Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Kızlar selam. Bugün vajina dudaklarımda aşırı baskı hissi var. Yani böyle ayakkabı giymek için ayağımı kaldıramadım mesela. Bu yeni bir ağrı ya da his değil epeydir vardı aslında ama bugün artık çok fazla olmaya başladı. Yürürken göbeğimi alttan tutma ihtiyacı duyuyorum aşağı baskı yapmasın diye. Yatarken de dönerken aynı yerde yine ağrı baskı devam malesef hiç dönmek istemiyorum. Yatıyorsam ayağa kalkak, ayaktaysam yatmak eziyet gibi bir şey. Biraz evvel pantolonumu giymek için ayağımı kaldıramadım eşim giydirdi 😔 yani okey hayat kalitem tabiki düşecek ama acaba rahim ağzım mı kısaldı gibi bi korku düştü içime. 21. Hafta detaylı ultrasonda 35 mm idi. Böyle bir ağrı yaşayan var mı Allah aşkına. Kontrolüm yarın ama bugün acile gideceğim neredeyse
Bacımmm, inan eğilmek benim için suan en büyük sorun. Öne doğru eğilip çorap giymekten tut, çamaşır değiştirmek dert. Anlık müthiş bi baskı oluyor. Koltuğa, klozete oturmak için hani eğilip v seklini alıyorum ya o an ciddi artıyor o his.

Ben cuma gittim kendi Dr uma. Ve korkumu söyledim. Vajina üstünde müthiş bi bası hissediyorum, korkuyorum bebek mi asagı iniyor, rahim ağzı mı kısaldı dedim. O saniye baktı. 32 mm ölçtü. Hiç onunla ilgili değil. Bebeğin pozisyonu- ağırlığı, biraz idrar yolu enf. Bu gibi sebeplerle bası hissediyorsun dedi. Bundan gayrı kalan sürede bu his artarak devam mı edecek bilmiyorum.:bicak:
Vaov baya da olmuş aradan geçen zaman. Peki özel mi bunu diyen devlet mi? Benim 5. Yılım ilk sezaryenimi olalı nasipse ağustosta doğum var ssvd denemek var aklımda ama siz böyle deyince şuan modum düşmedi değil😅
Hem özeldeki Dr dedi bunu, hem de farklı devlet hastanelerinde muayene olduğum farklı Dr lara sordum. Hepsi risk göz ardı edilemez, mecburi sezaryen diyor. 🤷‍♀️

Ewt ewt ondan bahsediyorum. Bebek arabasıyla uyumlanabilen eve çıkarırken kullandığımız
Hee oldu şimdi😀 isofixten se direk oto koltuğu daha mantıklı olmaz mı çünkü pusete bi süre sonra sığmıyolar ve dik oturup camdan dısarı bakmak istiyorlar oğlum 5 yasında hala oto koltugunda oturuyor bebekliğindeki 😀

Hee oldu şimdi😀 isofixten se direk oto koltuğu daha mantıklı olmaz mı çünkü pusete bi süre sonra sığmıyolar ve dik oturup camdan dısarı bakmak istiyorlar oğlum 5 yasında hala oto koltugunda oturuyor bebekliğindeki 😀
Anakucağı arabada daha güvenli olur gibi geldi isofix bazayla. Birde zamandan tasarruf ettirir sanki kemer tak çıkar zor olabilir gibi. Yada bi süre kemer tak çıkar yapıp sonra isofixli bir otokoltuğuda alabiliriz. 0-36 aylar çok dik geliyor bana. Sanki çocuk oturmayı öğrenmeden güvenli olmazmış gibi.

