- 28 Mayıs 2016
- 1.018
- 774
- 123
- 33
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #24.561
Canim ben bi kavanoza 2 bardak kaynamis soğumus şu koydum 2 çay kaşığı karbonat attım güzelce karıştırdım sonra tek seferlik kesip hazırladığım gazlı bezleri içine attım günde 2 3 kere aç karnına alip içinden bi tane serçe parmağıma sarıp ağzının içini guzelce temizlemeye çalışıyorum biraz ağlıyor ama yapacak bişey yok bi elinle cenesini Tut diğer elin le temizleKızlar pamukçuk oldu bebeğimin dili bu karbonat mı ne sürülüyomuş ben nasıl sürcem onu ?
Ben şuan 12. Dakkalardayım cnm tam 15 olmuyor ama çoğu aktif olarak cok cok yutkunma sesini alıyorum. Bazen özellikle sabahları 2 saatte bir uyansa da nedense yeteri kadar sütüm dolmuyor heralde her iki göğüse de yapışıyor yumuşayınca ağlamaya başlıyor işte o zaman bi kez sabah bi kez de akşam mama yapıyorum şimdilik. O sürede de benim göğüsler tam dolmuş oluyor. Şuan günde 2 kez mama takviyem var, başka türlü içim rahat etmiyor. Belki gözün ilişmiştir ben bu konuya çok takmıştım ama sonunda belli bi noktaya geldim oda ısısı fazla geliyormuş benimkine onu düşürdüm şimdi daha serin bir ortam, biraz daha dik tutuyorum bebeğin kafasını dolayısıyla uyuyacaksa da daha geç uyuyor, bi de elimi gıdısının altına yerleştiriyorum durdurduğunda dürtüp tekrar hareket sağlıyor.15 dk hic durmadan mi emiyo canim? Ben yeni yeni deneme calismalari yapiyorum emmesi icin. Dun silikonu cikardim gogus ucum kopsa da emzircem dedim cunku silikonla hic ememiyodu. Ciplak olunca 3 4 dk emdi sonra uyudu. Gazini cikardim uyandirdim sonra yine 2 3 dk emdi uyudu. Doymuş olmasi imkansiz acaba emmeyi bilmedigi icin yoruluyo mu. Sonrasinda uyurken mama verdim hepsini içti. Ama emmeye gelince uyuyakaliyor. 15 dk emmesi icin ne yapmaliyim acaba? :/
12. Dakkaya kadar falan bi göğsü aktif alabiliyor çoğu kez. Gözüm sürekli saatteydi bi ara çok takmıştım ama 15 i göremedim :/ benimki tam doyduğunda anne sütü ile tam 2 saat uyuyor be kendi uyanıyor. Mama verdiğimde 3 saatten bile fazla uyuyor.15 dk aktifi kesintisiz mi veriyosun yoksa aralikli mi. Benmki 7-8-10 dk aliyo gerisini yok ittiriyo yada kafayi saga sola salliyo:) dogal olarak da uzun sureli uyumuyoe maalesf
Arzustokrasi cnm çok sık emzirdiğini söylüyorsun ben 2 günden sonra sanırım çözdüm onu. Sürekli emdiği için tam doygunluk hissi yaşamıyormuş asıl yağlı ve doyurucu kısım 10. -15. Dakikadan sonra geldiği için biraz uzun emmesi gerekiyor. Bunun için de araya biraz vakit girmesi gerdkiyor. Ben bir kaç kez mama takviyesi yaparak emme süresini ayarladım gibi ama şimdilik diyorum yine de güven olmaz :) ben şuan 1 meme tam bitene kadar emzirmeye çalışıyorum yaklaşık 15 dk aktif, sonra eğer yetinmezse diğer memeyi veriyorum onu çok daha az emiyor bir sonrakinde o memeden başlıyorum. Naçizane paylaşayım istedim
Canım cengelli iğneyle nasıl oluyor
Sanki mesajı ben yazmışım gibi aynı
Kızlar pamukçuk oldu bebeğimin dili bu karbonat mı ne sürülüyomuş ben nasıl sürcem onu ?
Bizde mama yok. Anne sutunu de ikk haftalar 15-20 dk aliyodu ama tumuyle aktif degildi. Smdi aktf ama sure azaldi:) bide kustugu icin zorlayamiyorum da. Bazen kizim rejimde diye dalga geciyorum artik:)12. Dakkaya kadar falan bi göğsü aktif alabiliyor çoğu kez. Gözüm sürekli saatteydi bi ara çok takmıştım ama 15 i göremedim :/ benimki tam doyduğunda anne sütü ile tam 2 saat uyuyor be kendi uyanıyor. Mama verdiğimde 3 saatten bile fazla uyuyor.
