsaniz cikin bol bol da alissin bebis:) bide kislik bi yerde yasiyorsaniz kesin cikin derim malum kar kis gelince bu isler zorlascak:) bu arada hayrli olsun nice niceee 40 gunlere aylara insaAllah
Yok cnm çıkmaz olur muyuz şuana kadar evde durduğu nadirdir hemen hemen hergün çıkardım dışarı. Ama bugün benim de sanırım bi mayışıklığımız üzerimizde :) rahatlama oldu galiba :) şimdi banyosunu da yaptı karnı da iyice doysun dedesine gidicez yumurta almaya:) amin cnm hepimizin bebelerimizle mutlu sağlıklı günlerimiz olsun inş

Bu çocuklar bir aleem, hergün yeni bir huy çıkarıyolar, dün istedşklerşni bugün istemiyolar, yüzüstü yatmayı seviyo diyr reflü yatağı almıştım hanımefendi artık yüzüstü yatmıyor yanımda yatacak illaki, başını kolumun altına sokacak öyle uyuyacak, vallaha çok şikayetçi de değilim kızımla yanyana yatmak çok güzel gerçi biyerine çarparım diye tek gözün açık resmen ama insan çarpmıyor içgüdüsel olarak herhalde kıpırdamıyorum bile, onun kokusunu içime çekee çekee yatıyorum :) şu gaz kaka işide bi çözülse artıkk başka bir zorluğu kalmayacak nasipse
Bende yanımda yatırmaya korkuyorum üstüne filan kapanırım biyerim çarpar diye, dediğin gibi içgüdüsel olabilir :)

Yeşil dışkı ve gaz genellikle ilk süt ile sonraki süt arasındaki dengesizlikten kaynaklanır ve genellikle bebeklerde görülür. İlk süt beslenmenin başında gelen az yağlı süttür. Sonraki süt ise çok yağlıdır.

Bu sorun genellikle annenin sütü çok olduğunda ortaya çıkar. Aynı zamanda bebek bir göğsü emdikten sonra aradan belli bir süre geçtikten sonra diğer göğsü emmeye başladığında da ortaya çıkar. Ve bebek verimli bir şekilde süt ememez. Böylece bebek daha fazla ilk süt alıp daha az sonraki süt almış olur. Bu da bebeğin karnının ağrımasına, gaza ve yeşil dışkıya sebep olur.
Canım teşekkür ederim. Ama çok dikkat ediyorum bir göğüs bitmeden öbürünü vermiyorum hiç. Sadece misafir varken öyle yaptım dün. Ama o kadarcık yani 1 gün etki etmez bence üşüttğpü için de öyle olabilir diyorlar
Neyse emmedense onu düzeltirim. Üşüttüyse de geçer inşallah dikkat ediyorum.

Yok eger kundagi sevmiyorsan sadece kollari dene anlaminda demstim:) yoksa ben toptan kundakliyrm. Ilk zamanlar ayaklar harekt edemiyodu baya her yeri kundkliydi. Ama smdi hazir kundak kullanyrm onda da ayaklari icinde ama relax oluyor. Ve bende gunduzleri ayakta salliyorm maalesf. Su gaz donemlerini atlatana kadar da umursamicm artik. Cnku sunu anladim uyuyamamalrnin baslica sebebi bi sikintilarinin olmasi. Daha sonra cozulsede bu sefer uykusuzlugun verdigi sikintiyla uykuya dalamiyorlar. Artik her yol mubah gaz dertleri bitene kadar
Ya canım bende kundak yapmaya çalıştım ama olmadı ağlaya ağlaya çözdü bir de çok hareketli yaşnız bile bırakamıyorum hiç korkuyorum başına gözüne ağzına getirir battaniyeyi diye üstünü örterlen bile göğüsten aşağısını örtüyorum

Aynen canım bende o yüzden her yolu denemeye başladım artık ama henüz bir çare bulamadım. Şu kundagi da deniyeyim. 4.30 ta kalktı 5.30 ta uyudu, 6.30 ta kalktı 7.30 ta uyuttum yatağına yatirdim 8 de yine kalktı. 9 da yatirdim. Bakalım ne kadar uyucak. 8 de artık mama verdim bide babasının doymuyor bu çocuk demelerinden biktigim için. Sonuç deli gibi kustu bütün yatağı batirdi :KK43:
Benim eşimde durup durup emzirsen mi diyor her bebeğin ağlamasına senin gibi delirtiyor,bu sefer çocukta gaz birikiyor yavrum zaten zorlanıyor

Kızlar bebeklerinizi kaç dk emziriyorsunuz biz 30 günlüğüz sadece bir memede 40 dk emiyor gündüz neyse de geceleri zor oluyor ya

Kızlar bebeklerinizi kaç dk emziriyorsunuz biz 30 günlüğüz sadece bir memede 40 dk emiyor gündüz neyse de geceleri zor oluyor ya
Canım benim hiç belli olmuyor ya bazen dura dura uyuya uyuya 2 saati bulduğu oluyor bazen 10 dakikada işi bitiriyor bazen 15 er dakka iki memeyi de emiyor hiç düzeni yok.

Ya canım bende kundak yapmaya çalıştım ama olmadı ağlaya ağlaya çözdü bir de çok hareketli yaşnız bile bırakamıyorum hiç korkuyorum başına gözüne ağzına getirir battaniyeyi diye üstünü örterlen bile göğüsten aşağısını örtüyorum
Norml ortu bende ortmuyorum dedgn gibi cekeblr. Sakincali bi durum. Ben ilk gunden beri yapiyrm surekli olmasa da alisti demekki sadece kivraniyo bazen:) harektli bebekler icinde kundak iyi degl tabi bende bi sure sonra zor yaparim herlde:) bazen kollarini cikariyor smdiden. Istersen mayistiginda deneyeblrsn. Gunduzleri oyle yapyrm.

Ben yaklasik bi aydir sadece 5 dk emzireblyrm. Ondan oncede 10 dk idi. He bazen 3 bazen 7 olduguda oluyor ama nadir. Yani 8 haftaligiz. 4 haftadan beri boyle. Ilk iki hafta 15-20 dk oluyodu. Snra 3-4 haftayken 10 a dustu.

Ben yaklasik bi aydir sadece 5 dk emzireblyrm. Ondan oncede 10 dk idi. He bazen 3 bazen 7 olduguda oluyor ama nadir. Yani 8 haftaligiz. 4 haftadan beri boyle. Ilk iki hafta 15-20 dk oluyodu. Snra 3-4 haftayken 10 a dustu.
Ya o on dakikada cöp cöp mü emiyor? Bizimki on dk cöp cöp emiyo sonra duruyo duruyo emiyor. Senin bebiş kendi mi bırakıyo memeyi canım ?

Back