• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Bahsettiğin mama gazlı bebekler için. Eğer öyle bir sorununuz yoksa normal 1 numara devam sütlerinden kullanabilirsin. Ben normal bebelac 1 kullanıyorum. 22 günlük zaten cıvık yapması normal. Biz daha 5 gündür günde 1 kere yapıyoruz artık. Pazar günü 40ımız çıkıyor. Yavaş yavaş katılığı değişir. Kaka yaparken ıkınması da normal biz çişte bile ıkınıyoruz :KK70:
Anladım canım
Bahsettiğin mama gazlı bebekler için. Eğer öyle bir sorununuz yoksa normal 1 numara devam sütlerinden kullanabilirsin. Ben normal bebelac 1 kullanıyorum. 22 günlük zaten cıvık yapması normal. Biz daha 5 gündür günde 1 kere yapıyoruz artık. Pazar günü 40ımız çıkıyor. Yavaş yavaş katılığı değişir. Kaka yaparken ıkınması da normal biz çişte bile ıkınıyoruz :KK70:
Anladım canım ıkındıkca zorladıkca benim canım sıkılıyor normal o zaman bu durum doktor manasına sızma zeytinyağı damlatabılrsın demıstı bazen damlatıyorum

Canim anne sütünün sakinleştirici özelliği var. Emerken uyuması normal. Çene altından bebeği uyaricaksin. Yada boştaki elinle gogsune masaj yapicaksinki bebeğe sut gitsin.
Çenesini hep uyariyorum ama emzik gibi emiyo o zaman. Sutum az zaten acaba bitiyo mu 7 dk da onu da bilmiyorum :/ keske seffaf olsa da gorebilsem.

Ben de +1 . hala dusundukce agliyorum ya resmen kabustu. Hastanenin onunden gecesim gelmiyo, artik acibadem kurabiyesi bile yemek istemiyorum :KK70:
Dedigin gibi saglikla kavuşmak onemliydi ogluslara :KK200: sende mi normal dogum yapmistin bu arada canim?
Ben de +1 . hala dusundukce agliyorum ya resmen kabustu. Hastanenin onunden gecesim gelmiyo, artik acibadem kurabiyesi bile yemek istemiyorum :KK70:
Dedigin gibi saglikla kavuşmak onemliydi ogluslara :KK200: sende mi normal dogum yapmistin bu arada canim?
Ay evet sende Doğum mağdurlarındandın değilmi:KK43: aynen bende hastanenin önünden geçmiyorum arada hastaneden msjlar geliyo okumadan siliyorum:63: inşallah unutcas o kötü anları, ben 12saat sancı çekip epidural olup epiduralin etki etmediği nadir insanlardan olup sonunda sezeryan oldum kanala inmedi oğlum 8cm açıklık olmasına rağmen , ıyyy rezalet yine andım tüylerim diken oldu

Anladım canım

Anladım canım ıkındıkca zorladıkca benim canım sıkılıyor normal o zaman bu durum doktor manasına sızma zeytinyağı damlatabılrsın demıstı bazen damlatıyorum

Bende damlattım 1 gün unuttum o gün kusmadı bir daha damlatmadım kusması düzeldi. Normal tabii.

Allah daha güzel günlerini görmeyi nasip etsin inşallah canım. Geçmiş olsun çok. Nerde yaptırdin canim bizde arastiriyoruz yaptıricaz iyi bir doktor bulursak. Bide nasıl oldu anlatır misin. Çok ağladı mı. Şu an nasıl neler yapman gerekiyormuş nasıl bakımı falan merak ediyorum :KK43:
Elifanada abdullah ozel beye yaptirdik canim cocuk cerrahi kendisi. 500 tl ye yapiyorlar. Gidince ilk once fitil koyduk agri kesici .15 dk sonra felan iceri aldilar bizde girdik igne yapip uyusturdu doktor.sonra tekbir getirerek kesme dikme islemlerini yapti.tabi bu sirada tutmak gerekiyor yanimozda bikac kisi goturmustuk iyi oldu.zaten igne yapinca uyusuyor aci felan hissetmiyor sunnet esnasinda emzik verdim ses cikarmadi.sonrasinda 20 dk sonra felan uyusma gecince biraz mizirdadi agladi emzirdim sonra agri kesici icirdim biraz salladim uyudu canim korkulacak bisey yok .su an keyfi iyi .sunnet yerine pet bardak yapistirdilar oyle bagliyoruz bezini.kremi var onu suruyoruz sabah aksam .baska merak ettigin bisey varsa cevaplayabilirim