Evet canım çok iyi anlıyorum bende hala doğumumu kabus olarak görüyorum, çok isterdim güzel anılarla anmak, ama şanssızlardanız bu konudaBende her gece rüyamda yeniden doguruyorum hatta doguramiyorum diyim daha doğru olur bu hormonlar çok feci artık unutmak istiyorum doğumu çok şükür kurtulduk ama psikoloji gitti benim iyice
Evet canım 40 bi ciksaydi hayirlidiyla senin benden önce çıkıyor dimi biz daha 17 gunluguzEvet canım çok iyi anlıyorum bende hala doğumumu kabus olarak görüyorum, çok isterdim güzel anılarla anmak, ama şanssızlardanız bu konudatek güzel yanı oğluma sonunda sağlıkla kavuştum, inşallah pskljmz de yakın zamanda düzelir, gezmek lazım bol bol
Bu uygulama nin adi ne canımKiz ne 15 dakikası memeyi hic birakmiyoki zorla aliyom ağzından beni bildiğin emzik yaptı bu.. Dun biberonla sagip verdim 90 cc içti kustu onun üstüne hala aranıyordu bnde emziği tiktim biberonla başlıkları benziyor diye heralde bi aldı hevesle ilk sonra çekip çekip bisi gelmeyince ağlamaya başladı gene.. Meme verene kadar susmuyor memem sündü artık çocuk tikaniyo gene birakmiyo ağzında meme keh keh öksürüyo çene kilitli.. Suan 25 dakikadır emiyo mesela siciyor geriniyor memem ağzında çok aciyoooor....
Görünen minnak sümük parçaları minik cengelli iğne kiciyla itinayla alınmak suretiyle kullanılıyor kuzum ananelerin en eski bilindik yöntemi...
Ah garibim sende mi sende mi... Nolcak bizim bu halimiz... Kızı sutyenin arasına sıkıştırıp gezecem yakında o olcak
Bu gecen günkü emme performansimiz kendi çapında bir rekor kırdı kendisi haliyle dün hic saat tutmadik.. Suan 33. Dakika ve memeyi bıraktı sızdı altını değiştireceğim yine uyanacak ve korkarimki emecek... Büyüme atağı bizde bağımlılık yaptı ellaaam bırakamadı..
Cani bu programin adi ne? Cok guzelmissKiz ne 15 dakikası memeyi hic birakmiyoki zorla aliyom ağzından beni bildiğin emzik yaptı bu.. Dun biberonla sagip verdim 90 cc içti kustu onun üstüne hala aranıyordu bnde emziği tiktim biberonla başlıkları benziyor diye heralde bi aldı hevesle ilk sonra çekip çekip bisi gelmeyince ağlamaya başladı gene.. Meme verene kadar susmuyor memem sündü artık çocuk tikaniyo gene birakmiyo ağzında meme keh keh öksürüyo çene kilitli.. Suan 25 dakikadır emiyo mesela siciyor geriniyor memem ağzında çok aciyoooor....
Görünen minnak sümük parçaları minik cengelli iğne kiciyla itinayla alınmak suretiyle kullanılıyor kuzum ananelerin en eski bilindik yöntemi...
Ah garibim sende mi sende mi... Nolcak bizim bu halimiz... Kızı sutyenin arasına sıkıştırıp gezecem yakında o olcak
Bu gecen günkü emme performansimiz kendi çapında bir rekor kırdı kendisi haliyle dün hic saat tutmadik.. Suan 33. Dakika ve memeyi bıraktı sızdı altını değiştireceğim yine uyanacak ve korkarimki emecek... Büyüme atağı bizde bağımlılık yaptı ellaaam bırakamadı..
