• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Kizlar bebegmin gozune kirpik kacmis. 4 gundur gozunde.. Oda rahatsiz bende.. Bikaac ugrastm cikaramadim sonra korktum zorlamamak icin.. Napmaliyim..
Benmkinin de gözünde vardı. Eşim farketti. Sakin sakin etrafı izlediği bir sırada işaret parmağı imın içi ile dokunup aldım. Yavaşça değdirip kaldırdım parmağıma yapıltı ztn. Bir kere denedim çıktı. Tırnak kullanmayın elinizi temiz tutun. Göz yaşı çok üretemediklerinden atamıyor bebekler. Yıkanırken çıkar belki.

Ya hanımlar bende afedrsnz büyük tuvalt sorunu yaşıyorum. Kabız değilm hergün gayet norml yapıyorm ama yaparkan kanatıyo ve acıyo ağladm hatta şmdi acısına dayanamayp. Dr ilaç vermşti doğmdan snra bi süre kullanıp bırakmştm ona başladm tekrar. Bide bu acının üstüne zytnyağlı pamuk koyuyorm ama ne zmna kadr devam edck böyle. Kendi canıma yanarken o an çocuğmlada içten ilgilenemyrm

Aynen canim herkes farkli bisey soyluyor nedeniyle ilgili . Ara ara cogaliyor kayboluyor .sarisin acik tenli cocuklarda olur dediler . Ama gecer herhalde bir muddet sonra.coresatin diye bir krem kullaniyoruz dis kabi pembe renkli.baya iyi geldi benim oglana
Benim oglumda da var canim doktor atopik dermatit dedi. Ara ara cikiyor sonra kendiliginden geçiyor diye onemsemedim. Silikonla emzirdigim icin alerji yapiyor sanirim. Bende de zaten dermatit var. Coresatini ben kendim icin kullaniyordum sari olanini, pembesi çocuklar icindi. Cok iyi bir kremdir ben yıllarca cektim egzamalardan bi tek bu krem iyi gelmisti.

Ya hanımlar bende afedrsnz büyük tuvalt sorunu yaşıyorum. Kabız değilm hergün gayet norml yapıyorm ama yaparkan kanatıyo ve acıyo ağladm hatta şmdi acısına dayanamayp. Dr ilaç vermşti doğmdan snra bi süre kullanıp bırakmştm ona başladm tekrar. Bide bu acının üstüne zytnyağlı pamuk koyuyorm ama ne zmna kadr devam edck böyle. Kendi canıma yanarken o an çocuğmlada içten ilgilenemyrm
Ben de ayni durumdayim canim bi kere kabiz oldum hatta öldüm aglamaktan. Lavman yaptim sonra. O gunden beri kaniyor her tuvalette. Surekli komposto iciyorum gunde 7 8 bardak, biraz yumusatiyo.

Kızlaaaarrrr yardimmmmm !!!!
Ne yaptiysak ne ettiysek saat 17.30dan beri bebisi uyutamiyoruz.. Bi ara iki avuc dolusu kustu bol bol da ağlıyo. Gazini cikardik altini değiştirdik yemegini yedirdik yok uyumuyo.. Ve surekli ağlıyo. Suan eşimin kucağında susmuş uyuma modunda ama uyumuyo yerine koysak ağlıyo anlatamıyorum bile kizlar ben de cok hastalandim bunyem bu kadar yorgunluga dayanamadi galiba :) elimi zorla kaldiriyorum. Ne yapsak yaa ???

hepimiz bunalımdayız sanirim çok zormus anne olmak umarım kolik annesi değilizdir benim bugin tam 22 günlük ama şimdiden yılların yorgunluğu üstümde sanki sancısı tutunca o kdr kötü oluyorum ki elimden bişey gelmiyor ve 4 ay böyle devam ederse diye korkuyorum rabbim hepimizin yardımcısı olsun normal doğum yaptım güya o da berbat geçti hala kendime gelemedim dikişler ve hemoroid beni mahvetti

İlk gebelikten bana yadigar makatta yırtık, perişan ediyor çok iyi biliyorum. Asla ihmal etme dr a git cnn. Bol su iç. Tuvaletten kaçma demesi kolay Ama kaçma. Geldiğinde asla tutma. Bebek aglasada o an bırak sonra daha kotu oluyor. Normal doğum bir defa katlaniuorsun. Ona her gün her gün çok berbat günler oluyor. Allah yardimcin olsun.

