Benimkine de market yoğurdu veriyorum çünkü bizim yaptığımızı o iştahla yemedi
Market yogurtları cok iyi değil yaa. Egzema tedavisinde falan ilk kesilen şey market yogurtları oluyor paketliNiye acaba ya tadı yüzünden mi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Market yogurtları cok iyi değil yaa. Egzema tedavisinde falan ilk kesilen şey market yogurtları oluyor paketliNiye acaba ya tadı yüzünden mi
Kız tuz var onlarda vermen guzumNiye acaba ya tadı yüzünden mi
Yazdıklarını gorunce hemen yazmsk istedım, bu yasadıklarının hepsını yasadım ve uyku egıtımı aldık o kadar soylenene ragmen onceden krizlere gırıp o kadar aglayan cocuk daha kolay öğrendı.1 buçuk saat en fazla uyanık kalıyor uykusu geliyor sonra. Evet etmiyorum alıyorum kucağıma kendini geri ata ata çırpınıyor. Geziyoruz ediyoruz tamam geri koyuyorum yine aynı. Buna ne kadar devam edebilirim bilmiyorum 1 saat uğraştım daha fazlasına gücüm yetmedi. İşin kötüsü sinirleniyorum bir yerden sonra çocuğa da kızamıyorum suçu yok. Kendi kendimi yiyorum
Kesınlıkle aynı fıkırdeyım bu kurallı gıdınce bebek daha mutluBen daha farklı düşünüyorum. Çocuklar düzeni severler. Yarın buyüyecekler okula gidicekler erken kalkıcaklar erken uyuyup uyanmaya alışmaları lazım. Meletonin salgılanması akşam 7 de başlar en yüksek 10 ile 3 arasındadır. O yüzden en geç 9 da uyuması gerekir bebeklerimizin. Eşim 7 buçukta geliyor bende o yüzden 9 a doğru uyutuyorum vakit geçirmeleri için. Gündüz fazla uyumaları gece uykularını etkiler ve gece gündüz ayrımı karışır. Gündüz çok uyumaları uyanık kalma sürelerinide etkiler ve dış dünyayı keşfedemezler.
Sürekli 9 da uyuttuğum kızım büyüyüp konuşmaya başladığında Allah nasip ederse saat 9 uyuyoruz diyeceğim ve bu düzene alışıcak. Ben bozarsam o hep bozar. Gerekirse sosyal hayatta belli bi süre ona göre düzenlenicek. Yarın iftara davetliyiz 8 buçuk gibi kalkacağız hem biz hem onun düzeni bozulmayacak. Farklı durumlar olabilir sarkabilir okey ama nasıl alışılırsa öyle gider bence. Gece 10 11 saat uyumaları çok önemli gelişimleri için. Erken uyumaları bizim içinde iyi. Eşimle 2 bardak çay içiyorum. Duş alıyorum. Önemli işim varsa eşim uyumamıştır uyanırsa müdahele eder. 11 12 de uyursa yapamam ki o saate kadar bakmak beni de yorar.
Ben 2. Ayından beri böyleyim belki doğru belki yanlış bilemem![]()
Arkadasım nolur kıyamıyorum uyku egıtımı ıcın deme yanlıs bır algı yaratıyorsun. Herkes boyle bıldıgı ıcın anneler ve bebekler mutsuz.Ben de karşıyım ya. Eski usul büyütüyorum ben. Annelerimize soruyorum ne zaman isterseniz uyuyup uyanıyodunuz biz öyle saat maat bakmıyoduk diyolar. Bir de şimdi sağolsun benim bebeğim aşırı zor bir bebek değil o uyanıkken de çayımı kahvemi içebiliyorum(her zaman değil). Bebeği zor olanlar baş edemeyenler uyku eğitimi düşünebilir bir şey diyemem saygı duyuyorum ama ben kıyamıyorum bana ihtiyacı var ağlatamam hiç.
Mesela bu bana inanılmaz bir hayal gelıyor hiç yaşamadıl şıp dıye uyumayı:)Eeen güzelini yapıyosun ben de artık böyle yapıyorum yoksa bu dayatmalar bana kafayı yedirtecekti. Bebek arabasında uyursa arabayı da eve sokuyorum uyanana kadar öyle bırakıyorum. Çocuğun uyku saati var diye kendimi kısıtlamaya devam etseydim psikolojim bozulacaktı. Gittiğim her yerse bir şekilde uyutuyorum tek dikkat ettiğim şey uykuyu atlamaması yoksa sinirli oluyobir de benim bebe de akşamları babayla uyuyo ya nası yapıyosa şıp diye uyutuyo
biz de beşiği boşuna almışız zaten hiç içinde göremedik kendisini
![]()
Çok teşekkür ederim. Şu an bu uyanıklık süresi bizim için çok uzun ama deneyeceğim. Peki bu düzen için 6da uyanmak şart mı, gece uykusuna biraz daha geç yatırıp daha geç kalkması mümkün oluyor mu mesela ? Her evin dinamiği farklı çünkü misal eşim işten geliyor biraz vakit geçirmek istiyor. Ben 6 da uyanmak istemiyorum gibiYazdıklarını gorunce hemen yazmsk istedım, bu yasadıklarının hepsını yasadım ve uyku egıtımı aldık o kadar soylenene ragmen onceden krizlere gırıp o kadar aglayan cocuk daha kolay öğrendı.
