Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
Bende demin bu haberleri gördüm. Biraz zor bence
Tabi canım. Kılıfına öyle güzel uydururlar ki…

Devletin yaptığı da göz boyama. Genç nüfus azalıyor. Çare bulalım. Sanki tek neden sezaryen.:KK12:

Hiç enflasyon, geçim zorluğu, masrafların artması, çalışan kadının is hayatının düzenlenmesi, kreş desteği, çocuk yardımı, eğitim sorunu vs mevzu değil; dogumun şekli dolayısıyla genç nüfus azalıyor :işsiz:

Standart hastanede doğum yapmanın bedeli, 2-3 asgari ücret. 2025 aile yılı güya, çocuk teşviki veriyor. Ayda üç kuruş. Bebeğin aylık bez giderini karşılamaz.:olamaz:

Bu teşvikle nitelikli birey mi çocuk yapmaya karar verecek? Ancak sosyo ekonomik düzeyi düşük, aile planlamasından, psikolojiden pedagojiden anlamayan, çocukları gelir kapısı gören yahut doğurup devlete yükleyen güruh çoğalır.

10 sene sonra ülkedeki yabancıların da bu doğum hızıyla yüksek nüfusa ulaştığı durumda, bizim çocuklarımız öz vatanında hem azınlık hem belki dezavantajlı kesim olacak. İnsanda umut bırakmıyorlar 😑

Son düzenleme:
İyi de yuzbinlerce kadın da doğumdan korkup sezeryande guvendigimden doğuruyor daha kolay geliyor, böyle yaparak sezeryan tercihi olanları da gebelikten soğutan bı adım bu, ayrıca sağlıklı ya da değil gerekçe neyse ne kişinin tercihine bağlı bı durum, maddi ya da manevi annenin bileceği bı iş bu

Selam kızlarım nasılsınız nasıl geçiyor?
Geçenlerde yazmıştım ya ikinci trimester "prenses" dönem diye. Şu an kıymetini anlıyorum. Birkaç gündür midem kötü, dün yürüyüşten gelince içtiğim suyu çıkardım midem çok kötü. Bugün baş dönmesi reflü, tansiyonum dalgalı çıkıyor. 1 haftadır uykudan bir şey anlamıyorum, çocuk sadece sol tarafıma yatmama izin veriyor sağa yatınca durmadan itiyor ayağını eziyormuşum gibi. Tek tarafta uyumak zor geliyor bana. Gece lavaboya kalktığımda da uykum gelmiyor geri, öyle havanın aydınlanmasını bekliyorum. Zorlu geçmeye başladı yavaştan. Sizde nasıl durumlar?

Geçenlerde yazmıştım ya ikinci trimester "prenses" dönem diye. Şu an kıymetini anlıyorum. Birkaç gündür midem kötü, dün yürüyüşten gelince içtiğim suyu çıkardım midem çok kötü. Bugün baş dönmesi reflü, tansiyonum dalgalı çıkıyor. 1 haftadır uykudan bir şey anlamıyorum, çocuk sadece sol tarafıma yatmama izin veriyor sağa yatınca durmadan itiyor ayağını eziyormuşum gibi. Tek tarafta uyumak zor geliyor bana. Gece lavaboya kalktığımda da uykum gelmiyor geri, öyle havanın aydınlanmasını bekliyorum. Zorlu geçmeye başladı yavaştan. Sizde nasıl durumlar?
Hemen hemen aynı, mide fena, senden tek fark sağa da sola da yatsam yanlarim acıyor, yarım saat kırk dklik uykular uyuyorum 😒

Bizim burda gümrükte satılan malların olduğu bir yer var oraya gittiğimizde denk geldim cybex in 24.000 ₺ lik ana kucağı vardı 2000 liraya veriyordu pazarlıkla 1500 e aldım onu. Adaptör belli markalarla uyumlu. Onlardan biri cybex ti ve gittiğim yerde uyumlu markalardan sadece o vardı. Uygun fiyat diye aldım. Sonra eve gelince biraz netten incelerim bu anakucağını arabada kullanırken adapte edeceğimiz isofixli baza varmış. Fiyatı baya baya uçuk. İkinci elden uygun denk getirirsem onu alıcam. Uzun süre kullanabilirim bu şekilde. Getiremezsemde kemerle sabitleyerek idare ederiz. Ama isofixli baza çok güvenilir geldi bana.
Ana kucağı dediğin puset gibi mi hani 7 aya kadar fln kullanılan ters oturuyor bebişler arabada 😀

Dr ların da işine geliyor.

Ne zaman olacağı belli olmayan, tatil gününde evinden hastaneye getiirten yahut gece yatağından kaldıran bi normal doğumdansa gününü saatini kendi belirlediği yarım saat sürecek bi operasyonu tercih ediyorlar.