Ne yaptiysak ne ettiysek saat 17.30dan beri bebisi uyutamiyoruz.. Bi ara iki avuc dolusu kustu bol bol da ağlıyo. Gazini cikardik altini değiştirdik yemegini yedirdik yok uyumuyo.. Ve surekli ağlıyo. Suan eşimin kucağında susmuş uyuma modunda ama uyumuyo yerine koysak ağlıyo anlatamıyorum bile kizlar ben de cok hastalandim bunyem bu kadar yorgunluga dayanamadi galiba :) elimi zorla kaldiriyorum. Ne yapsak yaa ???
Banyo yaptırmayı denesen

Canim kakasini yapti mi? Dun aynisini bizimki de yapti mama istiyo sonra cikariyo gazinida cikariyo zorla uyuyodu yatiriyoduk 5 dk sonra sanciyla uyaniyodu saatlerce sarhos gibi gezdi en sonunda kakasini yaptirdikda sizdi 3 4 aaat uyudu deliksiz

Canım bebek arabasına koyun yürüyüşe çıkın. Muhtemelen hemen uyur. Hrpinize iyi gelecek. Ya da arabayla gezdirin bi on dk. Çok işe yarayacaktır.

Kizlar bebisim iyi kilo alamiyor. Carsamba sezeryan olcam. ondan once Paztesi yine kontrole gitcem. Bakalim hayirlisi :dua:
Canım Allah yardımcın olsun. Kiloya takılma. Benim sıpa 2600 ge doğdu. Bugün 55 günlük 5 kilo olmuş dr çok yedirme dedi. Zayıf bebekler daha hızlı kilo alıyor. Hiç sıkıntı yapma kendine. ;)

Aynı şeyleri yaşıyoruz şuan:( gazı var dedim çıktı tuvaletini yaptı karnı tok ama uyumuyor uyumuyor ağlıyor çılgınlar gibi zor yatışıyor sonra tekrar sil başa :.(

Ben de ayni durumdayim canim bi kere kabiz oldum hatta öldüm aglamaktan. Lavman yaptim sonra. O gunden beri kaniyor her tuvalette. Surekli komposto iciyorum gunde 7 8 bardak, biraz yumusatiyo.
Ya bana sert gibi gelmiyo ondan çok sallamadm ama çıkarkn yırtıyo gibi ayy :)) bi doğum yaptım herşey değişti:)

Bazen dertleri bitiyor bu sefer çok uyanık kalp uyuyamadğı için ağlıyor benmki. Sizinkide öyle olablr ben bu durumlarda yani özellikle 3 saati geçince artık arabyla gezdiryrz bazen işe yarıyor uyuyor öyle. Yani ben dışarı çıkaryrm eğer tek derdi uykuysa tabi. Deneyeblrsnz:) ben kendimde 3-4 yaşlarmda hergün babamı beklermş arabayla gezdrerek uyutrmş beni:) benmde aklıma ordan gelmşti

İlk gebelikten bana yadigar makatta yırtık, perişan ediyor çok iyi biliyorum. Asla ihmal etme dr a git cnn. Bol su iç. Tuvaletten kaçma demesi kolay Ama kaçma. Geldiğinde asla tutma. Bebek aglasada o an bırak sonra daha kotu oluyor. Normal doğum bir defa katlaniuorsun. Ona her gün her gün çok berbat günler oluyor. Allah yardimcin olsun.
Ayy gelnce tutamyrm zaten:)) ama korka korka yapyrm. Ne zamn geçer peki. Bide bunun için hangi dr'a gitmek lazım. Kadn doğmcuma daha gitmdm doğmdan 6 hafta snra çağırmştı onunla randevm haftaya ona söylerm belki o yönlendirir.

30. günden itiberen bebeklerin zor kaka yapma devreleri başlar. Bebek, kaka yapmak için karın adelelerini kastığında acemiliğinden, makatını da sıkar. Kaka çıkamaz, çok bozulur, kıpkırmızı kesilir, arkasında yaptığı kaka da cıvıktır. Bu devreniz, 20 sürecektir, bu arada yaşlıların söylediği "-zeytinyağlı kağıt" yerine kulak çubuğunu zeytin yağına batırıp popo deliğini biraz kurcalamanız yeterlidir.
Dr.Kadir Tuğcu

Kızlar korkmayın normal Allah tan 20 gün sürecek diyor çok sevindim

Kızlar ben kaptığım gibi çocuğu hastaneye geldim dayanamadım ağlamasına :.( kolik başlamış 6 aya kadar devam eder dedi fitil verdi. Bi de gaz damlasını hergün düzenli kullan dedi.

Back