• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Bebeğin kaç günlük canım bir aydan fazlaysa arada olabilir korkma acıkırsa hiç kimse tutamaz onu ağlar ister. Korkma

Canım aranma refleksi de her bebekte olması gerek eğer olmazsa endişe etmeli. 3 aya kadar böyleymiş elini de değdir yanağına emmeye çalışır yanağını emmeye çalışır. :) normal yani. Bide ilk aylar bebeklerin doyma hissi olmazmış. Doğduğunda uyuklar memede ve bir süre sonra uyur ve çok yavaş çekmeye başlar
Tamam aynen dediğin gibi oluyor ama sonra gaz sancısı başlıyor ve tekrar sil başa :(

Tam 40 dakikadır ne yaptığımız belli değil :.( ne güzel emip uyumuşu memede hatta ben de uyuklamışım kalktım yatırdım 10 dk ya kalkmadı çığlık kıyamet uyandı ve o an bu an ne olduğu belli değil, altını değiştirdim sokağa çıkardım tekrar emzirdim artık kusacak raddeye geldi Yok anacım uyumuyor da ağlıyor ağlıyor :.( ay ben çok üzülüyorum bu duruma ya :.(

Tam 40 dakikadır ne yaptığımız belli değil :.( ne güzel emip uyumuşu memede hatta ben de uyuklamışım kalktım yatırdım 10 dk ya kalkmadı çığlık kıyamet uyandı ve o an bu an ne olduğu belli değil, altını değiştirdim sokağa çıkardım tekrar emzirdim artık kusacak raddeye geldi Yok anacım uyumuyor da ağlıyor ağlıyor :.( ay ben çok üzülüyorum bu duruma ya :.(
Bizim ki gazi varsa boyle aniden uyaniyor seninkiinin de gazi var muhtemelen, cikartamiyorsa popoyu uyar bence, bizimki gaz kaka cis ne varsa yapiyor daha bezini kapamadan uyuyakaliyor :))

Canım zeytinyağı veriyormusun akşam verdim azıcık öyle uyudu 8den 2bucuga kadar ağladı bide nefesi kesilene kadar ağlıyor çok korkuyorum birşey olcak diye bir yeri mi ağrıyor acaba diyorum ne yapacağımı şaşırdım en son zeytinyağı rahatlattı gibi yada ağlamaktan yoruldu çok aglayinca birşey olur mu acaba ondan da korkuyorum
Zeytinyağı bende veriyorum canim kakasini rahat yapio

Canim biberona alismalari cok kolay oluyor, bende birkac gundur mamayi kesmek icin ugrasiyorum kiyamet kopuyor memeyi almamak icin deliriyor babannesine veriyorum sakinlestiriyor tekrar deniyorum oyle oyle emiyor, ama aliskanliktan illaki biberondan mama icecek aranip duruyor,normalde 60 cc sonrada bi30 cc mama icerdi artik 30 ccye kadar dusurduk onuda aliskanligindan iciyor, ama inat ettim onuda biraktiricam, 1 saat emipte ac olmasi mumkun degil cunku. Aliskanligindan biberonu istiyor sutumde geliyor cunku gelmese doymuyo derdim ama
Canim 46 günlük olduk. Bu zamana kadar alıyordu memeyi. Ne olduysa 2 gündür bağırıyor. Herhalde sutum azaldı doymuyor o yüzden bu kadar ağlıyor diye düşünüyorum. Mamayi verip karnı doyunca uyuyor çünkü :(

Bebeğin kaç günlük canım bir aydan fazlaysa arada olabilir korkma acıkırsa hiç kimse tutamaz onu ağlar ister. Korkma

Canım aranma refleksi de her bebekte olması gerek eğer olmazsa endişe etmeli. 3 aya kadar böyleymiş elini de değdir yanağına emmeye çalışır yanağını emmeye çalışır. :) normal yani. Bide ilk aylar bebeklerin doyma hissi olmazmış. Doğduğunda uyuklar memede ve bir süre sonra uyur ve çok yavaş çekmeye başlar
Memede uyuyunca doydugu anlamina mi gelir canim? Mesela 5 dk emiyo uyukluyo benimki, memeyi emzik gibi emiyo yavas yavas ben de çekiyorum gazini cikarip yatiriyorum 10 dk sonra uyaniyo bi daha emmek istiyo :/ zaten sutum az ve emmeye yeni basladik o yuzden doyup doymadigini anlamiyorum. Mama alinca misil misil uyuyo ama.

