• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Aynen ya alır takmıycam sonuçta dediğin gibi eğer baktık olması gerekenin çok altında kaldığında bi çözümü olacak yani

Yani canim boşver obez olcaklarina çiroz olsunlar azcik.. Ya o degilde ben kendim erimeye başladım gene.. Herkesler kilo vermeye çalışıyor ben kilolarim gidiyor diye kahroluyorum ha.. 48 kiloya dusmusum gene iki boyutlu olcam cin ali serisindeki çöp kız ayseye döncem kemiklerim sayilcek :cry: 43 le hamile kaldimdi 59 la dogurdumdu ne güzel etlendiydim sırtimdan sonra direk bacaklarim başlıyordu önceden o kadar yoktu ki hamilelikle az bi popom ciktiydi iyiydim ben ole sevmistim popom gidiyor simdik... :mad:

Kızlar bebeklerinizi yüz üstü yatiriyormusunuz hiç ben yaninda olduğum zaman uyanikken yatiriyorum yanlismi yapıyorum rahat gözüküyor qma erken ki daha

Ya yatiriyordum bi hafta önce ama artik cesaret edemiyorum anca iyice uykuya dalmış olması gerek uyanık olunca kafayı kaldırıyor benim cadı tasiyamayip yüzünü kapatır nefessiz kalır diye korkuyorum... Ama çok rahat ettiklerini biliyorum o pozisyonda karin ağrılarına filan iyi geliyormuş...

Kızlar burun için birşeyler kullanıyor musunuz burunlarını temizliyornusunuz

Bi kere Otribebeyle denedim çocuğun beynini çekmiş olabilirim icime baya ciyakladi zira beceremedim pek galiba ama baya topladı gibi zorlanıyordu çünkü nefes almakta bi hırıltı vardı o gitti..

Neden öyle dedi doktor emzir mama ver diye kilo alımı nasıl iyidir inşallah
Bilmiyorum ki canım daha hastanedeyken öyle söylemişti. Hala aynı şekilde diyor. Kilo alımı da normal aslında ama anlamadım. Bakalım persembe başka doktora gidicem o ne dicek

Kilo alımı nasıl cnm ya yukarıda yazılanların benzeri bizdeki durum sütüm var ama günde en az 30 gr almadı gerekirken benimki 25 gr almış doktor anne sütüne devam ama biraz daha dinlenerek ver tam doysun dedi. 3780 Doğum kilosu idi bugün 3705 ölçüldü 13. Günümüz boyumuzda artmış normal dimi ya
Canım benmki ortalamann bi tık altındaydı öyle söyledi dr. Ama mamanın muhabbeti geçmedi. Hatta 3 haftalıkken aradk eskisi kadar çok emmiyo falan diye onuda çok sallamadı:) kendisi doyacağı kadarını alıyodur tarznda konuştu. Bizimki doğduğnda 3300dü sonra
4 günlükken 3.222
10 günlükken 3.450
17 gunlukken 3.580
Smdi 1 ayımız bitti 4 oldu.
17gunlukken yapıln ölçümde ortalamann biraz altında demişti. Bidaha 7 haftalkkn gidicez baklm

Kizlar ya abur cubur biseyler yiyor musunuz? Benim bu ara canım çok çekiyor da emzirdigim için yemiyeyim diyorum ama :(

Yeni bebeği olan kızlar bebeği Nasıl giydiriyorsunuz ilk haftalarda havalar sıcak ama sadece çıtçıtlı badi ile üşür mü yenidoğan olduğu için? Kaç kat Nasıl giydirmek lazım

Hanimlar tavsiyesi ve onerisi olanlari bekliyorum:) eylulun ortasinda Amerikadan Turkiyeye gelecegim insaAllah. Kizim 2 ayini bitirmis olcak ins. Yolculk soyle olacak. Yasadigm sehirden 2 saatlik araba yolculuguyla havaalanina gidicem esimle birlikte sonra 2 saatlik burda ic hatlarda ucusumuz var. esim buraya kadar benimle gelecek. Ikinci ucusumu tek basima yani kizimla birlikte yapacgz 14 saat. Neticede Istanbula kardesim gelcek onlada 1 saat ucacagiz:) donuste esim almaya gelcek. Benm bildigim inis ve kalkislarda emzirmek iyimis galiba. Ve ben yanima bebek arabasi kanguru ve 1 tane sirt cantasi alicm. Zorluk olmasin diye. Bavul bagjda olacak zaten. Baska bir tavsiye yada boyle tecrube yasayan varsa. Benm aklima gelenler bunlar. Bide thy soylemis zaten yaniniza bebek icin kiyafet alin havalandrmalardan dolayi soguk olabiliyr diye

Yeni bebeği olan kızlar bebeği Nasıl giydiriyorsunuz ilk haftalarda havalar sıcak ama sadece çıtçıtlı badi ile üşür mü yenidoğan olduğu için? Kaç kat Nasıl giydirmek lazım
Ben ilk iki hafta uzun kollu zibin giydrdm sadece ama kundak yaptgm icindi. Smdi altina bitanede altlik giydiryorum ama hep tek kat canim. Hic cikarmadgm corap oluyr kesnlikle

kizlar çok şükür dogdu oglum sabah 7de suni sancı serumu verdiler 8de sancim basladi aksam 5e kadar neler cektim 1 cm acilma oldu olmasina ama bebek kanala inmedi sıkışmış 1.5 saat uğraştım ikinarak kendimden geçtim bebegin kalp atislari 60a kadar dustu acil sezeryana aldilar cok sukur ikimizde iyiyiz suan @gripenguen benide eklermisin listeye 40+4te doğdu 08.08.2017 adi ataberk
gözünaydın canım Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin inşallah ❤️

