temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Bende de sifir tecrube bu konuda smdi anneme gitcem uzun bi sure kalcam. Yardim eden yoktu ama kafam rahatti ister istemez karisacaklar. Annemle halledrm diye dusunuyrm. Yani ben hep onceden onceden isliyorum aslinda soyle yapicam sunu yapmam tarzinda. Dolayisiyla hallolur ins. Ben asil kv tarafini dusunuyrm onlarla telde bile konusmak yetiyor kari koca bisy mutlaka soyluyolar. Annelr bence bi nebze kolayda babalarin karismasi daha zor herlde:) kucagi dert etme ama bence cnku sen zamanla normle dondurursun. Valla benim esimle bile zor oluyo bazen:) hemen aglar aglamaz alma cocugu diyorum aliyor:) boyle olmaz tabi. Bide biz 24 saat onlarlayizz. Onlara garip gelen seyler bizim icin normal bencebnde gazi var diye gundz salliyorm mesela annem alistrma dedi ama yapcak bisy yok dedim. Tamam oldu hemen:) ama bunu babaya yada kv-kp soylemek bence bi tik daha zor:) bakalim 2.5 ay kalcam ins kafayi yiyp donmem:)) karissalar dert hic karismasalar ayri dert ama anneler iyiki varlar.

Uzun süreli bakmayacaklarsa karıştırtma canım hiç. Sonra sen çekeceksin. Ben de eşime laf dinletemedim sakinleştiremediğimiz zaman hop koydu ayağa salladı dedim alıştırma diye ama dinlemedi. Sonuç yatağa koyunca kendi kendine uyuyan çocuk şimdi üç dört gündür ayağım durunca uyanıyor. Diğer sonuç da şuan eşim uyuyor ben iki saattir uyusun diye kırk takla atıyorum.

Ben senin yerinde olsam uzat ayaklarini der çocuğu koyar yatarim naparsa yapsin

Canım valla benim kv sağolsun hamileligimin son ayindan beri yardimci ama çocuk bakımı konusunda bazen bizde ters düşüyoruz öyle ki inadimdan gece hiç yardima cagirmiyorum kızdıgim biseyde direk söylüyorum anne oyle olmaz diye mecbur yapıyorum yoksa ben deli olcam tecrübeli olur anneler ama ben cogu seyini begenmiyorum mesela ben birini emzirirken diger uslu yatan cocugu sevmeye başlıyor uykusu acilinca basiyo cigligi bir durdum iki durdum üçüncude anne sen yakinda gideceksin kim ilgi gosterip durcak birak sunu yerine dedim ama yumuşak ses tonuyla tabi kırmadan eger görmezden gelsem bas edemem yani bide ikiz

Merhabalar hanımlar... biraz geç oldu ama döndüm grubumuza hepinizi çok özledim. Kısaca doğumumdan bahsetmiştim sizlere. 10 saat sancı çekip tam doğuracakken sezaryene girmek hem bedenimi hem de psikolojimi çok yormuş. İnanın ancak kendime geliyorum.
Asyam pek bi huysuz teyzeleri mütemadiyen ağlıyor gün içerisinde 5 er dakikalık uykularla idare edip kalan tüm zamanda kucakta sallanmıyorsa eti koparılmış gibi ağlayarak geçiriyor gaz sancısıdır 40 dan sonra düzelir diyorlar inşallah öyledir yoksa ben tükenmeye başladım uykusuzluk sorun değil bağırma krizleri onu da bizi de mahvediyor. Sanırım kolik bebek dedikleri böyle bişey...
Sizler nasılsınız. Bebişler nasıl? Benimki gibi olan var mı? Umarım lohusalıklar iyi geçmiştir Grubumuzu muhabbetlerimizi çok özledim... @gri penguen Black87

40dan sonra bazi seyler icin toparlanir diyolar ama bizde degisen bisy olmadi ben 3-4 ayken duzelecegine inaniyorum. Ama bazi bebisler melek gibi olup cektirtmiyolar oyle olurlar hepsi ins diye umalim ben sadece artik cevresiyle ilgilendigini falan farkettm bizimde 7 haftamiz bitmek uzere:) uykuyu sevsinler, dertleri tasalari olmasin insaAllah. Severken bile dua ederk seviyorum artik. Bi gazdan bi kakadan kuzucuklarin kendilerince dertleri buyuk