Yoksa görünen riski bi durum yoksa, daha 2-3 ay var doğuma. Bu yönlendirme neden ?😑 Bu kadar da niyetini aşikar etmekten çekinmiyor.

Sonuçta her bebek çok kıymetli. Sezaryen, vajinal doğumdan daha mı sağlıklı ve garanti miymis? 🤦🏻‍♀️
Evet cidden bu kadar yüzsüz olmuşlar artık 😕 O kadar moralim bozuldu ki doktorun tutumuna. Bir de doğum paketi aldığım doktor öyle kolay da değiştiremiyorum. İçimden dedim bir kere daha böyle saçma sapan konuşursa bir şekilde değiştireceğim sebebini de söylerim. Zaten hastanede çok fazla sezeryan oluyor anladığım kadarıyla iyice alışmışlar. Muayene için 15 dakika bekliyorum 3-4 kişi sezaryen günü almak için geliyor. Kötü bir şey diye söylemiyorum gerekirse ben de çekinmem normal doğum da kolay bir iş değil ama dediğiniz gibi ameliyatın hiç mi riski yok? Bu yapılan dayatma çok çirkin. O yüzden umarım sıkı bir denetim olur ve paşa paşa girerler o doğumhaneye doktorlar.

Eki Görüntüle 3579637

Kullandığım yan etkisi en az demir takviyesi. 👍🏻
Bir süredir günde iki tane alıyorum. Emzirirken de kullanacağım diye bir eczaneden indirimli stok yaptım.
Bende b12 sini kullanıyorum Demir serum aldım çok düşüktü. Acaba bunu da alıp devam etsem mi. Anemi var bende

Geçmiş olsun diyeyim bacım 💐

Olmazsa ilk aylardaki gibi prilam alsanız.. :KK1:

Acık konuşmak gerekirse bende mide sorunu yok. Arada bi yemekten sonra midede sindirme bitene kadar gaz oluyor ama geçiyor.

Uykularım bölük pörçük. Gece 6-7 kez wc ye kalkıyorum. Belki de psikolojik. Gelmese de acaba geldi mi geliyor mu diye uyanıyorum. 😓Perinatolog, idrar kültüründe üreme olmayınca antibiyotik vermek istemedi. Kendi Dr um da sabret dedi. Ama 5-10 ml tuvaletim gelse sanki 5 saattir tutuyorum gibi sıkıntı oluyor.:olamaz: Akşam yemekten sonra su bile içmiyorum ama yine de tuvaletim geliyor.

Sola daha rahat yatıyorum. Ama sağda da çok sorun olmuyor.Sırtüstü zaten aylardır yatamıyorum. Sabah namazdan sonra hic dalamıyorum. Sonra esne dur. 🥱

Bende b12 sini kullanıyorum Demir serum aldım çok düşüktü. Acaba bunu da alıp devam etsem mi. Anemi var bende
Ne zaman yaptırmıştınız yüklemeyi? Ben de yükleme yaptırdım doktor demir hapını bırakalım şimdilik demişti o yüzden kullanmıyorum artık. Bir hafta daha geçsin kan veririm sonucuma göre belki ilaca yeniden başlarım diye düşündüm. Bende de anemi var 80 mg tardyferon kullanıyordum o bile yükseltmemişti.

Ne zaman yaptırmıştınız yüklemeyi? Ben de yükleme yaptırdım doktor demir hapını bırakalım şimdilik demişti o yüzden kullanmıyorum artık. Bir hafta daha geçsin kan veririm sonucuma göre belki ilaca yeniden başlarım diye düşündüm. Bende de anemi var 80 mg tardyferon kullanıyordum o bile yükseltmemişti.
Hayatım boyunca kanım bir kere bile normal değerlerde olmadı. Takviyeler kullanmama rağmen geçen aydan daha düşük çıkınca yine serum verildi bilmiyorum. Niyeyse dolacağına inanmıyorum ben ondan alsam mı acaba dedim 😃

Hayatım boyunca kanım bir kere bile normal değerlerde olmadı. Takviyeler kullanmama rağmen geçen aydan daha düşük çıkınca yine serum verildi bilmiyorum. Niyeyse dolacağına inanmıyorum ben ondan alsam mı acaba dedim 😃
Ben de hep kanımı yükseltmekle uğraştım o hissi biliyorum 😅 Bana da hala yükselmemiş gibi geliyor kesin geri bitmiştir diyorum. İnternette okuyorum millete o yükleme 3 ay falan gidiyormuş ama ben güvenemiyorum haftaya bir tahlil yaptırayım dedim o yüzden 😊 İstersen kullan tabii ama ne bileyim doktor ısrarla hapı bırakalım diyince bilemedim 🙁 Sizin doktor demiş miydi öyle bir şey. Belki benimki benim durumuma özel söylemiştir.

