Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
Gebeligimin ilk haftalarında progestani 2 içiyordum sabah ve akşam icmende bı sakınca olmaz bence ama ilacı hangi gün aldığını biliyorsan o tarihten say bende unutunca öyle yapıyorum çünkü
Uyumadan önce içiyorum ben ama multivitamin sonrası onu içtim mi bilmiyorum eğer içtiysem tekrar içmiş olacağım içmediysem hiç içmemiş olacağım nasıl bi unutkanlık anlamadım

Uyumadan önce içiyorum ben ama multivitamin sonrası onu içtim mi bilmiyorum eğer içtiysem tekrar içmiş olacağım içmediysem hiç içmemiş olacağım nasıl bi unutkanlık anlamadım
Dediğim gibi aldığın günden bugüne bı tahminin varsa içip icmedigini anlarsın bı gün içmeden de bişey olacağını sanmıyorum eğer kanaman vs yoksa ama 2. Ye içince de problem teşkil etmez dediğim gibi ben 2 kez alıyordum ilk haftalarda bide hangi düşüncen ağır basiyorsa o genelde doğru cikiyo ictigin bı anı hatirliyosan icmissindir yada tam tersi içmedim diye çok baskın bı düşüncen varsa icmemissindir hislerine güven ☺️

Ben cybex beezy bebek arabasını aldım kullanışlı görünüyor hafif tek elle kapanıyor bagaja kolay sığıyor adaptörle de puseti takılıyor kötü yorum görmedim pek hakkında arabanın 😅 ama maxi cosi de de güzel arabalar vardı oğlumda da hamilton R1 almıstım tam fiyat performans ürünü baya kullandım sonra kardesıme verdim sımdı o kullanıyor ama puset takılmıyodu sanırım
Hamilton r1 aldım ben bebek arabası olarak. Ebebekte anakucağı bağlantı adaptörü var onu aldım ona uyumlu markalardan cybex anakucağını aldım ikinci elden. Mini bi travel set yaptık 😝😝 umarım kullanışlı olur. Cybexin isofixli bazasına bakıyorum şimdide çk pahalı yaa. İkinci eli bile deli fiyatlarda. İnş uyguna denk getirebilirim

Normal kışlık yemeğim çokta yemekten ziyade aperatif istiyorum bende börek, minik turtalar falan yapicam oğlum da sever, yapmaya vaktim kalmaz belki, dolma işini bende yapicam, dolaba mozaik pasta nasıl koyuyorsun hiç denemedim varsa tarif alırım özelden, dolaba atayım bende
Bende isterim tarif bende 🙃🙃
Kızlar ben progestan içip içmediğimi hatırlamıyorum ya şaka gibi.
Multivitamin içtim diğerini içtim mi bilmiyorum.
Geçen eczacı bana çarşambaya kadar var görünüyor demişti progestan için
Son tablette de 5 tane var
Çıkamadım işin içinden
Benim hafıza yerlerde..
Sırf bu sebepten ilaç düzenleyici kutu kullanıyorum ☺️ demir ilacı,magnezyum, omega-3 var kullandığm. Demir ilacı bir gün 1 bir gün 2 kullanıyorum birde. İyice karışmıştı işler 😅

Herkese günaydın. Rüyamda doğuma gitmiştim hastanedeydim. Bilinçaltım ful doğum 😃
Doğuma kadar her versiyonda doğururux artık rüyamızda 😂😂 25.haftaya kadar kanamali rüyalar, sonrası doğumlu rüyalar, son bikac hafta hastaneyi bulamadığım rüyalar, böyle gidiyor doğuma kadar😂😂

Puseti elinde mi taşıyacaksın onun için konduracak bir bebek arabası şart değil mi? Ben de onda takılıyorum işte. Yoksa yorumlara bakınca kabin boy tavsiye ediyor tecrübeli ebeveynler genelde.
Kabin boylarla da ilk puset/oto koltuğu uyumlanıyor.
Bizim arabamız easywalker mini snap, nuna pipa puset/oto koltuğuyla kullanacağız.
Puset elinde uzun süre taşıması çok zor ama araçta bence kesinlikle şart, çıkarıp bebek arabasına takılınca da çok pratik oluyor.

Acaba, kabızlık yapmayan demir takviyesi ne kullanıyorsunuz? Maalesef ne kullansam hemoroidimi çok zorluyor.

Kabin boylarla da ilk puset/oto koltuğu uyumlanıyor.
Bizim arabamız easywalker mini snap, nuna pipa puset/oto koltuğuyla kullanacağız.
Puset elinde uzun süre taşıması çok zor ama araçta bence kesinlikle şart, çıkarıp bebek arabasına takılınca da çok pratik oluyor.
Arabayı trendyoldan buldum da puseti bulamadım link paylaşır mısınız

Ben kabızlık hiç yaşamadım . Takviyeler midemi çok bulandırdı ilk etapta . Aldıklarımı bitirince yeni takviyelerimi midede patlayan değilde bağırsakta patlayandan tercih ettim memnunum .

