- 17 Temmuz 2022
- 3.842
- 3.405
- 63
- 30
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar biz ek gıdadan sonra baya kabızlık yaşıyoruz sanırım. 7 gün bitti kaka yapmadı. probiyotik falan da fayda vermiyor. kabız yapan meyve sebze de vermiyorum ama neden böyle anlamadımbugün eczaneden fitil aldım sizce bekleyeyim mi biraz daha yoksa vereyim mi fitili
Yani bencede ben olsam fitil verirdim sanırım7 gün de çokmuş ya versen mi acaba![]()
Katılıyorum ben çok potzifi bir hamilelik geçirdim. Buna inandım hep. Evet çok bunalıyorum. Özgür ruhluyum. 5 yıllık evlilik sonrası hayatım değişti ama mutlu olmaya çalışıyorum. Her sabah kızıma günaydınn annemm diyorum.erken uyandığında kız seni yolarım diyip gıdıklıyorum. İyi değilsem yatak bile toplamıyorum halim yok harcayamam enerjimi. Öğlene doğru ayılıyorum uyuyabilirsem 20 dakka kestiriyorum. Kızım benle babasıyla kahkahalar atıyor. Modum düşük olduğunda ya da hayıflandığımda tepkisizce beni izliyor gülmüyor. İşim varsa ona odaklanamadıysan huysuzlaşıyor.Ben bebeği olduğu için mutsuz olduğunu söylemedim ki asla, kimse bundan mutsuz değildir zaten kötü biri değilse. Bence yoran çocuk da değil. Belli bir enerji kapasitemiz var ve bu bebeğe gayet yetebilir aslında. Ama enerjimizi sadece bebeğe kullanmıyoruz. Bununla birlikte eğer bebek uyutmadı bebek yordu bebek hayatımı değiştirdi özgür değilim hallerinde uzun kalırsak sonu depresyon üstüne bi de bebeğe kim ne derse desin o kadar sevgiyle yaklaşamazsın böyle düşünürsen ki fıtrata ters. Beden ile zihin çok bağlantılı. Birbirinden çok etkilenir. O yüzden başka neler için kendimizi hırpaladığımıza destekten kaçınıp kaçınmadığımıza dikkat etmemiz gerekli. Kurduğumuz cümlelere, zihin şemalarımıza dikkat etmemiz gerekli. Ara sıra mod düşüklüğüne okey. Ama sık sık ağlayıp sızlayacak bir ruh hali çıtırdan endişe verici.
Bi de ben o mantıkta değilim. Hiçbirimizin bebeği saatlerce ağlamıyor? Saatlerce uykusuz kalmıyor? Öyle olsa şu an burada değil hastanede olurduk. Bebek bu, işkence aleti değil ki.
Bebek bakmak yorucudur, ama enerjimizi tüketen şey bizi ağlayacak duruma getiren şey asla bebek değildir. Buna inanıyorum ben
Günlerimin çoğu bu şekilde başlıyor ve devam ediyorKatılıyorum ben çok potzifi bir hamilelik geçirdim. Buna inandım hep. Evet çok bunalıyorum. Özgür ruhluyum. 5 yıllık evlilik sonrası hayatım değişti ama mutlu olmaya çalışıyorum. Her sabah kızıma günaydınn annemm diyorum.erken uyandığında kız seni yolarım diyip gıdıklıyorum. İyi değilsem yatak bile toplamıyorum halim yok harcayamam enerjimi. Öğlene doğru ayılıyorum uyuyabilirsem 20 dakka kestiriyorum. Kızım benle babasıyla kahkahalar atıyor. Modum düşük olduğunda ya da hayıflandığımda tepkisizce beni izliyor gülmüyor. İşim varsa ona odaklanamadıysan huysuzlaşıyor.
