Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
Normal doğumdan ben de çok çekiniyorum hatta geçen bir video izleyeyim dedim dayanamadım kapattım. Doğum başlayınca o heyecanla belki bir cesaret gelir diye umuyorum 😅 Bir de biri beni bir şeye zorlayınca tam tersini yapan tiplerdenim. Doktor şimdiden sezaryen diyince bir inat geldi ama bakalım ne olacak kim bilir 😊 Bu arada dolap çok güzel olmuş güle güle kullansın inşallah minik ateş 🤗 Ben daha aldıklarımı yıkamadım dolabı falan ayarlamadım izne ayrılınca bakacağım artık ☺️
Bakma sen onlara ya işlerine öylesi geliyo gerçekten 🙄🙄🙄

Ayyyy çok teşekkür ederim daha iyileri sizlere olsun inşallah🥰🥰🥰🥰

Benimkiler de yıkanmadı daha valla izne ayrılınca ben de yapcam artık 🥲🥲🥲

Sezeryanla da kesiyorlar bunun cerrahi kısmını düşünürsek elimiz ayağımız boşalır gerçekten. Ben kan görünce fena olan biriyim ama doğumun her türlüsü olağanüstü olduğu için kesme biçmeyi artık gözden çıkarıyorum bir yerde...Son haftalarda da böyle derim umarım :)
Bence komple çocukları kusalım öyle doğsunlar 🥲🥲🥲🤣🤣🤣

Aa ben kendi suda doğumumu anlatayım o zaman loş ortamda çok az hatta hiç müdahaleli 6 da hastaneye gidip 9.15 gece oğlum kucağımdaydı ☺️ gercekten ben hamileyken de şöyle sancı cektım söyle mahvoldum diyenleri hiç dinlemezden gelirdim içimden hep benimki çok kolay olucak çok güzel olucak tam istediğim gibi olucak derdim hiç dinleme kötü anlatanları he he de ama benımkı öyle olmaz inşallah de 😀
Yaaaa suda doğum da muazzam kolay ve rahat oluyo diyolar tecrübe etmek isterdim ama gerçekten 🥰🥰😍😍

Dinlemiyorum onları artık 🥲🥲🥲

Geçmiş olsun diyeyim bacım 💐

Olmazsa ilk aylardaki gibi prilam alsanız.. :KK1:

Acık konuşmak gerekirse bende mide sorunu yok. Arada bi yemekten sonra midede sindirme bitene kadar gaz oluyor ama geçiyor.

Uykularım bölük pörçük. Gece 6-7 kez wc ye kalkıyorum. Belki de psikolojik. Gelmese de acaba geldi mi geliyor mu diye uyanıyorum. 😓Perinatolog, idrar kültüründe üreme olmayınca antibiyotik vermek istemedi. Kendi Dr um da sabret dedi. Ama 5-10 ml tuvaletim gelse sanki 5 saattir tutuyorum gibi sıkıntı oluyor.:olamaz: Akşam yemekten sonra su bile içmiyorum ama yine de tuvaletim geliyor.

Sola daha rahat yatıyorum. Ama sağda da çok sorun olmuyor.Sırtüstü zaten aylardır yatamıyorum. Sabah namazdan sonra hic dalamıyorum. Sonra esne dur. 🥱
Teşekkür ederim leydim 💜 aynı tuvalet mevzusu bende de var özellikle evden dışarı adımı atar atmaz 3 lt su içmişim gibi geliyor rampa çıkarken daha çok geliyor. Ben valla haftaya hastane çantası yapıp kenara koyacağım daha kötüleşirsem ağız tadıyla bir şey yapamam diye korkuyorum :KK57:
Al bendende o kadar reflü arada yokluyo ama sırt ağrıları fena halde gece lavaboya kalkmak ayrı bir problem mesanem ağrıdan çatlayacak gibi uyanıyorum her seferinde benim bebek de sağa yatinca kuduruyo teknelerle uykudan uyanıyorum sürekli sola yatmaktan sol böbreğin ezilmiş gibi agriyo tansiyonum dengelemeye çalışırken sıfır tuz ve şeker gibi bı diyet uyguladım ama bu seferde açım sürekli yedigimden tat tuz alamayınca çokta yemek yiyemiyorum aç uykusuz ağrılı ama mutlu bı hamiş 😂 hamilelerede bı dokun bin ah işit bacım 😂
Ben tuzsuz yersem tiroidim artıyor tuzlu yersem tansiyon çıkıyor valla bir an önce doğurmak istiyorum artık , bir de sürekli enfeksiyon geçirmekten imanım gevredi yav 🤔