Doğum neysede o dikişler beni mahvetti 45 dakika sürdü dikislerim sürekli bitti mi diye sordum ruyalarima giriyo bazen böyle devam edecek korkuyorum bitsin istiyorum unutmak istiyorum artık çok şükür kucağıma aldım ama psikojim pert inşallah bugünlerde geçecek :dua:

Kizlar yaa benim göğsüm yumusadiginda bebegim emmek istemiyor tutuyor iki cekiyor geri birakiyor boyle en az 10 defa deniyoruz sonra cildiriyor agliyor ama sadece yumusadiginda gogsum boyle oluyor acaba sutummu bitiyor diyorum sıktığımda akiyor ama boyle bir sorun yasayan varmı??
Canım ben göğsümün yumuşak olup olmadığına dikkat etmedim de dha önce böyle bi sorun yaşadığımı buraya yazmıştım.Hala bu sorunu aşamadık bazen bebeğim göğsümü 2kere çekip ağlamaya başlıyor.Süt mü gelmiyor yoksa gazdan mı yapıyor çözebilmiş değilim.Böyle olunca emzirmekten soğuyorum:KK61:

Kiz ne 15 dakikası memeyi hic birakmiyoki zorla aliyom ağzından beni bildiğin emzik yaptı bu.. Dun biberonla sagip verdim 90 cc içti kustu onun üstüne hala aranıyordu bnde emziği tiktim biberonla başlıkları benziyor diye heralde bi aldı hevesle ilk sonra çekip çekip bisi gelmeyince ağlamaya başladı gene.. Meme verene kadar susmuyor memem sündü artık çocuk tikaniyo gene birakmiyo ağzında meme keh keh öksürüyo çene kilitli.. Suan 25 dakikadır emiyo mesela siciyor geriniyor memem ağzında çok aciyoooor....

Görünen minnak sümük parçaları minik cengelli iğne kiciyla itinayla alınmak suretiyle kullanılıyor kuzum ananelerin en eski bilindik yöntemi...

Ah garibim sende mi sende mi... Nolcak bizim bu halimiz... Kızı sutyenin arasına sıkıştırıp gezecem yakında o olcak :işsiz:

Bu gecen günkü emme performansimiz kendi çapında bir rekor kırdı kendisi haliyle dün hic saat tutmadik.. Suan 33. Dakika ve memeyi bıraktı sızdı altını değiştireceğim yine uyanacak ve korkarimki emecek... Büyüme atağı bizde bağımlılık yaptı ellaaam bırakamadı.. :mad:
Benimkinin son hareketini anlatayim o zaman canım. Bacakalrimin üstüne yastik koymuştum emzirirken sonra diger göğsümden akiyor bulasmasin diye çocuğu yastığın üzerine koyuverdim göğsümu siliyordum. Anam bir baktım löp diye kaptı oradan memeyi :D artık öyle emiyoruz genelde :D

Elifanada abdullah ozel beye yaptirdik canim cocuk cerrahi kendisi. 500 tl ye yapiyorlar. Gidince ilk once fitil koyduk agri kesici .15 dk sonra felan iceri aldilar bizde girdik igne yapip uyusturdu doktor.sonra tekbir getirerek kesme dikme islemlerini yapti.tabi bu sirada tutmak gerekiyor yanimozda bikac kisi goturmustuk iyi oldu.zaten igne yapinca uyusuyor aci felan hissetmiyor sunnet esnasinda emzik verdim ses cikarmadi.sonrasinda 20 dk sonra felan uyusma gecince biraz mizirdadi agladi emzirdim sonra agri kesici icirdim biraz salladim uyudu canim korkulacak bisey yok .su an keyfi iyi .sunnet yerine pet bardak yapistirdilar oyle bagliyoruz bezini.kremi var onu suruyoruz sabah aksam .baska merak ettigin bisey varsa cevaplayabilirim
Peki randevuyu hemen alabildiniz mi canım geç mi veriyorlar. Bizde yunus emrede bi doktor duyduk bakalım belki ona gideriz diyoruz