Toparlanalım canım anneler. Her türlü destek olalım birbirimize. Bebişlerle ilgili destek verelim. Her bebek farklıdır ama ne öğrenirlerse onu yaparlar. Bebeklerinize gülmeyi eğlenmeyi öğretin. Muzik açın dans edin. Ceee ee yapın. Alkışlayınnn. İltifatlar edin. Kendinize zaman ayırın ve en çok kendinizi ve evladınızı sevin![]()
İdrar yolu enfeksiyonu mu? Allah şifa versin bi doktor görsün bence tekrarlayabiliyor enfeksiyonlar, benim yeğenim çişini yapamıyordu iki kez ufak müdahale geçirmişti öyle iyileşmişti inşallah tekrarlamazKızım 1 haftadır memeyi istemiyor sadece biberonla emiyor ve uyuyana kadar da emene kadar da sadece ağlıyor keyfinin yerinde olduğu saat sayısı o kadar az ki. Benzerini yaşayan var mı dişten mi acaba diyorum ama kızarıklık yok sadece dişlerin yeri belli beyazlık var. Enfeksiyon tedavisi görmiştü yarın akşam götüreceğim doktora acaba antibiyotik mi böyle yaptı kızımı
Yoğurt içine zeytinyağı katıp karıştırıp veriyorum ardına aldığı kadar su sonra piyano halısına bırakıyorum tekmelerken gaz çıkara çıkara en son ediyor. O edene kadar benim canımda can gidiyor o ayrı, doktora kabızlığı sordum O Olacak dedi dkkfkd çok çok zeytinyağı verebilirsin dedi ay kaç gün yapmazsa sıkıntı olur diye sormayı unuttum yakızlar biz ek gıdadan sonra baya kabızlık yaşıyoruz sanırım. 7 gün bitti kaka yapmadı. probiyotik falan da fayda vermiyor. kabız yapan meyve sebze de vermiyorum ama neden böyle anlamadımbugün eczaneden fitil aldım sizce bekleyeyim mi biraz daha yoksa vereyim mi fitili
Benimki de yeni uyudu 1 saat uğraştım mesela sinirimi de kocamdan çıkardım tertemiz hareket şimdi uyumaya gidiyorum huzurunu kaçırdığım kocam düşünsünGünlerimin çoğu bu şekilde başlıyor ve devam ediyor
ve aynen öyle…![]()
aslında öyle ıkınma gibi hareketler yok pek huysuz gibi de değil ama karnında şişkinlik hissediyorum tabii dokununca. geçen hafta da 7. gün yapmıştı bu arada ama yarın 8. gün olacak :/Benimki 3 gün yapmamıştı doktor huzursuzluk şişkinlik varsa fitil verelim dedi hepsi vardı fitil verdik biz
evet ya o rahat görünüyor ama benim rahatım kaçıyor düşündükçe7 gün de çokmuş ya versen mi acaba![]()
valla vermediğim hiçbir şey kalmadı. her gün zeytinyağı veriyorum, probiyotikli yoğurt vs armut, erik suyu. I ıhh bana mısın demedi. yarın kayısı pişirip vericem azcık bakalım o da işe yaramazsa fitil vericem ama düzene girmesi lazım yani. sürekli fitille yaparsa da olmaz. belki bi süre ara veririm ek gıdaya. adapte olamadı herhaldeYoğurt içine zeytinyağı katıp karıştırıp veriyorum ardına aldığı kadar su sonra piyano halısına bırakıyorum tekmelerken gaz çıkara çıkara en son ediyor. O edene kadar benim canımda can gidiyor o ayrı, doktora kabızlığı sordum O Olacak dedi dkkfkd çok çok zeytinyağı verebilirsin dedi ay kaç gün yapmazsa sıkıntı olur diye sormayı unuttum ya
Huzursuz muaslında öyle ıkınma gibi hareketler yok pek huysuz gibi de değil ama karnında şişkinlik hissediyorum tabii dokununca. geçen hafta da 7. gün yapmıştı bu arada ama yarın 8. gün olacak :/
evet ya o rahat görünüyor ama benim rahatım kaçıyor düşündükçe
valla vermediğim hiçbir şey kalmadı. her gün zeytinyağı veriyorum, probiyotikli yoğurt vs armut, erik suyu. I ıhh bana mısın demedi. yarın kayısı pişirip vericem azcık bakalım o da işe yaramazsa fitil vericem ama düzene girmesi lazım yani. sürekli fitille yaparsa da olmaz. belki bi süre ara veririm ek gıdaya. adapte olamadı herhalde
Doktor böyle bir liste verdi ve kesinlikle tatlı meyveler verme anne sütü tatlı zaten sevmemesi imkansız ama verirsen muz filan hep onu ister sebze yemez dedi. Patatese öncelik verdi ama ben havuçla başlamıştım bileEk gıdaya nasıl başladınız kaç kez tadım yapıyorsunuz kızlar bizde erken başlayacağız alerji durumundan dolayı. Doktora gideceğiz Salı günü ona göre ilerleyeceğim ama sizler nasıl yapıyorsunuz bir fikir olsun bana şimdiden
Destekli halaDesteksiz oturabilen var mı?
Daha erken galiba ya annem niye oturamıyo diyip duruyo unutmuş heralde çocuk büyütmeyiDestekli haladevriliyor kızım öne yana
9 aya kadar yolu varmışDaha erken galiba ya annem niye oturamıyo diyip duruyo unutmuş heralde çocuk büyütmeyi![]()
Ahahahhh 3 çocuk yaptım evim temizleniyor yemeğim yapılıyor çamaşır ütü heppsi ben tarafından yapılıyorDüşünsene sadece bebeğe bakıyoruz. Evimiz temizleniyo yemeğimiz yapılıyo elimizi hiçbir şeye sürmüyoruz3 çocuk bile yaparım valla
Gercekten sabırlı dayanıklı olacaksanı mutlaka baslayonHayallerimdeki hayat resmen keyfini çıkarın darısı başımaönümüzdeki hafta bir aile ziyaretimiz var şehir dışında olacağız dönünce başlamak istiyorum hemen. Hangi paketi aldınız acaba yeterli oldu mu iletişimi bilgileri vs?