Bence de her şekilde kesi oluyor. Normal doğumda yine daha az olma ihtimali var. :KK51:

Ama size şunu diyeyim. Normal yada sezaryen hiçbir doğum izlemeyin. O videolar insanın kaldırabileceği şeyler değil. Faydası yok zararı var.

Ben aynı sebeple genel anestezi ile doğurdum. Herseyi bilmemize görmemize gerek yok. :KK66:
Çok mantıklı bunu hemenn listeye ekledim 🥲🥲🤣🤣

Ya ben çok komik bir ikilemde kaldım. Aksilik çıkmazsa vajinal doğum planlıyorum bir süredir de diyafram nefesi çalışıyorum uzun süre diyaframa çekip sonra yavaşça üflüyorum falan.
Ama eğitimde şu kısmı anlamamışım, bu nefes şeylerini nerede kullanacağız o_O
Yani çocuğu iterken nefes vereceğiz desem, hem nefes vermeye çalışıp bi de verirken "ııııı" diye ağızdan verecekmişim, hem ıkınmaya nasıl çalışayım? Denesenize bi, dün denedim olmuyor. "Sakız çiğnerken yürüyemiyorum" dediklerinden. Hayır bi de, hadi bana birden doktor IKIN dedi. Şey mi diyim, HOCAM Bİ OTUZ SANİYE DİYAFRAMI DOLDURUP IKINCAM.
Çok zorlanıyorum 😬😬

Kızlar selam. Bugün vajina dudaklarımda aşırı baskı hissi var. Yani böyle ayakkabı giymek için ayağımı kaldıramadım mesela. Bu yeni bir ağrı ya da his değil epeydir vardı aslında ama bugün artık çok fazla olmaya başladı. Yürürken göbeğimi alttan tutma ihtiyacı duyuyorum aşağı baskı yapmasın diye. Yatarken de dönerken aynı yerde yine ağrı baskı devam malesef hiç dönmek istemiyorum. Yatıyorsam ayağa kalkak, ayaktaysam yatmak eziyet gibi bir şey. Biraz evvel pantolonumu giymek için ayağımı kaldıramadım eşim giydirdi 😔 yani okey hayat kalitem tabiki düşecek ama acaba rahim ağzım mı kısaldı gibi bi korku düştü içime. 21. Hafta detaylı ultrasonda 35 mm idi. Böyle bir ağrı yaşayan var mı Allah aşkına. Kontrolüm yarın ama bugün acile gideceğim neredeyse
Ben klitoris üstündeki kemikte bası ve ağrı hissediyorum. Tutma ihtiyacıyla ilgili benim gözlemlediğim, çocuk ne zaman makat geliş duruyor olsa (ultrasonda), o zamanlar bir anda idrara sıkışıyorum, çocuğu aşağıda hissediyorum, merdiven inerken sanki alta çarpıyor içeride gibi geliyor. Yani duruş pozisyonu kaynaklı olabilir. Zaten tekme attığı yer daha farklı oluyor. Baş geliş durduğu zamanlar daha rahatlıyorum.