Ah canım şükür ses alabildik senden İnan meraktaydım, sevindim iyi olmanıza, bu zamane bebişleri hep yaramaz herhalde burda neredeyse herkes uyku probleminden yakınıyo, bende sabırla bekliyorum 40 ı inşallah hepimiz bebişleri düzene girer, pskloji kısmında aynı şeyleri yaşamız bende o kadar ağrı çekip sezeryana girmek zorunda kaldım pis bi duygu anlıyorum seni ama şükür geçti atlattık o günleri kavuştuk sağ Salim bebeklerimize, artık büyütme serüvenlerimizle burdan birbirimize destek olacağız inşallah

Kızlar günaydn biz 40 mız cikinca sünnet yaptrmayı düşünüyoruz . Var mı aranızda yaptıran ya da düşünen sizce erken mi cok zor mu olur 36 günlüğüz bu arada

kızlar 40 im çıkmadan adet oldum kanamam bitmişti bayadır derken adet oldum agrım da var sizde de var mı böyle bisey

Kızlar günaydn biz 40 mız cikinca sünnet yaptrmayı düşünüyoruz . Var mı aranızda yaptıran ya da düşünen sizce erken mi cok zor mu olur 36 günlüğüz bu arada
Ben ilk gün düşünüyordum ama kısmet olmadı küfez falan.
Şimdide 2. Ay aşısından bir hafta sonra diye düşünüyorum
Ama yaptıran bir kişi vardıhatırlamıyorum adını

Sen neyde kararlıydan onu söyle canım her şeyin uygun bir dili var sonuçta kırmadan da dile getirebilirsin. Yoksa sen stres olursun ve tahmin edersin ki stres sütü azaltıyor. Ben mesela annem yanımdaydı ilk 15 gün son bir kaç günde dudağından uçuk çıktı diye yüzünden öpme olur mu böle böle 18 günlük bir bebek ölmüş dedim, tamam dedi, öpmedi. Sen ne istiyosan onu söyle ifade et gördüğün yerde uyar kesinlikle yoksa baş edemezsin, bebek senin bebeğin sen ilgileniyorsun diğerleri sever oynar bitti babası da dahil :)

Aynen öyle canım hem 1 haftadır gerçekten rahat ettim hem de korkuyorum onlar gidince napicam falan diye

Yok canim uzun süre değil bakmalari. Yani hem uzaktalar ozlerler diye bazen uykusundan feragat edip sevsinler diye veriyorum babama o da hemen çocuk e desin kucağında gezdirip duruyor bütün gün. Bende bundan korkuyorum işte. Eskiden yatağında kendi kendine uykuya dalan çocuk 1 haftada omuzda uyuyup yerine koyunca bagiran çocuk haline geldi. Nasıl duzelticem ki artık

Oyy Allah yardimcin olsun seninde canım ya ikiz daha zor tabi. Ya evet yardimlarina Allah razı olsun ama en iyi b4n bilirim diye diretmenin anlami yok. Allah bize de bi annelik duygusu hissiyati veriyor zaten. Al bak şimdi doktordwn geldim konak oldu dedim yikarken kafasini bastirmaya korktuguniz icin oluyor dedi. Tirnaklarinla ovala kafasını kaşını dedi. Ama kv sor çocuğun kafasının yumuşak yeri dokunulmaz diyip güzel yikamiyor orayi. Bide zor olur diyip bana da yikattirmiyir sadece su dokebiliyprum çocuğuma. Sizler nasıl yikiyorsunuz illa bi anneyle mi olmalı yoksa beni çok mu korkutuyorlar

Aynen öyle. Kimseyi gönlü kırık gondermiym derken bütün düzenimiz mahvoldu. Yani en azindan bundan sonra çocuk kucagimdan inmeyecek hiç..

Ben senin yerinde olsam uzat ayaklarini der çocuğu koyar yatarim naparsa yapsin
Ah canım hem kıyamıyorum hem de erkekler uykusuz olumca çok huysuz oluyor. Ertesi gün iki çocuk bakmak daha zor olur

Benimkinide öyle yapsalar keşke böylece uygulamalı nasıl yıkanacagını da ögrenebilirim
YouTube da ayşe öner in bebek bakım videoları var canım. Ben çok yararlandım. Banyo da var ordan izledik biz ilk banyodan önce. Ama tabi bir farkla uyguladık bizde baba tutuyor ben yıkıyorum

Valla ben beceremedim. Olursa sana da söylerim canım :) bu arada biz de hala babasıyla yıkıyoruz ama tek yıkayan da çok. Kucağına alıp beraber girersen dizlerinde yıkarsın bence.

360 canım. Yeni doğan aparatı da var zaten.
Memnun musun cnm ya bugün alacağım da boba ya da sling mi alsam diye de kararsız kaldım aslında en başından beri ergo diyodum ama bilemedim kalın mı gelir kullanışlı mıdır diye detay yazarsan çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…