Bu uygulama nin adi ne canım

Cani bu programin adi ne? Cok guzelmiss

Baby daybook programın adi hatunlar daha önce yazmıştım çok güzel bi uygulama saatlerini takip edebilmek için tavsiye ederim emzirmeye başlamadan kuruyoruz kac dakika emmis takip ediyoruz yada bezini ne zaman degistik kakali mi yoksa sadece cismi yapmış ne zaman uyudu uyandı filan.. Deftere yaziyordum eziyet oluyordu valla bundan önce..

Benimkinin son hareketini anlatayim o zaman canım. Bacakalrimin üstüne yastik koymuştum emzirirken sonra diger göğsümden akiyor bulasmasin diye çocuğu yastığın üzerine koyuverdim göğsümu siliyordum. Anam bir baktım löp diye kaptı oradan memeyi :KK70: artık öyle emiyoruz genelde :KK70:

Hahaha.. :KK70: Valla bende dayanamayıp yatarak emziriyorum bazen çok tehlikeli biliyorum ama siziyorum o emerken resmen.. Adam eve geldiğinde manzara super benim kız ağzı acik uyuyor ben meme acik uyuyorum kizin agzindan sut akıyor benim salyalarim :KK70:

Baby daybook programın adi hatunlar daha önce yazmıştım çok güzel bi uygulama saatlerini takip edebilmek için tavsiye ederim emzirmeye başlamadan kuruyoruz kac dakika emmis takip ediyoruz yada bezini ne zaman degistik kakali mi yoksa sadece cismi yapmış ne zaman uyudu uyandı filan.. Deftere yaziyordum eziyet oluyordu valla bundan önce..

Hahaha.. :KK70: Valla bende dayanamayıp yatarak emziriyorum bazen çok tehlikeli biliyorum ama siziyorum o emerken resmen.. Adam eve geldiğinde manzara super benim kız ağzı acik uyuyor ben meme acik uyuyorum kizin agzindan sut akıyor benim salyalarim :KK70:
Ay ben hiç denemedim öyle çok merak ettim şimdi:D

Ben de usumesin diye sicak odada emziriyodum canim onu hic dusunmemistim. Daha serinde emzirmeyi deniyim o zaman. Bi de mesela doydugunu nasil anlicaz? Bi gogsu emdi uyudu diyelim uyandirmamak mi gerekiyo? Diger gogse gecmemiz gerektigini nasil anliyoruz? Ben bugune kadar hem sagdigim icin emzirme işlerine uzak kaldim bocaliyorum. Sagdigimi da icirdim biriktircek kadar cikmadigi icin. Ama mantikli bence de nolur nolmaz ilerde.
Valla cnm ben de oturtmaya çalışıyorum işte ben uyuduktan sonra gazını çıkarmaya çalışıyorum geyirtiyorum yani sonra yanıma yatırıyorum zaten eğer açsa hemen gözünü açıp aranıyor o zaman diğerini veriyorum. Diğerini de verdim diyelim yine ağlıyorsa 40-50 cc de mama veriyorum (mama günde max 2 kere denk geliyor) eğer tam doyuyorsa ki bazen tek meme bazen 1,5 meme bazen 2 meme yanına yatırsan bile uyanmıyor ben ordan anlıyorum. Ama benimde kafamdaki soru işareti daha bebek 20 günlük sütten sonra uyuması normal ve benden bundan doygunluğunu anlıyorum ama her süt içtikten sonra bebekler uyumalı diye bi kural yoktur heralde. En azından uyumasa bile ağlamadan sakin bileklide durur heralde.

