• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Ohh maaşalalh bol eksili güler hepimize :KK70: gitsin kilolar yağlar :halay::halay:

Bende dikkat ediyorum artık gece yemiyorum :KK70: veriyorum kendimi suya :KK70: spor şuanda mümkün değil zaten benim de..

Onu deneyeyim bir de. Herkes bir ilaç adı söylüyor doktorum 3 bitkisel isim verdi.deneyin diyor aldık 1 tane 2 gün ne gece ne gündüz uyumadı ishal oldu içi dışına çıktı yavrumun :KK43:

Yeme yeme iyi yapıyorsun :) ben az ama her şeyden yiyorum tamamen kısıtlamadan. Ama sanki işe yarıyor aspir yağı tokluk hissediyorum:) ocak ayını iple çekiyorum spor için.. okul açılınca arkadaşla çocukları bıraktıktan sonra yürüyüş yapacağız. Sonrs okuşçla gelip yemek yedirip geri eve dönüp 1 saat sonra almaya gideceğiz. Tempomuz iyi olacak :)

Benimki daha şimdiden kokuyor :KK70: gazi ayrı kakasi ayrı cisi bile kokuyor. Cis yaptığını bile anlıyorum. Büyüdüğünü düşünmek istemiyorum :KK70:

Biz mama değiştirdik dediğin gibi kakası kokuyordu ama şimdi daha beter:D büyüdüğünü geçtim ek gıda felaket:D

Kızlar bu arada rota virüsü aşısı için ne düşünüyorsunuz ? Bizim doktorumuz bebekler ishal olur ama bu virüs olduğunda çok ağır geçirir benim yoğun bakımda on gün kalan bebek hastam oldu yazık çocuklar o halde olmasın bunu hafifletebilecekken asiyla yapılmalı bence yapalım dedi bize de mantıklı geldi ihtimali bile engelleyecekse olsun tabiki dedik 2. ay asilariyla aynı gün olacak canlı aşılar aynı gün olmalıymış verem aşısı da canlı aşı 3. aya da kalmasını istemiyor doktor

Oğlumda gününü kaçırdım bilmiyordum doktor da demedi o olamadı aşıyı. Şükür öyle bir şey de yaşamadık. Buna yaptırmak istiyorum ancak kararsızım da. Bilmiyorum. Büyük ihtimalle yaptıracağım ama.

hanımlar merhaba
sizlere bişey danışmaya geldim ekim annelerinden 35. haftaya yeni girdim ve sancım 20 dklık nst de 2 pik şeklinde 60 şiddetinde çıktı sizce normal mi yoksa yüksek bi değer mi sizler doğuma gittiğiniz de sancılar kaçtı ya da bnm gibi sancısı olan ama 40 haftayı tamamlayan var mı doğum erken olcak die endişelenmeli miyim
Canim benim nst de her zaman duzenli sancılarım vardi, 34. haftadan 37. haftaya kadar erken dogum onleyici ilac kullandim hatta. 37 de ilaci biraktik dogsa da sorun olmaz diye. Her nst de dogum sancilari var dendi. Ama 39+3 te suni sanci ile dogum yaptim. Nst ye guven olmuyor yani :/ 20 dkda iki kere de dogum sancisi olmaz zaten daha duzenli araliklarla olmasi lazim grafikte surekli inisli cikisli olmasi lazim.

Bu öğününü mama hazırladım 100cc süper ya arada bir iki öğünü böyle yapmam lazım sanırım kabul ettim. ama güzel bir haber chicconun bitane emziğini aldım minnacık bişey tam kabul etmese de bunu sevdi gibi en azından öğürmedi ve ağzında epey tutup öyle fırlattı. Sanırım bunu alıcak gibi dua edin :)

Arkadaşlar benim kız iki gündür uyumuyor gündüzleri doğru düzgün, yani uykusu var gözünü zor açıyo tam uyutuyorum dalıyo yatırınca 10 dk sonr uyanıyor, 5 6 saati böyle grçiriyo sonra sızıp kalıyo 2 saat uyuyo kalkıyo, çok şükür uyanıkken huysuzluk yapmıyo ama uykusuz olduğu çok belli