Öyle ki taa buraya kadar kokusu geldi pudra pudra 😍
Askılarınız kullanışlı ve sağlam gözüküyor toplu mu aldınız ?
Valla canım askı felan almadım daha alışveriş yaptığım yerde hiç askıdan çıkarmadan verdiler ☺😂 hatta asamadıklarımda yerde katlı duruyor 😂

Kızlar selam. Bugün vajina dudaklarımda aşırı baskı hissi var. Yani böyle ayakkabı giymek için ayağımı kaldıramadım mesela. Bu yeni bir ağrı ya da his değil epeydir vardı aslında ama bugün artık çok fazla olmaya başladı. Yürürken göbeğimi alttan tutma ihtiyacı duyuyorum aşağı baskı yapmasın diye. Yatarken de dönerken aynı yerde yine ağrı baskı devam malesef hiç dönmek istemiyorum. Yatıyorsam ayağa kalkak, ayaktaysam yatmak eziyet gibi bir şey. Biraz evvel pantolonumu giymek için ayağımı kaldıramadım eşim giydirdi 😔 yani okey hayat kalitem tabiki düşecek ama acaba rahim ağzım mı kısaldı gibi bi korku düştü içime. 21. Hafta detaylı ultrasonda 35 mm idi. Böyle bir ağrı yaşayan var mı Allah aşkına. Kontrolüm yarın ama bugün acile gideceğim neredeyse

selam arkadaşlar sabah doktordan geldim moralim berbat oldu bebek çok kilolu dedi doktor ben böyle bişey görmedim dedi hatta çok korktum zaten ense kalınlığı da çıkmıştı önceki ay fetal dna yapmadık doktor dedi ondan korkmadın bundan korkuyorsun hani dedim onun çaresi yoktu sadece aldırmak ama buna yapacak bişey vardır inşaallah pazartesi şeker yüklemesi olacam sonrasında insülin gerekebilir dedi ailede şeker olmayan yok çünkü ve suyuda biraz fazla dedi bu arada adet tarihime göre 26+2 ama ölçüme göre 30 haftalık bir bebek neredeyse dedi normalde 900 gram olmalı ama senin bebek 1400 gram dedi varmı benim gibi örneği olan sizin bebekler bu haftalarda kaç kiloda acaba
Ultrasondan Ultrasona bile bebek ölçümleri fark eder. Yükleme yaptırmadan önce imkanınız varsa başka bir doktorda başka bir Ultrason da muayene olun bir de isterseniz. Çıkacak sonuca göre yol izlersiniz. İlk gebeliğimde 2 hafta önden giden bebeğim hastane binası değişince otomatikman Ultrason cihazı da değişince aynı doktorum bakmış olmasına rağmen 2 hafta geriye atmıştı ölçümlerini. Kıssadan hisse böyle bir şey de olabilir🌸

selam arkadaşlar sabah doktordan geldim moralim berbat oldu bebek çok kilolu dedi doktor ben böyle bişey görmedim dedi hatta çok korktum zaten ense kalınlığı da çıkmıştı önceki ay fetal dna yapmadık doktor dedi ondan korkmadın bundan korkuyorsun hani dedim onun çaresi yoktu sadece aldırmak ama buna yapacak bişey vardır inşaallah pazartesi şeker yüklemesi olacam sonrasında insülin gerekebilir dedi ailede şeker olmayan yok çünkü ve suyuda biraz fazla dedi bu arada adet tarihime göre 26+2 ama ölçüme göre 30 haftalık bir bebek neredeyse dedi normalde 900 gram olmalı ama senin bebek 1400 gram dedi varmı benim gibi örneği olan sizin bebekler bu haftalarda kaç kiloda acaba
Ultrasondan Ultrasona bile bebek ölçümleri fark eder. Yükleme yaptırmadan önce imkanınız varsa başka bir doktorda başka bir Ultrason da muayene olun bir de isterseniz. Çıkacak sonuca göre yol izlersiniz. İlk gebeliğimde 2 hafta önden giden bebeğim hastane binası değişince otomatikman Ultrason cihazı da değişince aynı doktorum bakmış olmasına rağmen 2 hafta geriye atmıştı ölçümlerini. Kıssadan hisse böyle bir şey de olabilir🌸