Kızlar bebeklerinizi yüz üstü yatiriyormusunuz hiç ben yaninda olduğum zaman uyanikken yatiriyorum yanlismi yapıyorum rahat gözüküyor qma erken ki daha
Yatıtıyorum çok da seviyor. Ama kafasını çevirmrye başladığı için yanından ayrılmıyorum hiç yüzüstü yatarken.
Bencede artık takma ellerini tanımaya çalışır artık seninki 2 aylık oldu değil mi?
Ben ilk günler eldiven takıyordum üşümesin diye ve kendini çizmesin 20 gün Taktım. 10 gündür takmıyorum. Valla özellikle emzirirken eli ya göğsümde ya tişörtümü tutuyor ya ağzını kapatıyor ya kulağını elliyor :emir_bebek::anne::KK36:
Saçımı da çekiyor bazen.
Tabi bunların hepsini bilmeden yapıyor :KK70:
Çok tatlı oluyo ama maşallah :KK70:
Bundan sonra ellerini yavaş yavaş keşfetmeye başlar herhalde
Evet canım 52 günlük oldu bugün. Ben d istiyorum çıkarayım ama öyle kötü çiziyorki yüzünü eller sürekli yüzünde. Banyodan sonra hep bir çizik suratı.

Kızlar burun için birşeyler kullanıyor musunuz burunlarını temizliyornusunuz
Ben bruno damlatıyorum yarım saat falan sonra da nefesli burun aspiratörü ile çekiyorum. Ucuna kadar çıkıyor onları da balonlu olanla alıyorum :)
Arzustokrasi Arzustokrasi canım çekerken ağzının açık olmasına dikkat et. Kulakları zarar görmesin ;)

Canım benim kızım 1 haftalık, hep yüzüstü yatıyor, sırt üstü ya da yan yatırdığımda ç rahat uyuyamıyor sürekli huzursuzlanıyor, ama yüzüstü mışıl mışıl uyuyor, çünkü biraz da gazlı bir çocuk rahat ediyor yüzüstü, doktorum da yüzüstü yatır dedi, hatta reflü yatağı aldık eğimli baş havada oluyor, kendi zaten kafasının altına kolunu koyuyor kendiliğinden hiç yüzüstü yatışına denk gelmedim uyanacağı zaman sadece yüzüstü gelebiliyor onda da kımıldıyor zaten sürekli tıkanma gibi bişeyi sözkonusu olmadı hiç

Canım benmki ortalamann bi tık altındaydı öyle söyledi dr. Ama mamanın muhabbeti geçmedi. Hatta 3 haftalıkken aradk eskisi kadar çok emmiyo falan diye onuda çok sallamadı:) kendisi doyacağı kadarını alıyodur tarznda konuştu. Bizimki doğduğnda 3300dü sonra
4 günlükken 3.222
10 günlükken 3.450
17 gunlukken 3.580
Smdi 1 ayımız bitti 4 oldu.
17gunlukken yapıln ölçümde ortalamann biraz altında demişti. Bidaha 7 haftalkkn gidicez baklm
Maşallah cnm demek sonradan atak yapabiliyorlar dur bekliyim bakalım zaten kilosu iyi maşallah da artış miktarı sınırdaymış.

Nasıl banyo yaptırıyorsunuz kızlar hergün mü, beslenmeden öncemi sonra mı, doktoeum 1 ay olunvay kadar küveti doldruma dedi su dökerek yıka dedi. Göbeği düştü 2 gün de geçti de yarın sabah yıkayalım artık dedik.

Maşallah cnm demek sonradan atak yapabiliyorlar dur bekliyim bakalım zaten kilosu iyi maşallah da artış miktarı sınırdaymış.
Tabi oranlar falan o yüzden öyle söyledi ama bana topralıyor gibi geliyor:) ama gerçktn az emiyor 10 dkyı geçmez yani. Sennkide kendine gelr toprlar inş

Nasıl banyo yaptırıyorsunuz kızlar hergün mü, beslenmeden öncemi sonra mı, doktoeum 1 ay olunvay kadar küveti doldruma dedi su dökerek yıka dedi. Göbeği düştü 2 gün de geçti de yarın sabah yıkayalım artık dedik.
Besledkten yarım saat snra falan ben bigün yaptryrm bigün yaptrmyrm çnkü kıyameti koparıyor maalesf:) ama hergün yaptırmak lazım deniyor

Kızlar emzirme döneminde yemememiz gereken uzak durmamız gereken yiyecekler var mı? Doktoru yasak koyan vat mı?
Göbek bağı bakımı Nasıl oluyor kızlar düşene kadar neler yaptınız? Düşünce ne yaptınız

Kızlar hastaneye gelenlere ne ikram Ettiniz? Eve çıkınca hemen gelmeye başlıyorlar mı yoksa Bebek biraz büyüyünce mi geliyor insanlar

Back