Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
Benimde şeker yüklemesinde normal çıkmıştı ama dün akşamdan beri ölçüyorum açlık tokluk yüksek çıkıyor. sizin dediğiniz gibi çıktı yani kızlar gün içinde yükseliyor. dr uma attım cok yüksek diyor muhtemelen kilosu ve su fazlalığın bu yüzden dedi bende şeker yok şeker yüklemesi de normal diye yeme işlerini salmıştım diyet yapmam lazım
En azından bundanmış diye şükrediyorum
Açlık tokluk şekeri değil di mi? Bildiğimiz anlamda OGTT yaptırdın ; 50 veya 75 gramlık. Ve o sonuçlar normal değerde çıktı.

Ama şimdi şekerin dengesiz yükseliyor doğru anladım di mi ?

Yani eğer öyleyse bu yükleme gebelik şekerini teşhiste yetersiz mi kalıyor ? :bicak:

Bende hiç pasta börek tarzı bi şey yok. Koymak lazım mı acaba
Ya benim oğlum sever, yorgunluk olur ilk zamanlar yemekle falan uğraşmaktansaa atarız fırına bı çay mis gibi yeter, misafir gelir birer parça atarım pratik, el altında olması güzel oluyor börek, dolma bulundururum normalde de, yeni birşeyler de olsa güzel olur 😊 yoksa normal yemeklik barbunya bezelye fasulye patlıcan var dondurucum dolu

Açlık tokluk şekeri değil di mi? Bildiğimiz anlamda OGTT yaptırdın ; 50 veya 75 gramlık. Ve o sonuçlar normal değerde çıktı.

Ama şimdi şekerin dengesiz yükseliyor doğru anladım di mi ?

Yani eğer öyleyse bu yükleme gebelik şekerini teşhiste yetersiz mi kalıyor ? :bicak:
75 gramlık yaptırdım canım ve değerler normal çıktı onun için çam sakurdaki dr şeker yüklemede normal çıkmıştı işte hem suyun fazla hem bebek kilolu genetik başka bir hastalık olablir dedi şeker yüklemem normal diye

doğru anladın canım
bu sabah açlık 98 tokluk 201 çıktı dün akşam tokluk 182 çıktı

bende anlamadım valla :110:

Bana da aynı gün farklı doktorlar biri 890 gram dedi 26.haftada
Aynı gün başka doktor 1 kiloyu gecmiş dedi takılmadım açıkcası yinede siz abartıya kaçmadan dikkat edin yemenize
Bana da aynı gün farklı doktorlar biri 890 gram dedi 26.haftada
Aynı gün başka doktor 1 kiloyu gecmiş dedi takılmadım açıkcası yinede siz abartıya kaçmadan dikkat edin yemenize
yani evet inşaallah dikkat edecem yani gerçekten doktora gitmeye korkar oldum artık hayırlısıyla sağlıkla alırım vakti zamanı geldiğinde bebeğimi tabiki hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşaallah

Ya bi şey diyicem ayıp olacak şimdi :olamaz:

Bizim mesajlarımızın altında gebelik takvimi var ya, orada hangi haftada olduğumuz ve bebeğin ortalama kilosu yazıyor. Ben ne zaman Dr a gitsem, aynı orda yazan gramajda oluyor bebek.

Geçen hafta 27+4te gittim 1150 gr idi (Perinatoloji)
Dün, 28+5te gittim. 1350 gr ölçtü (kendi dr um, karın çevresi 5 gün önden gidiyor dedi)

Bi de artı eksi durumu var. % 10-15 lik bi hata payı.
Benimkide assa yukarı aynı cikiyo assadaki tabloyla 28+0 da 1200 çıktı bu arada dünden bu yana sıfır tuz ve ekmek vs kestim kendime bı diyet uyguladım diyebilirim ama kahve bağımlısı olduğum için kaç gündür kahve icmiyordum demin bı bol sütlü az kahveli az şekerli bı kahve yaptım kendime oda azıcık çıkardı 13/7 ama tabi önemsemedim çok cikmadiktan sonra önemli değil diye yine takip ediyorum tabiki merak edersiniz diye sizi bilgilendirmek istedim 🥰

Ben cybex beezy bebek arabasını aldım kullanışlı görünüyor hafif tek elle kapanıyor bagaja kolay sığıyor adaptörle de puseti takılıyor kötü yorum görmedim pek hakkında arabanın 😅 ama maxi cosi de de güzel arabalar vardı oğlumda da hamilton R1 almıstım tam fiyat performans ürünü baya kullandım sonra kardesıme verdim sımdı o kullanıyor ama puset takılmıyodu sanırım