Arkadaslar bebegine tek basina bakan var mi? Esi isteyken bebekle yalniz kalan falan? Ben bu cocuga tek basima nasil bakicam nasil tek kalicam diye kara kara dusunuyorum, suan kayinvalideme geldim orda kaliyorum 2 gunlukken geldik hala burdayiz, eve gitmeye korkuyorum, bide huysuz biraz dksi dksini tutmuyo ya gazi oluyo ya kakasini yapmiyo 1 gun iyiyse bigun mizmiz, evde hayatta bas edemem ben esim ise gittiginde, suan 11 gunluk acaba biraz ilerde biraz daha rahatlar miyim bu konuda? Sizler bu sureclerde ne yasadiniz,gercekten ben su donemde kayinvalidem olmasaydi kafayi yerdim diye dusunuyorum

Ben dogdugundan beri tek bakiyorum malesef..pestilim çıkmış durumda.. :((

Doğum neysede o dikişler beni mahvetti 45 dakika sürdü dikislerim sürekli bitti mi diye sordum ruyalarima giriyo bazen böyle devam edecek korkuyorum bitsin istiyorum unutmak istiyorum artık çok şükür kucağıma aldım ama psikojim pert inşallah bugünlerde geçecek :dua:
Canim benim dogum 40 dk dikisler 2 saat surdu düşün nasil dikisim varsa artik dusunmemek elde degil :(
Black87 Black87 canim benim de zorlama ile normal dogum oldu 12 saat suni sanci sonrasi, keske o kadar kasmayip sezaryene mi alsaydi diyorum ama kismet, hayirlisi buymus diye dusunmek istiyorum. Insallah atlatiriz ya valla daha evden disari 1 2 kere ciktim, eve kimseyi kabul etmedim bebek gormek icin gelmek isteyenleri. Psikolojimiz nasil duzelcek acaba bi tatile gitsek iyi gelirdi ama ufacik bebeklerle nerdeee :))

Kızlar bebeğimin burnu açık damlasını damlatip temizliyorum güzel nefes de alabiliyor ama bazen derin nefes alırken sanki genzi tıkalı gibi hırıltı oluyor bide çoğu zaman ağzı açık uyuyor zaten uyurken çıkardığı seslere anlam veremiyorum hepsi bişey mi acaba diye dinleyip duruyorum :)

Burnu icinmi damla? Ne damlasi adi ne doktor mu vermisti burun temisliginden muzdaribim :(

Burnu icinmi damla? Ne damlasi adi ne doktor mu vermisti burun temisliginden muzdaribim :KK43:
Eşim eczaneden aldı canım kid's xlear diye bişey damla ve sprey iki şekilde de kullanılıyor ama bebeklere damla olarak damlatip bekliyorum yumusuyor sonra aspiratorle çekiyorum geliyo bugün bayağı geldi biraz rahatladı

Valla cnm ben de oturtmaya çalışıyorum işte ben uyuduktan sonra gazını çıkarmaya çalışıyorum geyirtiyorum yani sonra yanıma yatırıyorum zaten eğer açsa hemen gözünü açıp aranıyor o zaman diğerini veriyorum. Diğerini de verdim diyelim yine ağlıyorsa 40-50 cc de mama veriyorum (mama günde max 2 kere denk geliyor) eğer tam doyuyorsa ki bazen tek meme bazen 1,5 meme bazen 2 meme yanına yatırsan bile uyanmıyor ben ordan anlıyorum. Ama benimde kafamdaki soru işareti daha bebek 20 günlük sütten sonra uyuması normal ve benden bundan doygunluğunu anlıyorum ama her süt içtikten sonra bebekler uyumalı diye bi kural yoktur heralde. En azından uyumasa bile ağlamadan sakin bileklide durur heralde.
Sagol canim ya bilgiler icin ben de oyle yapayim o zaman. Yatirinca uyanip uyanmadigini kontrol etmek mantikli :KK54:

Kızlar biberondan kaç cc yi kaç dk da emiyor bebekleriniz benim bebek 50 60 cc yi 3 dakka da bitiriyor çok hızlı değil mi :/

Back