kızlar mutlaka bahsedilmiştir ama uzun süredir giremiyorum yeniden sormak istiyorum ,kaan 3 aylık oldu neredeyse ama düzeltilmiş olarak 1 aylık oldu.3 saatte bir besliyorum anne sütü sağıp veriyordun kilo almıyor diye doktor mama yazdı. benim sorum gece cok uykusu oluyor zor veriyorum sütünü uyandırmasam vicdan yapıyorum ac kalır diye ama beni cok yoruyor artık hiç iştahlı değil 80 cc sütü zor içiyor bazen sadece 30 cc süt içiyor ,gaz sancısından içemiyor zaten sütünü :110: siz nasıl yapıyorsunuz gece beslenmesini ? gecen hafta sadece 75 gr kilo almış

Canım mama olarak gazlı bebekler için olan mamalar var onlardan al. Aptamil conformil ve bebelac nutriconfor bunlardan birini ver canım. Gaz konusunda rahatlar ve mamayı yiyebilir.

Eklentiler

• Tam ekran yakalama 19.8.2017 040544.jpg
    Tam ekran yakalama 19.8.2017 040544.jpg
    75,2 KB · Görüntüleme: 44
Memede uyuyunca doydugu anlamina mi gelir canim? Mesela 5 dk emiyo uyukluyo benimki, memeyi emzik gibi emiyo yavas yavas ben de çekiyorum gazini cikarip yatiriyorum 10 dk sonra uyaniyo bi daha emmek istiyo :/ zaten sutum az ve emmeye yeni basladik o yuzden doyup doymadigini anlamiyorum. Mama alinca misil misil uyuyo ama.
O zamanlarda tekrar emzir gazı yoksa. Benim bebeğimde öyle özellikle gündüzleri eğer ağlamoyorsa oyun oyna spor yaptır.
Benim bebeğim beni emzik gibi kullanıyor geceleri naparsan yap memem ağzında değilse asla asla uyumaz.

Benimde 5 dk emip uyuyakalıyo. Bebekler anne kokusundan ve süt içerken huzur buluyor ondan uyuyordur. Doymadığı içinde uyanıyordur. Uyanıp inliyorsa ıkınıyorsa gazı vardır.

Ben emziriyorum sonra bazen rezene çayı veriyorum şapır şupur içiyor sanki aç bırakıyorum gibi :) ama araştırdım yeni doğduğu için doyma hisleri yokmuş sonradan fazlasını kusuyor zaten beyefendi.

Yani bu doydumu sorusu çok karışık benimde ilk bebiş. Ben ne zaman ağlarsa mızmızlanırsa meme isterse emziriyorum zaten emzirme dışında uyuyordu yenidoğan olduğu için artık 1. Ay bittikten sonra uyumuyor öyle etrafına bakıyor hareket ediyor oyun oynuyo :)

Kızlar dün kırkımızı çıkardık çok şükür darısı sizlere inşallah.

Soranlar olmuştu. Kaynanam ve eltimle çıkardık.

Bi büyük plastik kase gibi bişeye salata doğrama kasesi işte :KK70:
Ona eltim 40 defa kaynanamın hacdan gelmiş tası var tüm çocuklarının kırkını onla çıkarmış. Ama siz kaşıkla da yapabilirsiniz. 40 defa doldurup o kaseye koydu içine de iğneden iplik geçirip koydu

Sonra bebeğimi banyo ettirdiler bu sırada ben sadece izledim bebeğimi ellememem gerekiyormuş daha kırklı olduğum için.

