- 17 Temmuz 2016
- 2.598
- 2.513
- 83
- 38
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #23.961
Sagima soluma rahat yatıyorum canım. Şu an 34. Gün. 15-20 günden sonra daha rahattim sanırım. Ama yüzüstü yatmayı deneyemedim henüz acir mi korkusundanSezeryanlı arkadaşlar ne zaman rahat yatmaya başladınız sağınıza solunuza rahat yatabılıyor musunuz?
Canım benimki de aynı tarif ettiğin gibi yapıyordu dil bağındanmış. Kanayınca anladık.Bebeğİm 2 gündür emerken ağlıyor memeyi bırakıyor sonra tekrar hırsla memeye yapışıyor yine ağlıyor.Sonrasında Memeden ayırıp kucağıma alınca ağlamıyor.Neden böyle yapıyor anlayamadım.O Böyle yapınca sütüm az mı acaba diyip sağıp veriyorum 1-2 ölçek ancak çıkıyor.Hala ağlarsa mecbur doymadı diye mama veriyorum.Hata mı ypıyrm böyle yapmakla?Kolaycılığa mı alışıyor sağıp verince de emmek mi istemiyor?
aynen cnm sıcaktanmış ya baymışım çocuğu resmen :/ başka odaya taşındık açtık camları püfür püfür mis gibi emip uyuyor yine oh çok şükür ay beynim durdu resmen yaa lohusalık başıma vurmaya başladı.Sıcağın etkisiyle oluşan bir şeyse normal biz bile dayanamıyoruz. Bugün bir kaç iş için dışarı çıkmamız gerekti. İmza atmam gerekmese çıkmazdım. Bebeğimi de aldım kucağıma arabada klima dılarda güneş binada kucağımda terleme tekrar güneş tekrar klima çocuğum mahvoldu. Eve getirip bir güzel yıkayıp emzirip uyuttum. Güneşten sıcak fışkırıyor sanki nem desen nefes alınmıyor. İst berbat şekilde. Hastane randevusu vardı öğleden sonra 40 ımız çıktı ona gidemedim. O derece etkilendi çocuk. Siz nerdesiniz bilmiyorum ama bebek etkilenmiş belli ki.
Ya faydası olur mu bilmiyorum cnm ama ben 2 salata 2 havuç rendeleyip yoğurtla karıştırıyorum zeytinyağı döküyorum ve üzerine epey kimyon döküp karıştırıp yiyorum bi dene istersen ya kimyonun çok faydası varmış sonuçta yediklerimiz etkiliyor sütü.Kaç günlük başladı gaz sancısı
Yüz üstü yatmak için gün sayarken hala yatamamis olmak gerçekten zor bende ayni durumdayim korkumdan denemedim bile hiç.Sagima soluma rahat yatıyorum canım. Şu an 34. Gün. 15-20 günden sonra daha rahattim sanırım. Ama yüzüstü yatmayı deneyemedim henüz acir mi korkusundan
Dvit kullaniyoruz canim saglik ocaginin verdiginiKizlar D vitamini kullaniyor musunuz? Hangi marka almaliyim? Bugun saglik ocagindan aradilar D vitaminine baslayin diye ama detay vermediler. 16 gunluguz.
