• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Kızlar merhaba dün 1 ay kontrolümüz vardı kafa çapı doğduğunda 35 idi dünde 35 çıktı.Hiç büyümemiş sesi doktor ama doğduğunda yanlış ölçülmüş olabilir sesi. 38 hafta doğduk biz sizin 1 ay kontrolü baş çevreniz nedir acaba?
36 canim

Hiçbirşeyle bukadar zaman geçirmediğim için şuan artık yaptığı herşey gözümde dev oluyor :) annem de diyor uykusunda büyür karnı tok olmasa uyumaz diye ama dinleyemiyorum. Neyse o yazdığımdan beri 2 kez uyandı en son az önce besledim bu sefer de biraz fazla bermiiim galiba çıkardı birazını şimdi uyuyor yine ama işte Dün çılgın gibi emip uyumayan çocuk bianda saatli emip uyuyunca çok şaşırıyorum gerçekten bu büyüme atağı denen şeye ciddi inanmaya başladım :/
Saglıkla büyüsünler inşaAllah. İnsan yavaşça öğreniyor işte :))

Aynen cnm ya demek ki böyle olduğunda gerçekten atak denen şey oluyor ve geçici bişey heralde. Ben de dinlendim ama son uyumasında uyuyamadım niye bukadar uyuyor diye düşünüp başında ha şimdi uyandı uyanacak diye bekledim önce bi öğünü mama verdim acaba o yüzden mi uyuyor diye düşünürken Yok tam 2 saat sonra uyanıp emdi yani mama da öyle fazla gelmemiş onu anladım. Tamamen normale döndük şuan yani maşallah birkaç gün böyle gitsek :)

Kesinlikle bende inandim.. Bidaki atagimiz yaklaşık olarak 12. Hafta filan olcak bu sefer hazirlikliyim :KK70: demi bi kaç gün uyusalar boyle ne güzel olur.. Acaba kilo artışları nasıl çok merak ediyorum sonucu noldu bu atakların.. O kadar emdiler uydular bi yarim kilo almışlardır bu tempoya heral:KK70:

Canim mama takviyesi yapio musun benimkiler doymayinca bu anlattiklarimi yapiolar mama yiyip öyle daliyolar

Kuzum büyüme atağı döneminde fazladan emmek istemelerinin en önemli sonucu annenin beynine gönderdikleri daha fazla sut yap sinyalleriymis yani doymadiklarindan değil daha çok sut yapman için emiyorlar dun aksama kadar emdi benimki vermedim başka bişi bugün daha doluydu goguslerim gerçektende doymasa boyle uyumaz sanmıyorum butun gun uyudu bugun gecede herzamanki duzeniyle uyanip emdi.. seninkilerde büyüme atağı geçiriyor olabilir mi acaba..

https://sevgilibebek.com/makaleler/saglik-ve-gelisim/fizyolojik-gelisim/bebeklerde-buyume-ataklari/

Kızlar goguslerim ürtiker tarzı bişi oluyor bu ara ne yiyorumda oluyor anlayamadım boyle bişi yasayan var mi normalde eskiden çikolata yapıyordu belden asagim olurdu bi donem çikolata yiyememistim ama su sıra neye tepki verdiğini anlayamadım vucudumun sadece göğsüm kabariyor napsam bilemiyorum kasintidan ölcem alerji ilacı da kullanamicam simdik offf..:mad:

krem sürmeyince kullanıyorum canım sütü. ama o söyleyen arkadaş göğüsüne göğüs ucu kremi ve kantaron yağı sürüyor ya onlar süte bulaşmaz mı ? bulaşsa bile süt işe yarar mı?
Ben kullanmıyorum canım dediğin gibi hem krem hem kantaron yağı o süte bulasiyor ama sadece göğüs kalkanı kullanan biri o sütü de icirebilir

Yeme yeme iyi yapıyorsun :) ben az ama her şeyden yiyorum tamamen kısıtlamadan. Ama sanki işe yarıyor aspir yağı tokluk hissediyorum:) ocak ayını iple çekiyorum spor için.. okul açılınca arkadaşla çocukları bıraktıktan sonra yürüyüş yapacağız. Sonrs okuşçla gelip yemek yedirip geri eve dönüp 1 saat sonra almaya gideceğiz. Tempomuz iyi olacak :)

Biz mama değiştirdik dediğin gibi kakası kokuyordu ama şimdi daha beter:KK70: büyüdüğünü geçtim ek gıda felaket:KK70:
Dimi ek gıda var bide. Allah kolaylık verdin bize :D

