Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maşallah diyimYa uyku konuşmuşsunuz da benim kızım 10 dan önce uykuya dalamıyor sabah da saat 9.30 10 gibi ancak uyanıyor konuşulanlardan çok farklı bir şeyi yanlış mı yapıyorum acaba zorla mı uyandırmalıyım sabah
fizyoterapi muayenesinden çıktık şimdi. özel bi klinik. bebeklerle çalışan fizyoterapist çok fazla yok, aynı gün içinde burayı bulabildik. ne kadar iyiler bilmiyorum ama başta aşırı olumsuz konuştular. ağladım falan. sonra muayeneye başladılar bebeğe hareketler yaptırdılar falan. cerebral palsi değil gibi geldi bana kaslarında bi kasılma olduğu aşikar dedi. doktorların hep böyle rahat davranadığından, daha en baştan bizi fizik tedaviye neden göndermediğinden falan yakındı. bi doktor bile demedi 4 aya kadar fizik tedaviye gidin diye. daha geçen hafta kontrole gittik, doktora dedim bu çocuk dört aylık ve hiçbi şeye uzanamuyor. daha vakti var annesi dedi. ama fizyoterapist düzeltilmiş dört aylık çocuk kesinlikle bir şeylere uzanmalı diyor. ben resmen kadına yalvarır gibi oldum illa ki aynı anda yapacak mı tüm bebekler belki zamana ihtiyacı vardır diye. kafasını tutamıyor bebeğiniz diyor. tutuyor ama hafif öne düşüyor, hiç düşmemesi lazım diyor. yeniden başka bi nörolojiye gidicez. bilmiyorum ya dumura uğradım sabahtan beriCanım içini ferah tut. Benim ilk kızımda boyun eğriliği vardı 2 ay fizik tedaviyle toparladık. Bebeklerde fizik tedavi çok güzel işe yarıyor. Ben senin de çok güzel sonuçlar alacağına inanıyorum. Ama yine de zamanı gelince MR ı çektirirsiniz içiniz rahatlar. Daha büyük bir sorun olsaydı şimdiye çıkardı düşündüm ama tabi çok bilgim yok. Allah yardımcın olsun, gönlüne ferahlık versin inşallah
Ya bu kadar kesin nasıl konuşuyorlar anlamadım yani benim bebeğim de aynı şekilde hala uzanmıyor kafası hala öne düşüyor ama bence prematüre oldukları için yavaş gelişiyorlar yine de bence ne bileyim ne diyeceğimi de bilemedim başka doktorlara da gösterin mutlaka yafizyoterapi muayenesinden çıktık şimdi. özel bi klinik. bebeklerle çalışan fizyoterapist çok fazla yok, aynı gün içinde burayı bulabildik. ne kadar iyiler bilmiyorum ama başta aşırı olumsuz konuştular. ağladım falan. sonra muayeneye başladılar bebeğe hareketler yaptırdılar falan. cerebral palsi değil gibi geldi bana kaslarında bi kasılma olduğu aşikar dedi. doktorların hep böyle rahat davranadığından, daha en baştan bizi fizik tedaviye neden göndermediğinden falan yakındı. bi doktor bile demedi 4 aya kadar fizik tedaviye gidin diye. daha geçen hafta kontrole gittik, doktora dedim bu çocuk dört aylık ve hiçbi şeye uzanamuyor. daha vakti var annesi dedi. ama fizyoterapist düzeltilmiş dört aylık çocuk kesinlikle bir şeylere uzanmalı diyor. ben resmen kadına yalvarır gibi oldum illa ki aynı anda yapacak mı tüm bebekler belki zamana ihtiyacı vardır diye. kafasını tutamıyor bebeğiniz diyor. tutuyor ama hafif öne düşüyor, hiç düşmemesi lazım diyor. yeniden başka bi nörolojiye gidicez. bilmiyorum ya dumura uğradım sabahtan beri