Normal yıkadı yıkarken dua ediyordu kaynanam. Sonra en son üstüne 3 kez kafasından aşağı o kasedeki sudan döktü
Bilmiyorum ama galiba kırktan çıkmayada niyet etti çünkü bana diyodu sen niyet et kırktan çıkarken diye.
3 kereden Sonra tüm suyu döktü bebeğime vücuduna falan

Sonra ben duşa girdim aynı tastan 40 kez su koydum ayrı bir yere içine de o iğneyi koydum gusul aldım tertemiz yıkandım ve o suyu en son 3 kez dökerken niyet ettim Allah rızası için kırktan çıkmaya dedim ve öyle bitti işte :) merak edenler vardı

Bizim ki gazi varsa boyle aniden uyaniyor seninkiinin de gazi var muhtemelen, cikartamiyorsa popoyu uyar bence, bizimki gaz kaka cis ne varsa yapiyor daha bezini kapamadan uyuyakaliyor :))
Canım evet gaz sancısı sonra gene acile götürdüm zaten doktor da söyledi bu böyle 3 aya kadar devam edebilir dedi. Senin gerginliğin endişen daha da artırır rahat olman lazım falan dedi. Ay bilemiyorum ya:/ poposunu da uyardım ama işe yaramadı sanki ya da ben yapamadım. Dur bakalım geçecek sonuçta bi ben yaşamıyorum diye beynimi oyalamaya çalışacağım.

Ona eltim 40 defa kaynanamın hacdan gelmiş tası var tüm çocuklarının kırkını onla çıkarmış. Ama siz kaşıkla da yapabilirsiniz. 40 defa doldurup o kaseye koydu içine de iğneden iplik geçirip koydu

Sonra bebeğimi banyo ettirdiler bu sırada ben sadece izledim bebeğimi ellememem gerekiyormuş daha kırklı olduğum için.

Normal yıkadı yıkarken dua ediyordu kaynanam. Sonra en son üstüne 3 kez kafasından aşağı o kasedeki sudan döktü
Bilmiyorum ama galiba kırktan çıkmayada niyet etti çünkü bana diyodu sen niyet et kırktan çıkarken diye.

Sonra ben duşa girdim aynı tastan 40 kez su koydum ayrı bir yere içine de o iğneyi koydum gusul aldım tertemiz yıkandım ve o suyu en son 3 kez dökerken niyet ettim Allah rızası için kırktan çıkmaya dedim ve öyle bitti işte :) merak edenler vardı
Hayırlı olsun cnm darısı sağlıkla başımıza inş. sizin baya seromoni olmuş 40 için :)

Okurken yoruldum aayy.. ben dün bebişi kendim yıkadım. Hoş annemle birlite yıkadık bu güne kadar :D 40 tas 40 kaşık falan offf ay uğraşamam ben :D yıkar geçerim o ne yahuu.. bizim de 40ımız yarın çıkıyor.. babaanneye gitmek isterdik ama babamız mesaide.. biz de öyle gezeriz napalım zaten kaçtır çıkıyoruz gezmelere:D

Kizlar bugun baska bir kadin dogum doktoruna gittim, iç dikislerim tutmamis 1.5 cm acik kalmis. Kendi kendine kaynarsa görüntü ve islevsel olarak kotu olur dedi doktor. 3 ay sonra tekrar dikis yapalim dedi. Moralim alt ust oldu zaten dogumum cok zordu simdi bütün hayatim bitmis gibi hissediyorum :( hiçbir sey eskisi gibi olmicak tuvalette bile hissedicem o acikligi, ki cinsellik konusu artik tamamen biter heralde. Napicam ben kizlar ya :( bu konuda uzman bi doktor var mi acaba bildiginiz? Hangi ilde olursa olsun gitmeye raziyim.

Hayırlı olsun cnm darısı sağlıkla başımıza inş. sizin baya seromoni olmuş 40 için :)
Okurken yoruldum aayy.. ben dün bebişi kendim yıkadım. Hoş annemle birlite yıkadık bu güne kadar :KK70: 40 tas 40 kaşık falan offf ay uğraşamam ben :KK70: yıkar geçerim o ne yahuu.. bizim de 40ımız yarın çıkıyor.. babaanneye gitmek isterdik ama babamız mesaide.. biz de öyle gezeriz napalım zaten kaçtır çıkıyoruz gezmelere:KK70:

Kızlar bizde yıkadık geçtik bilmeyenler merak edenler vardı ondan detaylı yazdım.
Daha bazılarında neler neler var bizimki en basiti:D

Back