Bence de mutlaka bir yolunu bulup yine devam edeceklerdir sezaryene. Yani tabii isteyen istediği şekilde doğursun ama bence biraz abarttılar sezaryen olayını. Ben ne zaman kontrole gitsem bankoya bir sürü karnı burnunda hamile geliyor planlı sezaryen için. Zorunlu mudur değil midir bilmiyorum ama benim doktorum da son kontrolde biraz keyfimi kaçırdı açıkçası. Ultrasonla bakarken 'seninki de tüp bebek ya kıymetli bebek sezaryene ikna olman kolay olur' dedi. Ben de zorunda kalırsam olur ancak, dedim. Yani bu ne demek şimdi daha bir sürü zaman var hem de. Açıkçası normal doğumu Allah izin verirse deneyimlemek istiyorum. Baştan böyle şartlamaları çok gıcık.
Bence tamamen devlet hastanelerinin vajinal doğumda kadın biçmesinden kesmesinden kaynaklı artık kimse vajinal doğum yapmak istemiyor. Korkudan kaynaklı.

E sezeryan da özelde kolaylarına geliyo doktorların çünkü diğer türlü doğumun ne zaman kaçta başlayacağı belli değil. Sıcak yataklarından kalkıp gelecekler falan 🤣

Şahsen ben dinlediğim hikayelerden korktuğum için çok çekiniyorum vajinal doğumdan

Anakucağı arabada daha güvenli olur gibi geldi isofix bazayla. Birde zamandan tasarruf ettirir sanki kemer tak çıkar zor olabilir gibi. Yada bi süre kemer tak çıkar yapıp sonra isofixli bir otokoltuğuda alabiliriz. 0-36 aylar çok dik geliyor bana. Sanki çocuk oturmayı öğrenmeden güvenli olmazmış gibi.
Evet tabi isofixle daha güvenli ama direk puseti arabaya da düzgünce bağlayınca sorun olmuyor ☺️6 7 ay pusete oturup kemerli sekılde sonra zaten oturmayı öğrenicekler mama sandalyeleri fln da hep dik ve oturuyor bebişler 6.ayında

Eklentiler

• 1000077853.webp
    1000077853.webp
    44,5 KB · Görüntüleme: 67
Bence tamamen devlet hastanelerinin vajinal doğumda kadın biçmesinden kesmesinden kaynaklı artık kimse vajinal doğum yapmak istemiyor. Korkudan kaynaklı.

E sezeryan da özelde kolaylarına geliyo doktorların çünkü diğer türlü doğumun ne zaman kaçta başlayacağı belli değil. Sıcak yataklarından kalkıp gelecekler falan 🤣

Şahsen ben dinlediğim hikayelerden korktuğum için çok çekiniyorum vajinal doğumdan
İna may doğuma hazırlık rehberi bu kitaba bir bakmanı tavsiye ederim canım benim ufkumu açmıştı baya etkilenmiştim birçok kadının tecrübelerini anlatıyor ☺️

Evet tabi isofixle daha güvenli ama direk puseti arabaya da düzgünce bağlayınca sorun olmuyor ☺️6 7 ay pusete oturup kemerli sekılde sonra zaten oturmayı öğrenicekler mama sandalyeleri fln da hep dik ve oturuyor bebişler 6.ayında
Bnm geride iki çocuk daha var okul saatleri farklı olacak seneye onları okula spora götürüp getirirken zamanla yarış halinde olcam. Kemer tak çıkar günde 3-4 defa zaman kaybettirir gibi geldi bana. İçinde uyursa çnkü içinden çıkarmak istemeyebilirim uyanmasın diye. İlk 2 ay zaten tatil sıkıntı yok acelemiz olmaz çnkü ama sonrası için duruma göre hareket edicez artık.

Bakayım gerçekten kimle konuşsam arşa kadar kestiler beni diye anlatıyolar. Gebe hatuna edilecek laf mı 🥲🥲🥲
Aa ben kendi suda doğumumu anlatayım o zaman loş ortamda çok az hatta hiç müdahaleli 6 da hastaneye gidip 9.15 gece oğlum kucağımdaydı ☺️ gercekten ben hamileyken de şöyle sancı cektım söyle mahvoldum diyenleri hiç dinlemezden gelirdim içimden hep benimki çok kolay olucak çok güzel olucak tam istediğim gibi olucak derdim hiç dinleme kötü anlatanları he he de ama benımkı öyle olmaz inşallah de 😀