Nesneye uzanma 3.5 ay ile 6 ay sonu. Eğer 6. Sonunda hala yapamıyorsa diye değerlendiriliyor. Bence yeterince bilgili değiller gibi geldi. Bebeğin desteksiz oturması bile 5 ay civarında başlıyor. En iyi değerlendirmeyi çocuk nöroloji yapar doğru karar vermişsiniz.fizyoterapi muayenesinden çıktık şimdi. özel bi klinik. bebeklerle çalışan fizyoterapist çok fazla yok, aynı gün içinde burayı bulabildik. ne kadar iyiler bilmiyorum ama başta aşırı olumsuz konuştular. ağladım falan. sonra muayeneye başladılar bebeğe hareketler yaptırdılar falan. cerebral palsi değil gibi geldi bana kaslarında bi kasılma olduğu aşikar dedi. doktorların hep böyle rahat davranadığından, daha en baştan bizi fizik tedaviye neden göndermediğinden falan yakındı. bi doktor bile demedi 4 aya kadar fizik tedaviye gidin diye. daha geçen hafta kontrole gittik, doktora dedim bu çocuk dört aylık ve hiçbi şeye uzanamuyor. daha vakti var annesi dedi. ama fizyoterapist düzeltilmiş dört aylık çocuk kesinlikle bir şeylere uzanmalı diyor. ben resmen kadına yalvarır gibi oldum illa ki aynı anda yapacak mı tüm bebekler belki zamana ihtiyacı vardır diye. kafasını tutamıyor bebeğiniz diyor. tutuyor ama hafif öne düşüyor, hiç düşmemesi lazım diyor. yeniden başka bi nörolojiye gidicez. bilmiyorum ya dumura uğradım sabahtan beri
Maşallah diyip dua et ne uyandırmasıYa uyku konuşmuşsunuz da benim kızım 10 dan önce uykuya dalamıyor sabah da saat 9.30 10 gibi ancak uyanıyor konuşulanlardan çok farklı bir şeyi yanlış mı yapıyorum acaba zorla mı uyandırmalıyım sabah
Ortalama 11 saat.Kaçta uyanıyor ki sabah ? Ben sabah erken uyandırarak erken uyumasını sağladım. 20 ile 22 arasnda bir yerde uyumaya geçiyor sabah da 6 ile 7.30 arasında uyanıyor
Maşallah size de yaklaşık 12 saat.Yok ya bebeği zorla uyandırmamak lazım. Bizim saatler de böyle zaten hava aydınlık bile olmuyo ki anca 8’de. 9-9.30 gibi gece uykusuna geçiyoruz genelde 2-3 defa uyanıyor (ama bu ara daha sık bazen 3-4 kere bazen 4-5 kere) sabah da 9-9.30 gibi başlıyoruz güne
Sizinki de benimki gibi uykuyu sevmiyo belli ki 10 saat civarı uyuyor yani.Biz minimum 21.30 gibi geçebiliyoruz gece uykusuna, tabi uyku denirse. Saat başı uyanıyor, 7-7.30’dan sonra uyumuyor. Bazen 8-8.30’a sarkıyor ama zor yani genelde 7 gibi. Ama bi psikolog takip ediyorum, o bi tablo paylaşmıştı. Orada normal görünüyor. Ona bakabilirsiniz.