Kesınlıkle sunu dıyebılır 5 aya gore yanlıs uyanıklık suresı ıle yatırıyorsun.
3 uyku yaptıgın ilk alaralık 2 saat, sonra 2bucuk gece uykusuna ise 3 saat uyanıklıkla yatmalı.
Bunda cok zorlanıyorsa 1 saat 45 dakıka ile baslayıp 15 er dakıka arttırmalısın.
Uyku egııtmında ilk hafta sadece bu duzenı oturtmakla gectı.
Aksam uykusuna dayanamayacak gıbıyse 30 dakıka sekerleme yapabılır.
Birt arkadas daha yazmıstı bulamadım, gunduz 2 saatlere tek uyku yapıyorsa kesınlıkle gece duzenı sasıyor.
Her uyku max 1 saat olmalı.
Nacizane işe yarar dıye öğrendıklerımı paylasmak ıstedım![]()
valla bende istemıyorum ama çözüm bulamıyorumÇok teşekkür ederim. Şu an bu uyanıklık süresi bizim için çok uzun ama deneyeceğim. Peki bu düzen için 6da uyanmak şart mı, gece uykusuna biraz daha geç yatırıp daha geç kalkması mümkün oluyor mu mesela ? Her evin dinamiği farklı çünkü misal eşim işten geliyor biraz vakit geçirmek istiyor. Ben 6 da uyanmak istemiyorum gibi![]()
bastan sabah 8 aksam 20:00 baslarsanız olur bencevalla bende istemıyorum ama çözüm bulamıyorum, aksam dayanamıyor.
ilk uyanıklıgı doldurmak için çocuk şarkıları acıp dans edıyorum çok guluyor hosuna gıdıyor.
Uyanık suresı ıcın guzel aktıvıtelee bulursanız gecıyor yoksa oyle dursak oğlumda mızmızlanıyor
okudugum yazılardan ve bir kitaptan sabah 7 de uyanmanın bebek gelısımı için ne kadar onemlı olduguna ınandıgım ıcın boyle baslamıstım, ama zor tabı.bastan sabah 8 aksam 20:00 baslarsanız olur bence
Olabilir ya. Patatesi de sevmeyerek yedi. Acaba dedim iştahsız bir bebek mi olacak. Ertesi gün gözünün önünde kuru fasulye pilav cacık gömerken bizeNiye acaba ya tadı yüzünden mi
Hadi yaMarket yogurtları cok iyi değil yaa. Egzema tedavisinde falan ilk kesilen şey market yogurtları oluyor paketli
Ama hiç tuzlu gelmiyor bana hahha hatta ben ayran yaparken kendim içine tuz katıyodum hazırlarda….. hiç içindekilere bakmak aklıma gelmedi ben katlı maddesi vardır diye çekiniyodum ama tuzKız tuz var onlarda vermen guzum
canım aslında çok kafama göre bi yol izledim. birkaç listeyi birleştirip kendim bi yol tutturdum çünkü doktor her şeyi serbest bıraktı djdjd ilk önce havuç, patates, kereviz, kabak böyle sebzelerden ikişer gün tadımlık verdim. sonra baktım kabız oldu, brokoli ve balkabağı dönüşümlü verdim. şimdi kabız düzeldi, kabızlık yapabilecek şeyleri ve rahatlatan şeyleri dengeli olarak vermeye çalışıyorum. diyelim muz veriyorum ama yoğurdun içine koyuyorum gibi gibi. bu arada ben kusmayı akışına bırakmıştım daha çok kabızlığı önemsiyordum, kusmanın geçtiğini şöyle fark ettim. bir hafta bittiğinde temiz mendillerimiz hala temizdiO kadar özeniyorum ki kusması geçen bebeklere benimki hala kusuyor özellikle elma falan verdiğimde elmayı da kustuğunu gördüm ek kadar da nasıl bir süreç izliyorsunuz siz? Ben de bugün sadece mama vermeyi denedim çünkü birkaç kez mama verdiğimde kusmadığını fark etmiştim gerçekten şu ana de kusmadı acaba sütünden bir problem var diye düşünmeye başladım
Doktor 3 gün kuralına davam edelim dedi bize bakalım bugünde verecegizBelki denk gelmiştir sebzeden devam edersin sonra tekrar yoğurt denersin. Üzülme çoğu besin alerjisi 1 yaş civarında gerilemeye başlıyomuş
