- 20 Ekim 2016
- 4.044
- 7.518
- 158
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #24.061
Biz hergün banyo yapıyoruz. Uykuya hazırlık gibi oluyor. Banyo yapınca gece uykusuna dalıyor. Hep aynı saatlerde taptırıyoruz. Babası tutuyor yüzüstü yıkıyorum. Sonra sırtüstü çevirince küvette yatırıyoruz tekrar yıkıyorum. Sonra sudan çıkarıp su döküyoruz. Sonra kurulama kremleme ve kapanışNasıl banyo yaptırıyorsunuz kızlar hergün mü, beslenmeden öncemi sonra mı, doktoeum 1 ay olunvay kadar küveti doldruma dedi su dökerek yıka dedi. Göbeği düştü 2 gün de geçti de yarın sabah yıkayalım artık dedik.
Konserveleri biliyorum ben yenmeyen. Göbeği düşene kadar yıkamadık. Bir de çabuk kurusun diye alkol bazlı bir sprey verdi dr onu sıktık. Düştükten sonra da iki gün merhem sürdük. Düştükten iki gün sonra yıkadık. Hastaneye gelenlere çikolata ikram ettik. Hazırladığım dağıtmalıklardan verdik canım. Bir de kurupasta düşünmüştüm ama plansız olunca onu alamadık. Eve ilk gün de gelen oldu hala gelmeyen de. O sizle samimiyetlerine bağlı. Ama normalde ilk on gün en az gidilmez.Kızlar emzirme döneminde yemememiz gereken uzak durmamız gereken yiyecekler var mı? Doktoru yasak koyan vat mı?
Göbek bağı bakımı Nasıl oluyor kızlar düşene kadar neler yaptınız? Düşünce ne yaptınız
Saat kaç gibi yaptırıyorsunuz cnm ya kararsız kaldım gündüz mü gece mi alıştırsam diye. Yarın sabahtan yaptırıcam bi kere.Biz hergün banyo yapıyoruz. Uykuya hazırlık gibi oluyor. Banyo yapınca gece uykusuna dalıyor. Hep aynı saatlerde taptırıyoruz. Babası tutuyor yüzüstü yıkıyorum. Sonra sırtüstü çevirince küvette yatırıyoruz tekrar yıkıyorum. Sonra sudan çıkarıp su döküyoruz. Sonra kurulama kremleme ve kapanış
Küvet için de bu köpük fileleri altına sererek kullanıyorum.
Tam 1 buçuk saat sürdü alt açma emzirme gaz çıkarma uyutma ben bitik bi haldeyim :)Gece bekçilerine döndük artık, eskien kimsenin gece sesi çıkmazdı :))
Sağol canim. Allah razı olsun. Öyle hele biraz büyüdüklerinde tadlarından yenmiyorlar :)allah yardimcin olsun canim çekilen butun aciya değiyo anne olmak allah kucagina almayi nasip etsin
Canim şimdiden iyi yolculuklar. San fransisco dan mi geliyorsun yoksa :)Hanimlar tavsiyesi ve onerisi olanlari bekliyorum:) eylulun ortasinda Amerikadan Turkiyeye gelecegim insaAllah. Kizim 2 ayini bitirmis olcak ins. Yolculk soyle olacak. Yasadigm sehirden 2 saatlik araba yolculuguyla havaalanina gidicem esimle birlikte sonra 2 saatlik burda ic hatlarda ucusumuz var. esim buraya kadar benimle gelecek. Ikinci ucusumu tek basima yani kizimla birlikte yapacgz 14 saat. Neticede Istanbula kardesim gelcek onlada 1 saat ucacagiz:) donuste esim almaya gelcek. Benm bildigim inis ve kalkislarda emzirmek iyimis galiba. Ve ben yanima bebek arabasi kanguru ve 1 tane sirt cantasi alicm. Zorluk olmasin diye. Bavul bagjda olacak zaten. Baska bir tavsiye yada boyle tecrube yasayan varsa. Benm aklima gelenler bunlar. Bide thy soylemis zaten yaniniza bebek icin kiyafet alin havalandrmalardan dolayi soguk olabiliyr diye
Nohut, mercimek, kuru fasulye bunları dikkatli tüket derim ve birde soğuk gidalar. Çünkü aşırı gaz yapar ve bebek sürekli gaz sancısı çeker. Yerken kimyon dökersen daha az gazi olur. Protein ağırlıklı beslenirsen sütun kalitesi artar.Kızlar emzirme döneminde yemememiz gereken uzak durmamız gereken yiyecekler var mı? Doktoru yasak koyan vat mı?
Göbek bağı bakımı Nasıl oluyor kızlar düşene kadar neler yaptınız? Düşünce ne yaptınız
Canım gece 22 den sonra bir saatte yaptırıyorum. Ben gece tavsiye ederim. Banyodan sonra güzel uyuyor. Eğer enerjin varsa sabah akşam yaptır. İkinize de iyi olur bebek rahat uyur. Hava çok sıcak çünkü gerçekten.Saat kaç gibi yaptırıyorsunuz cnm ya kararsız kaldım gündüz mü gece mi alıştırsam diye. Yarın sabahtan yaptırıcam bi kere.