Teşekkür ederim leydim 💜 aynı tuvalet mevzusu bende de var özellikle evden dışarı adımı atar atmaz 3 lt su içmişim gibi geliyor rampa çıkarken daha çok geliyor. Ben valla haftaya hastane çantası yapıp kenara koyacağım daha kötüleşirsem ağız tadıyla bir şey yapamam diye korkuyorum :KK57:

Ben tuzsuz yersem tiroidim artıyor tuzlu yersem tansiyon çıkıyor valla bir an önce doğurmak istiyorum artık , bir de sürekli enfeksiyon geçirmekten imanım gevredi yav 🤔
Dün kızımı arkadaşına bıraktım. Yaklaşık 15 dk ağır çekimde yürüdüm. Çarşıya vardım. Bir mağazaya girdim. Şöyle keyifle bakamadan ne oldu dersiniz? Tuvaletim geldi. :olamaz:

Mağazadan çıktım. Yok yürüyemiyorum. Kramp saplanıyor. Minibüs çevirdim eve geldim wc için. WC dediğim de 10 ml hea.. 🤦🏻‍♀️

Gitmem gelmem 1 saat olunca, eşim diyor ki daha yeni gitmiştin. Niye döndün? Acabaaaa? :işsiz:
:KK34:

Kızlar ben progestan içip içmediğimi hatırlamıyorum ya şaka gibi.
Multivitamin içtim diğerini içtim mi bilmiyorum.
Geçen eczacı bana çarşambaya kadar var görünüyor demişti progestan için
Son tablette de 5 tane var
Çıkamadım işin içinden
Benim hafıza yerlerde..
Benim her akşam 9'da progestan alarmım var. Bu hormon ilacı ve etkili olması için hep aynı saatte alman lazım. Alarm kurup ihmal etme canım.

Dün kızımı arkadaşına bıraktım. Yaklaşık 15 dk ağır çekimde yürüdüm. Çarşıya vardım. Bir mağazaya girdim. Şöyle keyifle bakamadan ne oldu dersiniz? Tuvaletim geldi. :olamaz:

Mağazadan çıktım. Yok yürüyemiyorum. Kramp saplanıyor. Minibüs çevirdim eve geldim wc için. WC dediğim de 10 ml hea.. 🤦🏻‍♀️

Gitmem gelmem 1 saat olunca, eşim diyor ki daha yeni gitmiştin. Niye döndün? Acabaaaa? :işsiz:
Hahahah ben uzun gideceğim zaman ped takıyorum psikolojik olarak rahatlatıyor çok sıkışırsam biraz bırakırım diye planlıyorum öyle zamanlarda pek gelmiyor :KK49: bazen olmadık yerde gelince kegel yapıp biraz içeri çekmeye çalıştığım da oluyor 👀

Kızlar merhabalar umarım her şey yolunda ilerliyordur benim de 29 hafta olacak yakında fakat şöyle bir durum var ki benim şimdiden belim inanılmaz ağrıyor yani aslında sabah kalktığımda herhangi bir şey yok ama akşama doğru asla oturamıyorum ya ayakta duruyorum ki Buda daha fazla yoruyor ya da belime yastık koyup uzanman gerekiyor çok ağrı yapıyor niye böyle bilemiyorum sizin de beliniz çok ağrıyor mu ne yapacağız

Kızlar merhabalar umarım her şey yolunda ilerliyordur benim de 29 hafta olacak yakında fakat şöyle bir durum var ki benim şimdiden belim inanılmaz ağrıyor yani aslında sabah kalktığımda herhangi bir şey yok ama akşama doğru asla oturamıyorum ya ayakta duruyorum ki Buda daha fazla yoruyor ya da belime yastık koyup uzanman gerekiyor çok ağrı yapıyor niye böyle bilemiyorum sizin de beliniz çok ağrıyor mu ne yapacağız
Merhaba,

Şimdiden derken ? Benim bel ağrısıyla savaşım 20. haftada başladı belki de daha erken. Ağrı, ayakta çok durup oturup sonradan kalktığımda inanılmaz basıyor. Bol bol pilatesteki kedi deve egzersizini , deniz kızı hareketini yapıyorum baya iyi geliyor.
Yastık da yatarken çok işe yarıyor aynen.