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    26,1 KB · Görüntüleme: 24
Acaba, kabızlık yapmayan demir takviyesi ne kullanıyorsunuz? Maalesef ne kullansam hemoroidimi çok zorluyor.
IMG_5324.webp

Kullandığım yan etkisi en az demir takviyesi. 👍🏻
Bir süredir günde iki tane alıyorum. Emzirirken de kullanacağım diye bir eczaneden indirimli stok yaptım.

Hamilton r1 aldım ben bebek arabası olarak. Ebebekte anakucağı bağlantı adaptörü var onu aldım ona uyumlu markalardan cybex anakucağını aldım ikinci elden. Mini bi travel set yaptık 😝😝 umarım kullanışlı olur. Cybexin isofixli bazasına bakıyorum şimdide çk pahalı yaa. İkinci eli bile deli fiyatlarda. İnş uyguna denk getirebilirim

Bende isterim tarif bende 🙃🙃

Sırf bu sebepten ilaç düzenleyici kutu kullanıyorum ☺️ demir ilacı,magnezyum, omega-3 var kullandığm. Demir ilacı bir gün 1 bir gün 2 kullanıyorum birde. İyice karışmıştı işler 😅
İyi yapmıssın çok kullanıslı araba adaptör takıldıgını bilmiyordum benimki 8 aylıkken almıstık direk oturmustu puset takılması süper olmus 😀 cybex in oto koltuklarından mı bahsediyorsun pek bakmadım onlara ama britax römer fln baya öneriliyor adax puanı yüksek olarak da pahalı yavv🥲

Nasıl denetleme yapacaklar acaba
Bence de mutlaka bir yolunu bulup yine devam edeceklerdir sezaryene. Yani tabii isteyen istediği şekilde doğursun ama bence biraz abarttılar sezaryen olayını. Ben ne zaman kontrole gitsem bankoya bir sürü karnı burnunda hamile geliyor planlı sezaryen için. Zorunlu mudur değil midir bilmiyorum ama benim doktorum da son kontrolde biraz keyfimi kaçırdı açıkçası. Ultrasonla bakarken 'seninki de tüp bebek ya kıymetli bebek sezaryene ikna olman kolay olur' dedi. Ben de zorunda kalırsam olur ancak, dedim. Yani bu ne demek şimdi daha bir sürü zaman var hem de. Açıkçası normal doğumu Allah izin verirse deneyimlemek istiyorum. Baştan böyle şartlamaları çok gıcık.

İyi yapmıssın çok kullanıslı araba adaptör takıldıgını bilmiyordum benimki 8 aylıkken almıstık direk oturmustu puset takılması süper olmus 😀 cybex in oto koltuklarından mı bahsediyorsun pek bakmadım onlara ama britax römer fln baya öneriliyor adax puanı yüksek olarak da pahalı yavv🥲
Bizim burda gümrükte satılan malların olduğu bir yer var oraya gittiğimizde denk geldim cybex in 24.000 ₺ lik ana kucağı vardı 2000 liraya veriyordu pazarlıkla 1500 e aldım onu. Adaptör belli markalarla uyumlu. Onlardan biri cybex ti ve gittiğim yerde uyumlu markalardan sadece o vardı. Uygun fiyat diye aldım. Sonra eve gelince biraz netten incelerim bu anakucağını arabada kullanırken adapte edeceğimiz isofixli baza varmış. Fiyatı baya baya uçuk. İkinci elden uygun denk getirirsem onu alıcam. Uzun süre kullanabilirim bu şekilde. Getiremezsemde kemerle sabitleyerek idare ederiz. Ama isofixli baza çok güvenilir geldi bana.

Bence de mutlaka bir yolunu bulup yine devam edeceklerdir sezaryene. Yani tabii isteyen istediği şekilde doğursun ama bence biraz abarttılar sezaryen olayını. Ben ne zaman kontrole gitsem bankoya bir sürü karnı burnunda hamile geliyor planlı sezaryen için. Zorunlu mudur değil midir bilmiyorum ama benim doktorum da son kontrolde biraz keyfimi kaçırdı açıkçası. Ultrasonla bakarken 'seninki de tüp bebek ya kıymetli bebek sezaryene ikna olman kolay olur' dedi. Ben de zorunda kalırsam olur ancak, dedim. Yani bu ne demek şimdi daha bir sürü zaman var hem de. Açıkçası normal doğumu Allah izin verirse deneyimlemek istiyorum. Baştan böyle şartlamaları çok gıcık.
Dr ların da işine geliyor.

Ne zaman olacağı belli olmayan, tatil gününde evinden hastaneye getiirten yahut gece yatağından kaldıran bi normal doğumdansa gününü saatini kendi belirlediği yarım saat sürecek bi operasyonu tercih ediyorlar.

Yoksa görünen riski bi durum yoksa, daha 2-3 ay var doğuma. Bu yönlendirme neden ?😑 Bu kadar da niyetini aşikar etmekten çekinmiyor.

Sonuçta her bebek çok kıymetli. Sezaryen, vajinal doğumdan daha mı sağlıklı ve garanti miymis? 🤦🏻‍♀️

Back
X