• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Bebeğİm 2 gündür emerken ağlıyor memeyi bırakıyor sonra tekrar hırsla memeye yapışıyor yine ağlıyor.Sonrasında Memeden ayırıp kucağıma alınca ağlamıyor.Neden böyle yapıyor anlayamadım.O Böyle yapınca sütüm az mı acaba diyip sağıp veriyorum 1-2 ölçek ancak çıkıyor.Hala ağlarsa mecbur doymadı diye mama veriyorum.Hata mı ypıyrm böyle yapmakla?Kolaycılığa mı alışıyor sağıp verince de emmek mi istemiyor?:KK43:
Benmde bazen sutum gelmiyor bu sebepten dedgn gibi bi cekiyo sonra agliyo. Genelde cok kustugu zaman hemen acikip tekrar emmek istiyor. Ama dr mama falan ver demedi. Annemde verme dedi. Bende mesela gunde 1 kere basima boyle bisy gelnce idare eder dusuncesyle dinliyirum. Ama tabi surekli gelmese ve bu sebebtn uyumasa bu sikinti. Ama sadece doymuyr dusuncesyse o baska, kilo aliyosa gelisimi guzelse ki ben ondan rahatm sikinti yok:) arada olur boyle seyler

Kızlar bebeklere su veriyor musunuz? Ben %90 mama ile besliyorum. normalde su vermiyordum. Bugün çok kustu ve çok da sıcaktı su vereyim dedim 20 cc nefessiz içti. Daha önce denediğimde de hiç içmemişti. Ne yapmam gerek bilemedim :KK64:
Ben ozellikle sordum dr'a 6 aydan once yok dedi. Zaten sonrasinda verdgi listede ayni sey yaziyor 4-6 ay oncesi yok diye. Ama bende mamaya baslarsam bigun belki denerim:) bilemiyorumm

Kizlar saglik ocagindaki asilari yaptiriyor musunuz ilki ne zamandi yaptiran var mi

Evet canım perşembe ilk aşımız var hatta :)) 30 günlük olacak :) genelde aşılar sağlık ocağında yapılıyor hatta özel aşıyı da alıp yine orda yaptırıyorsun. Oğlumda öyleydi ben özelleri de alıp akü ile birlikte götürüyordum yapıyordu

Şu kesin süt yapıyor dediğiniz ne gibi yiyecekler var kızlar? Gerçi her anne farklıdır ama yinede bildiğimim dışında bir şey varsa uygulayımm
Canim hummana'nin çayı var sut arttirmak.icin. o işe baya yarıyor. Bol bol sıvı al, dinlen, banyo yap. Bunlar sütü arttiriyor. Bol sıvı alman sendeki ödemi de azaltır. Buğday vs de sut yapımına yardımcı oluyor.

Selammm =)

Ben artık takılamıyorum burada. Gecemiz gündüzümüz yok hanımefendinin canı ne zaman ağlamak uyumak ister ise o zaman uyuyor ağlıyor.Pert oldum :D zaten sıcaklar malum yanıyoruz.Çıtçıtlı badi ile duruyor ama yine de hep isilik oldu kuzum.biz böyle siz ne yapıyorsunuz nasılsınız kuzucuklar nasıl..

Benim bilgim vardı az biraz ama genede garipsedim açıkçası.. Bide iğne olmaya gidip geliyordum ablam bakıyordu cani çıkmış ben gelene kadar halbuki emzirip çıkmıştım..

Ya bugün benim kuzum gene bi garip kustu ole devamlı kusan bi bebek olmadığından garipsiyorda olabilirim ama baya kanlı gibi kuştu acaba gogsumumu kanattida.. Baksaniza bi hatunlar.. Doktora normal kontrolumuz vardı zaten gidiyoruz simdik.. Usutuyor yavrum sabahları nasıl yapcaz bilmiyorum hem yanıyoruz hem donuyoruz..
Ne oldu gösterebildiniz mi doktora kuzuyu

Kızlar nasılsınız çok özledim sizleri ☺️ Malum bebişten fırsat olmuyor pek giremiyorum. Değişik duygular yaşıyorum kaybetme korkusu endişe vs. Allah hepimizin bebişlerini korusun.