Ya ben çok komik bir ikilemde kaldım. Aksilik çıkmazsa vajinal doğum planlıyorum bir süredir de diyafram nefesi çalışıyorum uzun süre diyaframa çekip sonra yavaşça üflüyorum falan.
Ama eğitimde şu kısmı anlamamışım, bu nefes şeylerini nerede kullanacağız o_O
Yani çocuğu iterken nefes vereceğiz desem, hem nefes vermeye çalışıp bi de verirken "ııııı" diye ağızdan verecekmişim, hem ıkınmaya nasıl çalışayım? Denesenize bi, dün denedim olmuyor. "Sakız çiğnerken yürüyemiyorum" dediklerinden. Hayır bi de, hadi bana birden doktor IKIN dedi. Şey mi diyim, HOCAM Bİ OTUZ SANİYE DİYAFRAMI DOLDURUP IKINCAM.
Çok zorlanıyorum 😬😬
Doktorların istediği ıkınmada tüm nefes tutuluyor ve tüm gücünle ıkınıp ittiriliyor ama asıl güvenli olan ıkınmada mum nefesi dedikleri 3 aşamada 2 kısa sonuncu uzun üflemeyle o sekılde ıkınmayı da söylüyorlar ben de öyle çalışmıştım da o anda Allah nasıl bi güç kuvvet verirse vücudun spontane nasıl yapabilirsen öyle yapıyosun valla 😀 ama şu nefes ıkınma işini güzel öğrenmek lazım ya unuttum ben

Ah o bel ağrısını yaşayan bilir. Ben de bir süredir uğraşıyorum ve maceramı özetlemiştim belki faydalı olur aşağıya iliştirdim. Bir de sonradan internette hamile bel korsesi diye bir şey gördüm henüz almadım ama yorumlarda iyi geldiği yazıyordu. Belki o tarz bir şey de olabilir. Doktor bana çok oturur veya uzanır vaziyette kalma dedi. Ben de yürürken daha çok ağrıdığını söyledim. O yine de kalkıp ne kadar yürüyebiliyorsan yürü sonra yine oturursun, dedi.

Konu Mesajı '2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı' Popüler Konu - 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben klitoris üstündeki kemikte bası ve ağrı hissediyorum. Tutma ihtiyacıyla ilgili benim gözlemlediğim, çocuk ne zaman makat geliş duruyor olsa (ultrasonda), o zamanlar bir anda idrara sıkışıyorum, çocuğu aşağıda hissediyorum, merdiven inerken sanki alta çarpıyor içeride gibi geliyor. Yani duruş pozisyonu kaynaklı olabilir. Zaten tekme attığı yer daha farklı oluyor. Baş geliş durduğu zamanlar daha rahatlıyorum.
Aiy belki de şu an öyle duruyordur hiç bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlarım göbeğime dokununca bak şurada başı var şurası sanırım ayakları vs gibi yorumlar yapıyorlar ama ben hiç ayırt edemiyorum. Hareketler şu an hem aşağıda hem yukarda iki taraftada mevcut. Ama neresi kafası neresi eli hiç bilgim yok. Ama bu ağrının herkeste olması bir nebze rahatlattı beni. Keşke hiç olmasa gerçi ama. Yarın doktora gidince pozisyonunu yazarım kuzucum 😍
Bacımmm, inan eğilmek benim için suan en büyük sorun. Öne doğru eğilip çorap giymekten tut, çamaşır değiştirmek dert. Anlık müthiş bi baskı oluyor. Koltuğa, klozete oturmak için hani eğilip v seklini alıyorum ya o an ciddi artıyor o his.

Ben cuma gittim kendi Dr uma. Ve korkumu söyledim. Vajina üstünde müthiş bi bası hissediyorum, korkuyorum bebek mi asagı iniyor, rahim ağzı mı kısaldı dedim. O saniye baktı. 32 mm ölçtü. Hiç onunla ilgili değil. Bebeğin pozisyonu- ağırlığı, biraz idrar yolu enf. Bu gibi sebeplerle bası hissediyorsun dedi. Bundan gayrı kalan sürede bu his artarak devam mı edecek bilmiyorum.:bicak:

Hem özeldeki Dr dedi bunu, hem de farklı devlet hastanelerinde muayene olduğum farklı Dr lara sordum. Hepsi risk göz ardı edilemez, mecburi sezaryen diyor. 🤷‍♀️
demek ki hepimizde var ladyiciğim. Ben de rahim ağzından çok korktum bakalım yarın ne dicyecek doktorum. Ama sen böyle diyince rahatladım. Zaten hafta büyüdükçe bebeğin de büyümesine bağlı olarak rahim ağzı kısalıyor sanırım. Bi de çarşamba günü bi İstanbul yolculuğumuz olacak arkadaş düğünü için. Umarım doktorumdan izin çıkar bakalım 😔
Altına kelimesi kelimesine imzamı atmak istiyorum ilk çocukta bile bu kadar derin düşüncelere sahip bı anneyim 2. Ve 3. İçin devletin verdiği 3/5 binle ancak çocuğuma oyuncak alırım yazık gerçekten

Al bendende o kadar reflü arada yokluyo ama sırt ağrıları fena halde gece lavaboya kalkmak ayrı bir problem mesanem ağrıdan çatlayacak gibi uyanıyorum her seferinde benim bebek de sağa yatinca kuduruyo teknelerle uykudan uyanıyorum sürekli sola yatmaktan sol böbreğin ezilmiş gibi agriyo tansiyonum dengelemeye çalışırken sıfır tuz ve şeker gibi bı diyet uyguladım ama bu seferde açım sürekli yedigimden tat tuz alamayınca çokta yemek yiyemiyorum aç uykusuz ağrılı ama mutlu bı hamiş 😂 hamilelerede bı dokun bin ah işit bacım 😂

Assaya doğru baskı hissi bende 2 haftadir var sanki derim çok gerilmiş de hafif kambur durursam rahat yürürüm gibi tuhaf bı his sürekli karnımın altını tutuyorum bende gerginlikten yirtilacak gibi bı his baskı değişik bı duygu bu dediğin semptomlarin hepsi hamileliğin bı parçası vesvese yapıp kendini daraltma neden rahim kisalsin ki durup dururken kendine böyle korku verme sakın tabiki kontrole gittiğinde sor kafanda soru işaretleri kalmasın ama rahim kisaldigini düşünmüyorum ben hem 35mm gayet yüksek bı ölçü vesveselerini kenara bırak bunların hepsi hamilelikten bı bebek taşıyoruz onlarda artık belli bı kütleye sahip plesantasi suyu vs karnimizda artık hatri sayilir bı ağırlık var hepsi normal şeyler canım hiç canını sıkma eğer evdeysen ayaklarını uzatıp yat bol bol dinlenmekten başka yapacak bişeyimiz yok 🧡
canım ya nasıl rahatlattın teşekkür ederim. Allah razı olsun 😍 inşallah yarın doktorumdan da güzel haberler duyarım da içim de iyice rahatlar 😍😍

Merhaba,

Şimdiden derken ? Benim bel ağrısıyla savaşım 20. haftada başladı belki de daha erken. Ağrı, ayakta çok durup oturup sonradan kalktığımda inanılmaz basıyor. Bol bol pilatesteki kedi deve egzersizini , deniz kızı hareketini yapıyorum baya iyi geliyor.
Yastık da yatarken çok işe yarıyor aynen.

Vallahi bilemiyorum ki herkes ilerleyen zamanlarda çok daha kötü olacaksın diyor o yüzden şimdiden dedim gerçekten akşamları inanılmaz bir hal alıyor pilatesi deneyeceğim teşekkür ederim umarım çok ağrılı olmadan süreci atlatiriz

Ah o bel ağrısını yaşayan bilir. Ben de bir süredir uğraşıyorum ve maceramı özetlemiştim belki faydalı olur aşağıya iliştirdim. Bir de sonradan internette hamile bel korsesi diye bir şey gördüm henüz almadım ama yorumlarda iyi geldiği yazıyordu. Belki o tarz bir şey de olabilir. Doktor bana çok oturur veya uzanır vaziyette kalma dedi. Ben de yürürken daha çok ağrıdığını söyledim. O yine de kalkıp ne kadar yürüyebiliyorsan yürü sonra yine oturursun, dedi.

Konu Mesajı '2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı' Popüler Konu - 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bu korseyi hiç duymamıştım bir bakayım çok teşekkür ederim süreci kolaylıkla atlatmamızı diliyorum

Back
X