Nasıl tutacağım derken. Oyalamak anlamında mı? Koltuğu biliyorum aradık hallettk onu. Emzik güzel fikirmiş illa emzircem sanıyodum teşekkürler bu bilgi için. Evet san francisco'dan geleceğim. İnşaAllah uyur şmdi uyku sorunumz var ama o zamana kadar düzelir umarım:)Canim şimdiden iyi yolculuklar. San fransisco dan mi geliyorsun yoksa :)
Bebek arabasını kapıda görevlilere vericeksin zaten. Kanguru sende kalıcak. Uçak içinde bebek arabası kullanılmıyor. Yanına sirt çantası alman iyi olur. Uçaklar serin oluyor genelde. Içinde bebek için battaniye vs koymanı tavsiye ederim.
Genelde on kısımları bebeklilere veriyorlar. Orada bebek yatırmak için yer oluyor. Kolidor baslarinda. 2 aylık olunca genelde uyuyarak geliyorlar. Insallah seninkide öyle olur. Uçak inip kalkarken yutkunmasi lazım. Kulak ağrısı çekiyorlar basınç farkından dolayı. Emzirmek iyi oluyor. Emziremezsen, emzik vs vermeyi dene derim. Ama uyuyorsa boşuna bebeği uyandırıp emzirmeyi deneme. Rahatsız olursa uyanır.
Emziriyorsan bebek için tek dikkat etmen onu uçakta nasıl tutacagin. Bebekle çok yolculuk yaptım ama şuan aklıma bunlar geliyor. Farklı birşey gelirse yazarim.
Maşallah cnm demek sonradan atak yapabiliyorlar dur bekliyim bakalım zaten kilosu iyi maşallah da artış miktarı sınırdaymış.
Ama kübracım iyi almış maşallah bundan sonra bebeğin alır hızlı hızlı ilk haftalar hep kilo veriyorlar ve sonradan hızlı hızlı alıyor bebeğin 17 günde az almış ama 13 günde toparlamış maşallahBesledkten yarım saat snra falan ben bigün yaptryrm bigün yaptrmyrm çnkü kıyameti koparıyor maalesf:) ama hergün yaptırmak lazım deniyor
Banada öyle geldi 17 günlkken değerlendrme yapmıştı doktrmz bide 2 aylıkken yapacak. Ama o zmn az almasını bile çok sıkıntı yapmadk. Zamanla alır dedğn gibi:) hatta bazen rejimmi yapıyon kızm şimdiden diyorum:)Ama kübracım iyi almış maşallah bundan sonra bebeğin alır hızlı hızlı ilk haftalar hep kilo veriyorlar ve sonradan hızlı hızlı alıyor bebeğin 17 günde az almış ama 13 günde toparlamış maşallah
Amerikada nasıl doğurdun normalmmi sezeryan mı :)Banada öyle geldi 17 günlkken değerlendrme yapmıştı doktrmz bide 2 aylıkken yapacak. Ama o zmn az almasını bile çok sıkıntı yapmadk. Zamanla alır dedğn gibi:) hatta bazen rejimmi yapıyon kızm şimdiden diyorum:)
Canım ben primada kullanıyorum molfikde karışık gidiyorum alışmasın tek beze diye, primanın 1 numara ebatı daha geniş molfiks 1 numaraya göre, bebeğim 1 haftalık ama molfiks 1 numarayı ucu ucuna yetiriyorum bacak arasını çok sıkmakta istrmiyorum malum havalar sıcak pişik olmasın diye, molfiksin 2 numarasını deneyeceğimKızlar molfix bebek bezi kullananlar
Bebekleriniz kaç günlük kaç numara kullanıyorsunuz
Gece bekçilerine döndük artık, eskien kimsenin gece sesi çıkmazdı :))
Hahaha benşm kız da seviyor bezi açınca sulu kakalı çıkarmayı, bezi kalkan olarak kullanıyorum bittiğinden emin olunca temizliyorum :))Kimsenin ??? Beni unutuyorsun ama gecelerin bir numaralı uykusuz hamilesiydim ben.. Vallahi doğurdum daha fazla uyuyorum haa ayy ne biçim gecelerdi sabaha kadar zombi gibi evde dolan dolan dur...
Kızlar boka battim ben bugün bir hanimefendiye yakışmayan davranışlar sergiledi kızım resmen beşiğinin alt açma yerinden nerdeyse karşı duvara kadar fiskirtti hali beşik ben heryer bok içinde kaldıgulsemmi aglasammi bilemedim bide sanki o yapmamış gibi bakiniyo sakin sakin noldu ki ben bişi yapmadımki der gibi canim cikti etrafi temizlicem diye o komik degildi ama hic degildi..
Arkadaşlar bebeklerinizin göbeği ksçıncı gün düştü ve ne yaptınız düşünce :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?