Bunlar çok güzel bakmıştım netten ama maşallah fiyatları daha da artmış galiba 🙈

27 haftalıkken 1010 Gr olan bir bebek dogumda kaç kg olur sizce yaşayan varmi
Bı problemi yoksa daha çok senin beslenmene bağlı, biyolojik yapina bağlı, bana oğlumda ne bulurlarsa yedirldiler bebeğe kilo olsun 55te hamile kaldım 75te doğurdum çocuk çıktı 3kilo ödem attı iki saate kaldı 2.bucuk kilo. Bu gebeligimde 26. Haftada gittiğimde 1.030gr omustu, doktora kilo bı tık fazla mi dedim değil dedi her insan aynı mı ki her bebek aynı olsun anneye babaya göre gelişir çocuk internette yazan ortalamaya göre değil falna dedi

İki gün sonra şeker yüklemem var 😂 burada yine sona kalanlardan olduğum için çok korkuyorum bi sürü kişide şeker çıktığı için 😔 o yüzden iki günlük şeker diyetine girdim kazamız mübarek olsun 🤣 normalde tatlı sevmem ama canım aşırı tatlı istiyor şu an 🤣 diyete başlayalı da bir saat oldu 🤣 Allah yardımıcım olsun 🤣🤣
Canım diyete girme ama girersen doğru çıkmaz şekerin olması ve tanı konulmaması daha kötü diyet yapmaman gerekir.

Bende hiç pasta börek tarzı bi şey yok. Koymak lazım mı acaba
Börek hamilelikte gelenlere cıkarıp koydum hep iyi oldu sarmaya hiç uğraşmadım, annem sulu köfte yapıp koymustu o da hemen hızlı yemek için çok pratik oldu yine yapcam inşallah ve kavurma düşünüyorum ya hem pratik hem lezzetli emzirirken de besleyici olur

Hamilelik için annem kayınvalidem yapmıştı yedık çoğunu şimdi yine bi doğum sonrası için yapmak lazım yaa
Benim yemeik sebzem falan varda ben de misafirlik ya da yemek canım çekmez, kaç gün dışardan yenir diye söyle börek dolma minvalinde birşeyler yapacağım, şimdi biber ayikaldim suya yaprak koyacağım sabah kalkınca bunları sarıp dolduracagim,
Böreklik yufka aldım onu halledicem peynirli ve ıspanaklı
Dere otlu lorlu minik poğaça yapicam

Başka ne konulur bilmiyorum börek falan koyuyorum dondurucuya da kek tatlı kurabiye tarzını hep anlık yapardim, yapısı bozulmayan çıkarıp pişirilen tarif varsa bildiğiniz alırım yani tarif 😂

Benim yemeik sebzem falan varda ben de misafirlik ya da yemek canım çekmez, kaç gün dışardan yenir diye söyle börek dolma minvalinde birşeyler yapacağım, şimdi biber ayikaldim suya yaprak koyacağım sabah kalkınca bunları sarıp dolduracagim,
Böreklik yufka aldım onu halledicem peynirli ve ıspanaklı
Dere otlu lorlu minik poğaça yapicam

Başka ne konulur bilmiyorum börek falan koyuyorum dondurucuya da kek tatlı kurabiye tarzını hep anlık yapardim, yapısı bozulmayan çıkarıp pişirilen tarif varsa bildiğiniz alırım yani tarif 😂
Bende koyayım diye planladım ama erken geldi mayıs sonuna doğru yaparız dedim.
Poğaça , börek , biber/patlıcan dolması yapmayı planlıyorum
Ofisteki kızlar mozaik pasta koy dediler mantıklı geldi yaza serin serinse güzel gider.
Tuzlu tatlı kurabiye hiç koymadım instadan onlara bakıyorum 😬
Kek yaptığımda dilimleyip hava almayan kapta ve poşetlerde koyuyorum buzluğa çay koymdan çıkarıyırum demlenene kadar çözülmüş oluyor 🥰

Canım diyete girme ama girersen doğru çıkmaz şekerin olması ve tanı konulmaması daha kötü diyet yapmaman gerekir.
Zaten biraz önce deli gibi tatlı yedim ben iflah olmam 🤣 ama bugün canımı sıkan bir şey olmuştu akşama kadar ağladım. Ve bebişim hiç hareket etmiyordu. Tatlıdan sonra çok hareket etmeye başladı. İyi ki yemişim ohhhh

Back
X