Bence senin saatlerin gayet iyi, benim kızım 12-1 civarı anca gece uykusuna dalıyor. 2-3 satte bir uyansa da. Gündüz 12 yi zorluyoruz. Yavaş yavaş erkene çekmeye başlayacağım.. (İnşallah)Ya uyku konuşmuşsunuz da benim kızım 10 dan önce uykuya dalamıyor sabah da saat 9.30 10 gibi ancak uyanıyor konuşulanlardan çok farklı bir şeyi yanlış mı yapıyorum acaba zorla mı uyandırmalıyım sabah
Marangoz tezgahından çıkmadı bu bebekler. Belli başlı beceriler bir ortalama alınarak ifade edilir. Bu tarz bir yaklaşım katı mükemmeliyetçi ve gerçekçi değil. Başka başka doktorlar görmeden moralinizi bozmayın. Özel klinik sonuçta sizin korkunuz üzerinden para kazanma amacı güdüyo olabilirler. Ülke yenidoğan bebeklerin yaşamları üzerinden para kazanma amacı güden insan müsveddesi yaratacak kadar bozulmuş durumda. Hemen koybermeyin kendinizi.fizyoterapi muayenesinden çıktık şimdi. özel bi klinik. bebeklerle çalışan fizyoterapist çok fazla yok, aynı gün içinde burayı bulabildik. ne kadar iyiler bilmiyorum ama başta aşırı olumsuz konuştular. ağladım falan. sonra muayeneye başladılar bebeğe hareketler yaptırdılar falan. cerebral palsi değil gibi geldi bana kaslarında bi kasılma olduğu aşikar dedi. doktorların hep böyle rahat davranadığından, daha en baştan bizi fizik tedaviye neden göndermediğinden falan yakındı. bi doktor bile demedi 4 aya kadar fizik tedaviye gidin diye. daha geçen hafta kontrole gittik, doktora dedim bu çocuk dört aylık ve hiçbi şeye uzanamuyor. daha vakti var annesi dedi. ama fizyoterapist düzeltilmiş dört aylık çocuk kesinlikle bir şeylere uzanmalı diyor. ben resmen kadına yalvarır gibi oldum illa ki aynı anda yapacak mı tüm bebekler belki zamana ihtiyacı vardır diye. kafasını tutamıyor bebeğiniz diyor. tutuyor ama hafif öne düşüyor, hiç düşmemesi lazım diyor. yeniden başka bi nörolojiye gidicez. bilmiyorum ya dumura uğradım sabahtan beri
Canım merhaba grubu ara ara takip edebiliyorum mesajı görünce yazmak istedimKızlar merhaba alerji çıkan bebis bar mı hiç gizlinkan testimiz kaka da pozitif çıktı bugün yarın görüşmeye gidicem fakat bilgi verebilen olursa tecrübeli sevinirim
ya ben de ne düşüneceğimi kime güveneceğimi bilmiyorum. yeni araba aldık borcumuz oldu bir sürü. şimdi bizi acıbademde bi nöroloğa yönlendirdiler, devletteki doktorları gömdü durdular. acıbademe gidicez mecburen, bebeğim söz konusu riske atamam ama önümüzü göremiyoruz artık. fizik tedaviye haftada en az 6 bin gidecek ve güvenebilir miyim bu insanlara gerçekten bunu da bilmiyorum. a deseler inanmak zorundayım b deseler ona da inanıcam çünkü ben bunun eğitimini almadım ve evladım söz konusuYa bu kadar kesin nasıl konuşuyorlar anlamadım yani benim bebeğim de aynı şekilde hala uzanmıyor kafası hala öne düşüyor ama bence prematüre oldukları için yavaş gelişiyorlar yine de bence ne bileyim ne diyeceğimi de bilemedim başka doktorlara da gösterin mutlaka ya