Bnm geride iki çocuk daha var okul saatleri farklı olacak seneye onları okula spora götürüp getirirken zamanla yarış halinde olcam. Kemer tak çıkar günde 3-4 defa zaman kaybettirir gibi geldi bana. İçinde uyursa çnkü içinden çıkarmak istemeyebilirim uyanmasın diye. İlk 2 ay zaten tatil sıkıntı yok acelemiz olmaz çnkü ama sonrası için duruma göre hareket edicez artık.
He anladım canım servisçilik diyorsun evet zor oluyor gir çık ben de tek oğlan okula gitmesine rağmen zor yani😀

Ben de hep kanımı yükseltmekle uğraştım o hissi biliyorum 😅 Bana da hala yükselmemiş gibi geliyor kesin geri bitmiştir diyorum. İnternette okuyorum millete o yükleme 3 ay falan gidiyormuş ama ben güvenemiyorum haftaya bir tahlil yaptırayım dedim o yüzden 😊 İstersen kullan tabii ama ne bileyim doktor ısrarla hapı bırakalım diyince bilemedim 🙁 Sizin doktor demiş miydi öyle bir şey. Belki benimki benim durumuma özel söylemiştir.
Sormadım bile doktora 😃

Bacımmm, inan eğilmek benim için suan en büyük sorun. Öne doğru eğilip çorap giymekten tut, çamaşır değiştirmek dert. Anlık müthiş bi baskı oluyor. Koltuğa, klozete oturmak için hani eğilip v seklini alıyorum ya o an ciddi artıyor o his.

Ben cuma gittim kendi Dr uma. Ve korkumu söyledim. Vajina üstünde müthiş bi bası hissediyorum, korkuyorum bebek mi asagı iniyor, rahim ağzı mı kısaldı dedim. O saniye baktı. 32 mm ölçtü. Hiç onunla ilgili değil. Bebeğin pozisyonu- ağırlığı, biraz idrar yolu enf. Bu gibi sebeplerle bası hissediyorsun dedi. Bundan gayrı kalan sürede bu his artarak devam mı edecek bilmiyorum.:bicak:

Hem özeldeki Dr dedi bunu, hem de farklı devlet hastanelerinde muayene olduğum farklı Dr lara sordum. Hepsi risk göz ardı edilemez, mecburi sezaryen diyor. 🤷‍♀️
Ayın 30unda benim randevum var daha hiç konuşmadık gittiğimde sorayım bakayım bana da aynısını derler mutlaka 13 seneye bunu diyen 5 seneyi gözünü kırpmaz yakarlar 🙈🙈🤣🤣

Normal doğumdan ben de çok çekiniyorum hatta geçen bir video izleyeyim dedim dayanamadım kapattım. Doğum başlayınca o heyecanla belki bir cesaret gelir diye umuyorum 😅 Bir de biri beni bir şeye zorlayınca tam tersini yapan tiplerdenim. Doktor şimdiden sezaryen diyince bir inat geldi ama bakalım ne olacak kim bilir 😊 Bu arada dolap çok güzel olmuş güle güle kullansın inşallah minik ateş 🤗 Ben daha aldıklarımı yıkamadım dolabı falan ayarlamadım izne ayrılınca bakacağım artık ☺️

Bakayım gerçekten kimle konuşsam arşa kadar kestiler beni diye anlatıyolar. Gebe hatuna edilecek laf mı 🥲🥲🥲
Sezeryanla da kesiyorlar bunun cerrahi kısmını düşünürsek elimiz ayağımız boşalır gerçekten. Ben kan görünce fena olan biriyim ama doğumun her türlüsü olağanüstü olduğu için kesme biçmeyi artık gözden çıkarıyorum bir yerde...Son haftalarda da böyle derim umarım :)

Bence de her şekilde kesi oluyor. Normal doğumda yine daha az olma ihtimali var. :KK51:

Ama size şunu diyeyim. Normal yada sezaryen hiçbir doğum izlemeyin. O videolar insanın kaldırabileceği şeyler değil. Faydası yok zararı var.

Ben aynı sebeple genel anestezi ile doğurdum. Herseyi bilmemize görmemize gerek yok. :KK66:

Back
X