ArasaNillGerek ArasaNillGerek Yeni değil. 13 sene oldu. Ama yine sezaryen mecbur diyorlar. 🤷‍♀️
Vaov baya da olmuş aradan geçen zaman. Peki özel mi bunu diyen devlet mi? Benim 5. Yılım ilk sezaryenimi olalı nasipse ağustosta doğum var ssvd denemek var aklımda ama siz böyle deyince şuan modum düşmedi değil😅

Tabi canım. Kılıfına öyle güzel uydururlar ki…

Devletin yaptığı da göz boyama. Genç nüfus azalıyor. Çare bulalım. Sanki tek neden sezaryen.:KK12:

Hiç enflasyon, geçim zorluğu, masrafların artması, çalışan kadının is hayatının düzenlenmesi, kreş desteği, çocuk yardımı, eğitim sorunu vs mevzu değil; dogumun şekli dolayısıyla genç nüfus azalıyor :işsiz:

Standart hastanede doğum yapmanın bedeli, 2-3 asgari ücret. 2025 aile yılı güya, çocuk teşviki veriyor. Ayda üç kuruş. Bebeğin aylık bez giderini karşılamaz.:olamaz:

Bu teşvikle nitelikli birey mi çocuk yapmaya karar verecek? Ancak sosyo ekonomik düzeyi düşük, aile planlamasından, psikolojiden pedagojiden anlamayan, çocukları gelir kapısı gören yahut doğurup devlete yükleyen güruh çoğalır.

10 sene sonra ülkedeki yabancıların da bu doğum hızıyla yüksek nüfusa ulaştığı durumda, bizim çocuklarımız öz vatanında hem azınlık hem belki dezavantajlı kesim olacak. İnsanda umut bırakmıyorlar 😑
Altına kelimesi kelimesine imzamı atmak istiyorum ilk çocukta bile bu kadar derin düşüncelere sahip bı anneyim 2. Ve 3. İçin devletin verdiği 3/5 binle ancak çocuğuma oyuncak alırım yazık gerçekten
Al bendende o kadar reflü arada yokluyo ama sırt ağrıları fena halde gece lavaboya kalkmak ayrı bir problem mesanem ağrıdan çatlayacak gibi uyanıyorum her seferinde benim bebek de sağa yatinca kuduruyo teknelerle uykudan uyanıyorum sürekli sola yatmaktan sol böbreğin ezilmiş gibi agriyo tansiyonum dengelemeye çalışırken sıfır tuz ve şeker gibi bı diyet uyguladım ama bu seferde açım sürekli yedigimden tat tuz alamayınca çokta yemek yiyemiyorum aç uykusuz ağrılı ama mutlu bı hamiş 😂 hamilelerede bı dokun bin ah işit bacım 😂
Kızlar selam. Bugün vajina dudaklarımda aşırı baskı hissi var. Yani böyle ayakkabı giymek için ayağımı kaldıramadım mesela. Bu yeni bir ağrı ya da his değil epeydir vardı aslında ama bugün artık çok fazla olmaya başladı. Yürürken göbeğimi alttan tutma ihtiyacı duyuyorum aşağı baskı yapmasın diye. Yatarken de dönerken aynı yerde yine ağrı baskı devam malesef hiç dönmek istemiyorum. Yatıyorsam ayağa kalkak, ayaktaysam yatmak eziyet gibi bir şey. Biraz evvel pantolonumu giymek için ayağımı kaldıramadım eşim giydirdi 😔 yani okey hayat kalitem tabiki düşecek ama acaba rahim ağzım mı kısaldı gibi bi korku düştü içime. 21. Hafta detaylı ultrasonda 35 mm idi. Böyle bir ağrı yaşayan var mı Allah aşkına. Kontrolüm yarın ama bugün acile gideceğim neredeyse
Assaya doğru baskı hissi bende 2 haftadir var sanki derim çok gerilmiş de hafif kambur durursam rahat yürürüm gibi tuhaf bı his sürekli karnımın altını tutuyorum bende gerginlikten yirtilacak gibi bı his baskı değişik bı duygu bu dediğin semptomlarin hepsi hamileliğin bı parçası vesvese yapıp kendini daraltma neden rahim kisalsin ki durup dururken kendine böyle korku verme sakın tabiki kontrole gittiğinde sor kafanda soru işaretleri kalmasın ama rahim kisaldigini düşünmüyorum ben hem 35mm gayet yüksek bı ölçü vesveselerini kenara bırak bunların hepsi hamilelikten bı bebek taşıyoruz onlarda artık belli bı kütleye sahip plesantasi suyu vs karnimizda artık hatri sayilir bı ağırlık var hepsi normal şeyler canım hiç canını sıkma eğer evdeysen ayaklarını uzatıp yat bol bol dinlenmekten başka yapacak bişeyimiz yok 🧡

Back
X