Bu 3. Tekrardı, antibiyotik yeni bitti bugün tahlil vermemizi söylemişti doktor onu bekliyorduk yani daha yeni iyileştirmeye çalışıyorduk onun etkisi mi bu yoksa diş mi anlamıyorumİdrar yolu enfeksiyonu mu? Allah şifa versin bi doktor görsün bence tekrarlayabiliyor enfeksiyonlar, benim yeğenim çişini yapamıyordu iki kez ufak müdahale geçirmişti öyle iyileşmişti inşallah tekrarlamaz![]()
Öncelikle tebrik ederim, sonrasında darısı bizlerin de başına dicem. Gündüz uykularını biraz da olsa çözebilmiş miydiniz peki başlamadan önce? Ağlamadan yatağına yatıyor muydu?Gercekten sabırlı dayanıklı olacaksanı mutlaka baslayon
Benım tavsıyem belkı de basarıya ulasmamızın sebebı, baslamadan 1 ay once gunduz uykularını aıstırmaya basladım.
Desteksız uyuyma degılde yatagına koydugumuz anda aglıyordu, arada yatagına bır kıtap elıne verıp eglendırmeye calıstım.
10larca nınnı acıp yatagında uyutma denemelerı yaptım. Sızde mesela baslayana kadar rutinlerinizi ve bu ilk aşamayı yaparsanız rahat edersınız. 3 hafta asla cıkmadım evden yapabılmek ıcın.
Videolu aldım zaten whatsaapp grubu kuruyorlar her istedıgınde soruları sorabılırsın![]()
Yani yanlız yapmaya çalışırken başarılı olamadım, ama en azından 5 aydır bızım yatagımızda yatan bebegımı bıraz da olsa alıstırmıstım. En azından alıp sevıp tekrar tekrar yataga koyup hıkayelerle pıspısla gunduz bır uykusu 1 ayda basarılsa bıle egıtıme baslamak ıcın pozıtıf.Öncelikle tebrik ederim, sonrasında darısı bizlerin de başına dicem. Gündüz uykularını biraz da olsa çözebilmiş miydiniz peki başlamadan önce? Ağlamadan yatağına yatıyor muydu?
Kesinlikle çok pozitif bence de. Benim bebeğim yatağında uyuyor ama ağladığında hemen alacağımızı bildiği için çok yüksek dozda ağlıyor. Benim için yatağında pışpışla uyutmak mucize gibi, o yüzden ben yapabilsem baya yol katetmiş olurduk. Ama işte dediğiniz gibi çok sabır ve çelik gibi sinir istiyor. Eşim de çalışıyor. Nasıl başarırız bilmiyorum ama böyle de bi yere varamıyoruzYani yanlız yapmaya çalışırken başarılı olamadım, ama en azından 5 aydır bızım yatagımızda yatan bebegımı bıraz da olsa alıstırmıstım. En azından alıp sevıp tekrar tekrar yataga koyup hıkayelerle pıspısla gunduz bır uykusu 1 ayda basarılsa bıle egıtıme baslamak ıcın pozıtıf.
Herkes bunu başarır ınanıyorum, sizlere de diliyorum. Ama baslamadan soylemıstı esra hanım önce siz çok sabırlı olacaksınız dıye.
Örnegın gece uyanınca emzırıp belkı 1-2 saat uyurken 3 saat uğraşmak inanç istiyor
Bir kere uyutumadım beklemem gerekıyordu babaya verdım dus aldım yenılendım oyle mucadeleye devam ettım mesela![]()
Bence inanın yapabilirsiniz, eşiniz ile konusmakta da fayda var, 3 hafta cok onemlı, sonra hayatınız daha kolay hale gelecek.Kesinlikle çok pozitif bence de. Benim bebeğim yatağında uyuyor ama ağladığında hemen alacağımızı bildiği için çok yüksek dozda ağlıyor. Benim için yatağında pışpışla uyutmak mucize gibi, o yüzden ben yapabilsem baya yol katetmiş olurduk. Ama işte dediğiniz gibi çok sabır ve çelik gibi sinir istiyor. Eşim de çalışıyor. Nasıl başarırız bilmiyorum ama böyle de bi yere varamıyoruzsizde meme desteği var mıydı? Öncesi nasıldı?