Sağ gözümüz 3 5 gündür çapaklanıyordu daha da arttı dra gittik maalesef mikrop kapmış :( ;( damla verdi onu kullanıyorum inşallah geçer. Bir de çok hızlı nefes alıp veriyo normal mi acaba ya

Benmde bazen sutum gelmiyor bu sebepten dedgn gibi bi cekiyo sonra agliyo. Genelde cok kustugu zaman hemen acikip tekrar emmek istiyor. Ama dr mama falan ver demedi. Annemde verme dedi. Bende mesela gunde 1 kere basima boyle bisy gelnce idare eder dusuncesyle dinliyirum. Ama tabi surekli gelmese ve bu sebebtn uyumasa bu sikinti. Ama sadece doymuyr dusuncesyse o baska, kilo aliyosa gelisimi guzelse ki ben ondan rahatm sikinti yok:) arada olur boyle seyler
Kilo alımı nasıl cnm ya yukarıda yazılanların benzeri bizdeki durum sütüm var ama günde en az 30 gr almadı gerekirken benimki 25 gr almış doktor anne sütüne devam ama biraz daha dinlenerek ver tam doysun dedi. 3780 Doğum kilosu idi bugün 3705 ölçüldü 13. Günümüz boyumuzda artmış normal dimi ya

Kızlar nasılsınız çok özledim sizleri ☺️ Malum bebişten fırsat olmuyor pek giremiyorum. Değişik duygular yaşıyorum kaybetme korkusu endişe vs. Allah hepimizin bebişlerini korusun.

Sağ gözümüz 3 5 gündür çapaklanıyordu daha da arttı dra gittik maalesef mikrop kapmış :KK43: ;( damla verdi onu kullanıyorum inşallah geçer. Bir de çok hızlı nefes alıp veriyo normal mi acaba ya
Arada hızlı nefes alıp verme normalmiş cnm doktora sordum ben de.

Ne oldu gösterebildiniz mi doktora kuzuyu

Gösterdim canım bişi demedi goguslerimden geliyor olabilirmiş bi sagip bak dedi.. Bide gobegimiz kanıyor az az eğer kanaması üstüne bulasacak kadar olursa gelin iğne yapalım dedi ilaç sürdü.. Sizde oldu mu gobuste kanama? Biz bugün yine hic durmadik emmek istedik sürekli artik sutum yetmiyormu diye düşünmeye başladım daha birkaç gün evvelsi gibi tazyikli gelmiyor cunku hep üstün basım islanirdi simdi pedimi bile islatmiyor.. :KK43:Moralimi boza boza sütünden edecekler çocuğumu.. :KK12:

Gösterdim canım bişi demedi goguslerimden geliyor olabilirmiş bi sagip bak dedi.. Bide gobegimiz kanıyor az az eğer kanaması üstüne bulasacak kadar olursa gelin iğne yapalım dedi ilaç sürdü.. Sizde oldu mu gobuste kanama? Biz bugün yine hic durmadik emmek istedik sürekli artik sutum yetmiyormu diye düşünmeye başladım daha birkaç gün evvelsi gibi tazyikli gelmiyor cunku hep üstün basım islanirdi simdi pedimi bile islatmiyor.. :KK43:Moralimi boza boza sütünden edecekler çocuğumu.. :KK12:
Aynı şeyleri yaşıyoruz panik olmayalım bir arkadaşım da hemen hemen bizimle doğumu ve o da aynı şeyleri yaşıyor. Sanırım o ilk hafta daha tam ayık değillerken bi düzenimiz olmuştu meme ver gaz çıkart uyusun 3 saat ama şimdi biraz biraz kedilerine geldikleri için düzen değişiyor. Ben de tam oturdu gene eskisi gibi diyorum pat bi bakıyorum yarım saat sonra yine ıngaa. Kilo alımı olsun da artık gerisine biz alışıcaz sanırım. Doktor eğer çok krize girerse kendini dinlendirmek için mama ver yoksa sürekli bu şekilde emZirmek de doğru değil dedi. Benimki de sınırda kilo almış kafaya taktım ama dur bakalım çizelgelere göre 1 aylık olduklarında en 400-1200 gr arasında almaları normalmiş Deniz 13. Gününde şuana kadar tam 200 gr aldı biraz az gibi ama en azından ay sonunda 600 gr falan almış olur inş ya.

Aynı şeyleri yaşıyoruz panik olmayalım bir arkadaşım da hemen hemen bizimle doğumu ve o da aynı şeyleri yaşıyor. Sanırım o ilk hafta daha tam ayık değillerken bi düzenimiz olmuştu meme ver gaz çıkart uyusun 3 saat ama şimdi biraz biraz kedilerine geldikleri için düzen değişiyor. Ben de tam oturdu gene eskisi gibi diyorum pat bi bakıyorum yarım saat sonra yine ıngaa. Kilo alımı olsun da artık gerisine biz alışıcaz sanırım. Doktor eğer çok krize girerse kendini dinlendirmek için mama ver yoksa sürekli bu şekilde emZirmek de doğru değil dedi. Benimki de sınırda kilo almış kafaya taktım ama dur bakalım çizelgelere göre 1 aylık olduklarında en 400-1200 gr arasında almaları normalmiş Deniz 13. Gününde şuana kadar tam 200 gr aldı biraz az gibi ama en azından ay sonunda 600 gr falan almış olur inş ya.