günlük sütten yapınca öyle oluyor genelde :l maya olarak ne kullanmıştın? ben marketten probiyotikli maya almıştım onun tadı da bi acayip ya böyle sümüksü oluyor yoğurdun kıvamı. normal ev yoğurdundan devam edicem galibaMarket yoğurdu yiyodum hazır yani oğlan isteyince az bi şey verdim şapır şupur nasıl yiyo devamını istedi. Benim yaptığımı beğenmiyomuşonu ben de beğenmedim aslında hiç yoğurt tadı yok sası sası değişik bi şey oluyo ya
Vermiyorum çok istedi diye tadına baktı sadeceMarket yogurtları cok iyi değil yaa. Egzema tedavisinde falan ilk kesilen şey market yogurtları oluyor paketli
Ben uyku eğitimimi tercih edecek kadar zorlanmıyorum bir de zaten bebeği zor olanlar uyku konusunda baş edemeyenler bu yöntemi seçebilir saygı duyarım dedim?Arkadasım nolur kıyamıyorum uyku egıtımı ıcın deme yanlıs bır algı yaratıyorsun. Herkes boyle bıldıgı ıcın anneler ve bebekler mutsuz.
Senın bebegım kolayca uykuya dalıp kalkıyor olabılır. 4. aya kadar tam olarak benım bebegımde oyleydı, bız 1 ay once aynı yataktan ayırabıldık, yanı yanımda opup koklayıp sarılarak uyuyorduk.
Ama buyume atagıyla uyku gerılemesıyle kendı gece 12 kere kadar kıpkırmızı gozlerle uyumayaya basladı bız uyutmaya calısmak ıcın herseyı denerken aglamaktan sesı kısıldı.
Uyku egıtımınde agladıgı normal agladıgının 100 de 1.
Uyku egıtımının hepsı farklı birtanesı kademelı odadan uzaklasma genelde bunlar cok zor oluyor ben o yontemı secmedım.
Yatır kaldır yontemı ile, o bilenen yanlısları her bu zorlugu yasayan anneler ıcın yazmak ıstıyorum.
İlk hafta uyku saatlerı duzenı bebegı istedıgın gıbı uyutma kısmı.
2 hafta mayıstırına kadar kucakta opup sallama , sonra yatakta aynı sakınlestırme sekıllerı.
3 hafta tam gozunu kapatırken el ve ses temasını kesmek.
Hala her uyandıgında aglamasa bile gıdıyorum sevıp oksayıp uyku arkadasını verıyorum.
Ki burada danısmanın yonlendırdıgı zaman vermek bır cok bebek uykuya donuyor.
Ben bebegını aglayınca aglayan bir anneyım, hala bır oyunda sıkılıp ık mık edınce bıle kucagıma alırım.
Uykuda emzırmeye hala gece 3 kere alarm kurup emzırıyorum uykuda.
Lütfen yanlıs anlama ama uyku konusunda cok zor olan anneler var detaylı arastırmadan mutsuz devam etmesınler.
bu çiçeklerim bu zorlugu yasayan annelere yapabılırsınız.
Dip not: istedıgınde uyuyup kalkmaya huzurlu devam etseydı bende bu zorluga katlanmazdım.
Zira bunları uygularken yatırken yatagına bıle yanak yanaga bıraktım hala bel agrılarım devam edıyor.
Sevgiler
Bu arada asla şıp diye uyumuyor :) ben bebekten önceki hayatımda da katı kuralları sevmez ve uyamazdım yani uyku eğitimi aslaa bana göre değil beni aşırı mutsuz eder. Ben her gün 6da 7de uyanamam veya bebeğim uyuyacak dşye gittiğim yerden 8de dönemem mutsuz olurum. Yapabilen yapsın bana göre değilMesela bu bana inanılmaz bir hayal gelıyor hiç yaşamadıl şıp dıye uyumayı:)
Bu arada duzen getıren uyku egıtımı herneyese adı bunu yapanlar annelerin hayatı sabah 9-10 lara kadar uyama yok.
Örneğin biz asker gibi 6 da ayaktayız , baska bebiş daha yenı uyandıgında biz jımnastık, kıtap okuma , sekıl eslestırme herseyı bır tur donmus oluyoruz.
Gözlerim daha acılmadan dınc olmak zorundasın cunku bu uyku duzenınden sonra sevıncı cığlıgı atıp cin gibi uyanıyor
Önceden bırlıkte yataga gıderdık bırlıkte 9-10 lara kadar uyurduk miss![]()