Arkadaşlar benim kız iki gündür uyumuyor gündüzleri doğru düzgün, yani uykusu var gözünü zor açıyo tam uyutuyorum dalıyo yatırınca 10 dk sonra uyanıyor, 5 6 saati böyle grçiriyo sonra sızıp kalıyo 2 saat uyuyo kalkıyo, çok şükür uyanıkken huysuzluk yapmıyo ama uykusuz olduğu çok belli

Canim benim nst de her zaman duzenli sancılarım vardi, 34. haftadan 37. haftaya kadar erken dogum onleyici ilac kullandim hatta. 37 de ilaci biraktik dogsa da sorun olmaz diye. Her nst de dogum sancilari var dendi. Ama 39+3 te suni sanci ile dogum yaptim. Nst ye guven olmuyor yani :/ 20 dkda iki kere de dogum sancisi olmaz zaten daha duzenli araliklarla olmasi lazim grafikte surekli inisli cikisli olmasi lazim.
bende 30. hafta kasılmalae sebebiyle rahim ağzı kısalması çıktı günde 2 progestan ve 2 magnezyum kullanıyorum şimdi de nst de sancı çıktı bn bişey hissetmiyorum sen hangi ilacı kullanmıştın adalat mı progestan mı doğum iznine ayrılsam da evde rahatıma baksam diye gün sayıyorum :)

kızlar benim baldır ve simit bölgemde hafif çatlak oluşmuştu hamileyken, şimdi çok kaşınıyorum oralardan başladı vücüdumun her yeri kaşınıyor hep kızartmışım kaşıya kaşıyo dayanamıyorum, benim durumumu yaşayan oldu mu ?
Ben yaşadım canım iki kere doktora gittim iki losyon verdi biraz rahatladım ama sürekli duş ve bebek şampuanı dışında hiçbişey kullanmadım doktor dedi kese yok havluyla kurulanmak yok ince bi tülbent gibi şeyle kurulan dedi aynen yaptım giderek iyileşti ama hala kaşıntı geldiğinde duşa giriyorum yoksa başlayınca durmuyor bilirim çok lanet biseydi bütün vücudum kabarmıştı

Ay busefer de çok uyudu ya :/
Birak uyusun canim ya:)) benmkide uykusuz bi bebek. Dun sabh 7den 6ya kadar disardaydk. Perti cikti uyuyamadi adam akilli sonra gelnce bizi biraz zorladi ama uyuynca 6 saat uyudu(ilk defa bu kadr uzun olsu) ben sok:)) ama ne kadar emdi dersin yine 5 dk. Saat basida emse, bu kadar zamn da gecse cok istikrarli))

Bittiğini nasıl anlicam ki? Valla 53 gun oldu hala şu süt işini anlayamadım :KK43: benim hiç taş gibi olmuyor. Süt olsun diye humana içiyorum, doktor damla verdi onu kullanıyorum, bulgur pilavı yapıp yiyorum, sütlac yapıp yiyorum artık soğan yemeğe de başladım kokarsam kokayim dedim. Ama yine yok yine yok :KK43:
Canim ben ozellikle hicbisy yemiyorum icmiyrm. Hatta beslenmem bile hamileyken daha guzeldi. Norml bi beslenme hayatim var benmde sert olmuyo ama cocuk emince sut geliyor. Ona dengeli olark giidyor herlde:) z

Kızlar ben bebeğimi kuvete file koyarak yikiyorum. Ama az önce video izledim filede çocuk usurmus o yüzden kuvete şu doldurup yikayin diyor. Siz nasıl yapıyorsunuz. Bir de sampuan konusunda haftada 1-2 kez şampuan kullanin onun dışında su ile yıkayın diyor. Bu konuda fikirler nedir

Kızlar ben bebeğimi kuvete file koyarak yikiyorum. Ama az önce video izledim filede çocuk usurmus o yüzden kuvete şu doldurup yikayin diyor. Siz nasıl yapıyorsunuz. Bir de sampuan konusunda haftada 1-2 kez şampuan kullanin onun dışında su ile yıkayın diyor. Bu konuda fikirler nedir
Biz babasıyla birlikte yıkıyoruz canım. Ama tek de yıkanabilir o şekilde. Köpük fileler var onlardan küvetin içine serip yatırıyoruz üstüne. Hem biraz suyun içinde kalıyor sırtı da hem de yumuşak yerde yatıyor.