Bizde 22 günlüğüz canım daha cook var gibi geliyo 40a, gerçi 40olunca bi mucizede beklemiyorumEvet canım 40 bi ciksaydi hayirlidiyla senin benden önce çıkıyor dimi biz daha 17 gunluguz
Kızlar bnde hem emzırıp hem mama verıyorum bebegım 22 günlük sütüm yetmiyor zaten tek mememi alıyor diğerini 1 dk bıle emmeden salıyo bnde tek mememi yoğunluk verıyorum kızlar bırde bebelac nutri konforu veriyorum kaka yaparken ıkınıyo kakası cıvık katı degil ama bazen gunde Bı kere bazen 2 kere kaka yapıyo mamadan mı kaynaklanıyor acaba önerebileceğiniz mama varmı
Emmesinde bir degisiklik yoktu canim hatta agladigi zamanlar surekli emdi .gece biraz gazi vardi sanirim omzuma alip gazini cikaramadim karnina felan masaj yaptim anakucaginda salladim kakasini yapinca rahatladi keske hic gaz priblemimiz yokken ilk hafta yaptirsaymisim . Yani korkulacak bisey yok canim gonul rahatligiyla yaptirilabilir. Ilk gunu atlatinca zaten diger gunler daha iyi oluyorlarmis .abisi daha iyi durumda geziyor oturuyor eziyet etmedi fazlaBen ilk doğduğu hafta yağtıracaktım ama küfeze girmişti sonrasında da korktum. Geçmiş olsun. Şimdide eğer sünnet yaparsak emmez dşye korkuyorum. İlk gün nasıldı bebeğin uyuşması geçince esksi gibi emiyor mu
Yapamıyor diye biliyorum.selam hanımlar emziren anneler lazer epilasyon yapabilir mi?
Canim anne sütünün sakinleştirici özelliği var. Emerken uyuması normal. Çene altından bebeği uyaricaksin. Yada boştaki elinle gogsune masaj yapicaksinki bebeğe sut gitsin.15 dk hic durmadan mi emiyo canim? Ben yeni yeni deneme calismalari yapiyorum emmesi icin. Dun silikonu cikardim gogus ucum kopsa da emzircem dedim cunku silikonla hic ememiyodu. Ciplak olunca 3 4 dk emdi sonra uyudu. Gazini cikardim uyandirdim sonra yine 2 3 dk emdi uyudu. Doymuş olmasi imkansiz acaba emmeyi bilmedigi icin yoruluyo mu. Sonrasinda uyurken mama verdim hepsini içti. Ama emmeye gelince uyuyakaliyor. 15 dk emmesi icin ne yapmaliyim acaba? :/
Ben de usumesin diye sicak odada emziriyodum canim onu hic dusunmemistim. Daha serinde emzirmeyi deniyim o zaman. Bi de mesela doydugunu nasil anlicaz? Bi gogsu emdi uyudu diyelim uyandirmamak mi gerekiyo? Diger gogse gecmemiz gerektigini nasil anliyoruz? Ben bugune kadar hem sagdigim icin emzirme işlerine uzak kaldim bocaliyorum. Sagdigimi da icirdim biriktircek kadar cikmadigi icin. Ama mantikli bence de nolur nolmaz ilerde.Ben şuan 12. Dakkalardayım cnm tam 15 olmuyor ama çoğu aktif olarak cok cok yutkunma sesini alıyorum. Bazen özellikle sabahları 2 saatte bir uyansa da nedense yeteri kadar sütüm dolmuyor heralde her iki göğüse de yapışıyor yumuşayınca ağlamaya başlıyor işte o zaman bi kez sabah bi kez de akşam mama yapıyorum şimdilik. O sürede de benim göğüsler tam dolmuş oluyor. Şuan günde 2 kez mama takviyem var, başka türlü içim rahat etmiyor. Belki gözün ilişmiştir ben bu konuya çok takmıştım ama sonunda belli bi noktaya geldim oda ısısı fazla geliyormuş benimkine onu düşürdüm şimdi daha serin bir ortam, biraz daha dik tutuyorum bebeğin kafasını dolayısıyla uyuyacaksa da daha geç uyuyor, bi de elimi gıdısının altına yerleştiriyorum durdurduğunda dürtüp tekrar hareket sağlıyor.
Ben de şimdi sağma işlemlerine başlayıp depo yapmaya karar verdim nolur nolmaz 3 ay bekliyormuş buzlukta. Saklama poşeti alacağım bugün.
Ben de +1 . hala dusundukce agliyorum ya resmen kabustu. Hastanenin onunden gecesim gelmiyo, artik acibadem kurabiyesi bile yemek istemiyorumEvet canım çok iyi anlıyorum bende hala doğumumu kabus olarak görüyorum, çok isterdim güzel anılarla anmak, ama şanssızlardanız bu konudatek güzel yanı oğluma sonunda sağlıkla kavuştum, inşallah pskljmz de yakın zamanda düzelir, gezmek lazım bol bol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?