Ama neden bu kadar katı ve kesin konuşmuşlar ki her bebek 4 aylık olur olmaz bir şeylere uzanıp kafasını dimdik tutmuyo ki bunun belli bir ay aralığı var. Güzel haberler alırsınız inş nörolojidenfizyoterapi muayenesinden çıktık şimdi. özel bi klinik. bebeklerle çalışan fizyoterapist çok fazla yok, aynı gün içinde burayı bulabildik. ne kadar iyiler bilmiyorum ama başta aşırı olumsuz konuştular. ağladım falan. sonra muayeneye başladılar bebeğe hareketler yaptırdılar falan. cerebral palsi değil gibi geldi bana kaslarında bi kasılma olduğu aşikar dedi. doktorların hep böyle rahat davranadığından, daha en baştan bizi fizik tedaviye neden göndermediğinden falan yakındı. bi doktor bile demedi 4 aya kadar fizik tedaviye gidin diye. daha geçen hafta kontrole gittik, doktora dedim bu çocuk dört aylık ve hiçbi şeye uzanamuyor. daha vakti var annesi dedi. ama fizyoterapist düzeltilmiş dört aylık çocuk kesinlikle bir şeylere uzanmalı diyor. ben resmen kadına yalvarır gibi oldum illa ki aynı anda yapacak mı tüm bebekler belki zamana ihtiyacı vardır diye. kafasını tutamıyor bebeğiniz diyor. tutuyor ama hafif öne düşüyor, hiç düşmemesi lazım diyor. yeniden başka bi nörolojiye gidicez. bilmiyorum ya dumura uğradım sabahtan beri
Nesneye uzanma 3.5 ay ile 6 ay sonu. Eğer 6. Sonunda hala yapamıyorsa diye değerlendiriliyor. Bence yeterince bilgili değiller gibi geldi. Bebeğin desteksiz oturması bile 5 ay civarında başlıyor. En iyi değerlendirmeyi çocuk nöroloji yapar doğru karar vermişsiniz.
Marangoz tezgahından çıkmadı bu bebekler. Belli başlı beceriler bir ortalama alınarak ifade edilir. Bu tarz bir yaklaşım katı mükemmeliyetçi ve gerçekçi değil. Başka başka doktorlar görmeden moralinizi bozmayın. Özel klinik sonuçta sizin korkunuz üzerinden para kazanma amacı güdüyo olabilirler. Ülke yenidoğan bebeklerin yaşamları üzerinden para kazanma amacı güden insan müsveddesi yaratacak kadar bozulmuş durumda. Hemen koybermeyin kendinizi.
ben de sizler gibi düşündüğüm için zaten bu zamana kadar hep içim rahattı. bugün birden böyle şeyler duymak çok ağır geldi ama şimdi artık geceye doğru biraz daha sindirdim ve sakin bakabiliyorum. İstanbul avrupa yakasında gerçekten güvenebileceğimiz bi bebek fizyoterapisti bilen varsa tavsiyesine minnettar olurum. iki nöroloğa daha gideceğiz, onlar ne diyecek bakalım.Ama neden bu kadar katı ve kesin konuşmuşlar ki her bebek 4 aylık olur olmaz bir şeylere uzanıp kafasını dimdik tutmuyo ki bunun belli bir ay aralığı var. Güzel haberler alırsınız inş nörolojiden
Ben yalovadayım benim kuzenin kızında hidrosefali var yürüyemiyodu. İstanbulda Memet Özek var biraz sert mizaçlı bir adam ama işinin en iyisidir googleda bir araştır bak ona gittiler ameliyatını da o yaptı. Şimdi yürüyo burda bi fiztoterapistle çalışıyolardı eşimin arkadaşı hatta ona soralım belki istanbulda önereceği biri vardır.ben de sizler gibi düşündüğüm için zaten bu zamana kadar hep içim rahattı. bugün birden böyle şeyler duymak çok ağır geldi ama şimdi artık geceye doğru biraz daha sindirdim ve sakin bakabiliyorum. İstanbul avrupa yakasında gerçekten güvenebileceğimiz bi bebek fizyoterapisti bilen varsa tavsiyesine minnettar olurum. iki nöroloğa daha gideceğiz, onlar ne diyecek bakalım.