Arkadaşlar benim kız iki gündür uyumuyor gündüzleri doğru düzgün, yani uykusu var gözünü zor açıyo tam uyutuyorum dalıyo yatırınca 10 dk sonr uyanıyor, 5 6 saati böyle grçiriyo sonra sızıp kalıyo 2 saat uyuyo kalkıyo, çok şükür uyanıkken huysuzluk yapmıyo ama uykusuz olduğu çok belli
Benimki de öyle uyutucam diye salla salla ölüyorum evde hiçbir iş yapamıyprum eşim yokken.Uyuyor gbi oluyor 5-10dk sonra eee eee diye başlıyor:(

Canım olur mu hiç. Kalkanin bir diğer görevi de göğüsteki fazla sütü biriktirmek. Yani kullanılıyor tabiki
krem sürmeyince kullanıyorum canım sütü. ama o söyleyen arkadaş göğüsüne göğüs ucu kremi ve kantaron yağı sürüyor ya onlar süte bulaşmaz mı ? bulaşsa bile süt işe yarar mı?

Aynıyız:) benmki isterse bakıyor istemezse bakmıyor valla gözlerimize:)) yüzüstüykende zaten sevmiyor öyle durmayı o yüzden kafayı koyamamaya diretiyo. Oyuncak denedm şu şıngırakların rengarnk ve çok sesli olanını zor dikkatini çekti ilk başta ama sonradan onuda tınlamadı:)) valla benmki bi araba koltuğuna oturup ben giyinince gülüyo:)) bence anlıyo dışarı çıkacagmzı. Benm farkttğm bu bide banyo için küvetinde hareketlendi biraz. Dün mesela kanguruyla çıktık şapşik şapşik sağa sola bakıyor:)) çok hoşuma gitti. Ama bazen kafayıda dengesiz çeviriyo gibi geliyor. Çenemize kafa atıyo kuzum sonra ağlıyo. Yavaş yavaş oluyo galiba bişeyler

Ben arada bir yüzüstü yatırıyorum boynunu tutmayı öğrenmesi için. Ve omurga ve boyun için çok iyiymiş

Gözleriyle ben yavaş yavaş hareket edince beni takip ediyor. Ama hala ışığa koltuk desenlerine bakıyo uzun uzun saçlarıma bakıyor ne olduklarını çözmeye çalışıyor gibi. :)

Oyuncak için daha erken bence. Geçen gün eltimin bebeğinin oyuncağını tuttum ona sevdi sanki bugünde eltim oğlunun oyuncaklarından 3 tane verdi yarın alıştırmaya çalışıcam ama eltim daha erken kendine vurur dikkatli ol dedi onun bebeği 5 buçuk aylık maşallah.

Daha bize gülmüyor benim bebeğimde. Birde kızlar daha erken gülermiş derler bilmiyorum ne kadar doğru da :)

İkisinede maşallah maşallah :)

bende köpüklü yastık gibi bir şey almıştım pahalıydı hamileyken aldım pahalı ya iyidir dedim ne salaklık içindeki köpük buz gibi oldu bebeğim üşüdü, bir daha kullanmadım. ben küvetin içine battaniyesini koyuyorum başını koyduğum kısmı yüksek tutup kulağına su kaçmasını engelliyorum, battaniyeye sıcak su dökülünce soğumuyor canım çok da sakin yıkıyorum tek başına bile yıkarsın yani :)

krem sürmeyince kullanıyorum canım sütü. ama o söyleyen arkadaş göğüsüne göğüs ucu kremi ve kantaron yağı sürüyor ya onlar süte bulaşmaz mı ? bulaşsa bile süt işe yarar mı?
Evet sürüyor ama emzirmeden önce yıkadığını da yazmıştı sanki

Back