• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Ya bu büyüme atağını biz de an itibariyle yaşıyoruz heralde okadar emiyor ama yatırıyorum tekrar kalkıyor :/ bi süre emip sonra göğsümde mışıl mışıl uyuyor tammyerşne koyuyorum tekrar sil baştan sanırım benle uyumak istiyor :/ ama uyurum diye de korkuyorum

Canım ben de onu düşündüm ilk ama sürm maşallah var ya normalde bile akıyor birini verirken diğeri çocuğun üstünü ıslatıyor hep. Ama benimkinin derdi mayışmak o da bu iki gündür var anlamadım ya çok sıcak evin içi bugün iyice havalandırıp klima falan çalıştırdım. Şimdi daha normal. İki güne kadar gayet güzel emiyordu 2-3 saat uyuyordu tekrar kalkıyordu. Şimdi Yok kısacık emiyor göğsümde uyukluyor sonra tekrar uyanıp emmek istiyor ama bu şekilde saatler sonra doyabiliyor. Beslenmese kilo alıp altını pisletmez diye düşünüyorum bilemedim :/

Aynen büyüme atagi yasiyorsunuz.. Biz atlattik şükür o neydi öyle ya on dakka em uyu altını batir temizlerken uyan bida em bida batir bida değiş bida em cildircaktim yaklaşık iki gün sürüyor sonra geciyo simdi tekrar döndük üç saatlik uyku duzenimize..
Çok garip değil mi sanki hayatında hic meme görmemiş gibi üç gündür aç gibi saldiriyor hani sanki yarim saat evvel emen çocuk o değil... :KK70:Uykuda büyüme ataginin bi etkisi canım benim kitapta ole yaziyo büyüme hormonları uykuda daha çok salgılandığından uyuyolarmis.. Hakkaten iki günde toparladı benim kız değişik bişi oldu sanki bi büyüdük güzelleştik.. :KK36: Ama düzeldiya binlerce çok şükür..

Kizlar D vitamini kullaniyor musunuz? Hangi marka almaliyim? Bugun saglik ocagindan aradilar D vitaminine baslayin diye ama detay vermediler. 16 gunluguz.

Bana taa topuk kani icin gittiğimde hemşire vermişti kuzum 15. Gün başla diye baslamadim daha unuttum ben onu yaa du yarin baslim bari.. Hiçte veresim yok öyle şeyler ya ne olursa olsun ilaç yukluyomusum gibi geliyor çocuğuma..

Kızlar ya üç gün oldu doğum yapalı benim sütüm doğru düzgün gelmedi. Emzirmeye çalıştım iki gündür bugünde sağdım ama öyle doyacak kadar sütüm yok bebeğin. Sarılık olmasından korkuyorum hafif sarı görünüyor yüzüme. Mama veren anneler hangi mamadan veriyorsunuz günde ne sıklıkta ne kada cc. Napcamı şaşırdım

Kızlar bebeginiz sutu aynen olduğu gibi cikariyorsa fazlasını atmıştır, kesik kesik afedersiniz lor gibiyse usutmustur. Bana dr böyle soylemisti

Şu kesin süt yapıyor dediğiniz ne gibi yiyecekler var kızlar? Gerçi her anne farklıdır ama yinede bildiğimim dışında bir şey varsa uygulayımm

Kızlar ya üç gün oldu doğum yapalı benim sütüm doğru düzgün gelmedi. Emzirmeye çalıştım iki gündür bugünde sağdım ama öyle doyacak kadar sütüm yok bebeğin. Sarılık olmasından korkuyorum hafif sarı görünüyor yüzüme. Mama veren anneler hangi mamadan veriyorsunuz günde ne sıklıkta ne kada cc. Napcamı şaşırdım

Kuzum hayirli olsun Allah anali babali buyutsun insallah mutlu huzur dolu bi omrunuz olsun :) ilk sütler çok yoğun kıvamlı olduğundan anlayamiyorda olabilirsin doymadigindan emin misin bebisinin sagarken benimde öyle dip dip damlıyordu çocuğum zorla emiyordu tas gibi sismisti sıcak kompres iyi geliyor açılmasına sagmayada devam et direk mamaya yönelme o doyuyodur bence daha midesi çok küçük annesi sagdiginla onun emdiği inan çok farklı çok güçlü çeneleri var o bidiklarin.. Doktoruna daniş yinede mutlaka...