Ben kullanmıyorum canım dediğin gibi hem krem hem kantaron yağı o süte bulasiyor ama sadece göğüs kalkanı kullanan biri o sütü de icirebilir
Kantoron yağı işe yarıyor mu cnm ya benim bir meme ucum düzeldi ama diğerinde resmen bir kısmı berbat:/

Kantoron yağı işe yarıyor mu cnm ya benim bir meme ucum düzeldi ama diğerinde resmen bir kısmı berbat:/
Ben bys faydasini gördüm canım zaten önceden ameliyatların iyileşmesi için bile kantaron yağı kullanirlardi önce kantaron yağını sürüp üstüne diğer kremi mi kullanıyorum üstüne de kalkanı koyuyurum hatta evin musaitse canım şey yap kantaronu surup kremi de sürdükten sonra o gogusun bi yarım saat açıkta beklesin sonra kalkanı tak her emzirmeden sonra bunu yap

hanımlar merhaba
sizlere bişey danışmaya geldim ekim annelerinden 35. haftaya yeni girdim ve sancım 20 dklık nst de 2 pik şeklinde 60 şiddetinde çıktı sizce normal mi yoksa yüksek bi değer mi sizler doğuma gittiğiniz de sancılar kaçtı ya da bnm gibi sancısı olan ama 40 haftayı tamamlayan var mı doğum erken olcak die endişelenmeli miyim
Mrb 40/60 normal sancilar sıkıntı yok bide 5dk ya bir yada daha sık olursa o zaman sanci var demektir ben sezeryan oldum ama sancılar duzenliydi 80/100 cikiodu nst de ve dogum gunu 8cm açıklık vardi ameliyata alindim

Kesinlikle bende inandim.. Bidaki atagimiz yaklaşık olarak 12. Hafta filan olcak bu sefer hazirlikliyim :KK70: demi bi kaç gün uyusalar boyle ne güzel olur.. Acaba kilo artışları nasıl çok merak ediyorum sonucu noldu bu atakların.. O kadar emdiler uydular bi yarim kilo almışlardır bu tempoya heral:KK70:

Kuzum büyüme atağı döneminde fazladan emmek istemelerinin en önemli sonucu annenin beynine gönderdikleri daha fazla sut yap sinyalleriymis yani doymadiklarindan değil daha çok sut yapman için emiyorlar dun aksama kadar emdi benimki vermedim başka bişi bugün daha doluydu goguslerim gerçektende doymasa boyle uyumaz sanmıyorum butun gun uyudu bugun gecede herzamanki duzeniyle uyanip emdi.. seninkilerde büyüme atağı geçiriyor olabilir mi acaba..

https://sevgilibebek.com/makaleler/saglik-ve-gelisim/fizyolojik-gelisim/bebeklerde-buyume-ataklari/

Kızlar goguslerim ürtiker tarzı bişi oluyor bu ara ne yiyorumda oluyor anlayamadım boyle bişi yasayan var mi normalde eskiden çikolata yapıyordu belden asagim olurdu bi donem çikolata yiyememistim ama su sıra neye tepki verdiğini anlayamadım vucudumun sadece göğsüm kabariyor napsam bilemiyorum kasintidan ölcem alerji ilacı da kullanamicam simdik offf..:mad:
Olabilir canim insan vücudu devasa bi düzen

Canım çok teşekkür ederim cevabın için kaç haftalık doğdu bebeğin benim ki 38 hafta doğdu 35 cm di kafa çapı 1 aylık kontrolde de hiç büyüme olmamış takip edilmeli dedi çok üzüldüm bide benimki 53 cm boy 35 baş çevresi 4200 kilo orantılımı sizce
Benim bebekler 36+4 haftalik dogdu canim ilk kez ölçüldü kafalari bakalim ne olacak bundan sonra

Mrb 40/60 normal sancilar sıkıntı yok bide 5dk ya bir yada daha sık olursa o zaman sanci var demektir ben sezeryan oldum ama sancılar duzenliydi 80/100 cikiodu nst de ve dogum gunu 8cm açıklık vardi ameliyata alindim
:) teşekkürler cvp için daha 35 te olunca bide rahim ağzı kısalması var ondan tedirgin oldum

Ben bys faydasini gördüm canım zaten önceden ameliyatların iyileşmesi için bile kantaron yağı kullanirlardi önce kantaron yağını sürüp üstüne diğer kremi mi kullanıyorum üstüne de kalkanı koyuyurum hatta evin musaitse canım şey yap kantaronu surup kremi de sürdükten sonra o gogusun bi yarım saat açıkta beklesin sonra kalkanı tak her emzirmeden sonra bunu yap
Tamam cnm çok sağol mutlaka yapıcam bitanesi berbat çünkü temizlemeyi sütünle mi yapıyorsun

Back