Yani canım bence fizyoterapitin dediklerine çok takılma, sen bulabildiğin iyi nöroloji doktorlarına götür çocuğunu, ben bu kadar katı konuşulmasını anlamıyorum. Ben yaşadığım şehirde özel hastanedeki fizik tedavi bölümüne götürmüştüm. Onlar bebeklerlede ilgeliniyorlardı illa özel klinik arma bence hastaneleri arayıp bir sor istersen. Özel klinikler bana biraz para tuzağı gibi geliyor. Burada tanıyı koyacak olan nöroloji doktoru, inşallah en kısa zamanda içine sinen bir doktor bulursun. Dualarım bebeğinle, inşallah hiç bir sıkıntısı olmasınfizyoterapi muayenesinden çıktık şimdi. özel bi klinik. bebeklerle çalışan fizyoterapist çok fazla yok, aynı gün içinde burayı bulabildik. ne kadar iyiler bilmiyorum ama başta aşırı olumsuz konuştular. ağladım falan. sonra muayeneye başladılar bebeğe hareketler yaptırdılar falan. cerebral palsi değil gibi geldi bana kaslarında bi kasılma olduğu aşikar dedi. doktorların hep böyle rahat davranadığından, daha en baştan bizi fizik tedaviye neden göndermediğinden falan yakındı. bi doktor bile demedi 4 aya kadar fizik tedaviye gidin diye. daha geçen hafta kontrole gittik, doktora dedim bu çocuk dört aylık ve hiçbi şeye uzanamuyor. daha vakti var annesi dedi. ama fizyoterapist düzeltilmiş dört aylık çocuk kesinlikle bir şeylere uzanmalı diyor. ben resmen kadına yalvarır gibi oldum illa ki aynı anda yapacak mı tüm bebekler belki zamana ihtiyacı vardır diye. kafasını tutamıyor bebeğiniz diyor. tutuyor ama hafif öne düşüyor, hiç düşmemesi lazım diyor. yeniden başka bi nörolojiye gidicez. bilmiyorum ya dumura uğradım sabahtan beri
ya gerçekten sorabilir misiniz? eğer bi tavsiyeleri olursa çok çok mutlu olurum çünkü benim çevremde hiç bilgisi olan birini bulamadım bu konuda. dediğin doktora da hemen bakacağım canım.Ben yalovadayım benim kuzenin kızında hidrosefali var yürüyemiyodu. İstanbulda Memet Özek var biraz sert mizaçlı bir adam ama işinin en iyisidir googleda bir araştır bak ona gittiler ameliyatını da o yaptı. Şimdi yürüyo burda bi fiztoterapistle çalışıyolardı eşimin arkadaşı hatta ona soralım belki istanbulda önereceği biri vardır.
eve yakın bi hastane olsun istiyoruz, istanbul trafiğinde çocuk darmaduman oluyor. buradaki özellere bakıcam sırayla. bu gittiğim yer belki doğruları söyledi ama yine de tavırları hoşuma gitmedi. amin Allah razı olsun canım çok sağolun. bu akşam çok meşgul ettim burayıYani canım bence fizyoterapitin dediklerine çok takılma, sen bulabildiğin iyi nöroloji doktorlarına götür çocuğunu, ben bu kadar katı konuşulmasını anlamıyorum. Ben yaşadığım şehirde özel hastanedeki fizik tedavi bölümüne götürmüştüm. Onlar bebeklerlede ilgeliniyorlardı illa özel klinik arma bence hastaneleri arayıp bir sor istersen. Özel klinikler bana biraz para tuzağı gibi geliyor. Burada tanıyı koyacak olan nöroloji doktoru, inşallah en kısa zamanda içine sinen bir doktor bulursun. Dualarım bebeğinle, inşallah hiç bir sıkıntısı olmasın
Yeni mi olmaya başladı bunlar?Kızlar benim bebeğim de de böyle lekeler olup duruyor doktor alerji dedi krem verdi sürüyorum ama yine çıkıyor acaba sütten falan mı süt tüketettiğim için yani
Hayır geçen aydan beri oluyordu ben alerji olduğunu düşünmedim vücudun nemlendiriyordum sonra doktora söyledim o da alerji dedi krem önerdi onlar iyi geldi ama bugün süt helvası yedim yedikten sonra yine böyle şeyler çıkmaya başlamış kollarındaYeni mi olmaya başladı bunlar?