Aynen ne güzel bi duzenimiz var diyorum tam pat değişiyor hergun yeni yeni huylar ediniyoruz... Alırlar daha bi aya kadar kuzum benimde en büyük korkum fazla kilo alması şuan için kilo alimi normal diyorlar neysekide ya benim herifin sülale biraz iride ayıptır söylemesi onlara benzicek diye çok korkuyom :sus: şişman olmasınlar ya zayıflık bi şekilde cozuluyorda şişman olursa işimiz yas yani...
Ya bide benim kız fazla hareketli arkadaş masallah yastığa koyuyorum gidiyorum bi bakıyorum bizim kız nere yastık nere üstünü ortebilene Aşkolsun zati tepikleye tepikleye açıyor napcam ben bu kız ayaklaninca bilmem..:KK57: biz mi salakmisiz ya 40 gün gozumuzu acamazmisiz yeni nesil cidden fena...

Kızlar bebislerin tırnaklarını nasıl kesiyorsunuz ben cesaret edemiyorum kimisi 40 cikmadan kesilmez diyor böyle birşey varmı

Kızlar bebislerin tırnaklarını nasıl kesiyorsunuz ben cesaret edemiyorum kimisi 40 cikmadan kesilmez diyor böyle birşey varmı
Ben uyurken kesiyorum küçük tırnak makasıyla. Kesmezsem kendi kendine kırkılıyor çünkü daha kötü. Dediğini hiç duymadım. Benim başımda anne kv falan yok ya ondan heralde hiç adet şu bu yok kafama göre yapıyorum hepsini. Kafam rahat :kahve: bence takılma canım öyle şeylere. Bak uzunsa derin uykudayken kes gitsin.

Ne 40mış arkadaş :işsiz:her şey 40ından sonra..:oha: ahh ahh bu teyzeler yaaaniii... :kahve: 3 kere kestim tırnağını uyurken kesmeyi tercih ediyorum ki elleri kıpır kıpır olmasın..
Dahaa 40ımız çıkmadı bu arada :KK66: henüz 28 günlüğüz ;)

Ben uyurken kesiyorum küçük tırnak makasıyla. Kesmezsem kendi kendine kırkılıyor çünkü daha kötü. Dediğini hiç duymadım. Benim başımda anne kv falan yok ya ondan heralde hiç adet şu bu yok kafama göre yapıyorum hepsini. Kafam rahat :kahve: bence takılma canım öyle şeylere. Bak uzunsa derin uykudayken kes gitsin.

Ne 40mış arkadaş :işsiz:her şey 40ından sonra..:oha: ahh ahh bu teyzeler yaaaniii... :kahve: 3 kere kestim tırnağını uyurken kesmeyi tercih ediyorum ki elleri kıpır kıpır olmasın..
Dahaa 40ımız çıkmadı bu arada :KK66: henüz 28 günlüğüz :KK66:
haklisiniz valla ne 40 mis :KK48: eldiven takiyormusunuz peki

Selammm =)

Ben artık takılamıyorum burada. Gecemiz gündüzümüz yok hanımefendinin canı ne zaman ağlamak uyumak ister ise o zaman uyuyor ağlıyor.Pert oldum :KK70: zaten sıcaklar malum yanıyoruz.Çıtçıtlı badi ile duruyor ama yine de hep isilik oldu kuzum.biz böyle siz ne yapıyorsunuz nasılsınız kuzucuklar nasıl..
Biz bugün bir aylık olduk aşımuzı olduk biraz huysuz oldu bebişim geçer inşallah

Sağ gözümüz 3 5 gündür çapaklanıyordu daha da arttı dra gittik maalesef mikrop kapmış :KK43: ;( damla verdi onu kullanıyorum inşallah geçer. Bir de çok hızlı nefes alıp veriyo normal mi acaba ya
Bende aynı korkuları yaşıyorum. İçimde garip bir sıkıntı var hep. Kendime bişey Olacak bebeğime bişey olacak diye korkuyorum. Hızlı nefes alıp verme rüya görürken oluyor sanırım.

Back