Benim daha yolum var desenee 6 günlüğüz :)Ben 1 haftadır rahat yatıyorum sağıma soluma. Şuan 27 günlük :)
Benim daha yolum var desenee 6 günlüğüz :)
Benim de yuzde doksan mama canim 16 gunluguz hic su vermedim. Bazen agzinda mama kalıntısı kaliyor versem mi diyorum. Ben de kararsizim sonucu bana da bildirir misin :)Kızlar bebeklere su veriyor musunuz? Ben %90 mama ile besliyorum. normalde su vermiyordum. Bugün çok kustu ve çok da sıcaktı su vereyim dedim 20 cc nefessiz içti. Daha önce denediğimde de hiç içmemişti. Ne yapmam gerek bilemedim
Canım benimki 6 günlük biz dün verdik çocuğu rahatlattı resmen çok sıcaklarda verilebilir diye düşünüyorum şahsenKızlar bebeklere su veriyor musunuz? Ben %90 mama ile besliyorum. normalde su vermiyordum. Bugün çok kustu ve çok da sıcaktı su vereyim dedim 20 cc nefessiz içti. Daha önce denediğimde de hiç içmemişti. Ne yapmam gerek bilemedim
Canim ben anne sutu verdigim icin su vermiuorum bezlerinde de baya islaklik oluyor idrari baya var o yuzden gerek yok diye dusunuyorum . Ama mama verilince su vermek gerekir diye duymustum ama emin degilim doktorlar daha iyi bilir sanirimKızlar bebeklere su veriyor musunuz? Ben %90 mama ile besliyorum. normalde su vermiyordum. Bugün çok kustu ve çok da sıcaktı su vereyim dedim 20 cc nefessiz içti. Daha önce denediğimde de hiç içmemişti. Ne yapmam gerek bilemedim
Canım su vermesen bile günde bir kez ağzını sil. Pamukcuk oluyor silmezsen. Bana kimse dememişti pamukcuk oldu hep ağzı. İşaret parmağına gazlı bezi dola kaynamış suya sok fazla suyunu aldır ağız mendiliyle falan. Sonra dilini damağını damaklarıyla dudaklarının arasını güzelce sil.Benim de yuzde doksan mama canim 16 gunluguz hic su vermedim. Bazen agzinda mama kalıntısı kaliyor versem mi diyorum. Ben de kararsizim sonucu bana da bildirir misin :)
Canım su vermesen bile günde bir kez ağzını sil. Pamukcuk oluyor silmezsen. Bana kimse dememişti pamukcuk oldu hep ağzı. İşaret parmağına gazlı bezi dola kaynamış suya sok fazla suyunu aldır ağız mendiliyle falan. Sonra dilini damağını damaklarıyla dudaklarının arasını güzelce sil.
Ay insallah olmaz canim ya bana da kimse demedi tesekkur ederim. Kaynamis sogumus suya mi sokucam peki yoksa kaynamis sicak suya mi?Canım su vermesen bile günde bir kez ağzını sil. Pamukcuk oluyor silmezsen. Bana kimse dememişti pamukcuk oldu hep ağzı. İşaret parmağına gazlı bezi dola kaynamış suya sok fazla suyunu aldır ağız mendiliyle falan. Sonra dilini damağını damaklarıyla dudaklarının arasını güzelce sil.
Ben onu kizimda denedim canm. Çok zor oluyor ama belkide kizim o yüzden beni bırakmadı. Bir aydan İki aya kadar öyle emzirdim. Sonra artık bende o da yoruldu biberon verdimKizlar EDS yontemini duyan deneyen var mi? Biberona beslenme hortumu takip gogusle birlikte veriliyor. Bebek hem anne sutu hem mamayi almis oluyor. Oglum emmedigi icin alternatif yöntemlere bakiyorum da.
canım gec yazdım kusura bakma. kusmasının sebebi gazını cıkarırken midesine baskı oldugundan olabilir.karnına bastırmamaya dikkat edin. biz 90lık verioduk 2-3 saatte bir doktor bu sekilde soylemişti benimde sutum yok denecek kadar az ama ben emziriyorum yine de cıktıgı kadar. ama her agladıgında ac olup olmadıgını anlamak lazım cunku bebegin emme refleksi oldugundan sanki aç aranıyor gibi oluyor ama artık hiç birsekilde susmuyorsa o zaman ya gazı var ya da aç ama kaka problemi de olabilir ben makatına bepanthol pişik kremi suruyorum içine dogru hemen yapıyor kakasını.bunlara dikkat et anlamaya calıs ne oldugunu eger bacakları cekiyorsa cocuk ya kaka yapmakta zorlanıyordur ya da gazı vardırKizlar bebegim 13 gunluk kac ml mama vermeliyim? Anne sutunu yok denecek kadar az aliyo. Ortalama 3-4 saatte bir 60 lik yapiyoruz bazen cok kusuyo, bazen yetmiyo bi 30 luk daha iciyo ustune. Kusmasi mamanin fazla gelmesinden mi yoksa usutmesinden mi onu da anlamiyorum :/ mama konusunda tecrubeli olanlarsweetwitch01 B bibikatun baldan_madam onerilerinizi bekliyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?