Şu kesin süt yapıyor dediğiniz ne gibi yiyecekler var kızlar? Gerçi her anne farklıdır ama yinede bildiğimim dışında bir şey varsa uygulayımm
4-5 kuru Inciri sicak suya koy birgun beklet suyunu ic canim yiyebilirsen ye de bana en iyi gelen sey bu oldu internette incir uyutmasi diye bir tatli var onu yap oda iyi oluyor birde bol su içtim sutum cogaldi

Benim de yuzde doksan mama canim 16 gunluguz hic su vermedim. Bazen agzinda mama kalıntısı kaliyor versem mi diyorum. Ben de kararsizim sonucu bana da bildirir misin :)
baldan_madam baldan_madam kizlar bir doktorun sayfasinda okumustum bebek mama ile besleniyorsa su verilmeli fakat az verilmesi gerekiyormus yoksa cocuk su ile doyarmis miktarini bi arastir istersen canim

Canım benimki de aynı tarif ettiğin gibi yapıyordu dil bağındanmış. Kanayınca anladık.
G gulendam09 yaa benim kizimda bazen yapiyor bunu bende sutum az saniyorum cunku gogsum yumusuyor o zaman daha cok yapiyor bunu dolu sert oldugunda tutuyor baya emiyor dinlene dinlene :) baslarda bende mama veriyordum doymuyor kesin diye ama gece emzirmeleri artirinca sütumde artti cok sukur gogusler kendine geldi simdi cok yasamiyorum bu sorunu ama ins dil bagiyla ilgisi yoktur benimkinin yaa burda bir kisiden daha okumuştum dikkatli baktim cok kisada degil sanki ama ayni durumu ara ara yasiyoruz

Ben onu kizimda denedim canm. Çok zor oluyor ama belkide kizim o yüzden beni bırakmadı. Bir aydan İki aya kadar öyle emzirdim. Sonra artık bende o da yoruldu biberon verdim
Ne gibi zorluklar yasadin canim? Ben bi de silikonla emzirmek zorundayim gogus uclarim acayip yara icinde. Silikonla beraber olur mu acaba?

Ne gibi zorluklar yasadin canim? Ben bi de silikonla emzirmek zorundayim gogus uclarim acayip yara icinde. Silikonla beraber olur mu acaba?
Silikonun hiç bilmiyorum canm. Ama hem biberonu yukarda tut hem bebeğin ağzına batmadan tam çekebileceği şekilde ayarla falan zor oluyordu. Yinede ilk etapta biberondan iyiydi. Her yerde yapmak zor oluyordu birde

Bnm bebek sarılık olduğunda iki saatte bir hem emzirdim hem de mama verdim. Öyle atlattık. Sma gold 1 mama. Hiç gaz yapmadı kaka problem de olmadı.60 cc verdim mama

Aynen büyüme atagi yasiyorsunuz.. Biz atlattik şükür o neydi öyle ya on dakka em uyu altını batir temizlerken uyan bida em bida batir bida değiş bida em cildircaktim yaklaşık iki gün sürüyor sonra geciyo simdi tekrar döndük üç saatlik uyku duzenimize..
Çok garip değil mi sanki hayatında hic meme görmemiş gibi üç gündür aç gibi saldiriyor hani sanki yarim saat evvel emen çocuk o değil... :KK70:Uykuda büyüme ataginin bi etkisi canım benim kitapta ole yaziyo büyüme hormonları uykuda daha çok salgılandığından uyuyolarmis.. Hakkaten iki günde toparladı benim kız değişik bişi oldu sanki bi büyüdük güzelleştik.. :KK36: Ama düzeldiya binlerce çok şükür..

Bana taa topuk kani icin gittiğimde hemşire vermişti kuzum 15. Gün başla diye baslamadim daha unuttum ben onu yaa du yarin baslim bari.. Hiçte veresim yok öyle şeyler ya ne olursa olsun ilaç yukluyomusum gibi geliyor çocuğuma..
Evet cnm biz de çok şükür normale döndük fırtına gibi 2 gündü gerçekten :/ depresyona girecektim nerdeyse anlayamayınca moralim çok bozuldu :(

Evet cnm biz de çok şükür normale döndük fırtına gibi 2 gündü gerçekten :/ depresyona girecektim nerdeyse anlayamayınca moralim çok bozuldu :KK43:

Benim bilgim vardı az biraz ama genede garipsedim açıkçası.. Bide iğne olmaya gidip geliyordum ablam bakıyordu cani çıkmış ben gelene kadar halbuki emzirip çıkmıştım..

Ya bugün benim kuzum gene bi garip kustu ole devamlı kusan bi bebek olmadığından garipsiyorda olabilirim ama baya kanlı gibi kuştu acaba gogsumumu kanattida.. Baksaniza bi hatunlar.. Doktora normal kontrolumuz vardı zaten gidiyoruz simdik.. Usutuyor yavrum sabahları nasıl yapcaz bilmiyorum hem yanıyoruz hem donuyoruz..

Eklentiler

• IMG_20170808_090611.jpg
    IMG_20170808_090611.jpg
    20,3 KB · Görüntüleme: 48
Humana çay var süt için ondan içtim bol bol sıvı tükettim bolca sagdim başlarda damla damla zor birikti ama sabırla sağ sarı süt gelecek az da olsa onu ver bebeğine ben üç gün bebelac gold kullandım ıkı saatte bir 30 cc verdim çok şükür sarılık olmadı ılk hafta kontrolde test bile yapmaya gerek yok gayet iyi sariligi da normal derecede o kadar olur dedi

Back